“Van mij mogen vrouwen in de moskee hun borsten tonen” (Hafid Bouazza)

Screenshot_16

Hafid Bouazza

“In Arabische landen zal pas een echte revolutie plaatsgrijpen als vrouwen opstaan en hun hoofddoek en sluiers verbranden. Net zoals hier met bh’s is gebeurd”, zegt schrijver Hafid Bouazza.

‘De islam werkt ontzettend remmend’, zegt de Nederlandse schrijver van Marokkaanse afkomst Hafid Bouazza. ‘Niet alleen op de emancipatie van vrouwen maar ook op die van de mannen, want dat hangt natuurlijk samen. De islam houdt individualisering tegen, en pas als moslims zichzelf als individuen gaan beschouwen kan er iets veranderen.’

Hebben de Arabische revoluties de positie van de vrouw dan echt niet verbeterd?

Hafid Bouazza: Die hebben de situatie alleen maar erger gemaakt. Behalve in Tunesië dan, waar nu eindelijk in de grondwet staat dat mannen en vrouwen gelijkwaardig zijn in plaats van complementair. Maar voor zoiets ook in de praktijk doorbreekt, is er nog veel tijd nodig. Ik geloof ook niet in een langzame verandering. In Europa is het in de jaren zestig toch heel snel gegaan toen onder andere de introductie van de pil voor een grote omwenteling zorgde? Verandering moet radicaal zijn. Femen, dat moeten we hebben!

Lees verder>>>
(h/t Republikein)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op “Van mij mogen vrouwen in de moskee hun borsten tonen” (Hafid Bouazza)

 1. M.A.L. Sion zegt:

  De zaak van blote borsten, hoe leuk ook, is van secundair belang. Het gaat om onderdrukking.
  Het gaat om onterechte superioriteit van voornamelijk mannen met baarden. Die baardapen zijn aanhangers van een ergerlijke ideologie. Die wijkt heel sterk af van de bij ons ingeburgerde ‘godsdiensten’. Die ideologie, de islam, moet sterk bestreden worden.
  Dat neemt niet weg dat ook die andere godsdiensten onterecht zijn. OMDAT God niet bestaat. In Allah en ook God wordt GELOOFD. Geloven betekent twijfelen aan want anders zou het weten zijn. Er is voor mij slechts één geldige ideologie en dat is het atheïsme.
  Die ideologie is ook een kwestie van geloven want het bewijs dat God niet bestaat is ook niet geleverd. Het bewijs dat iets niet bestaat is ook niet te bewijzen omdat er altijd naar weer andere gegevens gekeken en bestudeerd kunnen worden die echter tot nu toe nergens toe hebben geleid. Het atheïsme is de theorie met de grootst mogelijke aanname van juistheid.
  Het praktiseren van een godsdienst is eigenlijk een belediging aan die ‘imaginaire god’. Als hij ZOU bestaan dan zou hij onweer en bliksem sturen naar die dwazen die van alles beweren over die god alsof ze hem gisteravond nog gesproken hebben en daarbij precies zijn uitspraken gehoord en genoteerd hebben. Gevaarlijke dwaasheid.
  Belangrijk is om zo veel mogelijk goed te doen tijdens het leven. En er zoveel mogelijk van te genieten in de hoop niet getroffen te worden door ernstige kwalen. Na het leven, tijdens het dood zijn dat permanent is, is er slechts het donkere en stille NIETS. Voor elk mens geldt dat hij/zij bij dood gaan definitief ophoudt te bestaan. Uit. Basta.
  Ieder die anders denkt moet het eerst maar BEWIJZEN.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Nee, Hafid, je bent zeker niet de enige: Ik denk er precies zó over! -Lees mijn artikel van een paar dagen geleden maar: Fictief interview……enz.
  Overigens telkens weer dezelfde gedachte: Wàt een verschil, die broer en zus! (Hassnae)
  Beiden achten zich eigentijds, maar in feite is alleen HIJ het.
  Hij omarmt het westen, zij haat het westen.

  Like

 3. BertG. zegt:

  Duidelijk. En zo werkt het.
  Meer dan het in stand houden van je vee, doen ze niet. En zo zien ze het ook.
  Meer waarde heb je niet als vrouw.

  Like

 4. Yvonne van Cleef zegt:

  Een verademing,die man.Eindelijk eens geen smoesjes/leugens onder het mom van de koran!

  Like

 5. delamontagne zegt:

  Hij vertelt niet de HELE waarheid over ,t geleuf van de liefde. Het is n.l. zo, dat eenmaal per jaar moslims en moslima,s gezamenlijk rond die zwarte kubus mogen rondcirkelen. In dat Saudi Arabia zijn de sexen streng gescheiden, tot in de lift en slaapkamer toe. Maar dan………….met de Hatjie..eh, bedevaart, gaat ,t ronddartelen gezamenlijk. Die vrouwen dragen dan een soort Sarong en zijn van boven half bloot. Die kerels nog bloter. Mocht allemaal van de proleet, heeft dat vroeger zo bedacht als “uitje”. Ik vind dat allemaal best, ware het niet dat ik weleens “nachtmerries” er-over-heb.
  Ik loop dan ook rond daar, maar tegen de meute in. Dus botst,bots. Is niet zo erg, maar de vrees dat ze er achter komen ik geen moslim bin.
  Dan wordt ik gelukkig ruw wakker geschud door mijn vrouw.

  Like

 6. lucky bee zegt:

  Wat zegt Hafid Bouazza hier over?
  6. Het Vee (Al-An’aam)

  Geopenbaard vóór de Hidjrah. Dit hoofdstuk heeft 165 strofen.
  115. En het woord van uw Heer is in waarheid en rechtvaardigheid vervuld. Niemand kan Zijn woorden veranderen; Hij is de Alhorende, de Alwetende.
  Heeft hij Takkeyah gepleegd of rebelleert hij tegen Allah?Denk er aan wat de straf is voor Appostaten?

  Like

 7. paulzwueste zegt:

  Ja, ja, kijk die Hafid Bouazza maar eens grijnzen! Maar hij vergat wel even ’n leeftijdsgrens aan te geven voor die arabische dames. Ik zou zeggen dat het met 18 wel gedaan zou moeten zijn met dat tonen van arabische borsten.
  Heb je ze op wat oudere leeftijd wel eens voorbij zien waggelen? Die olijfolievaten!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s