Afgehaakt in de EU: De 10 regio´s met de hoogste jeugdwerkloosheid

Screenshot_1

(Vertaling: E.J. Bron)

Volgens nieuwe cijfers van het Europese bureau voor de statistiek Eurostat had de jeugdwerkloosheid in de EU in 2013 een recordhoogte van 18,8% bereikt. De jeugdwerkloosheid is echter uitermate ongelijk verdeeld. In veel regio´s is meer dan de helft van de jongeren onder de 25 jaar werkloos. De Deutsche Wirtschafts Nachrichten heeft nu 10 regio´s geanalyseerd, waarvoor het er echt somber uitziet.

Nummer 10: Asturië

Asturië is een kleine regio aan de noordkust van Spanje. 54,7% van de jongeren onder de 25 jaar is hier werkloos. In de middeleeuwen was Asturië een tijdlang een onafhankelijk koninkrijk. In de 19e eeuw vond men hier steenkool en er kwam een staalindustrie tot ontwikkeling. De structurele verandering naar moderne industrieën lukte echter niet. In tegenstelling tot de andere 9 regio´s in deze lijst, die allemaal een Middellandse Zeeklimaat met droge zomers hebben, moeten de werklozen van Asturië ook nog vaak slecht weer verdragen. Het hele jaar is regenachtig.

Nummer 9: Calabrië en Basilicata (Lucanië)

Calabrië vormt de punt van de laars van Italië, Basilicata grenst daar direct in het noorden aan. 56,1% van de jongeren in Calabrië en 55,1% in Basilicata is werkloos. Industrie speelde in de beide regio´s, ondanks enkele met staatssubsidies gelokte bedrijven sinds de jaren-70, nooit een grote rol. In tegenstelling tot de 9 andere regio´s op deze lijst hadden Calabrië en Basilicata altijd al niet alleen een hoge, maar een extreme jeugdwerkloosheid. Het jeugdwerkloosheidscijfer bedroeg in Calabrië in 2003 al 55,1%. Een goede voedingsbodem voor criminaliteit. Calabrië is het kernland van de ´Ndrangheta. Men zegt dat 70% van de bedrijven beschermingsgeld moet betalen.

Nummer 8: De regio Valencia

De regio rondom de 800.000 inwoners tellende Spaanse stad Valencia heeft een jeugdwerkloosheid van 56,7%. De regio behoort tot de belangrijkste vakantiegebieden van Spanje en was voor de economische crisis van 2008 een centrum van de Spaanse bouwnijverheid. Nu heeft de regio hoge schulden en moest als eerste Spaanse regio steun van de regering vragen.

Nummer 7: Midden- en West Griekenland inclusief de Peloponnesos en Thessalië

Op het hele Griekse vasteland ten noorden en westen van de Griekse hoofdstadregio Attika ziet het er somber uit voor jongeren. Tussen de 57,4% en 59,8% is daar werkloos. Griekse economische misère tegen de achtergrond van talrijke bezienswaardige Antieke monumenten.

Nummer 6: Oost-Macedonië en Thracië

De Griekse regio Oost-Macedonië-Thracië ligt aan de grens met Bulgarije en Turkije. Een randgebied met EU-buitengrenzen. Er is een grote Turkse minderheid, maar er zijn geen grote steden. 59,8% van de jongeren in Oost-Macedonië-Thracië is werkloos.

Nummer 5: Attika

De stadsregio van de Griekse hoofdstad Athene is nog steeds een van de rijkste van Griekenland en vormt het economisch centrum van het land. Desondanks is 60,6% van de jongeren van Attika werkloos. De kinderen van de nieuwkomers, die tientallen jaren lang naar de florerende hoofdstad stroomden, vinden nu geen werk meer.

Nummer 4: Extremadura en Castilië-La Mancha

De beide regio´s Extremadura en Castilië-La Mancha vormen het Spaanse binnenland tussen de hoofdstad Madrid en het zuidelijker gelegen Andalusië. De beide regio´s zijn extreem dunbevolkt. De bevolkingsdichtheid is nauwelijks groter dan in Zweden. 61,6% van de jongeren in Castilië-La Mancha en 61,7% van de jongeren in Extremadura is werkloos. Beide regio´s bezitten van de 10 hier genoemde de hoogste stijging van de jeugdwerkloosheid sinds 2003. In Castilië-La Mancha is de jeugdwerkloosheid sindsdien met 45,3% toegenomen, in Extremadura met 40,4%.

Nummer 3: Centraal-Macedonië

In de Noord-Griekse regio Centraal-Macedonië met de op één na grootste Griekse stad Thessaloniki is 61,8% van de jongeren werkloos. De regio leeft van de landbouw en de levensmiddelenindustrie. De structurele zwakte van de economie leidde ertoe dat het inwoneraantal van de stad Thessaloniki tussen 1991 en 2011 van 412.000 naar 315.000 is afgenomen.

Nummer 2: Andalusië

Het zonovergoten Andalusië bezit uitstekende omstandigheden voor de landbouw en het toerisme. De olijfbomen en het koren hebben nauwelijks verzorging nodig en creëren nauwelijks arbeidsplaatsen. Nieuwe arbeidsintensieve culturen zoals groente zijn gebonden aan de matige irrigatiemogelijkheden. Andere economische takken werden lange tijd verwaarloosd. Op dit moment is 66,1% van de jongeren in Andalusië werkloos.

Nummer 1: Epirus en West-Macedonië

In het noorden van Griekenland aan de grens met Albanië gelegen heeft de regio Epirus een jeugdwerkloosheid van 67% en de regio West-Macedonië 70,6%. Een absoluut negatief record. Ver weg gelegen, bergachtig en verkeerstechnisch nauwelijks ontsloten, zéér dunbevolkt, economisch altijd al structureel zwak, zo kun je de beide naburige regio´n kenschetsen. Landschappelijk gezien zijn ze echter prachtig.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Elite, Europa, EUSSR, Graaien, Griekenland, Italië, Spanje, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

18 reacties op Afgehaakt in de EU: De 10 regio´s met de hoogste jeugdwerkloosheid

 1. Tom Hendrix zegt:

  VERVLOEKT IS HET MONSTER EUSSR, VERVLOEKT DE VERRADERS BAROSSO,VON ROMPUY,DE SS er SCHULZ, en de PSYCHOPAAT VERHOFSTAD. Heel Europa kapot, dat is hun agenda. Ik hoop toch zo, dat ik het nog mag meemaken, dat we optrekken naar Den Haag en Brussel, met pek en veren! En de vieze verraders van de volgende partijen, de socialisten, sociaal-democraten, liberalen, links-liberalen en christen-democraten, hun verradersloon geven. Ik hoop dat er genoeg bomen zijn om ze aan op te knopen. Maar ja, het stomme kiesvolk in Nederland op straat te krijgen, dat is al heel lang lastig…….. Brood en Spelen, dat is de dood in de pot, voor de ware PATRIOTTEN!

  Like

  • roger catrysse zegt:

   Maar het mag nog goed gesproken zijn het veranderd niets integendeel We moeten al die Eurofielen een lesje leren maar zelfs velen die het weten stemmen nog altijd voor de vijand en wij maar verder janken

   Like

  • Wachteres zegt:

   Dat is waar @ Tom, al jaren wordt het volk zoet gehouden met ‘brood en spelen’.
   En dat is bewust gedaan, zodat het niet teveel leert nadenken.

   Ik gruw al als ik bij de reclame de stompzinnige programma’s tegenkom, waarin mensen zich belachelijk moeten aanstellen of moeten onderduiken in het een of andere decadente ‘groepie’, tot lering ende vermaak. te triest voor woorden!

   Like

 2. Businessbear zegt:

  Goed gesproken Tom !!

  Like

 3. Lucie zegt:

  Ga zo door,criminele dievenbende in Brussel,als het jullie zelf maar goed gaat,de rest fuckt jullie totaal niet.
  Nooit eerder hadden we zo’n corrupte rotbende in de regeringen in Europa,als de laatste jaren.
  Moge ze branden in de hel………

  Like

 4. Yvonne van Cleef zegt:

  Ja Tom,voorlopig hebben ze alleen nog voetbal in de kop!Iets met brood en spelen?Maar er is geen tijd meer,volgens mij.Ik wou dat ik het op kon lossen.Al was het maar door Nederlanders wat hersencellen wakker te slaan!

  Like

  • Ahava zegt:

   Tom, Roger, Lucie en Yvonne: ik voel me net zo machteloos en aan de dwazen overgeleverd als jullie. Er zijn als gevolg van de alom mislukte politiek en valse machtsspelletjes, dagen waarop ik verzucht: ‘gelukkig ben ik over de helft’. Maar ja, de jongeren moeten nog wat langer met en onder dit goddeloze wangedrocht verder leven.
   Nog erger: ik mag er van mijn partner niet eens over lezen (‘Bron-verbod!’), laat staan schrijven. “Dat is niet goed voor je…”

   Like

   • E.J. Bron zegt:

    Je bent nu dus stiekem aan het lezen!!?? 😆

    Webmaster

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Nou, dat klinkt intrigerend!
    Heft ze U ook uitgelegd WAAROM het niet goed voor U is?

    Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Ahava: 19.09. uur, op 12/6. Inderdaad Ahava, machteloos voelen, dat zijn de juiste woorden. Ik vind het verschrikkelijk voor onze Europese jongeren, alles wordt hen ontnomen, voor dat communistische UTOPIA de EUSSR en de EURO. De BANDIETEN in Brussel zullen doorgaan op de heilloze weg, en ons in het ongeluk storten, tenzij …..ER MASSAAL VERZET komt vanuit de Europese BURGERS!

    Like

   • BertG. zegt:

    En TV kijken op zolder met je hoofd onder een deken.
    Zomaar een bericht van een goddeloze.
    Eentje waar de jongere nog wat langer met en onder moeten leven.

    Like

 5. sam zegt:

  Hetgeen er bij niet ingaat,is dat al die landen (en regio’s) uit de lijst waren toch reeds jaren geleden bekend als armoezaaiers landen (sorry voor de uitdrukking).
  Waarom is er toen niets ondernomen? Waarom zijn deze toegelaten tot de Euro zone? De enigste oplossing voor deze landen is gewoon devaluatie.Nu kunnen deze landen niets doen, zij zitten gevangen in de Euro val. En t.g.v. van die landen vallen wij mee en gaan uiteindelijk onze economiën stuk maken, Dit voor iets dat al meer dan 20 jaar is geweten..
  Frankrijk zit trouwens ook in de Euro val, enigste oplossing voor Frankrijk is een doodgewone devaluatie. Dit zou grotendeels hun economie er bovenop helpen. Dit hebben vele landen trouwens in jaren 80 toegepast. Frankrijk ook trouwens

  Uiteindelijk worden wij ook armoezaaiers, hetgeen wij nu reeds bezig is trouwens

  Like

  • Lucie zegt:

   Omdat we eerst allemaal even arm moeten zijn,iedereen aan het infuus of werken voor een habbekrats.
   Zodat de elite de totale macht kan grijpen en wij afhankelijk zijn van die smerige hufters.

   Like

   • sam zegt:

    @Lucie,
    Doet mij denken aan hetgeen mijn vader, zaliger, 30 jaar geleden reeds zei. De bedoeling van de liberalen (toenertijd en nog steeds) is om de bevolking terug op het niveau van de jaren 1920 terug te plaatsen. Dus iedereen arm.
    Nu moet men zelfs een dik inkomen hebben, was het alleen maar om de belastingen te kunnen ( te willen en vooral MOETEN) betalen.
    Schandalig is wel dat juist de socialisten, diegene die pro-werkende classe zijn. De oorzaak zijn van de verarming van die klasse. Die zogenaamd door hun beschermd worden.
    Het werk Das Kapital van K. Marx is nu niet meer gedateerd, maar helemaal terug van toepassing.
    Met het grote verschil dat K.Marx sprak over de locale bevolking, en niet over armoezaaiers die het systeem leegmelken.

    Like

 6. lucky bee zegt:

  Voet bal euforie is de beste manier om de moorden van de Islam te camouvleren,Wat in Syrie en Iraq gebeurde wordt door de WK voetbal in Brazillie, gewoon verdrongen.En niet vergeten Nigeria en de Niger (Centraal Afrika), wordt tot een lokale oninteressante bericht gedegradeerd.En nu bleek dat ook het lichtende pad in Peru , een pad is waar normale mensen niet zullen volgen, het is een bloedige pad.De Hel op aarde.

  Like

 7. dgneree zegt:

  anderhalf jaar à 2 jaar geleden lag de jeugdwerkloosheid in Andalucia rond de 50%.nu dus 66,1%. Een stijging van 32%!!

  Like

 8. dgneree zegt:

  32% van 50 dus. In totaal een absolute stijging van 16%

  Like

 9. Reinier Willem zegt:

  Ik vraag me af of de jeugd zich wel zo druk maken over de ontstane situatie gecreëerd door dat adderengebroed daar in Brussel. Hun SMARTPHONE en de beest uithangen vinden ze blijkbaar belangrijker.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s