Ontkenning van grondslag islamitisch terrorisme is zorgelijk

Screenshot_8

Volgens Plasterk bevindt een ideologie zich in het hoofd van iemand

(Door: Afshin Ellian)

Politici mogen zelden tegenover opiniemakers zitten. Na de Europese verkiezingen maakten de actualiteitenprogramma’s de balans op. BBC’s Newsnight nodigde opiniemakers van verschillende stromingen uit om te praten over de opmerkelijke uitslag van de verkiezingen. In Newsnight zitten politici geregeld met een opiniemaker van een tegenovergestelde stroming in de studio aan tafel. Zo ontstaat een gesprek vol tegenstellingen

Herhalen

Nederlandse media doen dat anders. Actualiteitenprogramma Nieuwsuur nodigde politici Emile Roemer (SP) en Alexander Pechtold (D66) uit om te reflecteren op de uitslag van de verkiezingen. Natuurlijk deden ze weinig anders dan de ingestudeerde zinnen voor de zoveelste keer herhalen. Dit is een voorbeeld van hoe de politici door journalisten worden beschermd.

Anders zou Nieuwsuur twee opiniemakers – een voorstander van de EU en een euroscepticus – uitnodigen om de partijen onder vuur te nemen. Vroeger, toen het programma NOVA nog bestond, deden programmamakers wel wat een professionele journalist betaamt: het organiseren van tegenspraak met politici. Nieuwsuur is helaas geen NOVA, maar een voortzetting van het Journaal.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Islam, islamitische ideologie, mainstream-media, Nederland, politici, Terrorisme. Bookmark de permalink .

13 reacties op Ontkenning van grondslag islamitisch terrorisme is zorgelijk

 1. Tom Hendrix zegt:

  ” De minister ontkent de realiteit van het islamitische terrorisme”. Tja, dat doet niet allen deze PvdA minister, maar dat doen ook het CDA,VVD en D66.

  Like

  • BertG. zegt:

   Je hoort ‘t. Jihad zit tussen je oren en zijn zuivere kwajongens streken.
   Simpelweg wat avontuurlijk ingestelde jeugd dromen met een ideaalbeeld.
   En dat heeft helemaal, en ik herhaal helemaal niets met islam of de koran te maken.
   Gaat wel over als je ze een wijf, werk en een woning geeft.
   Niks aan de hand dus, doorlopen.

   Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Zorgelijk, ja, maar hebben ze dan ooit iets anders gedààn dan ontkennen?
  Dat doen ze niet nú, op dit ogenblik, dat doen ze al jaren, zo niet decennia! En daar is nooit iets aan veranderd: De gemiddelde Islam moet en zal redelijk,hanteerbaar en zelfs móói zijn. Dat moet ze en dat zal ze!
  En alle bewijzen van het tegendeel worden afgedaan als randverschijnselen.
  Er is, geloof ik, geen enkel ander onderwerp, waarbij zó koppig geweigerd wordt, een achterhaalde zienswijze los te laten. Reden om te veronderstellen, dat er méér achter zit dan een zienswijze alléén.

  Like

 3. maria zegt:

  Die Newspeak van onze euh-euh-euh politici zou hilarisch zijn als het niet zo tenenkrommend en ronduit gevaarlijk zou zijn. Als je kijkt met welke autoriteit zo’n antisemitische jihad-faciliterende flapdrol Timmermans spreektijd krijgt op BNR, daar gaan mijn haren recht van overeind staan. En deze Plaspop heeft zolang een lekker links academisch leventje geleid dat hij zich niet kan voorstellen dat er zoiets bestaat als actieve jihad. En dan ook nog zo’n kinderlijk naïef smoeltje erbij trekken. Als het mijn gekke oom zou zijn kwam ik niet meer bij. Maar O mijn God het zijn de Boven Ons Gestelden die mede beslissen over onze belastingcenten en onze toekomst! Ik zie het heel, heeel somber in!

  Like

 4. Jean zegt:

  Waarom wordt die linkse eikel het vingertje niet gebroken?
  Wat een rioolbek idem dito zoals die rioolbek van d66 een zekere pechdrol.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Jean: 15.45. uur. Met je eens, Jean. Verraders, dat zijn het van links tot rechts. Slechts bij jullie het Vlaams Belang, en bij ons de PVV kunnen als vaderlandslievend worden gerekend!

   Like

 5. Avidia zegt:

  Theresa Geissler zegt:
  12 juni 2014 om 11:53

  Theresa, ben het weer met je eens. het waarom??? stemmers, daar gaat het om, van de PVDA krijg je alles voor niets, dat hadden ze in hun homeland al gehoord: stem PVDA en je krijgt alles gratis, in een ander comment heb ik verteld hoe ik dit weet.

  Like

 6. fleckie zegt:

  “we weten nu dat deze JIHADISTISCHE beweging geen grenzen kent”, (minister Ronald Plasterk in Buitenhof). ……….NIW 13.6.2014………TOCH EXTRA TOEZICHT……….
  Eindelijk lijkt de Ned.overheid de beveiliging van Joodse gebouwen serieus te nemen.Maar de maatregelen na de aanslag in Brussel zijn tijdelijk en de vraag wie er opdraait voor de kosten blijft in de lucht hangen.’Nederland mag niet de zwakste schakel van Europa worden.
  Vanaf het Mr.Visserplein overziet een observatiepost v.politie het Joods Historisch Museum.Achter het geblindeerde glas v.d.container op palen zitten 2 politieagenten,hun politiewagen staat enkele meters verderop geparkeerd.Een soortgelijke situatie is er bij h.Anne Frankhuis.
  Ze staan er pas sinds een week.En dat terwijl de schietpartij in h.Joods museum in Brussel,waarbij uiteindelijk vier mensen omkwamen,alweer even geleden plaats had;op 24 mei. De dag erop hield de politie extra toezicht vanuit een busje,maar de stad zag toen geen noodzaak voor extra beveiliging. Nu ligt er een advies v.d.Nationaal Coordinator Terrorismebestrijding.’Aanvullende’ beveiligingsmaatregelen zijn toch noodzakelijk,hoewel van tijdelijke aard.Concrete informatie dat een aanslag op handen zou zijn,is er niet en ook het dreigingsniveau is niet verhoogd.
  MOTIEF…..Wat er dan wel veranderd is?Het motief van de schutter in Brussel is bekend.Daags nadat duidelijk werd dat het om een SYRIEGANGER ging werden de containers geplaatst en rijden politiewagens nu op gezette tijden langs sjoeldiensten en andere religieuze bijeenkomsten.Het feit dat de dader in Frankrijk al langer gevolgd werd door de autoriteiten maar desondanks zijn gang kon gaan in Brussel is een ‘wake-upcall’ gebleken voor politici in binnen-en buitenland.’We weten nu dat deze JIHADISTISCHE BEWEGING geen grenzen kent’,zei minister Ronald Plasterk v.Binnenlandse Zaken afgelopen zondag in BUITENHOF.’Daar moeten we ons echt zorgen over maken’.Nederland heeft honderd SYRIEGANGERS uit Nederland in het vizier,maar heeft een minder goed beeld van wat er elders in Europa gebeurt………..De ministers van Justitie v.9 landen beloofden elkaar daarom vorige week donderdag in Luxemburg dat de informatie-uitwisseling over teruggekeerde JIHADISTEN uit SYRIE beter moet.Ook willen deze negen landen,waaronder Nederland en Belgie,een actieplan opstellen om te voorkomen dat jongeren radicaliseren en naar SYRIE trekken om te vechten.Begin juli komen Nederland,Belgie,Frankrijk,Italie,Duitsland,Spanje,Denemarken,zweden en het Ver.Koninkrijk weer bijeen om het actieplan te bespreken en concrete afspraken te maken.Ondertussen wordt in eigen land met Joodse organisaties overlegd over aard en omvang v.d.extra veiligheidsmaatregelen.Dat gebeurt op landelijk niveau.De Nationale Coordinator Terrorismebestrijding,Dick Schoof,nodigde vorige week vertegenwoordigers v.Joodse organisaties uit in den Haag.Tot tevredenheid van directeur Esther Voet van het CIDI.”Schoof begrijpt dat onrust is in de Joodse gemeente en hij neemt die onrust serieus.”ook voorzitter Dennis Mok v.Bij Leven en Welzijn, de beveiligingsorganisatie v.d.Joodse gemeenschap,is blij met h.overleg.”Het lijkt erop dat de landelijke overheid eindelijk bereid is meer te doen aan beveiliging en naar ons wil luisteren”.
  VOORSTELBAARHEID……….Volgens Mok is de methode verouderd waarop de Nationaal Coordinator Terrorismebestrijding zijn risicoanalyse baseert.’Die gaat alleen uit van concrete informatie en niet van de voorstelbaarheid van een aanslag’..Bij Leven en Welzijn komt binnenkort met een eerste eigen openbare risicoanalyse waarin veel meer vanuit het daderperspectief geredeneerd wordt.’Je verwacht niet tot de dader zich komt melden,maar probeert te beredeneren waar je als dader het gemakkelijkst de meeste schade kunt toebrengen’. Een woordvoerder v.h.ministerie v.Justitie spreekt tegen dat de risicoanalyse v.d.Nationale Coordinator te weinig rekening houdt met de voorstelbaarheid v.een aanslag.’Het dreigingsniveau was al aanzienlijk.Nu weten we ook waar het vandaan komt.Door het incident in Brussel achten wij de kans nu groter dat het iemand van buiten is.De voorstelbaarheid is omhooggegaan’. En dus staan er nu observatieposten bij de belangrijkste risicolocaties,zoals het Anne Frankhuis en het Joods Historisch Museum en bij Joodse scholen.Mok verwacht binnen een paar weken van elk Joods object een inventarisatie of en hoe het niveau v.d.veiligheidsmaatregelen omhoog kan. Dat geldt ook voor gebouwen en instellingen buiten Amsterdam,benadrukt hij. Zijn inzet is om de tijdelijke maatregelen een meer permanent karakter te geven.’Daar gaan we nog een keer over in gesprek’.Maar de Joodse organisaties vinden ook dat de overheid moet bijdragen in de kosten die de Joodse gemeenschap nu zelf al kwijt is aan beveiliging.De extra inspanningen van de politie komen hier bovenop,en staan dus los van wat de Joodse gemeenschap doet om ‘haar weerbaarheid en veiligheid te vergroten’,benadrukte burgemeester Eberhard v.der Laan in een brief a.d.Amsterdamse gemeenteraad……………ZWARE LAST…………..Die beveiligingskosten zijn na de aanslag op een Joodse school in Toulouse in 2012 verder opgelopen tot inmiddels jaarlijks 1 miljoen euro. Ze vormen een steeds zwaardere last om te dragen voor een relatief kleine gemeenschap,meent Ron v.der Wieken,vicevoorzitter v.h.Centraal Joods Overleg..DE organisaties wijzen naar voorbeelden in het buitenland,zoals Denemarken,waar de Joodse gemeenschap jaarlijks 2 miljoen Deense kronen ontvangt(ca 270.000 euro)om de eigen beveiliging te regelen.Maar de verschillen tussen landen zijn groot.Zo wordt in Frankrijk de beveiliging van Joodse instellingen vrijwel volledig gefinancierd uit de rendementen op een fonds’ter herinnering aan de Sjoa’.Dit fonds van 20 miljoen euro bestaat uit de banktegoeden van Joden die zijn vermoord tijdens de Sjoa en die de Franse overheid en Franse financiele instellingen in 2000 besloten terug te geven a.d.gemeenschap……Directe overheidsbijdragen voor de beveiliging v.d.Joodse gemeenschap zoals in Denemarken,zijn ook elders in Europa niet vanzelfsprekend.Lena Posner-Korosi,voorzitter v.d.koepel v.Joodse organisaties in Zweden,kreeg de Zweedse autoriteiten niet zover om het Deense voorbeeld te volgen.’Ze willen geen parallelle politiemacht creeren.Bovendien rijst meteen de vraag waarom wij wel en andere religieuze minderheden niet’……Ook in Zweden is het gapend gat tussen de inschatting v.d.risicodreiging door de autoriteiten en die v.d.Joodse gemeenschap zelf constant onderwerp v.discussie.Toch kreeg Posner-Korosi anderhalf jaar geleden na een toename van antisemitische incidenten in Malmo-‘en veel zeuren’-eenmalig 4 miljoen Zweedse kronen( ca 440.000 euro) v.d.Zweedse autoriteiten.Voor extra hekken en camera’s rond de gebouwen.
  BRUSSELSE AMBTENAREN……Dat is de Ned.Gemeenschap tot nog toe alleen op gemeentelijk niveau in A’dam gelukt.Hier schonk het stadsdeel Zuid en de centrale stad de gemeenschap beide eenmalig 125.000 euro.Sinds 2010 bestaat er jaarlijks een structurele bijdrage v.h.stadsdeel v.135.000 euro.Maar stadsdeelvoorzitter Capel(D66) vindt dat die kosten eigenlijk voor rekening v.d.rijksoverheid zouden moeten komen. De extra politie-inzet,waartoe de overheid in Nl.na de aanslag in Brussel uiteindelijk wel besloot,bleef in Stockholm dan weer uit.Daarom richt Posner-Korosi haar pijlen nu op Brusselse ambtenaren.Ze is ook bestuurder v.h.Europees Joods Congres,de koepel v.Joodse organisaties in de Europese hoofdstad,Daar wordt nu bekeken hoe de Europese Unie te bewegen is Joodse instellingen verspreid over Europa gelijkelijk te compenseren in de kosten van beveiliging. Ook voorzitter Dennis Mok v.Bij Leven en Welzijn ziet die noodzaak.’Als DUIZENDEN TERUGGEKEERDE SYRIEGANGERS zich nu vrijelijk door Europa kunnen bewegen,moet je voorkomen dat Nl. de zwakste schakel wordt. In Frankrijk is het beveiligingsniveau na”Toulouse’al omhooggegaan,Belgie is nu a.h.opschalen.Dan moet je wel meegaan……Toch zijn de lobbyinspanningen v.d.Joodse organisaties in Nl.nog vooral op den Haag gericht.Volgens minister Plasterk heeft de samenwerking binnen Europa nu de prioriteit v.d.inlichtingendiensten. Maar extra geld komt er niet voor beschikbaar.’We volgen het met argusogen’,zegt Esther Voet.’Brussel heeft nu net laten zien dat de samenwerking niet goed functioneert.De tijd zal leren of het beter kan’. Voet spant zich daarom nu liever in voor een Kamermeerderheid om den Haag te bewegen bij te dragen in de kosten van d.eigen beveiliging.Of het momentum ernaar is zal moeten blijken.De Tweede Kamer wil volg.week een spoedoverleg met minister Opstelten v.Justitie over de aangescherpte beveiligingsmaatregelen rondom Joodse gebouwen. Dat gebeurt op aanvraag v.d.Christenunie.Voorlopig houden de coalitiepartners zich op de vlakte……En de bezoekers v.h.Joods Historisch Museum? Voelen die zich intussen veiliger d.d.politieaanwezigheid?.Asaf Feig,toerist uit Israel haalt zijn schouders op,’Het geeft mensen misschien een veiliger gevoel maar een zelfmoordaanslag houd je er niet mee tegen.Veel werk moet v.d.inlictingendiensten komen’.###…Ariane Kleijwegt.
  #########################################################################

  Like

 7. fleckie zegt:

  NIW 13.6.2014. …TIJDLIJN RECENTE AANSLAGEN JOODSE GEBOUWEN in EUROPA.
  BRUSSEL,Belgie,:24 mei 2014.:Een man dringt met een kalasjnikov het Joods Museum in Brussel binnen en schiet een Israelisch stel en een Franse medewerker v.d.instelling dood. Een vierde slachtoffer,een jonge Belgische man,overlijdt later in h.ziekenhuis aan zijn verwondingen.De aangehouden verdachte blijkt een teruggekeerde SYRIEGANGER met de Franse nationaliteit. De man had naast een kalasjnikov,een pistool en munitie op zak.Ook had hij een camera bij zich met een videoboodschap waarin de aanslag wordt opgeeist.##########################
  FEBR.2013: LONDEN/BIRMINGHAM-Gr.Brittannie, 21 febr.2013,verijdeld.:Drie mannen worden veroordeeld voor h.voorbereiden van 12 terroristische aanslagen.Geinspireerd door AL-QAIDA hadden twee van de drie mannen trainingen gevolgd in Pakistan. Bij terugkomst in Gr.Brittannie zouden zij zes anderen hebben gerecruteerd met de intentie om zelfmoordaanslagen met RUGZAKBOMMEN te plegen.In de voorbereidingen zou ook sprake zijn geweest v.h.bestormen van een synagoge.########################################################
  SEPT. 2012: MALMO-ZWEDEN,27 SEPT.2012.: Een explosie gaat af vlak buiten een Joods wijkcentrum waarbij de voordeur beschadigd raakt.De explosie vindt plaats vlak nadat twee mannen een mislukte poging doen toegang te krijgen tot het gebouw en met hoge snelheid in een auto wegrijden. De twee mannen, lokale moslims,worden later opgepakt##############
  SEPT.2012:.SARCELLES-FRANKRIJK,9 SEPT.2012: In een kosjere supermarkt in een buitenwijk ten noorden van Parijs worden twee explosieven naar binnen gegooid.Een klant raakt gewond.In het daaropvolgend landelijk politieonderzoek wordt bij radicale islamitische groeperingen een hitlijst van Joodse organisaties onderschept,######################################
  JULI 2012:BURGAS-BULGARIJE,18 JULI 2012.:Vlak buiten het vliegveld v.d.Bulgaarse stad Burgas wordt een bus met Israelische toeristen OPGEBLAZEN.Vijf Israeli’s en de Bulgaarse buschauffeur komen om het leven.Volgens het officiele rapport v.d.Bulgaarse autoriteiten zat HEZBOLLAH achter de aanslag. Een Canadees en een Australier,beiden woonachtig in Libanon en LID van HEZBOLLAH,worden verantwoordelijk gehouden.##########################
  MAART 2012. TOULOUSE-FRANKRIJK, 19 MAART 2012,: Mohammed Merah,een Fransman met de Algerijnse nationaliteit,schiet een leraar en 3 kinderen van de Ozar HaTorah-school in Toulouse dood.Een derde leerling raakt gewond.Na de aanslag vertrekt Merah op een zwarte motorscooter en wordt pas dagen later in zijn appartement gevonden.Hij weigert zich over te geven en wordt uiteindelijk door de politie gedood.Uit de daaropvolgende onderzoeksrapporten v.politie blijkt dat Merah eerdere pogingen had ondernomen zich aan te sluiten bij terroristische organisaties in PAKISTAN en AFGHANISTAN,daarbij gearresteerd werd en kon terugkeren naar Frankrijk.#####################################################################
  MAART 2012. BRESCIA-ITALIE, 15 MAART 2012, verijdeld. Mohamed Jarmoune wordt veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf voor het plannen van een aanslag op de belangrijkste synagoge van MILAAN. Politie vindt op zijn computer een analyse van de veiligheidsmaatregelen in en rond de synagoge. Ook wisselt de Italiaan van MAROKKAANSE afkomst via een afgesloten Face-book-pagina informatie uit over het gebruik van explosieven en wapens. De site geeft toegang aan leden van SHARIA4ITALY, een afgeleide organisatie v.d.in GROOT-BRITTANNIE verboden AL-MUHAJIROUN-groep.###############################################

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s