Radicale islamieten vallen Armeense kerk in het Irakese Mosul aan

Screenshot_2

Brandende kerk in Mosul, Irak

(Vertaling: E.J. Bron)

De salafistische jihadistische organisatie ISIS (Islamitische Staat in Irak en Syrië) heeft de Armeense St. Etchmiadzin kerk van de op één na grootste Irakese stad Mosul aangevallen, bericht een religieuze leider van de Armeense gemeenschap van Dohuk, pater Masis Shahinyan, volgens de nieuwssite LRADOU.

Volgens voorlopige berichten brak er brand uit in de buurt van de kerk. Bronnen van de Armeense prelatuur in Irak geven aan dat er 65 Armeense gezinnen en een priester uit Mosul moesten vluchten, nadat militante islamieten deze overvallen en de controle over de stad hadden overgenomen.

Dinsdag hesen opstandelingen zwarte vlaggen in delen van de stad, toen Irakese strijdkrachten na vier dagen zware gevechten tegen soennitische extremisten door hen uit de stad werden verdreven.

Bron:
http://haypressnews.wordpress.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", christenhaat, Christenvervolging, Irak, Islam, Jihad, Krankzinnigheid, Moslims, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

14 reacties op Radicale islamieten vallen Armeense kerk in het Irakese Mosul aan

 1. roger catrysse zegt:

  Dat is toch geen nieuws meer dat is dagelijkse kost en niemand reageert en iedereen vindt dat normaal en de kerk bid samen met de imams omdat de islamieten nog meer kerken zouden vernietigen en Christelijken aanvallen wat wil je nog meer?

  Like

  • Benesha zegt:

   Klopt. Ik vind dat er van Christelijke kant zo weinig protest komt. En inderdaad… de Paus met zijn rijkdom en macht over politici… zwijgt in alle talen. Verachtelijk.

   Like

   • fleckie zegt:

    aangezien arabieren zo tuk zijn op ANDERMANS eigendom,en Abbas met zijn bodyy-gards het vaticaan heeft mogen ‘bezoeken’, en de enorme rijkdom’heeft mogen aanschouwen’, zou er wel eens een idee(gedachte) kunnen zijn geweest: “DAT wil ik ook hebben”……(Noemt men zoiets niet’de kat op het spek binden”?)

    Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Benesha: 22.18. uur, op 12/6. Inderdaad, Benesha, zowel van de zgn. christelijke kerken, en de zgn. christelijke partijen zoals het CDA en de CU, geen enkele reactie.
    Oké de SGP wil daar wel nog over ageren, maar de anderen….. En TIMMERFRANZ van de Partij van de Allahtonen, maar knippen en buigen voor deze onmensen.

    Like

   • fleckie zegt:

    uit NIW, ..13.6.2014 …OMHELZING Peres en Abbas……..
    Afgelopen zondag omhelsden de Israelische president Shimon Peres en de palestijnse president Mahmoud Abbas elkaar tijdens een gemeenschappelijke gebedsbijeenkomst voor vrede in het Mi-Oosten.De leiders waren hiervoor uitgenodigd door paus Franciscus in de Vaticaanse tuinen.Via Twitter droeg de paus ‘alle mensen van goede wil’op om mee te bidden voor de vrede.Na de bijeenkomst plantten Peres,Abbas en de paus een olijfboom als symbool voor vrede.Overigens was het niet de bedoeling v.d.paus om te bemiddelen in het conflict,maar om over vrede te praten in ‘religieuze zin’.
    De aftredende president Peres verklaarde tijdens de bijeenkomst:’mijn hele leven zal ik nooit stoppen om mij in te zetten voor vrede,voor de toekomstige generaties.Laten wij de handen ineenslaan om dit werkelijkheid te laten worden’.Abbas voegde hier aan toe:’Wij willen vrede voor ons en voor onze buren’. Nadat in de media vervolgens werd gespeculeerd over nieuw leven in de ingestorte Israelisch-Palestijnse besprekingen verklaarde Abbas-WOORDVOERDER Nabil Abu Rudeineh dat daar ‘ABSOLUUT’ geen sprake van is.#########################################################

    Like

 2. Igor zegt:

  Eigenlijk zouden wij hetzelfde moeten doen in het Westen met salafistische/soenie Mosketen

  Like

  • Ahava zegt:

   dat is zo, Igor, maar onze inborst is nu eenmaal niet zo haatdragend, crimineel en hardvochtig om zoiets te doen, gelukkig voor die zandbakgelovigen.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Tja, je moet je nu eenmaal niet verlagen tot hun niveau qua bloedvergieten en dergelijke……
   Maar in het aanpakken van die MOSKEEËN zie ik ook wel wat.
   Een soort 21ste -Eeuwse Beeldenstorm; de Geuzen gingen ons voor: Toen de Katholieke kerken, nu de moskeeën…..
   Of iemand (meerderen, eerder) zou(den) eens over moeten gaan tot nachtelijke bezoekjes met varkensbloed en -koppen….. Heeft zich bewézen als doeltreffend middel.

   Like

   • Ekster zegt:

    Waar kan ik varkensbloed of -koppen vandaan halen?

    Like

   • roger catrysse zegt:

    Maar niemand doet het en als het al eens gebeurt is het enkel een neo nazi die het durft te doen

    Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Theresa Geissler: 19.02. uur, op 12/6. Inderdaad, laat de varkens maar los bij de haathutten, ik ben er in ieder geval voor.

    Like

 3. Jan zegt:

  ISIL siddert: Jen Psaki: The USA strongly Condemns” ISIL Actions In Iraq, Will Take “Holistic Approach”
  http://iraq.usembassy.gov/pr_061014.html

  Like

 4. Yvonne van Cleef zegt:

  Het wordt tijd voor oog om oog,tand om tand!De tijd van de andere wang toekeren is voorbij!

  Like

 5. Syrier/assyrier zegt:

  Volgens mij was/is het een Assyrische kerk en de bischop was de As/Syrische bischop van de orthodoxe kerk van Antiochie.Gisteren heb ik ik z’n interview bekeken.Het leek wel op Armagadon met 500.000 vluchtelingen voornamelijk christenen enkoerden en zonet las ik ook:
  Een Assyrische kerk in Mosul werd vernield door terroristen van de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s