Wilders van plan zetel op zich te nemen in Europees Parlement ondanks verbod op “dubbel mandaat”

Screenshot_4

Amsterdam – De Nederlandse extreemrechtse Euroscepticus Geert Wilders heeft besloten een zetel in het Europese Parlement te gaan bezetten ondanks een verbod op het tegelijkertijd dienen in twee parlementen, zo heeft de Nederlandse kiesraad Dinsdag gezegd. Melle Bakker, secretaris-generaal van die raad, zei tegen radiostation BNR dat Wilders verklaard heeft zijn zetel op te nemen in het internationale parlement. Het reglement van het Europese Parlement verbiedt dat leden een zetel in hun nationale parlement bezetten en tegelijkertijd in het Europese parlement. Omdat Nederlandse regels dubbelmandaten niet verbieden, staat de kiesraad machteloos in het voorkomen dat Wilders zijn zetel in het Europese parlement opeist terwijl hij zijn zetel behoudt in Den Haag.

Zijn besluit de zetel op zich te nemen en daarmee het verbod te tarten, opent de mogelijkheid op een langdurige rechtszaak die waarschijnlijk toch resulteert in een verwijdering uit het Europees parlement.

Wilders, wiens Partij voor de Vrijheid vorige maand vier zetels heeft gewonnen in de verkiezingen voor het Europees Parlement, zei vorige week dat hij een rechtszaak zou beginnen bij het Europese Hof van Justitie om de regels ongeldig te verklaren “Ongeveer 300.000 mensen hebben op mij gestemd”, verklaarde Wilders. “Het zou te gek voor woorden zijn als Brussel mij verbood mijn kiezer te vertegenwoordigen in het Europees Parlement.” Wilders stond op de tiende plek voor zijn partij bij de Europese Parlementsverkiezingen. Hij had aangegeven geen interesse te hebben om een zetel op zich te nemen in het Europese Parlement. Het grote aantal voorkeurstemmen maakt dat hij in aanmerking komt voor één van de vier zetels die hij zijn partij heeft gewonnen.

Zijn partij, die een einde wil maken aan de Europese Unie, wil een verbond vormen met andere extreemrechtse partijen, zoals het Franse Front Nationale, de winnaar van de Franse stem tijdens de Europese verkiezingen.

Wilders zelf kan mogelijk vervolging tegemoet zien wegens discriminatie in Nederland vanwege anti-Marokkaanse uitspraken vóór de verkiezingen. Duizenden hebben een klacht ingediend tegen hem en het OM broedt op een mogelijke vervolging.

Bron:
www.chicagotribune.com

Opmerking vertaler:
Het valt mij op dat sommige ‘feiten’ door Amerikanen altijd een aantal keer genoemd worden. Dat doen ze kennelijk om hun mening meer waarde te geven dan de rest van de tekst.

Als Wilders straks in beide parlementen zit, kan hij vanuit ervaring spreken over hoe eenvoudig het wel niet allemaal is, en kan hij meteen gefundeerd verklaren hoe onzinnig deze bestuurslaag is, waarna de eurofielen vast en zeker  zullen pleiten voor het opheffen van de nationale parlementen, dan kan hij echt gaan knagen aan de fundamenten van de EU en misschien kan hij wel een dijkdoorbraak veroorzaken. Jammer voor Hans Jansen, maar de Nederlander stemt D66, dus heeft het ook minder zin voor Geert om hier te vechten dan in het Europees Parlement. Ik denk dat de Nederlander het allemaal nog niet zo goed begrijpt.

Wat mij opvalt is dat de Amerikanen aan het begin van het artikel drie keer verklaren dat Wilders iets doet wat niet is toegestaan, waarmee ze hem criminaliseren, om vervolgens op te merken dat de autoriteiten machteloos staan in het bestrijden van deze misstand. In conjunctie met mijn vertaling [1] van het artikel over de machtsbelangen van de Amerikanen bij de EU, is het duidelijk wat de intentie van dit artikel is.

Verder is het schermen met een vertrek uit welke comfortzone dan ook voor Amerikanen vaak genoeg om op een holletje de tegengestelde richting op te rennen.

Wanneer worden alle Marokkanen eens aangeklaagd voor de onophoudelijke stroom beledigingen aan het adres van Nederlanders of zijn we hier weer selectief verontwaardigd?

Verder valt het mij op dat een ambtenaar, Melle Bakker, buiten haar boekje gaat als ze haar persoonlijke afkeur duidelijk uitspreekt over iets waar de Nederlandse wet geen problemen mee heeft.

[1] https://ejbron.wordpress.com

Door:
Wans Horst
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europees Parlement, Geert Wilders, Justitie. Bookmark de permalink .

16 reacties op Wilders van plan zetel op zich te nemen in Europees Parlement ondanks verbod op “dubbel mandaat”

 1. Jan zegt:

  Zaak is zoveel mogelijk zand in de machine te gooien en het bloed onder de nagels van Brussel halen

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Of het verstandig is van Geert Wilders, om deze zetel in te nemen, kan ik niet beoordelen. Maar in mijn optiek, kan hij beter in Den Haag “de vinger aan de pols”, houden.

  Like

  • roger catrysse zegt:

   Dat is ook mijn idee,en zelfs als hij niet zetelt in het Europees parlement heeft hij daar als leider van de PVV toch zijn invloed en er zijn voldoende sterke elementen in de fractie die als fractievoorzitter kunnen functioneren

   Like

 3. Vederso zegt:

  Wel jammer dat we nu Hans Jansen niet zullen tegenkomen in het EU-parlement zolang dat er nog is.

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Ja. Het is weer eens zéér gekleurde berichtgeving van een Amerikaanse krant, die maar ten dele weet, waarover ze het heeft.
  En dan maar weer de ‘minder, minder kwestie’ erbij halen, alsmede die scherts-aangiften, alsof die überhaupt serieus te nemen zijn! Almede de dreigende mededeling dat “het OM broedt op vervolging.” Alsof uitgerekend het OM op een kans in deze zit te achten! Wat weten die Amerikanen er eigenlijk van?
  Zowel de Amerikaanse pers als de Amerikaanse politiek zou zivh beter wat minder kunnen bemoeien met Europese aangelegenheden, want het is duidelijk -behalve, dat ze er niets over te beslissen hebben- dat ze er bovendien geen ene moer van begrijpen.
  Het is trouwens duidelijk uit welke hoek dit soort berichtgeving komt: Uit die van een schimmige figuur, die momenteel ten onrechte in Washington resideert……

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Gelukkig gaat onze Wilders gewoon door.

   Like

   • Yvonne van Cleef zegt:

    En nu moet er volgens die smerige advocaten-toei haast gemaakt worden met het ontvankelijk verklaren van de aanklachten van die stink Marokkanen;want:anders is hij misschien onschendbaar als hij in Brussel zit!!!!Je zou ze toch allemaal het land uitschieten!Smerige teringlijders!En dan nog van onze centen,ook nog!

    Like

 5. lucky bee zegt:

  Wilders heeft in de gaten , als hij de invasie van de Islam wil stoppen,dan heeft hij de steun van andere Europese mensen nodig die de zelfde mening hebben als hij.Dus de EU parlement moet hier voor gesterkt worden, en de Marxisten zwakker gemaakt worden.Dat kan alleen in Brussel en Strassburg gebeuren.

  Like

  • roger catrysse zegt:

   Maar daarvoor heeft hij 4 leden van zijn fractie in het Europees parlement en nog vele anderen die eveneens in dat parlement zullen zitten met kritiek op de Islam

   Like

 6. Yvonne van Cleef zegt:

  “Extreem-rechts”???En: het O M broedt!!Achterlijke yankees.En ja,eerst moeten er in Brussel harde klappen,voordat we hier verder kunnen!En of Wilders of Jansen het meeste kan bereiken,kan ik niet beoordelen.Zolang het zoden aan de dijk zet,zie ik geen probleem!

  Like

  • paulzwueste zegt:

   USA zucht momenteel onder de gesel van EXTREEMLINKS! Laten ze daar maar eerst eens onderuit proberen te worstelen. Als ze dat uberhaubt nog kunnen want ze hebben momenteel te weinig ruggengraat en veel te veel vet!!!!

   Like

 7. Republikein zegt:

  De bezem er door, dat zal ze leren in Brussel.
  http://www.quest.nl/foto/de-bezem-erdoor

  Like

 8. Avidia zegt:

  IK wens Wilders veel succes, ga er voor, er alles uithalen wat ons regen de EU kan bevrijde, die rot bende die ons van alles wil opleggen en verbieden, ik ben er zat van!!!!!

  Like

 9. ron soeverein mens zegt:

  Toen Dijsselbloem zowel min. van financien bleef en in Brussel verbleef als financieel parlementairier bleef t stil in de media. Alleen als t Wilders betreft wordt alles uit de kast gehaald om t in discrediet te brengen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s