Hoe links gekleurd is eigenlijk het Mediafonds?

Screenshot_17

(Door: E. van Lith)

Het Mediafonds maakte deze week bekend dat in de eerste ronde van de Non Fictie Transmediaregeling uit de 15 aanvragen 4 opvallende transmediaprojecten gehonoreerd zullen worden, waarbij direct opvalt hoe politiek gekleurd de keuzes weer zijn.

De 4 projecten:

Ook al ben ik Zwart als Roet van Sunny Bergman, Moskee in de Stad, 24 uur in een Vluchtelingenkamp en Behind the Blue Screen, zullen ongetwijfeld vele sympathisanten van het Mediafonds zeer aanspreken, maar het is maar de vraag of iedereen uit de maatschappij als doelgroep er ook zo over denkt, want het linkse of zeg maar ditmaal extreem linkse deel van de kijkers en vooral belanghebbenden wordt weer ruimschoots bedeeld, over polariseren en discrimineren van kijkersgroepen gesproken.

Neem zo de vermoeiende discussie, zelfs nu in de zomer over Zwarte Piet. In plaats van een echt taboedoorbrekende docu over de rol van Marokkanen en Jihadisten in Irak en Syrië en de waarheid van Fortuyn en Wilders blijven de linkse journalisten maar doorgaan. Zelfs de meest verstokte VPRO-kijker zit niet meer te wachten op de zoveelste politiek correcte Zwarte Piet film of zeg maar gerust Anti Nederland discussie, het lijkt er zowaar op alsof het Mediafonds het verder polariseren en onderling uitspelen van bevolkingsgroepen in dit land met dit subsidiepotje hiermee zelfs verder wenst aan te jagen.

Idem geldt dit voor het subsidiëren van een heuse PR promo film over de bouw van de zeer omstreden Wester Moskee in Amsterdam, waarbij de filmmakers waarschijnlijk niet de vage subsidiestromen uit het Midden-Oosten en de kwalijke rol van vele moskeebesturen zullen bespreken, ook hiermee lijkt het Mediafonds geen rekening te houden met vele delen van de samenleving die zich zullen afvragen of hun kijkersbelangen rondom dit zoveelste Paard van Troje hiermee gediend zullen zijn.

En dit lijkt ook te gelden voor de 3e subsidie, het sponsoren van Vluchtelingenvraagstukken, want het is inmiddels de vraag of in deze tijd van ontoelaatbare commercialisering van Vluchtelingenstromen in de wereld we als burgers nog een zoveelste Asiel docu over 24 uur in een Vluchtelingenkamp dienen te betalen. Wat hierbij met name geeft te denken, is de steeds verder toenemende rol van de Asielmaffia rondom Lampedusa en de kwalijke rol hierbij van organisaties als Vluchtelingenwerk of zelfs de Nationale Kinder Ombudsman. Wie het toekennen van subsidie voor dergelijke documentaires aanziet, hoopt dat er eens een programmamaker opstaat die hier eens aandacht aan gaat besteden, over nieuwe producties gesproken.

Tot slot, deze week maakten de filmmakers Prins en Ketelaars namens de VPRO bekend dat een dramaserie over de NSB’er Anton Mussert is afgewezen door het Mediafonds. Opmerkelijk, omdat beide filmmakers eerder nogal succesvol waren met hun publieksdocu’s zoals over André Hazes, waar zelfs een Musical op is gebaseerd, maar blijkbaar ook omdat ze niet alleen maar Mussert op de bekende linkse wijze wilden stigmatiseren, iets wat blijkbaar het Mediafonds deed besluiten de subsidie dan maar af te wijzen.

Het geeft aan hoe de Nederlandse Media, met blijkbaar dus ook het Mediafonds, in bezit zijn gekomen van de linkse journalisten en hun aanhang.

Maar gelukkig hebben we als burgers nog zelf sinds begin deze eeuw de vrijheid van de social media en internet en kunnen we zelf zonder een euro subsidie onze mediakeuzes maken. Het is te hopen dat na de val van de PvdA we ook de snelle val van de vele Linkse redacties in dit land kunnen gaan meemaken door met name de waarheidsvinding op het Internet.

Knokt  u ook mee voor een echt Vrije Media ?

Door:
E van Lith
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Linkse Kerk, mainstream-media. Bookmark de permalink .

8 reacties op Hoe links gekleurd is eigenlijk het Mediafonds?

 1. Tom Hendrix zegt:

  Ik ben het volkomen eens met de auteur: E van Lith. Sinds 45 jaar zijn de KROMROEPEN overgenomen door de RODE KERK, en hun hulptroepen, de GOEDMENSEN. Hun motto is even verwerpelijk als simpel: LINKS=GOED, RECHTS/CONSERVATIEF= FOUT.

  Like

 2. Yvonne van Cleef zegt:

  E n daar gaat dus subsidie heen????Zijn wel onze centen!Gruwelijk!Het zijn allemaal nsb,ers!

  Like

 3. Syrier/assyrier zegt:

  Het zijn linkse honden

  Like

 4. leefbarbaar zegt:

  De media zijn eigendom van de PvdA. Je kunt er weinig tegen doen, want de rest van de politiek graait elders. Wat je wel kunt doen; lees en bekijk de rommel niet.

  Like

 5. Theodoor zegt:

  Ik houd het maar simpel dat blijft het langste hangen.

  Fout links is niet goed te praten.
  Goed links bestaad niet.
  Links kost je meer dan je lief is, VRIJHEID.

  Like

 6. lucky bee zegt:

  Het is jammer dat niet alle Nederlanders, ik bedoel de naakoomlingen van de Batavieren , niet allemaal op Wilders hebben gestemd.

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  Den Uyl heeft een grauwe linkse deken over ons land gelegd en het is verdomd moeilijk om die aan de kant te krijgen want hij begreep meteen dat door overal linkse figuren te posteren hij het meeste invloed zou krijgen.
  Het is hem zeer goed gelukt mede door de uitdrukking “politiek correct”
  Gelukkig zijn er steeds meer mensen die zich niet zo gemakkelijk laten beinvloeden.

  Like

 8. luit Doze zegt:

  Voor op gesteld, socialisme heeft in het verre verleden wel degelijk goede dingen gedaan (w. Drees) maar daarna is het bergaf gegaan. Met als huidig resultaat dat men de weg helemaal kwijt is.
  men denkt dat de doelgroep nog steeds de werkende klasse is. Veel van die mensen zitten in bijstand ( de armoede in getrapt door de E U ) die stemmen wilders.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s