Kom tot inkeer of sterf: Al-Qaida groepen kondigen regels aan voor het Irakese grondgebied dat zij nu onder controle hebben

Screenshot_19

Een man wordt geëxecuteerd in een nieuwe video die werd gepubliceerd door ISIS

ISIS, de Al-Qaida groepering die het noorden van Irak heeft geteisterd, stelt een lijst van regels op waarnaar de burgers moeten leven: met inbegrip van ‘kom tot inkeer of sterf’. De Islamitische Staat Irak en al-Sham heeft een lijst van regels opgesteld voor de inwoners van Mosul, omdat zij haar islamitische regels wil opleggen aan de tweede stad van Irak. De groepering verwijst naar het gebied onder zijn oude naam, Ninevé, en zegt dat zij een aantal instructies voor de overgebleven bewoners van de stad en de omgeving heeft.

Allereerst zegt zij tegen “iedereen die vraagt” wie haar leden zijn en waar het over gaat: “We zijn soldaten van de islam en we hebben onze verantwoordelijkheid genomen om de glorie van het islamitische kalifaat terug te brengen”. Alle moslims in de stad hebben de opdracht gekregen om de diensten voor de vijf dagelijkse gebeden in de moskee bij te wonen.

De groepering bevestigt dat zij een half miljard dollar in beslag genomen heeft uit het filiaal Mosul van de Bank van Irak, maar zij zegt dat de fondsen aan haar kunnen worden toevertrouwd. Van leden, wie dan ook, die in strijd met deze belofte handelen, zullen de handen worden afgesneden. “Geen drugs, geen alcohol en geen sigaretten zijn toegestaan,” voegde zij eraan toe.

Er zal, wanneer dan ook, geen toestemming voor een openbare bijeenkomst anders dan georganiseerd door ISIS worden gegeven. Buiten haar gelederen zullen geen wapens worden toegestaan. Alle tribale leiders en sjeiks in het gebied zijn gewaarschuwd dat zij niet mogen samenwerken met de staat. In een waarschuwing aan de politie, de soldaten en andere ‘ongelovige’ instanties wordt de keuze gegeven om zich te bekeren of de ultieme straf te ondergaan. De groepering zei dat ze ‘speciale plaatsen’ voor berouw zal openstellen. Zij heeft haar sektarische vooringenomenheid in grote lijnen weergegeven door te verklaren dat alle heiligdommen, begraafplaatsen en monumenten zullen worden vernietigd.

Tenslotte zullen alle vrouwen zich bedekt moeten kleden in kleding die het fatsoen bewaart. Vrouwen mogen alleen naar buiten gaan ‘als dat nodig is’.

Aan de stad is meegedeeld dat die seculiere experimenten met de republiek en de Baath-regimes evenals de huidige door Iran gesteunde ‘Safavidische regering in Bagdad heeft geprobeerd. “Nu is het tijd voor een islamitische staat,” beweerde de notitie, die ondertekend is door Imam Aboe Bakr El Qurashi.

Video –Irak op de rand van een burgeroorlog: het conflict toegelicht in 60 seconden:

 

Bron:
www.telegraph.co.uk
Auteur: Damien McElroy

Vertaald uit het Engels door:
Wachteres
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Irak, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, kalifaat, Krankzinnigheid, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, sharia, sjiieten, soennieten. Bookmark de permalink .

18 reacties op Kom tot inkeer of sterf: Al-Qaida groepen kondigen regels aan voor het Irakese grondgebied dat zij nu onder controle hebben

 1. janfreak zegt:

  Zouden ze ook bestand zijn tegen kernbommen?

  Like

 2. maria zegt:

  Ik hoorde ook berichten van vrouwen in Mosul/Tikrit die verkracht waren en zelfmoord hadden gepleegd. Dat staat natuurlijk niet in de krant want die is druk met voetbal….

  Like

 3. Yvonne van Cleef zegt:

  Er zal toch zo,n leger van die gekken binnen komen;ben je mooi klaar mee!Precies zoals wij denken dat het gaat:of je bekeert je en leeft volgens hun regels,of je bent vogelvrij en wordt uiteindelijk vermoord op een gruwelijke manier!Als ooit nog iemand tegen mij durft te zeggen dat islam vrede is,zal hij er van lusten!Mede daarom zou ik heel graag in debat gaan met de regering!Wel een op een,want zo sterk ben ik nou ook weer niet,dat ik er een dozijn tegelijk kan vloeren!De wil is aanwezig,maar ja!

  Like

 4. Syrier/assyrier zegt:

  Nineve was de mooie Assyrische hoofdstad die door een verbond van 3 volkeren ten val is gebracht.Er zijn nu nog half miljoen Assyrische christenen over.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  En deze SATANISCHE CREATUREN, worden van wapens voorzien door OBAMA, de oppermoefti van de “joenaaitussteeds”, de USA! Ook de LAFFE BENDE der EUSSR speelt mee in dat spel.
  Het ergste is nog, dat wij horden vluchtelingen-moslims- kunnen verwachten, om hier als PAARD VAN TROJE te dienen, en de ISLAM naar EUROPA over te brengen!

  Like

  • Wachteres zegt:

   Precies, Tom. Dit kunnen wij ook verwachten; Het linkse tuig controleert echt niet of degenen die hier binnen komen fundamentalistisch zijn of niet.

   Het is nu al zo dat hier in Europa ‘scum of the earth’ rondloopt dat zelfs in hun geboorteland niet welkom is, omdat men daar wel weet hoe men dit schorem aan moet pakken.

   Like

   • Willie zegt:

    Wachteres , ik weet ook wel hoe dat tuig aan te pakken hoor ! Simpelweg PANG !!! Enige remedie

    Like

 6. Dit is op Kiezen Voor Vrijheid herblogden reageerde:
  Je vraagt je af of Irak niet beter af was onder Saddam.

  Like

 7. john zegt:

  En zeggen dat moslim Houssein Obama en Hilarische Clinton bezig zijn een wet te maken die alle kritiek op de islam verbiedt.

  Like

 8. Jan zegt:

  Amerikaanse juntaleider laat ruim 600 Amerikanen in Irak aan hun lot over. Niet van plan hen en het ambassadepersoneel te evacueren omdat ‘dit gevoelig ligt en de Amerikaanse ‘regering’ dan zwakte toont’. “Bovendien moet ik geld inzamelen en wil in Palm Springs golfen”, aldus de juntaleider.

  The Obama Administration fears that evacuating the U.S. Embassy in Baghdad might make Obama appear to be weak.
  In addition, as many as 600 American contractors were stranded at an Iraqi Air Force base. Obama apparently had U.S. military personnel evacuated but did not evacuate the American contractors. The Iraqi Air Force has been evacuating the Americans, but as many as 200 might still remain. Obama has refused to provide military cover for the evacuation.

  Obama departed the White House on Friday for golf in Palm Springs and a Democratic fundraiser. He stated that he will not be sending any U.S. troops to Iraq and will over the next several days discuss with his advisors the options for any military intervention in Iraq.
  http://lubbockonline.com/interact/blog-post/donald-r-may/2014-06-14/will-obama-abandon-americans-baghdad#.U5wJ4cb2Ygk

  Like

  • Jan zegt:

   Intussen gaat de minister van Buitenlandse Zaken, Kerry, naar Londen om een versje op te zeggen van de antisemiet Maya Angelou

   Amid Iraq Crisis, Kerry Recites Poetry
   Jihadis are advancing on Baghdad, and yet the nation’s foreign policy chief today flew to London for the chance to recite a poem by Maya Angelou.
   “Out of the huts of history’s shame / I rise / Up from a past that’s rooted in pain / I rise,” Secretary of State John Kerry intoned at the “Global Summit to End Sexual Violence in Conflict.”
   http://dailycaller.com/2014/06/13/amid-iraq-crisis-kerry-recites-poetry/

   Like

 9. Pingback: maar dit is het echte Nieuws van dit moment…!!! | Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite

 10. lucky bee zegt:

  Zo herken ik de Islam zo als dat in Koran en a Hadith staat, een terroristische Satanische religie die alles en iedereen doodt die een andere mening, of God als ze hebben.

  Like

 11. Henk.V zegt:

  De Husein B. al Obama Amerikanen weigerden de Iraakse regering steun te verlenen in de vorm van drones.Die wilden zij zelf niet gebruiken tegen de oprukkende al Quaida terroristen, en ook niet uitlenen aan de Iraakse regering.
  Er moest eerst aan een voorwaarde worden voldaan: in de overwegend Shïtische regering van al Maliki zouden meer Soennieten moeten plaatsnemen.

  Dit houdt in dat in het spel om de macht dat zich in het Midden Oosten voltrekt, het Westen de kant van de Soennieten kiest , en dus impliciet voor Saudi Arabië en de extreem religieuze lijn van de Salafisten . Deze richting probeert ook in Europa elk land stelselmatig om te vormen richting sharia,

  Het treurige is hier dat nagenoeg alle zogenaamde veiligheidsdiensten beweren de activiteiten van deze richting en haar activisten nauwkeurig in kaart heeft gebracht en verder niets doet, omdat het vaststellen waar de Salafisten zich bevinden en wat zij allemaal doen in de moderne opvattingen voldoende is. Wie is hier gek, vraag je je dan af.

  Dit gaat natuurlijk een keertje erg mis.

  Een tot het christendom bekeerde ex- hamas leider beweert dat de islam binnen tien jaar zal zijn ingestort.Zelf denk ik dat Salafistische krachten de islam in het Midden Oosten naar oud model willen doen opleven.Dat belooft nog wat voor de mensen ” met verkeerde opvattingen” die daar wonen

  Voor ons is eer alle reden om onze ogen wijd open te houden.
  .

  Like

 12. Blaffertje zegt:

  In de Telegraaf las ik vanmorgen een interview met een Iraakse vrouw diens man kort ervoor was doodgeschoten door de rebellen, zij had liever ISIS had dan Maliki.
  Volgens haar zouden de regels wel een beetje meevallen als ISIS aan de macht kwam, ze had kort voor het interview nog een sigaret gerookt met een soldaat van de rebellen en dat zou eigenlijk verboden zijn.

  Ik denk maar zo, ze willen niet anders en laat ze het daar maar lekker uitzoeken met elkaar.
  Geen hulp sturen naar dat zootje.

  Like

  • BertG. zegt:

   Hoe eerlijk moet je een mening van een vrouw uit Irak zien?
   Mee lullen met de tijdelijke baasjes van je stad is wel iets om het daar het langst uit te houden. En eigenlijk is dat toch ook je taak als moslim, een wereld kalifaat stichten.
   Dus eigenlijk geniet ze er nu al van.
   En inderdaad, niet mee bemoeien. Hek er om heen en zoek het maar uit met ze alle.

   Like

 13. Pingback: ISIS here, ISIS there, ISIS everywhere | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s