Bulgarije: Inwoners van Peshtera klagen over luide islamitische gebedsoproep

Screenshot_35

De moskee in het Bulgaarse Peshtera

(Vertaling: E.J. Bron)

In de Bulgaarse stad Peshtera weerklinken iedere dag tweemaal de enorme luidsprekers van de moskee om het dagelijkse gebed van de imam te verkondigen. De oproep is in de hele binnenstad te horen.

Volgens informatie van Focus.fen is de Bulgaarse stad Peshtera een schoolvoorbeeld van tolerantie en begrip, maar deze nieuwe praktijk heeft binnen de interetnische gemeenschap ontevredenheid opgewekt en veel mensen ergeren zich.

Deze zwijgende ontevredenheid kan escaleren in protesten en petities, want de effecten van de gebedsoproep zijn enorm.

De burgemeester van de stad wilde geen commentaar geven, maar de locoburgemeester liet verluiden dat de toestemming van de autoriteiten voor de gebedsoproep en de luidsprekers blijven.

Bron:
http://europenews.dk/de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Appeasement, Bulgarije, Dhimmitude, Islam, Islamisering, lafheid, landverraad. Bookmark de permalink .

13 reacties op Bulgarije: Inwoners van Peshtera klagen over luide islamitische gebedsoproep

 1. Cathja zegt:

  Ik kan me de ergernis van de mensen daar zeer goed voorstellen. Dus ook al in Bulgarije begint het volk zich te roeren. Het is beschamend dat de locoburgemeester geen oplossingen gaat zoeken waar deze mensen mee kunnen leven. De mensen -de echte Bulgaren- moeten zich dus maar aanpassen aan de nieuwkomers, die luid en duidelijk laten blijken dat ze er zijn. Ik denk trouwens dat het niet lang meer zal duren eer de moslims daar weer nieuwe eisen gaan stellen, zoals wij dat hier ook hebben ondervonden. Geef je hen een vinger, dan nemen ze je hele hand (en later je land!).
  Het is onbegrijpelijk dat de politiek ze in alles hun zin geeft en lak heeft aan de eigen bevolking! Feit is dat er steeds meer verzet komt in verschillende Europese landen. De messen worden geslepen.
  De schuldigen zitten op het pluche in Brussel, (want Europa wil de moslims niks in de weg leggen) maar ook de regeringen van de lidstaten zijn mede-verantwoordelijk voor alle ellende die we over ons heen gaan krijgen!
  Tegen de tijd dat hier de hel losbarst, zijn de verantwoordelijken natuurlijk al lang gevlogen!
  Maar niemand is onvindbaar…..!

  Like

  • Georgi zegt:

   Je hebt het mis Cathja. De moslimbevolking van Bulgarije bestaat niet uit ‘nieuwkomers’, zoals jij hierboven hebt geschreven. De islamitische gemeenschap daar in Bulgarije bestaat uit Turken die er al sinds de 14e en 15e eeuw leven (dus al 7 eeuwen!!, onvergelijkbaar met recente immigratie van gastarbeiders naar West-Europa), zigeuners en zelfs etnische Bulgaren, de zogenaamde Pomakken. En in de omgeving van Pesjtera heb je relatief veel Pomakken wonen (westelijk deel van het Rhodopegebergte). De -echte Bulgaren- zijn dus niet altijd christelijk, maar soms ook islamitisch. Verder hoeven deze -echte Bulgaren- zich niet aan te passen aan de islamieten daar, want men heeft vrijheid van godsdienst en zo heb je ook in die regio beduidend meer orthodoxe kerken dan moskeeën.

   Like

 2. Jean zegt:

  Met de juiste explosieven is dat probleem zo opgelost.

  Like

  • johannes zegt:

   idd Jean dat is verreweg het beste

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Als die burgemeester en die loco-burgemeester blijven weigeren , het probleem bespreekbaar te maken, stel ik me zo voor, dat er in te toekomst nog eens naar die oplossing gegrepen zal worden.
   Op de één of andere manier lijken Bulgaren me daar nou eerder toe in staat dan wij, de ‘fatsoenlijke’ Noorderlingen: Meer zuidelijk temperament, weet je wel……

   Like

 3. vanhetgoor zegt:

  Het is juist van belang dat de derde-wereldlanden binnen de EU de beschaving blijven verdedigen. Het is dan ook onvergeeflijk dat dit soort praktijken toegestaan wordt.

  Like

 4. Yvonne van Cleef zegt:

  Burgemeesters zijn schijnbaar overal het zelfde:alles voor de import!Vierendelen,die hap!

  Like

 5. johannes zegt:

  door middel van een versterker en luidsprekers ,het geknor ,en gegil van hongerige varkens laten horen helpt misschien? of het geluid van een .50?

  Like

 6. lucky bee zegt:

  Man zijn julie strijdlustig van daag!

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Overal zit het verraad tegen de eigen bevolking, dus ook in Bulgarije. En het is een absoluut feit, dat als je de HAATJURKEN een vinger geeft, nemen ze daarna je hele hand. Overal dat gezeik, met deze onaangepaste creaturen!

  Like

 8. janfreak zegt:

  Of een signaal in tegenfase opwekken, dan hoor je ook niks meer.

  Like

 9. Henk der Niederlánder zegt:

  Volgens Soeren Kern zou de herrie in de stad kunnen uitmonden in petities en protesten.
  Het is natuurlijk ook duidelijk dat bijvoorbeeld toeristen kunnen gaan wegblijven wegens de herrie wat de stad veel geld kan gaan kosten.
  Daarbij komt dat Bulgaren een iets andere mentaliteit hebben als de Nederlander en het niet onmogelijk gehouden moet worden dat vernielingen worden aangericht.
  Bulgaren zijn eigenlijk heel erg tolerant maar ga ze niet op hun zeikert staan.

  In de zuidelijke Bulgaarse stad Peshtera zijn bewoners boos over de krachtige luidsprekers van de plaatselijke moskee , die verschillende keren per dag de islamitische oproep tot gebed, de adhan , uitzenden .

  Volgens Radio FOCUS is de stad een model van multiculturele tolerantie, maar bewoners worden in toenemende mate geïrriteerd door de adhan ; de “stille ontevredenheid kan escaleren tot petities en protesten,” zei de radio.

  Like

 10. Henk der Niederlánder zegt:

  En vergeet nooit dat in de vorige eeuw de Turken ook dachten om moeilijk te moeten doen.
  Toen liepen ze door de straten te scanderen dat Turkije veel beter was, met het gevolg dat 10.000 den opgepakt werden en de grens over geflikkerd naar hun geliefde Turkije.4
  In Bulgarije pakt men de dingen net iets anders aan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s