De rol van de islam bij de Afrikaanse slavenhandel

Slave traid

(Vertaling: E.J. Bron)

De boeken van Hugh Thomas, “The Slave Trade”, en Robin Blackburn, “The Making of the New World Slavery”, werpen een nieuw licht op de slavenhandel in Afrika. Pierro Scaruffi schrijft in “The Origins of the African Slave Trade” dat de mensenrechtenbewegingen in de jaren-60 veel mensen in het geloof hebben gelaten dat de slavenhandel alleen maar een Europees/Amerikaans fenomeen geweest is en dat hiervoor alleen blanke mensen verantwoordelijk waren.

Iqbal Latif schrijft hierover dat dit simplistische scenario de feiten geen recht doet. Nu zijn er duizenden aantekeningen van transacties beschikbaar op cd-rom, samengesteld door de Harvard University, en onlangs werden er verschillende verzamelwerken gepubliceerd, die de oorsprongen van de moderne slavernij belichten.

De aantekeningen laten zien dat de moderne slavenhandel opbloeide in de vroege middeleeuwen, ongeveer rondom 869, vooral tussen islamitische handelaren en West-Afrikaanse koninkrijken.

De islamitische slavenhandel is in werkelijkheid treurig en gruwelijk, dat wil zeggen het tot slaaf maken van Afrikanen, die één grote tragedie is.

Er zijn niet alleen Europeanen in verwikkeld. Meer dan 900 jaar geleden vingen islamitische slavenhandelaren al Afrikanen uit het westen, oosten en noorden van Afrika.

Ze moesten daarna duizenden kilometers naar de slavenmarkten lopen. De mannen, vrouwen en kinderen waren vastgebonden in de heupen en in de nek en weliswaar op een manier dat wanneer er eentje stierf de rest hem moest meetrekken. Zodoende werden de marsen “doodsmarsen”.

Screenshot_37

Tijdens deze marsen stierven 20 miljoen Afrikanen en abusievelijk werd destijds gezegd dat het de straf van Allah was dat de Afrikanen gevangen werden, omdat zij “ongeciviliseerde beesten” zouden zijn.

Het sterftecijfer was extreem hoog. De mogelijkheid tot voortplanting bestond niet, omdat een enorm aantal nieuwe slaven op de grenzen van het islamitische rijk gecastreerd en klaargemaakt werden om verkocht te worden.

Men had eunuchen vooral als bodyguards nodig als zwijgzame dienaren in de harems. Van de 100 gecastreerde slaven overleefden er slechts 5. In het Ottomaanse rijk werd het overgrote deel van de slaven door overvallen in Afrika geroofd.

Documenten bewijzen dat de slaven in de islamitische wereld hoofdzakelijk voor smerig huishoudelijk werk of commerciële doeleinden gebruikt werden.

Omdat huisbedienden gecastreerd moesten worden, bestond er ook geen volgende generatie. Vrouwen werden gebruikt als concubines en lage bedienden.

Een islamitische slavenhouder mocht volgens de wet slaven bezitten voor seksueel genoegen.

Hugh Thomas: “The Slave Trade: The Story of the Atlantic Slave Trade: 1440-1870

Tidiane N´Diaye: “De versluierde volkerenmoord. De geschiedenis van de islamitische slavenhandel in Afrika

Robin Blackburn: “The Making of the New World Slavery

Bron:
http://europenews.dk/de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Historie, Islam, Slavernij. Bookmark de permalink .

22 reacties op De rol van de islam bij de Afrikaanse slavenhandel

 1. Pingback: De rol van de islam bij de Afrikaanse slavenhandel | Nikontino's Blog

 2. Igor zegt:

  En dan hier zitten te zeiken over zwarte Piet, doe dat dan in het KSA, als je het lef hebt.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Waarom denk je ook, dat ze het híer doen…..?

   Like

  • N.E. Derlander zegt:

   Wat zullen de VN en de burgemeester van Amsterdam (v.d. Laan), die zich zo druk maakten om Zwarte Piet, hier nou van vinden? Ze zullen er waarschijnlijk voor gaan pleiten, dat de geschiedenisboekjes voor wat betreft de slavernij herschreven moeten worden, toch? Zal Rutte op het jeugdjournaal gaan vertellen, dat donkere kinderen niet bang hoeven te zijn voor islamitische slavenhandelaren? Vast wel.

   Like

 3. roger catrysse zegt:

  Weldra zijn wij de slaven van de islam en dit dank aan de linkse partijen

  Like

 4. Leo zegt:

  Hallo, kenne we dat nie late rustuh, ze hebben nu toch een slavenmonument.
  Ik wacht op een monument voor de belastingbetaler, die hun “nazaten”?? betaald.!!

  noot: net als met het verzet. Het waren maar een paar helden
  en daarna hadden ze er ineens allemaal in gezeten .
  rot op !

  Like

  • BertG. zegt:

   Ik EIS een monument voor alle BERT’s. Je houd er misschien geen rekening mee, maar daar waren vele BERT’s onder. Als slaaf verkocht.
   Ze hielden ’t toen wel niet zo goed bij hoe iedereen heten, maar daar zaten veel bert’s tussen. Zeg maar dat het niet zo is.

   Like

   • BertG. zegt:

    En als je blijft ontkennen, dan regel ik een grote manifestatie. Kan je er niet meer om heen.
    Elke echte Bert uit NL zal aanwezig zijn en kamer vragen gaan stellen.
    Wedden dat we ‘m krijgen? Je moet er wel zin in hebben, maar het werkt wel .

    Like

 5. fleckie zegt:

  het boek’JOKOENDA het zwarte licht,’ van Arnold Krieger,uitg,N.V.Uitg.mij.’Kosmos’, A’dam-Antwerpen, is het verhaal van een negerslavin, van een arabier, die als er kinderen geboren worden uit de ‘gemeenschap’ met hem, automatisch,volgens zeggen, hem toebehoren, en de moeders alleen maar als ‘NUTTIG’doel beschouwd worden,OOK o.a. als ‘BIJVROUW’.

  Like

 6. Kraftavilqa zegt:

  “Tijdens deze marsen stierven 20 miljoen Afrikanen en abusievelijk werd destijds gezegd dat het de straf van Allah was dat de Afrikanen gevangen werden, omdat zij “ongeciviliseerde beesten” zouden zijn.” Hah! Alsof muzels geciviliseerd zijn; islam is het exact tegengestelde an beschaving islam vernietigt beschaving waar het die ook maar aantreft.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Vinden ZIJ dus niet, want elke niet-islamitische beschaving ís geen beschaving, volgens hullie…….
   Hoogmoed behoort in ieder geval bij hen niet tot de zeven hoofdzonden, dat staat wel vast.

   Like

  • Charles Martel zegt:

   Klopt. De Freudiaanse oerhorde is thans aan het werk in Nigeria, Syrie, Irak.

   Like

 7. Kraftavilqa zegt:

  Herstel “an” moet “van” zijn.

  Like

 8. delamontagne zegt:

  Ik heb begrepen dat er in A,dam Oost een monument moet staan ter herdenking aan de slavernij. Staat daar nou in verkorte versie de Arabische aansprakelijkheid hierin ook beschreven of alleen hoe die slechte NL-ers die slaven naar Fortaleza,Salvador etc in Brasilie ( waar nu dat fuball is ) vervoerden.
  In S.A.zijn wel afstammelingen van Afrikaanse slaven. Die hebben daar een 3e of 4e rangs rol in de maatschappij en de echte arabs kijken “minachtend” op hen neer.
  Uit deze bevolkingsgroep komen ook de beulen die elke vrijdag ( na het vrijdag-middag-gebed ) op het plein voor de mosque de handen/voeten of hoofd afhakken van hen die iets misdaan hebben.
  Schijnen niet zoveel geschikte beulen meer te zijn, vandaar dat ze opzoek zijn naar andere middelen. Mischien efficientere !.
  Iets voor het NL-bedrijfsleven voor een oplossing ?

  Like

 9. Sylvia Groot zegt:

  En niet te vergeten dat het de blanken waren die de moderne slavernij hebben afgeschaft.

  Like

 10. leefbarbaar zegt:

  Uiteindelijk zijn het de witmensen, die de slavernij afschaffen. De rest ging er mee door. Moeten we nu ook een monument voor onszelf?

  Like

 11. Yvonne van Cleef zegt:

  Het conto van de islam wordt steeds groter en dankzij internet meer in de openbaarheid!Van ons worden geldstromen verwacht richten achter,achter,achter nazaten van slaven,als mede het verkrachten van inze zwarte piet traditie;wat leveren de Arabieren in?Hun geloof?Als dat zou kunnen!

  Like

  • Sylvia Groot zegt:

   Wij laten onze Zwarte Piet niet verkrachten.
   Als de links-laffe overheid een rare piet wil creeren, dan gaan de gezinnen thuis gewoon door met het bestellen van de traditionele Pieterbaas MET dikke lippen, MET oorringen in, MET roetzwart gezicht.

   Want ja, het grappige Afrikaantje werd nu eenmaal door een blanke bisschop vrijgekocht op Spaanse slavenmarkt, waarna hij uit dankbaarheid zijn diensten vrijwillig aanbood aan diezelfde blanke Christen.

   Dat valt niet te verteren door alle verzuurde op geldbeluste zwartjanussen met minderwaardigheidcomplex in ons land.

   Ik kan niet wachten tot 5 december, wanneer ik met onze familie weer blij de topper kan meezingen:

   “Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht…”.

   Like

 12. danny zegt:

  De moslims hebben de slavenhandel zo’n beetje uitgevonden.

  Like

 13. gaius zegt:

  http://nageltjes.be/wp/?p=6892
  Je moet geen blanke te zijn om de waarheid te verdedigen!

  Like

 14. Pingback: Slavernij. | zwetsmajoor

 15. vanhetgoor zegt:

  Dit is op vanhetgoor herblogden reageerde:
  Dit is iets dat veel te weinig aandacht heeft gekregen, misschien is dit erger dan de zes miljoen doden in de holocaust en de 100.000.000 doden in de Hindu Kush. Uit Afrika zijn eeuwenlang de meest krachtige jongens en meisjes weggevoerd om dwangarbeid te verrichten in de Arabische landen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s