Hans Jansen – De zes zuilen van de Linkse Kerk

Hans Jansen

(Door: Hans Jansen)

Zo af en toe blaast de Linkse Kerk een tsunami van haat naar wie er anders over denkt. Dat is niet ziekelijk. Iemand wiens geloofsleer ondermijnd wordt, kan in de ban raken van een gezonde drift tot zelfverdediging. En er bestaan nu eenmaal feitelijkheden die de geloofwaardigheid van de Linkse Kerk aantasten. U weet, de islam kent vijf zuilen, maar de Kerk heeft er minstens zes: nivellering, ontwikkelingshulp, Holocaust, slavernij, milieuklimaat en de kruistochten. Het geloof van de Linkse Kerk gaat er van uit dat het Westen de schuld draagt voor de kruistochten, de slavernij en de Holocaust. Die schuld hebben we geërfd van onze zondige voorvaderen. Pardon? Kon je morele schuld dan erven? OK, zuil per zuil voorzichtig eens langs gaan.

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Linkse Kerk. Bookmark de permalink .

8 reacties op Hans Jansen – De zes zuilen van de Linkse Kerk

 1. aquarius4422 zegt:

  Uitstekend stuk van Hans Jansen.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Hans Gruijters, tussen 1972 en 1976 de enige D ’66 minister in het Kabinet Den Uyl, noemde in 1998, in het documentaire werk “De Verbeelding aan de Macht” de ‘linksen’ (coalitie-partners PvdA en PPR) al “geborneerd” en voegde er aan toe: “Het heil van de maatschappij moest van hèn komen. Dat is zo ’n geloof hè, van die mensen, en inherent aan een geloof is, dat je er niet aan twijfelt.”
  We zullen het er dan maar niet over hebben, dat D ’66 over het algemeen altijd vrolijk achter dat ‘geloof” heeft aan gehuppeld, in het kader van haar ‘vernieuwingsgezindheid’ wat inmiddels ook al gaandeweg aan betekenis verloren heeft, maar de uitspraak typeert toch heel aardig datgene, wat Hans Jansen hier ook aangeeft: Links zijn is een geloof. Met de bijbehorende dogma’s.
  En dat is des te lastiger omdat, omdat dit soort ‘kerk’ niet zonder meer te scheiden is van de ‘staat,’ zoals religies.
  Misschien heeft Links juist daarom wel zo ’n onuitputtelijk begrip voor de islam: Ze begrijpen het streven om je eigen levensvisie dwingend aan de gemeenschap te willen opleggen: Ergens willen ze dat zelf immers ook.

  Like

 3. lucky bee zegt:

  Ik heb vandaag de EO bekeken die heel erg bij de Jeugd populair is.Hoe kunnen wij deze jeugd de ware weg van Jezus Christus bij brengen? ik geloof ze moeten Voor al de Nieuwe testament nauwkeurig gaan lezen, de volbrachte handelingen van Jezus Christus. Lees de 10 Geboden Exodus 20 vers 1-26.Het wordt door Jezus opgenomen met deze twee extra versen, er bij gevoegd.
  Heb je God lief met heel je hart,
  en Heb je naasten lief als je zelf.Maar niet die de eerste versen tegenspreekt
  In de barmhartige Samaritaan, liet Jezus duidelijk zien dat je naasten alleen geldt voor mensen die in de zelfde God geloven en aanbidden, maar nergens heeft Jezus Christus gesproken over de mensen die andere Goden aanhangen zo als de Babyloniers , a Syriers ,Maccedoniers die met Alexander de grote gekomen waren, en uiteindelijk ook de Romeinen.

  Like

  • BertG. zegt:

   En dat is nou precies jullie mankement. En daar maak je geen vrienden mee.
   Niet dat jij daar op zit te wachten, maar daarom gaan we het verliezen.
   Op die manier ga ik jou ook zo bekijken dan. En dan ben jij niet blij.

   “In de barmhartige Samaritaan, liet Jezus duidelijk zien dat je naasten alleen geldt voor mensen die in de zelfde God geloven en aanbidden,”

   Like

 4. paulzwueste zegt:

  Wat mij voor de zoveelste maal opvalt is het in de linkse katholieke kerk eeuwig terugkerende misbruik van het oordeel: “SCHULD!!!”. Op basis van dit vonnis ‘SCHULD’ kan je (heel gemakkelijk) iemand zover krijgen als je zelf maar wilt! De katholieke kerk zie ik dan ook als een “Borderline-organisatie”. De Borderline-patiënt verziekt het leven van zijn partner via het schuldgevoel.
  Als jij “schuldig” bent moet je namelijk boeten om in de hemel te komen. Het ultieme zoenoffer voor de ultieme beloning.
  Vroeger werkte dat, en nu proberen ze het opnieuw. Ze verliezen alléén nu uit het oog dat zij er als eerste aan zullen gaan. Opgehangen in hun eigen klokkentoren! Zie je het voor je?!

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  De RODE KERK heeft sinds 1968 haar SLOOPWERK verricht, in samenwerking met DEMONEN 66. En het ia absoluut waar, wat Hans Jansen zegt, ze HATEN iedereen die NIET DENKT als ZIJ, de RODE BISSCHOPPEN der RODE LINKSE KERK! Voor mij mogen ze aan de hoogste bomen gehangen worden, deze volks-en landverraders!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s