Saoedi-Arabië ontbiedt de Tsjechische ambassadeur wegens de islamkritiek van Miloš Zeman

Screenshot_42

De Tsjechische president Miloš Zeman

(Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl men in de media over de gefundeerde islamkritiek van de Tsjechische president Miloš Zeman met betrekking tot de moord op vier mensen in het Joods Museum in Brussel zo goed als niets kon lezen (zie hier, hier en hier), werd er nu achteraf een lezenswaardig artikel in de Oostenrijkse “Die Presse” van Christian Ortner gepubliceerd:

Als er weer eens in naam van de “religie van de vrede” een klein bloedbad wordt aangericht, zoals onlangs in het Joods Museum in Brussel, dan maakt de gepubliceerde mening plichtbewust onderscheid tussen “islam” en “islamisme” of ook wel “radicaal islamisme”.

“Islam”, dat is het onschuldige geloof van de aardige Turkse groentehandelaar van om de hoek, “islamisme” echter een moorddadige ideologie, die is ontstaan uit een beweerd misbruik van de islam, en de beide hebben niets met elkaar te maken. Des te opmerkelijker was het dat onlangs de (socialistische) Tsjechische president Miloš Zeman precies deze rituele scheiding tussen religie en diens zogenaamde ontaarding in het openbaar weigerde te maken. Na de terreuraanslag in Brussel zei hij: “Ik laat me niet geruststellen door verklaringen dat het slechts om kleine extremistische groepen gaat. Integendeel, ik vermoed dat deze xenofobie en, laten we zeggen, dit racisme of antisemitisme uit de eigenlijke fundamenten van de islam voortkomen, waarop deze fanatieke groepen zich baseren. En staat u mij toe dat ik als bewijs van deze bewering een van de heilige teksten citeer:´Oh moslim, roept de boom, achter me zit een Jood verstopt. Kom en dood hem!´ ´Oh moslim, roept de rots, achter me zit een Jood verstopt, kom en dood hem.´ (toespraak op 26 mei 2014 ter gelegenheid van de Onafhankelijkheidsdag van de staat Israël in het Hilton in Praag).

Men kan Zeman niet anders begrijpen dan: niet het radicale islamisme van een paar idioten met explosieven is het probleem, maar de islam als zodanig neigt naar racisme en antisemitisme en vormt daarmee in ieder geval indirect de basis voor geweld en terreur.

Hoe dom, tegen de feiten in en ontoelaatbaar het is om de individuele aanhangers van een religie algemeen te beschuldigen van racisme, xenofobie of de bereidheid om geweld te gebruiken, zo legitiem moet het uiteraard zijn om de verschillende religies wat dit betreft te onderzoeken op desbetreffende probleemzones. Moslims, die alleen de vraag of de theorie en de levenspraktijk van de islam antisemitische tendensen bevat al opvatten als islamofoob, bewijzen de acceptatie van hun religie in ieder geval geen goede dienst.

Hier kan het volledige commentaar gelezen worden.

Bij Miloš Zeman gaat het overigens om de voormalige voorzitter van de Tsjechische sociaaldemocraten, wat nog maar weer eens bewijst dat de kritiek op een als religie gecamoufleerd totalitarisme niet afhankelijk is van een linkse of rechts politieke houding, maar alleen een zaak is van gezond mensenverstand. Een verontschuldiging voor zijn uitspraken, zoals werd geëist door de voorzitter van de Organisatie van de Islamitische Samenwerking (OIC) Iyad bin Amin Madani, had Zeman deze week door zijn woordvoerder laten afwijzen.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Hypocrisie, Islam, Islamkritiek, Saoedi-Arabië, Tsjechië. Bookmark de permalink .

40 reacties op Saoedi-Arabië ontbiedt de Tsjechische ambassadeur wegens de islamkritiek van Miloš Zeman

 1. bobzelf zegt:

  goed zo , afwijzen die hap !!
  Zou men in de nederlandse regering ook eens aan moeten beginnen !
  Maar Nee, hoor, allemaal de ruggengraat van een zieke mossel !!
  Franske, werk aan de winkel , als die geitenneuker uit je hol is !!!

  gr. bob

  Like

  • Driek zegt:

   Ik lees zojuist op de site van de Telegraaf: “Het jaarlijkse haringfeest Vlaggetjesdag heeft zaterdag tussen de 245.000 en 255.000 mensen naar Scheveningen getrokken. Daarmee was de 67e editie van het evenement, waarop traditioneel de eerste haringvangst wordt binnengehaald, „een echt succes”, zei organisator Peter Boelhouwer”.

   Zolang die Hollanders ‘haring happen’ en gehuld in oranje kleding voor de buis naar voetbal kijken, maak ik mij geen enkele illusie dat het ooit nog goed komt. Wat een infantiel zooitje lieden, ongelooflijk. Ik schaam me gewoon een Nederlander te zijn.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Halló, Driek! Al een tijdje niets geh…..pardon, gelézen!

    Like

   • Jean zegt:

    Driek,
    In Vlaanderen is het idem dito van dat. Om te weten waar de lullen zitten heeft een organisatie van volksgezondheid het volgende verzoek geplaatst:
    “Alle mannen worden verzocht hun erectie te meten, mocht deze onder de15 cm blijven dan worden deze manen verzocht de komende weken de nationale 3 kleuren om hun autospiegel te binden”.
    U kunt zich bij deze wel voorstellen dat ik me te barsten lach als ik over straat wandel. ha ha haaa
    Ik kijk niet naar voetbal, ben steeds bezig met de vuile capriolen gepleegd door politiekers uit te zoeken en aan het daglicht te brengen zodat men eens eindelijk wakker zou schieten want politiekers verwoesten én vernietigen ons leven én dat van onze kinderen en kleinkinderen.

    Like

   • Driek zegt:

    @Beste mevrouw Theresa, al die vreselijke tijdingen over die verderfelijke islam maken mij soms erg moedeloos. En om steeds maar weer reageren op die verschrikkelijke berichten heeft geen enkele zin, er verandert toch niks. Het aantal mensen op deze site die de bui wel zien hangen is te gering in aantal. We kunnen hier alleen maar onze verontwaardiging uiten.
    Ruim 250.000 Nederlanders gaan haring happen, maar wanneer er een oproep is om te protesteren tegen een haatpredikende imam, die zijn goddeloze koranische rotzooi staat te verkondigen ergens in Amsterdam of den Haag, komt er bijna niemand opdagen.
    Het ergste onheil zal ik gezien mijn leeftijd toch niet meer meemaken, en ik vind de nieuwe generatie erg laks en dom, want ze nemen niet de minste moeite kennis te nemen van het islamitische gevaar, want zeggen ze, en dat hoor ik bijna dagelijks: “ze zijn niet allemaal zo, en ik heb islamitische buren en die mensen zijn reuze aardig”.
    Die verschrikkelijke videofilmpjes die hier getoond worden, over al die halsafsnijdingen en martelingen maken mijn leven er niet leuker op, dus ik neem maar wat minder kennis van deze berichten op de site van E.J. Bron.

    Like

 2. roger catrysse zegt:

  Een van de weinige socialistische leiders met verstand en die de waarheid durft te zeggen

  Like

 3. jans zegt:

  SA zijn is een land met de islam als staatsgodsdienst. De islam is als kanker. Het vernietigd alles wat je lief is. Timmermans is een homo, in SA weten ze wel raad met homo’s, ze zullen hem liever van achter pakken als een kudde geiten.

  Like

  • Jean zegt:

   Jans,
   Een echte homo laat m.i. zijn broek niet zakken voor die janettensmoel.
   Gelukkig ben ik hetero en reeds 47 jaar getrouwd, heb schattige kinderen en kleinkinderen mijn wereld wwar ik alles voor doe, tussendoor lees ik verschrikkelijk veel over de politek in deze wereld en helaas is dat niets om fier over te zijn, wat janetten, hoerelopers, volksverraders en lafaards geholpen door achterlijke gewelddadige barbaren die ook nog door dat politiek gespuis gefinancierd worden met ons geld werken ons de vernieling in.
   Hopelijk buigt die homo zich niet vvorover in mijn nabijheid want dan krijgt hij een 42 tegen zijn knikkers die hem zullen stikken als ze in zijn strot zitten.

   Like

 4. Charles Martel zegt:

  Islam heeft alles met terreur te maken; het is de perverse, psychotische godsdienst van de terreur. Zonder terreur (moreel, intellectueel en vooral fysiek) is het met de islam gedaan. Amen en uit.

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Precies, spijker op zijn kop. De terreur is het cement van de islam zowel naar binnen door het al 1400 jaar uitmoorden van verlicht islamitische denkers als naar buiten door de gewelddadige verspreiding van de islamitisch ideologie Een ideologie die tot nu historisch aantoonbaar elke fatsoenlijke samenleving vernietigd heeft. De islam is onverenigbaar met samenlevingen die gelijkberechtiging en humaniteit hoog in het vaandel hebben staan. Elke moslim die naar de stembus gaat vloekt op dat moment tegen de kerndoctrines van zijn geloof, hoe duidelijker wil je het nog hebben. Aangezien we weten dat bedrog binnen de islam een religieus gelegitimeerd handelen is weten we hoe laat het geworden is in Europa en de rest van de nog niet volledig geïslamiseerde wereld. De islamisering in Europa stoppen zal in de nabije toekomst enkel nog lukken door veel bloedvergieten. Dat is de erfenis die de bewoners van Europa te wachten staat veroorzaakt door haar progressieve elite ideologisch verblind van elk besef van realiteit. .

   Like

   • meneertje zegt:

    @guusvelraeds,
    Hoewel uw commentaar voor de vaste lezers van dit blog geen opzienbarend nieuws bevat, vind ik het toch heel belangrijk, omdat u zeer compact het wezen van verleden, heden en toekomst van de islam samenvat.

    De laatste zinnen bevatten de onontkoombare conclusie van uw betoogje.
    Ik sluit mij er geheel bij aan.
    Het is niet zeker dat de islamisering van Nederland (en overig Europa) ooit zal worden gestopt.
    Maar als dat wel het geval zal zijn, zal het, zoals u schrijft, slechts met veel bloedvergieten kunnen geschieden.

    Nú de islamisering stoppen zou nog met betrekkelijk weinig geweld kunnen, maar dan zou eerst de zogenaamd progressieve elite een totale omkeer in haar denken moeten maken (als je het “denken” mag noemen wat zij doet).
    En dat moet worden uitgesloten, omdat die weg-met-ons-bende totaal verblind is (al dan niet ideologisch) en weigert enig realiteitsbesef te ontwikkelen.

    Het Nederlandse volk zou zich tegen deze bende moeten keren, maar blijft braaf in de pas lopen. Mocht het toch ooit tot verzet komen, dan zal dat in feite te laat zijn.
    Dan zal het door u genoemde bloedvergieten onvermijdelijk zijn.
    Met een uitkomst die niet te voorspellen is.

    Like

 5. fleckie zegt:

  ‘dit voertuig rijdt op waterstof’ stond gedrukt op een vrachtwagen van ‘Cure’, op de Eindhovense weg, van WAALRE, richting afslag Valkenswaard-centrum, dat wil zeggen? (m.i.) dat aan DE AFHANKELIJKHEID van de olielanden een begin gemaakt kan worden ? tot onafhankelijkheid,(met alle voordelen van dien!)?

  Like

 6. jantjeuitnl zegt:

  99,98% van alle terreur op deze aardbol is afkomstig van moslims. De gematigde islam is een leugen. Alle moslims zijn op de hoogte van wat er in de koran staat en steunen het min of meer. Anders stap je er wel uit.

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Daar zit hem juist de knijp. Die moslims die er openlijk uit willen stappen lopen groot fysiek risico. Dit wetende zullen er miljoenen zijn die wijselijk hun bek houden.

   Like

 7. janfreak zegt:

  Ik weet niet beter dan dat moslims niet mogen stemmen, immers Allah bepaalt alles,. Hoe gematigde moslims in werkelijkheid zijn is destijds wel gebleken in het voormalige Joegoslavië, moslims en niet-moslims dronken jaren lang samen koffie met elkaar en ineens stonden ze elkaar naar het leven.

  Like

  • meneertje zegt:

   Tito hield de boel bij elkaar, hoe veel er ook op die man aan te merken valt.
   Toen Tito verdween, kregen al snel de onderdrukte wederzijdse haatgevoelens vrij spel.

   Moslims kunnen (en mogen) nu eenmaal niet in vrede met andersdenkenden leven, tenzij zij er (zoals destijds door Tito) toe worden gedwongen.

   Like

 8. Jean zegt:

  Proficat Zeman, Er bestaan toch nog politiekers met een rechte rug.

  Like

 9. Fred zegt:

  Uitstappen is geen optie jantjeuitnl.
  Dan verlies je alles, ook je leven.
  Angst en niets ontziende terreur houd de Islam in leven.
  De totale vernietiging van de Ka`aba in Mekka zou het begin kunnen zijn van het inzicht dat hun allahtje niet is wat men altijd gedacht heeft.
  Maar wie gaat zo ver.
  Poetin?

  Like

 10. sam zegt:

  wel heel verwonderlijk;
  In Tsjechië steken deze nog steeds geen mensen voor 32 jaar in de cel om St Valentijn te vieren.
  In Tsjechië worden worden ook niet dagdagelijks mensen onthoofd, per persoon 5000 ( ik herhaal 5000) zweepslagen gegeven.
  Ik denk dat de vraag van SA zou moeten zijn, waarom gebeurd dat “NIET” in in Tsjechië?
  Dat zij hun varkensstaat van SA bij hun houden.
  De Iraniërs die trouwens geen haar beter zijn, willen zonder enig probleem de SA overpakken en hele die klote”koninklijke”familie van SA een kopje kleiner maken.
  Ik begrijp helemaal niet, waarom dat tijdens de 2de golfoorlog, de SA als uitvalsbasis diende, de US had heel die bende diende te laten verrekken. Zie daarvoor wat er heden ten dage in Irak gebeurd.

  Like

 11. Rick zegt:

  Voor de goede orde…islam is VREDE :

  😉

  Like

  • delamontagne zegt:

   Ook al zou je van de foto,s “Posters”maken en op ,t Binnenhof aan de muren plakken.
   De reactie zou zijn (van de geachte afgevaardigden:” Dat zijn geen moslims, WANT islam betekent “wrede”. !

   Like

  • Theodoor zegt:

   Ook volgens veel Westerse leiders is islam liefde en dat in zo’n korte tijd. Tot voor kort hadden ze totaal er geen weet van. Nu wel???
   De liefde die gepredikt wordt door de imams in de moskees komen rechtstreeks uit hun hart, bloed, veel bloed.

   Like

 12. Perfide Albion zegt:

  Het stemvee in het westen heeft weinig besef van de islam. Die kennen alleen die “aardige” buurman en zijn “heerlijke” wijnbladeren. Afgezien van het feit dat ik die wijnbladeren niet te vreten vind meen ik dat we het reguliere stemvee en haar opinies niet zo serieus zouden moeten nemen.

  We zijn in oorlog! De vijand heet islam. Iedereen die de islam aanhangt en/of ondersteund is onze vijand.

  Wilders maakt dan wel een onderscheid tussen de islam en haar aanhangers maar het is natuurlijk wel zo dat er geen islam is zonder aanhangers.

  De islam moet en zal kapot.. De islam moet uit de hoofden van haar aanhangers getimmerd worden. Een aanhanger van de islam is minder waard dan een aap, een zwijn of een stuk stront.

  Like

 13. Jan zegt:

  Misschien kan hij samen met Timmermans reizen. De NS geeft dan ‘samenreiskorting’.

  Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  De ISLAM is een NAZISTISCHE IDEOLOGIE, die in 1400 jaar tijd, 278 miljoen doden op haar geweten heeft. De islam is ook strijdig met onze Grondwet en de democratische beginselen:
  Ze ontkent: de scheiding der machten, zoals genoemd door Montesqieu:
  1. De WETGEVENDE macht,
  2. De UITVOERENDE macht,
  3. De RECHTERLIJKE macht.
  Deze drie feitelijkheden zouden op zich al reden genoeg moeten zijn, om de ISLAM te verbieden.

  Like

 15. Henk.V zegt:

  Het wordt de hoogste tijd dat de Nederlandse elites onderricht gaan krijgen van president Zeman.
  De man spreekt onverhulde, duidelijk taal over de islam en laat zich door niemand de wet voorschrijven met betrekking tot wat hij mag zeggen of niet mag zeggen.
  Dit is de enige manier om uit de ziekelijke impasse te komen waarin politiek correct ons heeft doen belanden..
  Plaats het gedrag van Zeman eens tegenover de dieptreurige geleipudding houding van onze minister van Buitenlandse Zaken.. Wat een afgang van de Nederlandse politiek.

  Like

  • delamontagne zegt:

   Ik weet niet of het zo is, maar mischien heeft Tsjechie nauwelijks handel met S.A.
   En OLIE, wel die zijn ook nog uit andere landen te halen.
   En voor NL ? ethiek/moraal ?
   Herinner me een programm op buitenhof met de heer wientjes: geld,geld,handelgeld,etc,ect.
   Als je zo,n timmerman toch hoort zeggen dat de Heer Wilders, miljoenen muslims heeft beledigd met zijn uitspraken over dat geloof van de wrede.
   Ik vind het altijd opvallend, dat zo, als nu, met die vreselijke berichten uit iraq, je zulke lieden vrijwel NOOIT afkeuring horen uitspreken.

   Like

 16. Monalisa zegt:

  Rick er is ook nog een foto no 2 plaats die ook even.

  Like

 17. delamontagne zegt:

  Als Israel binnenkort mischien,wellicht gepast “geweld” moet gaan gebruiken OM DIE ontvoerde teeners vrij te krijgen, zal er wel weer grootscheeps in de couranten staan: “Israel gebruikt EXTREEM grof geweld om, etc,etc,…………….

  Like

 18. Theodoor zegt:

  Wie van de Europese leiders zal de toon aangeven dat islam echte liefde is?
  Je vind het niet terug in het receptenboek van de islam.
  Onder echte liefde versta ik respectvol omgaan met mens en dier en dat is onmogelijk op basis van de Koran.

  Het moet wel een invloedrijk iemand zijn dus van een groot land, of is het gewoon Obama die zegt wat geldig is en dus geloven moet (dwang).

  Waar blijft de Vrijheid.

  Like

 19. Daiyu-ninja zegt:

  …….i……………s………l…….a…….m
  islamieten schijten liters allah mest.

  Like

 20. Clara Klein zegt:

  meneer Bron, hartelijk dank dat u de rede van Zeman geplaatst heeft! Al weken geleden las ik het in Arutz7, was verbaasd en heel gelukkig, maar verder zweeg alles en iedereen in alle talen.

  Like

 21. Yvonne van Cleef zegt:

  Ik denk niet dat de Tjechische ambassadeur net zo kruipt als Timmermans.

  Like

 22. danny zegt:

  Goed zo Milos, je hebt gewoon gelijk. En ik zeg daar ook nog eens bij dat de islam het kankergezwel is van onze samenleving!

  Like

 23. Auke zegt:

  Zogenaamde gematigde moslims misbruiken de geschriften van de islam om er zelf beter op te staan, De ware gelovigen van Boko Haran, isis, Saoedi Arabië houden zich aan de richtlijnen van Mo. Zij misbruiken niet, maar volgen deze na.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s