‘Calvinistische moslim gaat de islam redden’

Screenshot_15

Ajax-legendes Johan Cruijff en Sjaak Swart gaan tijdens de opening van een Cruyff Court in het Amsterdamse Betondorp op de foto met kinderen uit de wijk. De legendarische nummer 14 groeide in deze buurt op.

Orthodox zijn zonder met je omgeving in conflict te komen: de opkomst van ‘calvinistische moslims’ is goed nieuws, betogen schrijver Margalith Kleijwegt en arabist Halim El Madkouri.

De toename van Syriëgangers die denken hun Schepper een dienst te bewijzen door te strijden tegen het Westen eist begrijpelijkerwijs alle media-aandacht op. De arrestatie van Mehdi Nemmouche die tijdens zijn reis naar Marseille een Kalasjnikov in zijn tas droeg, voedde de angst die na de aanslag in Brussel heerste: hoeveel van dit soort ongeleide projectielen die tot de meest verschrikkelijke daden in staat zijn, lopen er in Europa rond?

Maar er is ook een hoopgevende ontwikkeling gaande. Naast de extreem orthodoxe gelovigen zijn er moslims die zich van hun geloof afkeren en is er een derde, groeiende groep van jonge moslims die wel inspiratie vinden in het geloof, maar die de islam op een veel individuelere manier beleven dan hun ouders. We noemen ze ‘de calvinistische moslim’.

Lees verder>>>
(h/t Scarlatti Bombatti)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Krankzinnigheid, Naïviteit, Nederland, Taqiyya. Bookmark de permalink .

27 reacties op ‘Calvinistische moslim gaat de islam redden’

 1. Yvonne van Cleef zegt:

  Tja,zal wel!Balkenende pochte ook altijd:ik ben een Calvinist!En we zien wat hij ons geflikt heeft;de gluiperd!

  Like

 2. lucky bee zegt:

  Dat is voor ons een belediging; wij volgen de Bijbel presies zo als het daar geschreven wordt, resultaat is democratie en vrede. anders bij de moslims als ze volgens de Koraan en a Hadith leven zo als het daar geschreven wordt, dan betekent het dood en verderf.Johan Cruif is een voetballer en heeft zijn hersens in zijn voeten zo te zien.Dat hij voortdurend op trampelt.

  Like

 3. Driek zegt:

  Ik lees: “Orthodox zijn zonder met je omgeving in conflict te komen: de opkomst van ‘calvinistische moslims’ is goed nieuws, betogen schrijver Margalith Kleijwegt en arabist Halim El Madkouri”.

  En als sluitstuk: “Als de calvinistische moslim meer invloed zou krijgen, kan dat de redding zijn van de islam”.

  Nou, van mij hoef die rottige islam niet gered te worden, en ik geloof trouwens geen bal van dat hele verhaal, die Margalith Kleijwegt en arabist Halim El Madkouri” strooien ons gewoon zand in de ogen, zodat ze ongemerkt weer een stapje verder komen. De islam deugt voor geen meter, en dat weten we hier allemaal. Ik werd een beetje onpasselijk van dat artikel, vooral van die Johan Cruijff en Sjaak Swart.

  Like

 4. roger catrysse zegt:

  De calvinistische moslims en legertje van 2 tegen miljoenen andere extremisten en zij zullen de islam veranderen laten we niet lachen

  Like

 5. paulzwueste zegt:

  Wat een ongelofelijke onzin in Optima Forma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  De schrijver beweert in zijn euforie zelfs dat de “Nederlandse Calvinistische moslim” een verheugende ontwikkeling is… Die zelfs de wereld zal gaan redden! Hoe dom moet je zijn!!!!!
  Een handjevol moslims die (wellicht in het uiterste geval) zichzelf bedriegen (als ze al niet liegen) aan het woord! Moslims die hun geloof vinden in de islam maar een “schuldgevoel” met zich torsen!?
  Ik moet de echte eerste nog tegenkomen…! Maar dat zal niet lukken want hij of zij bestaat niet en zal nooit bestaan….! Ik ben er zeker van dat deze idioterie in Amsterdam is ontstaan (zoals de schrijver al aangeeft) en dat deze kliek momenteel al handenvol subsidiegeld zal incasseren om toch maar vooral op het ware Calvinistische islam-pad te blijven!!!!

  Like

 6. fleckie zegt:

  de ‘calvinisten’ (of de ‘zwarte kousenkerk,’zoals bijv. in Spakenburg etc) zijn STRENG in hun geloof,! ‘dus calvinistische’ hoort absoluut niet gebruikt te worden in deze context!

  Like

 7. Igor zegt:

  Wanneer leren ze het hier nu eens. Er zijn GEEN gematigde moslims, er zijn GEEN moslims die zich van hun geloof afkeren en er zijn GEEN moslims die hun geloof individueel beleven.

  Als puntje bij paatje komt, zijn ze allemaal moslim en als ze medestanders met moordzuchtigen moeten zijn, zijn ze dat, niet meer en niet minder.

  Dus stop met dat gebral over gematigden. BESTAAT NIET.

  Like

 8. Jan zegt:

  Een calvinistische moslim is dus een lutheraanse, iemand die Joden haat en hun sjoel affakkelt.
  Van Kleijwegh staat mij iets bij in de categorie dom links, onverbeterlijk en altijd groen.

  Like

 9. Erik Bink zegt:

  Dit is een soort woordmagie. Als je ’t maar een schijnbaar geruststellende betiteling geeft, dan is ’t wel okay. Er wordt gesuggereerd, dat de “traditionele” islam een soort van rooms-katholicisme is – zonder een zelfstandige, individuele gewetensfunctie (wat ook zo is in de islam) – en dat deze nieuwe vorm van islam nog es de opstand van het westerse protestantisme daar tegen herhaalt. Zoiets dus, worden we geacht te geloven.
  Velen onder de Nederlanders hebben nu juist het juk van het calvinisme afgeschud – en dat heeft onder andere in de naoorlogse Nederlandse literatuur schrijvers als Jan Wolkers en Maarten ’t Hart opgeleverd.
  De calvinistische predestinatieleer vergeleken met de almachtige willekeur van Allah, zoals die uit de islam naar voren treedt, is nog maar een schim is van de doem waaronder de islamieten leven.

  Zie daarvoor:
  http://samenleving-en-ontwikkeling.infoyo.nl/religie/19288-qadar-predestinatie-in-de-islam.html

  “De Islamitische leer van de predestinatie wordt Qadar, voorbeschikking genoemd. Die voorbeschikking heeft te maken met een voor mensen niet te doorgronden besluit van God (Allah) om sommigen eeuwig leven te geven en anderen eeuwige verdoemenis. (EB: geheel conform de calvinistische predestinatieleer)

  Goddelijke Maat
  Goddelijke Maat De mens bezit geen absolute kennis, geen absolute macht, en ook geen absolute wil. Al deze eigenschappen heeft God (Allah) alleen. Menselijke kennis, macht en wil, zijn onderworpen aan beperkingen en deze beperkingen zijn aan de mens gesteld door de ”Goddelijke Maat” die in de Heilige Koran als Qadar wordt aangeduid. Dit is niet een van buitenaf werkende invloed, zoals het gezag van een opzichter, maar het betekent dat een innerlijke wet zich voltrekt. In de Islam staat predestinatie niet gelijk aan fatalisme; het fatalisme is in strijd met de Islam, een moslim gelooft in de ”Goddelijke Maat der Dingen”.

  Hoofdstuk 9 Qadr vers 51 uit de Heilige Koran:

  Zeg: ”Niets kan ons overkomen, behalve hetgeen Allah voor ons heeft verordend. Hij is onze Beschermer. En in Allah zullen de gelovigen hun vertrouwen leggen.”

  (Surah 9 Qadr, Ayaat 51)”

  Deze “Goddelijke Maat” staat dus in het omineuze, van vijandschap druipende 9e hoofdstuk.
  Het vers na het hier aangehaalde, nummer 52, luidt: Zeg: “Gij verwacht voor ons niets dan een der beide goede dingen (overwinning, martelaarschap) , terwijl wij betreffende u verwachten, dat Allah u een straf zal opleggen van Hemzelf of door onze handen (jawel!!!). Wacht daarom, wij wachten ook met u.”

  Wat kunnen we verwachten van die nieuwe, Nederlandse ‘calvinistische’ islamieten die zich van die “Maat’ hebben ontdaan (??) en nu zelfstandig, gewetensvol hun leven leiden? Het zou beter zijn als ze die hele islam van zich hadden afgeschud – moeten we daar maar op wachten? (“Wacht daarom, wij wachten ook met u.” – zoiets dus……?)

  Like

 10. Theresa Geissler zegt:

  Bij deze lezen we dus, dat onze Margalith nog in dezelfde mate met haar hoofd in de wolken vertoeft als twee maanden geleden: Ik heb het langdradige geval er nog maar weer eens bijgezocht, omdat ik me vaag iets herinnerde et voilà: Reeds toen lanceerde ze het krankzinnige begrip ‘Calvinistische moslims’en vooralsnog lijkt ze daar onverkort aan vast te houden. Nou, ik zou zeggen: Droom maar lekker verder, Margalith. -Nog afgezien van het feit dat het in mijn ogen in deze tijd bepaald geen verbetering is om aan wat dan ook een scheut calvinisme toe te voegen, kan ik me slecht herinneren, ooit van een onwezenlijker begrip te hebben gehoord. -Maar dat maak je zo ’n zweefteef toch niet duidelijk!

  Like

 11. delamontagne zegt:

  Aan de minder strak zittende hoofd-doek van die 2 meisjes kun je zien dat ze al iets “soepeler” met hun [bij]geloof omgaan.
  Wat een artikel. Ondertussen lees ik dat heel veel NL-se muslims de jihad steunen in M.O.
  Die erheen gaan worden ook nog eens NL-ers genoemd.!

  Like

 12. Pieter zegt:

  dus mn dochtertje van 3 kan toch veilig op straat spelen?? gelukkig maar dan! maarre… die rottweiler speelt wel mee!

  Like

 13. Monalisa zegt:

  Klopt dat was ook een mooie buurt van Amsterdam daar woonde de echte volks Amsterdammer Nu alleen maar moslims.

  Like

 14. Theo Prinse zegt:

  Die Franse politieke filosoof Olivier Roy werd al ten tijde van toenmalig Tweede kamer lid Ayaan Hirsi Ali op de Nederlandse media aan het woord gelaten.
  Dat er mohammedanen zijn die de islam willen apaiseren doet niets af aan het feit dat de islam een aanhang heeft van 1.3 miljard en daaronder honderden miljoenen die de islam als wereldomspannend suprematistisch politiek en militair bestel opvatten en terreur als door het opperwezen gesanctioneerde methode om dit te bewerkstelligen.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Reliance_of_the_Traveller

  Klik om toegang te krijgen tot Shariah%20-%20The%20Threat%20to%20America%20(Team%20B%20Report)%2009142010.pdf


  Het gaat dus om die paar honderd miljoen.
  De rest van de moslims zijn sleeper cells plaatsvervangers als in de eerste groep doden vallen.
  Belangrijker is dat de politieke elite van Amerika – democraten en republikeinen – gezamenlijk een geheime geopolitieke agenda hebben ontwikkeld sinds Jimmy Carter – die onlangs in samenhang met de porno van Halsema zoetgevooisd over de vrouwenrechten klaagde – om de op het westen gerichte seculiere en christelijke bevolkingsgroepen in de islamitische landen te verraden en onderwerpen aan de islam fundamentalisten. Carter, Zbigniew Brzezinski, Richard Helms (ambassadeur Perzië en daarvoor directeur CIA) en Zia ul Haq stonden aan de wieg van deze politiek en Iran was het eerste openlijke slachtoffer en Pakistan het heimelijke slachtoffer.
  Daarna volgde het huzaren stukje Afghanistan dat de ondergang van de Sovjet Unie inluidde en het begin werd van de Europese Unie omdat Oost Europa daardoor in handen van Gerhard Schroder viel die nu voor Rosneft werkt.
  De Amerikaanse christenen en op abjecte wijze de linkse Joden gaven en geven morele legitimatie aan die politiek die begonnen is onder Carter om seculieren en christenen te onderwerpen aan het islamitisch fundamentalisme omdat hen werd wijsgemaakt meer angst te moeten hebben voor het met het communisme van de Sovjet Unie samenhangende atheïsme dan voor het islamitische fundamentalisme.
  Dus de naïeve Amerikaanse christenen zoals Glenn Beck steunen moreel de moord op christenen in de islamitische landen.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Geen enkele moslim is te vertrouwen! er bestaan geen “gematigde moslims!”
   Elke moslim is de doodsvijand van het vrije Westen en van andere gelovigen!!!!!!
   Onze enige overlevingskans is dat ze elkaar sneller uitroeien dan dat ze het ons doen!!!!!

   Like

 15. BertG. zegt:

  Ach, er zijn ook mensen die ’s nachts in hun blote reet ’s nachts over auto’s rennen, maar dat maakt het niet minder hinderlijk als niemand het ziet.

  Like

 16. bigljohn zegt:

  Cruijff en Swart beginnen tekenen van zware dementie te vertonen. Welk nadenkend mens gaat er nu immers heulen met Moslims ?

  Like

  • BertG. zegt:

   Voor geld worden alle principes opzij gezet en zie hier de echte Nederlander.
   Verstand komt er niet aan te pas maar dat is nou ook weer niet iets wat ik verwacht bij een voetballer.

   Like

 17. Avidia zegt:

  “Nederlandse Calvinistische moslim” een verheugende ontwikkeling is… Die zelfs de wereld zal gaan redden! Hoe dom moet je zijn!!!!!

  Die Nieuws-mevrouw Tweewege is een koude kikker, die geen enkele emotie heeft, als zij het nieuws brengt ben ik weg, ik haat vrouwen zoals zij. Ze komen zo uit een vrieskelder.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Tweebéke neem ik aan, dat je bedoelt?
   Ze moet wel: Vergeet niet, dat haar baan met zich meebrengt, dat ze regelmatig de feiten moet verdraaien, oftewel glashard liegen.
   Daarvoor is nu eenmaal een pokerface onontbeerlijk…..

   Like

 18. Syrier/assyrier zegt:

  Laatste jaren koots ik meeer en meer

  Like

 19. leefbarbaar zegt:

  75% van de allochtoonse booslims steunt de Nederlandse (?) jihadgangers. Zouden dat goede, slechte, gematigde, orthodoxe of calvinistische moslims zijn? En hoe moet je die andere 25% dan duiden?
  Waarmee ik maar wil zeggen; ze horen hier niet. Ongeacht wat ze vinden en denken. Wereldwijd deugen moslims niet en veroorzaken een tsunami aan ellende. Voor mij reden genoeg om niet te veel willen uitweiden over hun geloof, maar ze als 1 blok af te wijzen. Laat ze in de woestijn maar bedenken, welke richting ze aanhangen, dan heeft alleen het zand er last van en wij niet.

  Like

 20. Tom Hendrix zegt:

  Islam=Islam, dat heeft de extremist Erdogan, van Turkije gezegd. En een Calvinistische moslim, is hetzelfde als een vierkante cirkel. Het is gewoon misleiding, dat hele artikel.

  Like

 21. Jean zegt:

  Wat sommige idioten toch allemaal willen uitvreten om toch maar in de picture te komen, zielige creaturen.

  Like

 22. Jan zegt:

  Halim el Madkouri, een echte calvinistische moslim:

  Ontslagen PvdA-raadslid Halim el Madkouri: ‘het is een privékwestie’

  ‘Onenigheid in de privésfeer’ heeft volgens het Culemborgse PvdA-raadslid Halim el Madkouri geleid tot zijn ontslag op staande voet bij Forum, het kennisinstituut voor multiculturele vraagstukken.
  Ook het strafrechtelijk onderzoek dat het Openbaar Ministerie (OM) onlangs naar El Madkouri is gestart, vanwege mogelijke oplichting en fraude, vloeit voort uit deze privékwestie. Dit stelt de PvdA-politicus in een schriftelijke verklaring.
  http://www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/ontslagen-pvda-raadslid-halim-el-madkouri-het-is-een-privékwestie-1.4498516

  De deskundoloog

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s