Midden-Oosten steekt zichzelf in brand

Leon de Winter

(Door: Leon de Winter)

Alles wat Amerika geprobeerd heeft in het Midden-Oosten – de poging om een Arabische burgerlijke samenleving te ontwikkelen – is vergeefs geweest. Arabieren zijn niet toe aan een burgerlijke samenleving. Wat lukte in Japan en Duitsland, lukt niet in het Midden-Oosten. Waarom niet? Daar zijn geen politiek correcte antwoorden op te vinden.

Obama suggereerde meer dan eens dat het Westen schuld droeg aan de problemen in de wereld van de islam – kolonialisme, Israël – maar pc-antwoorden helpen niet. Ontelbare miljarden dollars en duizenden doden en nog veel meer gewonden verder is Amerika, maar het Midden-Oosten brandt. Wat zijn de niet-politiek correcte antwoorden?

Het is vele malen op deze plek beschreven: de aardse ambitie van de islam is het in de islamitische theologie ontwikkelde concept van het kalifaat; een autoritaire staatsvorm die in de negentiende eeuw door erosie implodeerde en na de Eerste Wereldoorlog ten onder ging. Sindsdien is de islamitische beschaving op zoek naar een andere manier om op aarde te bestaan.

Socialisme, nationalisme, fascisme – you name it – zijn door Arabieren en niet-Arabische moslims uitgeprobeerd, en nergens heeft een modern staatsmodel ervoor kunnen zorgen dat de vele stammen en volken tot bloei zijn gekomen – bloei in educatieve, wetenschappelijke, kunstzinnige en humane zin.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Arabieren, Barbarisme, Islam, Krankzinnigheid, Midden-Oosten. Bookmark de permalink .

10 reacties op Midden-Oosten steekt zichzelf in brand

 1. Monalisa zegt:

  Midden-Oosten steekt zichzelf in brand ik zou zeggen lat het maar lekker branden en grenzen dicht.

  Like

 2. BertG. zegt:

  Ik had ‘m al gelezen.
  Niemand heeft hier een antwoord op. Het is een gevolg/verloop van eeuwen lang haat.
  En niemand weet meer waarom, en daarom blijven ze het volhouden.
  Je hebt namelijk altijd gelijk en allah aan je zijde. Elke handeling is hier een gevolg van.
  Je bent immers NOOIT voor jezelf en je eigen gedrag verantwoordelijk.
  Anders heb je iets niet goed begrepen en moet je nog een tandje bij zetten in je gedrag/uiting van het ware geloof.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Wie zijn er verantwoordelijk voor de FIK in het Midden-Oosten, dat zou de vraag moeten zijn. Ik weet zeker dat de USA, en de voorgaande presidenten Bush, Reagan, mede verantwoordelijk zijn voor deze ELLENDE. Ze moesten zonodig zich bemoeien, met Irak, Lybië en Egypte! Wie had daarnaar gevraagd dan, NEEN de belangen van de USA waren de drijfveer voor de funeste inmenging in de betreffende landen. Van Khadaffi, Moebarak en Saddam Hoessein, kun je veel zeggen, ook dat het geen frisse jongens waren, maar ze hielden de EXTREME HAATJURKEN WEL IN BEDWANG. Dergelijke achterlijke ISLAMLANDEN kun je niet vergelijken met DEMOCRATISCHE LANDEN. Dat was al de eerste grote BOK die men schoot! Maar leren doen ze in de USA nooit. Ik ben ook niet de Joegoslavische BURGEROORLOG vergeten, waar de USA, de EUSSR en de NATO een vies smerig spel speelden, door de MOSLIMMISDADEN te ontkennen en de Serviërs de SCHULD in de schoenen te schuiven. En niet te vergeten 9/11, waar 3000 mensen het leven lieten, en waar de idioot Bush van zei: ” Maar dat is niet de echte Islam”. Ze leren het nooit, en nu gaat het weer verder. Ook in de Oekraïne heeft de USA en de perfide EUSSR laten zien, hoe diep gezonken men is. Enkel GELD en MACHT interesseert ze, verder niets! En wij gewone burgers mogen bloeden voor deze WAANZIN, het promoten van de ISLAM een perfide weerzinwekkende IDEOLOGIE!

  Like

 4. Syrier/assyrier zegt:

  Insecten verdelgen,parasieten vernietigen en de rest mag je zef invullen

  Like

 5. johannes zegt:

  wat een mooi bericht is het wel echt waar?

  Like

 6. paulzwueste zegt:

  Goed geschreven stuk weer van Leon de Winter, met een bijzonder heldere analyse van de onderliggende oorzaken voor het falen van deze wereldverbreide moslim-sekte die gebaseerd is op religieus getinte politieke doelstellingen.
  Ik wil hier een bondig antwoord geven op de vraag waarmee Leon zijn artikel afsluit: “hoe kunnen wij de helpende hand uitsteken…” etc.?
  Antwoord: “Onszelf optimaal beschermen. O.a. door primair een zo snel mogelijk verbod op de islam en de uitoefening daarvan invoeren, naast het weren van alles wat moslim is in Europa.
  Geen enkele materiële vorm van hulp meer. Ze zullen elkaar tot de laatste man en vrouw moeten uitroeien. Een andere manier is er niet. Degenen die daarna de islam afzweren zullen overblijven. Zo simpel is het.

  Like

 7. M.A.L. Sion zegt:

  De laatste alinea luidt alsvolgt:
  Onverschillig

  Wat kunnen wij doen? Zorgen dat de vlammen niet naar ons overslaan. Deze brand is hun brand. Maar we mogen niet onverschillig naar de vlammen blijven staren. Hoe steken we een helpende hand uit naar een boze en trotse brandstichter? Wat een moeilijke, moeilijke vraag.
  einde citaat.
  We zullen in ieder geval moeten voorkomen dat onze wereld in brand raakt. Dat is het logische antwoord op de ‘moeilijke’ vraag. De islam in Nederland is dezelfde islam als waar ISIS zicht van bedient. Alleen zwijgt de islamitische massa in Nederland. In afwachting van….. ?
  Wij kunnen en mogen niet afwachten. Uit lijfsbehoud moeten we handelen. De islam verbieden, moskeeën sluiten en de moslims die vast willen houden aan hun IDEOLOGIE het land uitzetten.

  Like

 8. Misschien dat men over duizend jaar primaten economie kan laten studeren: https://www.youtube.com/watch?v=wRM7vTrIIis

  Like

 9. Avidia zegt:

  Het is ongenadig arm volk, zij hebben niets en zullen ook nooit iets hebben, ja, olie, maar dat hebben meerdere landen, Zij zijn een achterlijk volk, leven in de middeleeuwen en staan het moderne niet toe, ja, mobieltjes, het gelul van de een naar de ander, meer komt er niet.Zij hebben geen intellect, daarom zijn ze zo boos op andere landen, zij willen superieur zijn maar dat kan niet, het ontbreekt hen aan de mogelijkheid daartoe, terwijl Israël zeer intellectueel ontwikkeld is, dat is hun haat tegen Israël, die hebben alles in huis.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s