Hoe het mediaregime regeert; neem het gestuurde aftreden van Guido van Woerkom

Screenshot_14

(Door: E. van Lith)

Op 22 oktober 2013 meldt de vorige Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer op eigen initiatief in het linkse programma Buitenhof dat er een racistisch klimaat in de landelijke politiek heerst, daarmee doelende op de uitspraken van de Raad van Europa over o.a. Geert Wilders, waarmee Brenninkmeijer pleit voor het zeg maar inperken van de democratie, maar dan uiteraard aan de rechterkant. Dat is nogal een stevige opmerking, om als Ombudsman zomaar een democratisch parlement te beschuldigen van racisme, zelfs linkse politici als Bram van Ojik en Ronald van Raak van de SP betichten de Ombudsman van het plakken van populistische stickertjes. Van Raak stelt dat Nederland een land van minderheden is, die het debat in de Kamer juist moeten initiëren, dus ook voor rechtse minderheden, ook al zijn de standpunten soms scherp.

Opmerkelijk genoeg geen mediakritiek op deze Ombudsman en vrijwel alle mediaredacties, dus niet alleen maar de linkse, nemen de uitspraken van de Ombudsman kritiekloos over, de uitspraak wordt door de redacties van met name de omroepen NOS en VARA keer op keer aangehaald om te onderstrepen hoe racistisch we uiteraard als landje aan het worden zijn.

Hoe in tegenstelling tot de houding van diezelfde media inzake de benoeming van Guido van Woerkom, waar een opmerking van enkele jaren terug over een taxichauffeur vrijwel iedere dag stigmatiserend en confronterend wordt opgelepeld. Wat hierbij opvalt is dat vrijwel geen enkele journalist of politicus ter rechterzijde het eens publiekelijk opneemt voor de VVD kandidaat- Ombudsman, wat veelzeggend is wat betreft de politieke gekleurdheid van vrijwel alle mediaredacties. Is het dan toeval dat deze VVD’er niet lijkt te passen in het minderhedenbeleid van de meeste redacties en hun vage lobbynetwerken in dit land ?

Als dan na verder zoeken door diezelfde media blijkt dat Van Woerkom met een nogal royale premie vertrokken is bij de ANWB, gewoon volgens de afspraak, zeker als je de premie vergelijkt met andere bestuurders, weten diezelfde redacties en hun netwerken Van Woerkom wederom te vinden en houdt hij nu dus de eer aan zichzelf. De linkse leugen heeft weer geregeerd.

Dus ook geen Ombudsman die samen met het parlement eens een stevig tegenwicht kan gaan bieden aan de steeds verder uitdijende asiel- en minderhedenmaffia in ons land.

Waarschijnlijk dus zal over enkele jaren de Raad van Europa met een rapport uitkomen dat Nederland weinig werk maakt van de forse instroom en het aanpakken van de criminaliteit onder asielzoekers en minderheden, het feit dat er nu bijna duizend per week binnenwandelen dankzij dubieuze vluchtelingenverdragen en het feit dat zich inmiddels minstens 100 moslimnazi´s van Nederlandse herkomst in Irak ongeremd aan het misdragen zijn, lijken hiervan de schrijnende voorbeelden.

Heeft u er al een Ombudsman laat staan een journalist iets over horen zeggen, kortom zie hoe het mediaregime ons mooie land blijkbaar steeds meer regeert.

Door:
E. van Lith
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in mainstream-media, Nederland. Bookmark de permalink .

14 reacties op Hoe het mediaregime regeert; neem het gestuurde aftreden van Guido van Woerkom

 1. danny zegt:

  De heer van Woerkom had destijds gewoon gelijk met zijn opmerking over Marokkanen.

  Like

 2. JooJootje zegt:

  Het lijkt een Godwin maar het is een feit.
  De alles omvattende beheersing van de media is het ultieme gereedschap stuk om als klein gezelschap te domineren.
  Verdiept u eens in Goebels en zijn kijk op propaganda en zie de gelijkenissen met nu.
  Ook Winston heeft het voorspeld de nazi, s zijn niet weg ze doen zich juist voor als anti nazi.
  Het verschil is de agressie is gericht tegen het eigen.

  Like

 3. dgneree zegt:

  goed artikel. het toont het verrotte politieke klimaat in NL en het niveau van het ‘debat’

  Like

 4. Theo Prinse zegt:

  Het is goed en belangrijk om in te schatten wat nu achter de karaktermoord op van Woerkom steekt en welke schade aan de VVD is toegebracht. De ANWB is een typische sociaal-democratische organisatie en men wilde hem kwijt en daar was geen reden voor en kostte dus 3 ton. Al die maanden heeft men dat geweten en dit feit naar buiten gebracht om van Woerkom te beschadigen.
  Aanvankelijk dacht men met deze info achter de hand dat de Marokkaanse taxi chauffeur opmerking zou volstaan maar toen van Woerkom doorzette kwam men met die 3 ton oprot premie voor den dag.
  Het kan zijn dat van Woerkom weg moest bij de ANWB lang voordat hij bekent maakte als Ombudsman verder te willen gaan. Maar dat zou betekenen dat van Woerkom dacht dat die 3 ton regeling geen negatief effect zou kunnen krijgen op zijn Ombudsman sollicitatie.
  Het besluit van van Woerkom om na bekend worden van de 3 ton regeling alsnog af te zien van Ombudsman is het gevolg van grote druk binnen de VVD zoals Rutte. Het kan dus toch zijn dat hier een vuil uitruil spel speelt tussen de VVD en de PvdA via een karaktermoord op van Woerkom.

  Like

 5. Republikein zegt:

  .Het zijn allemaal geldboeven, ook de andere kandidaten.

  Like

 6. vanhetgoor zegt:

  Nadat iemand beschadigd is bestaat er geen mogelijkheid meer om iemand te ‘ont-beschadigen’ en daarom heeft Van Woerkom terecht afgezien van de beëdiging. Het probleem is alleen nu dat voortaan elke mogelijke kandidaat voor zo’n post op een zelfde wijze kan worden afgevoerd.

  Like

 7. fleckie zegt:

  wie trekt er nog meer ‘achter de schermen aan de touwtjes’?[maar ook; hoeveel moslems zijn er al ‘binnengedrongen’in diverse partijen, op DIVERSE posten?]

  Like

 8. lucky bee zegt:

  Van Woerkom zit jammer genoeg in een foute Partij; de VVD, die zamen werkt met een Marxistische partij.PvdA.

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Alles is mogelijk, tot het beschadigen en demoniseren van personen, als het de RODEN zo uitkomt. De RODEN hebben de hele OMROEPWERELD en de PERS in hun zak. Zo loopt dat in Nedrigland!

  Like

 10. leefbarbaar zegt:

  Ik kan niet anders concluderen dan dat het helemaal krankzinnig is wanneer iemand een andere baan accepteert, hij een vette premie mee krijgt van zijn vorige werkgever. Voor H&I geldt dit namelijk niet; die worden gedwongen te werken met tijdelijke contracten en verwerven nimmer meer een vaste baan. Laat staan een jaarsalaris mee krijgen van je vorige werkgever.
  Dat dit zo is afgesproken is geen enkel excuus, voor normale mensen gelden dergelijke afspraken niet. De elite kan wel meer afspreken, dat rechtvaardigt nog niks. Het maakt het graaien alleen mogelijk.
  Daarnaast is de ANWB een dienstverlener met leden en nauwelijks een commercieel bedrijf en heeft meneer Woerkom totaal niets gepresteerd dat een premie zou rechtvaardigen. Mensen in auto’s zijn alleen maar meer gaan betalen, hun belang is niet vertegenwoordigd geweest.
  Tot slot, de fopbaan Ombudsman laten invullen door een politicus is natuurlijk te zot voor woorden. Men streeft niet eens naar een onafhankelijke kandidaat.
  Zijn marokkanenopmerking was terecht, maar hoe slap om daar dan weer excuses voor aan te bieden.
  Enige heisa rond de aanstelling van deze figuur is wat mij betreft dus terecht.

  Like

 11. Yvonne van Cleef zegt:

  Van Woerkom had destijds gelijk;toen misdroegen Marokkaanse taxichauffeurs zich,en niet zo,n beetje ook!Ze zullen wel iemand achter de hand hebben die beter in hun straatje past,het vuile corrupte boeventuig!En keer dit maar eens om!Je weet echt niet waar te beginnen;de hele bovenlaag is door en door verrot!Wat ik niet begrijp is dat van Woerkom excuses aan heeft geboden,voor iets waarbij hij volkomen in zijn recht stond.

  Like

 12. Tempelier. zegt:

  Ik heb altijd gedacht dat de ombudsman per definitie uit de pvda komt, sociaal, roze bril etc.
  Maar even terug komende op dat wij zo RACISTISCH zijn. Dit moet van de Unie zeker een aantal malen genoemd worden in de media zodat wij gaan geloven dat we dat zijn, gevalletje conditioneren. Dus gewoon niets aan de hand, wij zijn oké !!!!

  Like

 13. paulzwueste zegt:

  Van Woerkom had gewoon moeten blijven… maar hij is nu eenmaal lid van het netwerk dus issie zogenaamd teruggetreden omdat men hem heeft beloofd dat er een andere risicoloze luizenbaan voor hem is gevonden. Zo is dat. Verder geen sentimentele ideaalbeelden meer die zogenaamd geweld zijn aangedaan. van Woerkom is gewoon een van de velen die gewoon geld scheppen en minimaal risico’s wensen te lopen. Anders hadden ze ‘m (netwerk…) niet voorgedragen. Sorry hoor.

  Like

 14. Avidia zegt:

  lucky bee zegt:
  19 juni 2014 om 06:28

  Van Woerkom zit jammer genoeg in een foute Partij; de VVD, die zamen werkt met een Marxistische partij.PvdA.

  Dat moet je juist niet schrijven Lucky bee, daar groeien die rooien van, zo krijgen die rooien nog meer invloed, kijk ons eens even invloed hebben. Vergis je niet in die rooie samenleving (trouwens een onbegrijpelijke samenleving) ze groeien met ieder negatief bericht van iets wat met rechts te maken heeft.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s