Zwakbegaafde bestuurders

Screenshot_15

(Door: BeWiseman)

Voor bestuurlijke functies heb je goede mensen nodig. Deze mensen verdienen vaak een wat al te riant salaris maar de burger wordt dan wijsgemaakt dat kwaliteit geld kost en dit zijn dan de beste mensen. Zo hebben we topbestuurders bij ziekenhuizen, bij woningbouwverenigingen, bij openbaar vervoer bedrijven, bij toezichthoudende instanties  etc, etc ,etc.  Allemaal slimme mensen, die volgens andere bestuurders hun geld meer dan waard zijn.

Jammer alleen dat deze hoogbegaafde bestuurders vaak blunderen, ze verkwisten miljoenen door verkeerde speculaties, ze leven als koningen in marmeren kantoren, laten zich vervoeren in Maserati’s of limousines en laten zich fêteren door bedrijven die ze moeten controleren. Als dit gedrag in de openbaarheid komt, moeten ze vaak vertrekken of vertrekken uit zichzelf, maar nemen steevast een grote zak met geld mee en leven vrolijk verder als god in Frankrijk. Als ze daarop aangesproken worden, is het antwoord steevast dat ze niets hebben gedaan wat illegaal is, en dat zal ongetwijfeld zo zijn…. Je mag volgens de wet waarschijnlijk ook wel op het dak van je dienstauto poepen, maar dat doe je ook niet. Waarom niet? Omdat het raar, vreemd, buitensporig, niet wenselijk en onfatsoenlijk is…. Maar deze mensen hebben geen fatsoen en zelfreflectie is ver te zoeken. Alles moet in wetjes, regeltjes en kadertjes aan deze mensen gevoerd worden, omdat ze zelf niet in staat zijn om te zien dat ze zich verkeerd gedragen.

Ook blijken die slimme mensen slecht functionerende hersencellen te hebben, want als er sprake is van vervolging of een parlementaire enquête dan blijken deze hoogbegaafden opeens zwakbegaafde individuen met zeer slechte geheugens. Ze weten het niet meer, het is lang geleden en waarschijnlijk lag de fout bij de andere bestuurders…. Met andere woorden, ze krijgen zoveel geld, omdat ze eindverantwoordelijk zijn. Maar bij falen zijn ze niet is staat om verantwoording af te leggen. Dan moet je toch echt wel een zeldzaam soort eikel zijn.

Maar goed, vervolging leidt vaak nergens toe. Een parlementaire enquête heeft zelden consequenties en na het zwakbegaafde optreden zie je diezelfde namen weer opduiken in vergelijkbare functies. Een soort steeds weer terugkerende gezwellen die moeilijk uit te roeien zijn zullen we maar zeggen.

Door:
BeWiseman
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

27 reacties op Zwakbegaafde bestuurders

 1. roger catrysse zegt:

  Soort zoekt soort en de linkse kerk ken zijn weg

  Like

 2. Republikein zegt:

  Gerrit Zalm heeft dit goed gezien hoor!

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Het is precies als met de vroegere adel. Men kent elkaar, trouwt onderling en binnen dezelfde bloedgroepen schuift men elkaar over en weer lucratieve functies toe. Dit zal door blijven gaan tot het moment dat alles in elkaar dondert. Alleen is het nog wachten hoe dit in elkaar donderen eruit gaat zien. Wordt het een Europa brede fluwelen revolutie of worden de guillotines weer van zolder gehaald. Als het door blijft gaan zoals nu vermoedt ik dat de laatste optie waarheid gaat worden. Zoals de vroegere feodale adel elke voeling had verloren met het volk zo is het met de hedendaagse zich progressief noemende adel niet anders gesteld.

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   vermoedt moet natuurlijk zonder de t

   Like

   • Ahava zegt:

    Juist Guus, je heb helemaal gelijk…

    Like

   • Syrier/assyrier zegt:

    Klopt helemaal,ze schuiven mekaar de opdrachten en het geld.Elk klein verbouwing loopt in de miljoenen.Onderhands wordt de buit verdeelt.
    Een organisatie als het cbr krijgt volgens mij minimaal elk jaar 6 miljard euro binnen.
    Ik vraag mij af waar dat geld blijft en zal binnenkor de politieke partijen schrijven.

    Like

 4. Syrier/assyrier zegt:

  Bouwfraude ,zorgfraude,woekerpolisfraude,huurfraude,bankenfraude,prijsafspraken in de hele linie van de economie,kortom een polderland vol maffiosoos.

  Like

 5. Avidia zegt:

  En zo is dat Roger!!!!

  Like

 6. fleckie zegt:

  En ‘de ene kraai pikt de ander geen oog uit’

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Het is dus zo, dat als deze graaiers worden ontmaskerd, ze schijnbaar allemaal Alzheimer hebben! Het lijkt een beetje op Duitsers, die in juni 1945 uur, verklaarden ” Wir haben es nicht gewusst”. Tja, ze houden elkaar wel uit de wind, totdat de bom eens barst!

  Like

 8. JacquesTheOne zegt:

  Beste Guusvelraeds,

  Jij stelt/vraagt “worden de guillotines weer van zolder gehaald” Je weet dat het hebben van “wapens” verboden is, dus het hebben van “guillotines” is duidelijk strafbaar !! Mensen die dit soort zaken gaan gebruiken ter bestrijding van veroorzakers van zorgfraude, woekerpolisfraude, huurfraude, bouwfraude, bankenfraude, prijsafspraken in de hele linie van de economie, kortom een polderland vol maffiosen, zoals Syrier/assyrier zegt, moeten hard aangepakt worden !!

  Like

  • Willie zegt:

   Wetten zijn er om overtreden te worden , als niemand wetten overtrad moesten er gewoon GEEN wetten zijn , daarover al eens nagedacht ????

   Like

   • BertG. zegt:

    Wetten zijn er enkel voor wie zich daar keurig aan houden. Opgelegd dus.
    Een wapenwet is een mooi voorbeeld.
    En mensen die niks met wetten te maken hebben, die houden zich er dan ook niet aan.

    Like

 9. koddebeier zegt:

  We zijn een land geworden van gladde praters, leugenaren, graaiers, zakkenvullers, oplichters en fraudeurs.

  Like

  • koddebeier zegt:

   En het begint al bij de lieden waarvan men vroeger zei dat ze een voorbeeld functie hadden, zoals politici, bestuursleden, directeuren, commissieleden etc, etc.

   Like

 10. Jan zegt:

  Nog een zwakbegaafde, beter, oplichter. Zalverige Henk Krol moet verduisterd geld terug betalen.

  In de jaren tussen 2008 en 2012 haalde Krol – oud-Kamerlid voor 50Plus – via zijn stichting Vrienden van de Gay Krant circa 300.000 euro subsidie op voor onder andere een digitale ontmoetingsplek voor homoseksuele minderjarigen.

  Deze krant onthulde 2 maanden geleden dat het geld in werkelijkheid voor een groot deel ging naar de noodlijdende bedrijven van Krol, waaronder zijn seksshop.

  De inmiddels failliete bedrijven van Krol gebruikten het subsidiegeld steeds vrijwel meteen om openstaande rekeningen te betalen. Daarna werden spookfacturen naar het ministerie gestuurd.
  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3674997/2014/06/19/Henk-Krol-moet-tonnen-subsidie-terugbetalen.dhtml

  Like

 11. BertG. zegt:

  Offtopic. Humor.
  Nu nieuw is NL te koop, real sex dolls, willem en max.

  Like

 12. Jean zegt:

  Ook in Vlaanderen is het bij dat onbekwaam politiek tuig enkel te doen om de postjes en de poen.
  Die van Laken kreeg zoveel kritiek over zijn kap van de burgers ‘die zich nota bene blauw betalen aan belastingen’ door met dat superduur vliegtuig wat hij claimde om even samen met zijn walin ‘met veel kapsones’ naar Brazilië te vliegen terwijl dat vliegtuig geboekt stond om militairen terug naar huis te halen die maanden in het buitenland gelegen hadden.
  Nu komt de mop; Die van Laken zegt nu dat hij op “zakenreis” gaat, ik herhaal “”zakenreis”??? zou hij weten wat dat woord betekend? ha ha ha ha ha, het wordt hoogtijd hem te zeggen “sleutels inleveren en oplazeren” want de decadente waanzinnig dure folklore komt een mens de strot uit.
  Een land met een monarchie hangt een labeltje aan de deur “dom volk aanwezig”.

  Like

 13. suzandegrootfikke zegt:

  en als dit geen bewijs van op zijn minst een gebrek aan rolbesef, weet ik het ook niet meer http://nos.nl/artikel/663369-noordanus-wist-van-actie.html

  Like

 14. sam zegt:

  goed artikel, maar spijtig genoeg gaat het veel verder dan dat;
  Niet alleen vormen politiekers een clusters (een kaste), maar tussenin zitten ook belangenorganisaties (o.a; vakbonden), vakvereniging organisatie (o.a; vervoer, energie), consumentenbond daarin verweven.
  Hoe komt het feitelijk dat van hun zijde praktisch “nooit” enige reactie komt?
  Belangen vermenging? Naar alle waarschijnlijkheid!!!
  Hoe komt het feitelijk dat politiekers, vakbonden en bazenorganisaties zo goed met elkaar overeen komen? Waarom worden er geen nationale stakingen meer georganiseerd? Wordt alles in een restaurant geregeld?
  Analyse dat baantjes onderling geregeld worden, klopt helemaal. Hoe vaak hebben kinderen van vakbondsafgevaardigden, al geen betere baan gekregen. Bekwaamheid heeft geen belang.
  Daar zit een groot gevaar voor democratie. In zovere het nog (gaat) bestaan

  Like

 15. Yvonne van Cleef zegt:

  Goed artikel!Het is een grote boevenbende,in de “hogere regionen”!Alsmede bij de roofvogels van de belastingen!

  Like

 16. Avidia zegt:

  Willie zegt:
  19 juni 2014 om 20:29 Wetten

  Willie, ik overtreed iedere dag wetten, waar ik ook maar kan, ik heb lak aan wetten, het is een sport die ik dagelijks zal trachten uit te oefenen, speciaal die EU wetten, die lap ik sowieso aan mijn laars, wie denken ze wel dat ik ben, dat ik aan een ongekozen zooitje gehoorzaam ben? Never nooit!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s