‘Met de islam heeft het allemaal niets te maken’

Screenshot_17

ISIS, Boko Haram, Al Shabaab en de Taliban, met de islam heeft het allemaal niet te maken, schrijft Max Pam in zijn column. ‘Heus, ik zeg het u.’

In Noord-Irak voert ISIS standrechtelijke executies uit, die sterk doen denken aan de pogroms die door Duitse troepen destijds zijn uitgevoerd aan het Oostfront. Zij die uitverkoren waren om geëxecuteerd te worden, moesten in een kuil gaan liggen. Daarna werden zij met mitrailleurvuur doodgeschoten. Of de slachtoffers van ISIS ook hun eigen kuil moesten graven, was niet te zien op de vastgelegde moordpartijen, maar mij zou dat niet verbazen.

ISIS gaat nog een stap verder dan de Sonderkommando’s. De SS opereerde zo veel mogelijk in het geheim, kennelijk omdat er diep weg toch nog een gevoel van schaamte was over het vuile werk. Maar ISIS komt graag en met een zekere trots uit voor de meedogenloze executies. Vooral op jongeren schijnt de moordlustige beweging een grote aantrekkingskracht uit te oefenen.

ISIS staat voor ad-Dawla al-Islamiyya fi al-‘Iraq wa-sh-Sham, wat een afkorting is van De Islamitische Staat in Irak en de Levant. Maar vergis u niet: ISIS heeft niets met de islam te maken. ISIS vertegenwoordigt in geen enkel opzicht de ware islam.

Lees verder>>>
(h/t Guus Velraeds)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

28 reacties op ‘Met de islam heeft het allemaal niets te maken’

 1. BertG. zegt:

  Nou, hij heb ze baan als uitverkoren deskundige te pakken bij de NL’se TV.
  Ik zou maar gauw een agenda erbij kopen als ik hem was. Hij kan niet meer stuk bij de NOS.
  Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid, zullen we maar zeggen.

  Like

 2. delamontagne zegt:

  Je denkt toch nie dat Pechtold er anders over denkt, die heeft het drukker met poolse vrouwen en RUZIE zoeken…………..
  Debat geschorst na mot PVV’er en Pechtold
  DEN HAAG –
  Een debat in de Tweede Kamer over Europese Zaken is donderdag even geschorst na een woordenwisseling tussen PVV-Kamerlid Harm Beertema en D66-leider Alexander Pechtold. Die ontstond toen Pechtold hem vroeg naar de mogelijke samenwerking van de PVV in het Europees Parlement met een Poolse partij die vrouwen het kiesrecht zou willen afnemen.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22759449/__Ruzie_PVV_er_en_Pechtold__.htm

  Like

 3. Vederso zegt:

  Max Pam z’n sarcasmeknop op het toetsenbord stond nog aan. Hmmm.

  Like

  • meneertje zegt:

   Tot mijn verbazing bent u zo ongeveer de enige hier die dat heeft begrepen!

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Pardon? Ik had het ook direct begrepen, hoor, meneertje!

    Like

   • meneertje zegt:

    @Theresa Geissler; 16:58,
    Sorry, maar dat kon ik uit uw bijdrage niet opmaken. (Evenmin als het tegendeel trouwens)
    Veiligheidshalve had ik overigens geschreven: ONGEVEER de enige en niet: DE ENIGE!

    Like

 4. Onder de titel “Max Pam zet zichzelf in de etalage” http://bit.ly/1rb5oN7 heb ik in juli 2011 aan Pam uitgelegd waarom hij een idioot stuk over de boerka en de vrijheid van godsdienst, kortom over de islam had geschreven.
  En zie!
  Het heeft geholpen!

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Die Max Pam is volledig mataglap, en starnagelsgek. Dan heb ik voor de AZIJNBODE en deze LEIPO Pam het volgende te zeggen: Men ( de linkse gekken en goedmensen) zou zich moeten afvragen, wat de uitspraken waard zijn van mensen(creaturen) die zijn aangesloten bij een beweging- de islam- die OPZEGGING van het LIDMAATSCHAP met de DOOD BESTRAFT, die haar leden- de BOOSLIMS- liegen aanraadt wanneer dat in het VOORDEEL is van de Islam, die ANDERSDENKENDEN te VUUR EN TE ZWAARD wil bestrijden, te beginnen met de Joden, daarna de christenen en atheïsten, en die zich tot dit ALLES GEROEPEN VOELEN, omdat plm. 1400 jaren geleden, de maangod allah, gesproken zou hebben tegen MO de PEDO PROFEET, karavanenberover en moordenaar! Vreet dat maar LINKSE GEK PAM!

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Juist. En dat homosexualiteit als een doodzonde wordt beschouwd en vrouwen als ‘gelijkwaardig, maar niet gelijk’ aan mannen, zodat ze aan hen gehoorzaam moeten zijn en zodat hun taken ‘binnenshuis’ liggen, heeft ook helemaal niets met de ware islam te maken, zeker…..?
  Ja, dat nou juist wel en daarin ligt nou nèt de kern van alle ellende besloten!
  De pest is, dat de islam, evenals trouwens het vroegere christendom, dingen reguleert en verbiedt, waartegen vroeg of laat, vanuit de natuurlijke menselijke behoefte verzet ontstaat. En naarmate de islamitische machthebbers voor hun gevoel meer moeite moeten doen om hun ge- en verboden te handhaven kan het zijn, dat zij op hun beurt in steeds rigoureuzer, absurder methodes vervallen. Omdat die Leer koste wat het kosten mag gevolgd moet worden.
  De vormgeving mag dan op het laatst grotesk worden genoemd, met de islam heeft het wel degelijk te maken.
  Bekijk het zó: Als de islam zou voorschrijven, dat mannen en vrouwen precies gelijke – dus niet zogeheten ‘andere’- rechten en plichten hadden, dat eenieder recht zou hebben op vrije wilsbeschikking en dat er niet op van alles”sancties” zouden staan, zou er veel minder aanleiding zijn om in deze krankzinnige terreur te vervallen, nietwaar?
  Dus de islam en vooral het feit dat ze nooit de invloeden van de Verlichting heeft ondergaan is wel degelijk de oorzaak. Plús natuurlijk het sprookje van zalig worden door oorlogvoeren en de 72 maagden in het Paradijs. Of heeft dat soms ook al niets met de islam te maken?

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Theresa. Max Pam koos dit maal voor sarcasme…

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Had ik dus be-gre-pen.
    Meneertje herkende het, geloof ik, ook al niet in mijn comment. Maar al is de toon op zichzelf (van mij) dan niet echt sarcastisch, ik haak heus in op de bedoeling van Max Pam.
    We schertsen immers onderling ook genoeg op die manier, zo van: Nee hoor, dat-en-dat heeft helemaal niets met de islam te maken….enzovoort.
    Je moet wel stekeblind zijn als je dat nu niet herkent!

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Die wereldvreemde Max Pam vertrouw ik voor geen cent! Ik bedoelde: “Theresa ik geloof er helemaal niets van!”

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Oh, sorry, dat had ik dus weer NIET begrepen. (LOL!)

    Like

 7. Luchtpint zegt:

  “Al die vermoorde mensen, al die verkrachte vrouwen, al die kinderen die met een bomgordel naar de vijand zijn gestuurd, die hebben helemaal niets met de islam te maken. Zij vertegenwoordigen in geen enkel opzicht de islam.

  Heus, ik zeg het u, als je al die strijders buiten beschouwing laat en je denkt ook even niet aan al die gelovigen door wie zij worden gesteund, dan is de islam – op zichzelf, ja, an sich – een geweldige religie.”

  Triest. Zo zielig, mensen proberen te overtuigen van iets dat niet spoort met de realiteit die je op de geglobaliseerde informatiesnelweg elke dag onder ogen kan zien, als je maar de moeite ervoor wil doen om het te WILLEN zien. Als het zo zielig niet was, dan lag ik continu over de grond te rollen van het lachen met al die pseudo-expertise !

  Like

 8. roger catrysse zegt:

  Inderdaad dat heeft niets te maken met de islam maar alles met de godsdienst van de vrede en de liefde

  Like

 9. meneertje zegt:

  Het is duidelijk dat Max Pam zijn column ironisch (of liever: sarcastisch) heeft bedoeld, maar hij heeft het sarcasme er niet al te dik op gelegd en uit de commentaren onder zijn column blijkt dat een groot deel van zijn lezers dat sarcasme niet heeft opgemerkt.

  Zij dachten dat hij letterlijk meende wat hij had geschreven, terwijl hij kennelijk juist het tegengestelde bedoelde.

  Tja, dat is altijd het risico als je in ironische stijl schrijft.
  Ik heb dat ook wel eens geconstateerd want ironisch schrijven doe ik ook graag. Als ik iets wil hekelen schrijf ik soms juist een lofrede op het te hekelen onderwerp, maar dan zó overdreven dat een enigszins goede lezer begrijpt dat ik het tegengestelde bedoel (b.v. in mijn lange hekeldicht “Zo blij met mij” dat ook op dit log is gepubliceerd en dat gelukkig door vrijwel iedereen werd begrepen zoals het was bedoeld).

  Het is extra-ironisch dat de ironie zich tegen de schrijver keert als de lezers zijn ironie niet hebben doorzien!
  En het is weinig aanlokkelijk om dan alsnog te schrijven: “Ja, maar ik had het niet letterlijk bedoeld…” Ik heb dat zelden of nooit gedaan.
  Voor zo ver ik weet heeft Max Pam het ook maar nagelaten.

  Like

 10. Tempelier. zegt:

  Het probleem is dat geen enkele moslim weet wat nou de ware islam is, iedere stroming meent zich dit recht te kunnen claimen. Dit in combinatie met de jihad geeft nogal een smeerboel. Deze troep a.u.b in het MO laten.

  Like

 11. lucky bee zegt:

  Niets met de islam te maken?
  SUNAN ABU-DAWUD, BOEK 14: Jihad
  14.2473
  Er zal geen einde komen aan migratie tot het berouw ophoudt en berouw zal niet eindigen voor de zon opkomt in het Westen

  SUNAN ABUDAWUD BOEK14
  14.2493
  Hij die uittrekt in naam van Allah en sterft of wordt gedood is een martelaar, of zijn nek breekt door een val van zijn paard of kameel, of wordt gestoken door een giftig schepsel, of sterft in zijn bed, of door welke dood dan ook, is een martelaar en zal naar het paradijs gaan

  SUNAN ABU DAWUD BOEK14
  14.2497
  Wie niet deelneemt aan een krijgstocht (jihad) of die uitrust, of goed zorgt voor de familie van een krijger zal door Allah worden getroffen met een plotselinge ramp

  SUNAN ABU DAWUD BOEK14
  14.2520
  De krijger krijgt zijn beloning en degene die hem zijn uitrusting geeft krijgt zijn eigen beloning en die van de krijger.
  SUNAN ABU DAWUD BOEK14
  14.2526
  Drie dingen vormen de grondslag van het geloof: Niemand te doden die zegt: “Er is geen God behalve Allah”en hem geen zondaar te noemen ongeacht welke zonden hij begaat en hem niet van de islam te excommuniceren voor welke handeling dan ook. En de heilige oorlog zal worden gevoerd zonder ophouden, vanaf de dag dat Allah mij als profeet heeft gezonden tot de dag dat het laatste lid van mijn gemeenschap met de antichrist zal vechten.
  SUNAN ABU DAWUDBOEK 14
  14.2626
  Wanneer de apostel van Allah op krijgstocht ging zei hij: O Allah, gij zijt mijn hulp en mijn steun; Door u ga ik voort, door u val ik aan, en door u vecht ik.
  SUNAN ABUDAWUD BOEK14
  14.2632
  Allah’s apostel benoemde Abu Bakr tot onze commandant en wij vochten met enige heidenen, die wij ’s nachts aanvielen en doodden. Onze oorlogskreet was die nacht “doodt; doodt;” Salamah zei: die nacht doodde ik eigenhandig heidenen van zeven huishoudens.
  SUNAN ABU DAWUD BOEK14
  14.2635
  Mij (de profeet) is bevolen tegen mensen te vechten tot dat zij getuigen dat er geen God is behalve Allah, dat Mohammed zijn dienaar en zijn apostel is, zij zich bij het gebed in de zelfde richting keren, eet wat wij slachten en bidden zoals wij.
  SUNAN ABU DAWUD BOEK 14
  14.2660
  De meest genadige mensen zijn gelovigen die anderen doden.
  SUNAN ABU DAWUD BOEK 14
  14.2715
  De apostel van Allah oordeelde dat een krijger recht had op wat hij roofde van de man die hij doodde en dat dit niet verdeeld hoefde te worden in vijfden.
  SUNAN ABU DAWUD BOEK 14
  14.2781
  Wie met heidenen omgaat en met hen leeft is een van hen
  SUNAN ABU-DAWUD, BOOK 19: Schatplicht buit en heerschappij.
  19.2996
  De apostel van Allah zei: Als je een overwinning behaalt op Joodse mannen doodt hen dan. Dus Muhayyisah stortte zich op een joodse handelaar, met wie hij nauwe relaties onderhield en doodde hem.
  SUNAN ABU DAWUD BOEK19 Schatplicht buit en heerschappij.
  19.3008
  Toen Allah het Joodse Khaybar zonder vechten als oorlogsbuit aan de apostel van Allah overleverde, verdeelde hij de hele buit in 36 delen. De helft min een deel werd verdeeld onder de moslims. De andere helft plus een deel waren voor de toekomstige noden van Mohammed en de Moslims. Toen al dit bezit in handen van de profeet en de moslims viel hadden zij geen arbeidskrachten om erop te werken. Daarop huurde Mohammed Joden om (op hun eigen geroofde land) te werken.
  SUNAN ABU DAWUD BOEK 19 Schatplicht buit en heerschappij
  19.3040
  Belastingen moeten worden geheven van Joden en Christenen, maar niet van moslims.
  SUNAN ABU DAWUD BOEK 19 Schatplicht buit en heerschappij
  38.4359
  Het koranvers: De straf voor hen die oorlog voeren tegen Allah en zijn apostel, en met man en macht streven voor het kwade in het land, is executie, of kruisiging, of het afhakken van handen en voeten of verbanning, werd geopenbaard over de meergodendienaars. Als zij berouw tonen voor hun arrestatie verhindert dat niet de uitoefening van de straf die zij verdienen.
  SUNAN ABU DAWUD BOEK 19 Schatplicht buit en heerschappij
  38.4390
  Atiyyah vertelde: Ik was een van de gevangenen van het volk der Qurayzah. De gezellen (moslims) onderzochten hen. Wie baardgroei had werd gedood en degenen zonder baardgroei werden gespaard. Ik had nog geen baardgroei.
  SAHIH MUSLIM boek 19 (het boek over oorlog en krijgstocht)
  19.4292
  In de eerste dagen van de islam was het nodig om de ongelovigen uit te nodigen om de islam te aanvaarden voordat men hen ontmoette in de strijd. De profeet hield een razzia tegen het volk van de Mustaliq, terwijl die niets vermoedden en hun vee lieten drinken. Hij doodde iedereen die zich verdedigde en nam de anderen gevangen.
  Hoofdstuk 9 bij nachtelijke razzia’s is het geoorloofd om vrouwen en kinderen te doden mits dat niet opzettelijk gebeurt
  SAHIH MUSLIM boek 19 (het boek over oorlog en krijgstocht)
  19.4321
  Toen de profeet werd gevraagd over het doden van heidense vrouwen en kinderen bij nachtelijke razzia’s zei hij. Het zijn ook heidenen.
  SAHIH MUSLIM boek 19 (het boek over oorlog en krijgstocht)
  19.4346
  Als jullie in een stad komen die zich zonder formele oorlogsvoering heeft overgegeven, krijg je een deel van alle bezittingen daarvan. Maar als die stad niet gehoorzaamt aan Allah en zijn boodschapper en zich verdedigt tegen de moslims, dan is een vijfde van de oorlogsbuit voor Allah en zijn apostel en de rest is voor jullie
  SAHIH MUSLIM boek 19 (het boek over oorlog en krijgstocht)
  19.4347
  De bezittingen die door het volk van Nadir waren achtergelaten, zonder een expeditie van ruiterij, werden door Allah geschonken aan zijn apostel. Die bezittingen kwamen alleen toe aan de profeet. Hij zou met het inkomen daarvan de jaarlijkse onkosten van zijn huishouding betalen en wat over bleef besteden voor het kopen van paarden en wapens voor de heilige oorlog.

  Hoofdstuk 20: verdrijving van de Joden uit het Arabisch schiereiland
  SAHIH MUSLIM boek 19 (het boek over oorlog en krijgstocht)
  19.4364
  De Joden van Nadir en Quraizi verzetten zich tegen de boodschapper van Allah die de Nadir verdreef, maar de Quraizi toestond om te blijven. Hij begunstigde de laatsten tot ook zij zich verzetten. Toen doodde hij hun mannen en verdeelde de vrouwen, kinderen en al hun bezittingen onder de moslims. Maar sommigen voegden zich bij de boodschapper van Allah die hen bescherming bood. Zij omarmden de islam. De boodschapper van Allah verdreef alle Joden uit Medina.
  SAHIH MUSLIM boek 19 (het boek over oorlog en krijgstocht)
  19.4366
  Ik (Mohammed) zal de Joden en Christenen van het Arabisch schiereiland verdrijven en niemand achterlaten behalve moslims.
  SAHIH MUSLIM boek 19 (het boek over oorlog en krijgstocht)
  19.4438
  Anas vertelde: Wij ontmoetten de mensen bij zonsopgang toen zij naar buiten kwamen met hun bijlen, spaden, touwen en hun vee. Zij riepen verrast: Mohammed is gekomen met zijn leger.. Allah’s boodschapper zei: Khaibar zal worden verwoest. Weet dat als wij neerdalen op het stadsplein van een volk, het een kwade dag is voor hen die gewaarschuwd zijn. Allah de glorieuze en majestueuze liet hen vernietigen.

  MALIK’S MUWATTA, BOEK 21 Jihad
  21.1.2
  Allah garandeert het paradijs of behouden thuiskomst met alles wat hij heeft verkregen als buit of beloning voor degene die strijdt in Allah’s naam.
  MALIK’S MUWATTA, BOEK 21 Jihad
  21.14.27
  Ik wil vechten voor Allah en gedood worden, weer tot leven gebracht om gedood te kunnen worden en dan weer tot leven gebracht om gedood te kunnen worden.

  SAHIH BUKHARI, BOEK 52: Vechten voor de zaak van Allah
  4.52.46
  Het voorbeeld van de Mujahid die echt vecht voor de zaak van Allah is als een man die onafgebroken vast en bidt. Allah garandeert dat hij de Mujahid zal toelaten tot het paradijs als hij wordt gedood en anders zal hij terugkeren naar zijn huis met beloningen en oorlogsbuit.
  SAHIH BUKHARI, BOEK 52: Vechten voor de zaak van Allah
  4.52.72
  Niemand die het paradijs betreedt wil terug gaan naar de wereld al zou hij alles op aarde krijgen, behalve de Mujahid, die terug wil naar de wereld om tien keer martelaar te worden voor de waardigheid die hij krijgt van Allah.
  SAHIH BUKHARI, BOEK 52: Vechten voor de zaak van Allah
  4.52.73
  Allah’s Apostel zei: Weet dat het paradijs onder de schaduwen van de zwaarden ligt.
  SAHIH BUKHARI, BOEK 52: Vechten voor de zaak van Allah
  4.52.260
  De profeet zei: Als een moslim zijn godsdienst verlaat doodt hem dan.
  SAHIH BUKHARI, BOEK 62 Vechten voor de zaak van Allah
  7.62.137
  Wij kregen vrouwelijke gevangenen uit de oorlogsbuit en plachten coïtus interruptus met hen te doen. Wij vroegen de profeet daarover en hij zei: Tot de dag van de herrijzenis zal er niemand worden geboren die niet is voorbestemd om te leven. (Verkrachting van vrouwelijke gevangenen werd toegestaan)

  HADITH OVER DE HEILIGE OORLOG (JIHAD)uit Soenan Aboe Dawoed

  14.2478: Een deel van mijn gemeenschap zal blijven vechten voor het recht en hun tegenstanders overwinnen tot de laatste van hen vecht met de antichrist
  14.2493: Hij die uittrekt in naam van Allah en sterft of wordt gedood is een martelaar, of zijn nek breekt door een val van zijn paard of kameel, of wordt gestoken door een giftig schepsel, of sterft in zijn bed, of door welke dood dan ook, is een martelaar en zal naar het paradijs gaan
  14.2497: Wie niet deelneemt aan een krijgstocht (jihad) of die uitrust, of goed zorgt voor de familie van een krijger zal door Allah worden getroffen met een plotselinge ramp.
  14.2498: Gebruik uw bezit, uw persoon en uw tong in de strijd tegen de meergodendienaars.

  MALIK’S MUWATTA, BOEK 21 Jihad
  21.1.1: Wie strijdt in Allah’s naam is gelijk aan iemand die constant vast en bidt en daarin niet verslapt tot de krijger terugkeert.
  21.1.2: Allah garandeert het paradijs of behouden thuiskomst met alles wat hij heeft verkregen als buit of beloning voor degene die strijdt in Allah’s naam.
  21.1.4: Zal ik u vertellen wie onder de mensen de hoogste rang heeft? Een man die de teugels van zijn paard neemt en oorlog voert in de naam van Allah.

  Al deze monstrueze daden hebben ze in de practijk gebracht.Het is de ISLAM.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Lucky Bee: 14.35. uur. Goed dat U dit geplaatst heeft. Iedere boerelul kan zien, dat de ISLAM een grote WAANZIN is!

   Like

  • vanhetgoor zegt:

   Lucky Bee, beste jongen wat ben je nu aan het doen? Door onder andere uit de sunna te citeren mag deze site van E.J. Bron nooit meer off-line worden gehaald, de harde schijven waar het op staat mogen nooit meer geformatteerd worden en gebruikt worden voor profaan werk. Dat zijn de regels van de islam. Geldt voor een gedrukte koran, de sunna en de hadiths, en alle geciteerde stukken daaruit. En dus ook voor een digitale aanhalingen. Om te voorkomen dat er heiligschennis wordt gepleegd moet nu WordPress voor eeuwig en eeuwig deze site on-line houden.

   Overigens ben ik nog op zoek naar die ene hadith (de tittel en de jota) waarin de Heilige Profeet van Allah zegt dat een gewonde neger niet geholpen hoeft te worden, dat een gewonde neger dus wat betreft Allah kan doodbloeden. Het schijnt naar verluid te staan in een Engelstalige in 1972 in Lahore gedrukte zeer complete hadith. Ik wil met dit bewijs aantonen dat de islam racistisch is. Nu ik er over nadenk moet ik zeggen dat dit misschien overbodig is, het was al reeds aangetoond, maar goed, als jij weet waar dat stukje staat graag.

   Like

 12. Monalisa zegt:

  Waar hebt het dan wel me te maken, het lijkt wel of ze tour of duty aan het spelen zijn maar dan op echte mensen!!

  Like

 13. koddebeier zegt:

  Max Pam ???? Onder welke steen is dat gewrocht uitgekropen ???

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Jammer dat een aantal mensen de strekking van het verhaal van Max Pam niet begrijpen. Max Pam heeft in vergelijking met een aantal jaren geleden uiteindelijk het licht gezien. Door vaak en met veel nadruk het ene te beweren wil Max Pam juist vertellen dat hij het tegenovergestelde bedoeld te zeggen. Max Pam ziet wel degelijk de olifant in de kamer en middels zijn intelligente manier van schrijven kan hij de juiste verstaander hiervan deelnemer laten zijn.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @koddebeier: 15.09. uur. Eerlijk is eerlijk, ik kan mij ook vergissen wat Max Pam betreft!
   Maar alles wat heult met de RODEN en Moslims, verdenk ik bij voorbaat al.

   Like

 14. Avidia zegt:

  lucky bee zegt:
  19 juni 2014 om 14:35

  Ik lees die vuiligheid niet meer, heb eens een koran gekocht om mij erin te verdiepen, golven van misselijkheid overvielen me, ik ben naar de tuin gegaan en die koran verbrand, weg met die vuiligheid.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s