VIDEO: “Bring Back Our Boys”

 

Geplaatst door:
E.J. Bron
(h/t Wringer)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op VIDEO: “Bring Back Our Boys”

 1. Cathja zegt:

  Dat ze spoedig weer thuis mogen komen, gezond en wel!

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Ook ik wens dat deze jongelui weer gezond en wel kunnen terugkeren.

  Like

 3. Republikein zegt:

  Dat gaat deze boevenbende niet doen!
  Ik zeg: KILO UTRECHT TANGO.
  http://www.nato.int/cps/en/natolive/who_is_who_49699.htm

  Like

 4. Yvonne van Cleef zegt:

  Gunnen ze die jongens hun maagden niet???

  Like

 5. Hendrick M. zegt:

  Stelletje lafhartige rotzakken die palestijnen !

  Like

 6. lucky bee zegt:

  Dat hoop ik ook voor ze ,ende Goed alles goed.

  Like

 7. windwens zegt:

  Palestijns fucking kut volk.

  Like

 8. fleckie zegt:

  NIW, 20.6.2014……….INKTZWARTE ONTVOERING……….Israel is in de ban van de ontvoering van 3 JOODSE tieners nabij HEBRON. Terwijl de druk op Hamas wordt opgevoerd,bereidt Netanyahu de bevolking voor op zwarte scenario’s………..door Jan Franke.
  Op het moment dat de wereld zich verheugde op het Wereldkampioenschap voetbal en onaangenaam verrast werd door de snelle opmars v.d.islamitische terreurbeweging ISIS in IRAK,werden drie Israelische jongens in de buurt v.Hebron ontvoerdtoen zij probeerden een lift te .Het duurde opvallnde langkrijgen.Het duurde opvallend lang voor de ernst v.d.situatie in Israel doordrong,De Israelische politie,die kort na de kidnapping een fluisterend telefoontje kreeg van een v.d.jongens die zei dat ze waren ontvoerd,dacht aanvankelijk k dat het om een misplaatste grap ging.Pas toen de vader van een v.d.drie in de vroege morgen aangifte kwam doen van de vermissing van zijn zoon werd overgegaan tot actie.En hoe.
  HAMAS……….In een gigantische operatie van Israel’s samenwerkende veiligheidsdiensten werd HEBRON- de grootste palestijnse stad op de Westelijke Jordaanoever-omsingeld.Langs vrijwel alle toegangswegen naar palestijnse dorpen en steden in JUDEA-het zuiden v.d.Westelijke Jordaanoever-zijn checkpoints en wegversperringen opgetrokken.Ze worden bemand door dienstplichtige jongens en een enkel meisje.Een klein aantal reservisten is opgeroepen.Sinds de ontvoering kammen elite-eenheden iedere nacht palestijnse buurten en huizen uit. De bewaking v.d.grens met Jordanie is aangescherpt en reizigers naar de Sinai-woestijn en de Gazastrook worden extra in de gaten gehouden om te voorkomen dat de ontvoerders met hun gevangenen uit het directe zicht v.d.IDF raken………..Premier Netanyahu verklaarde al snel dat volgens hem Hamas betrokken is bij de ontvoering.In een tijdsbestek van enkele dagen werden meer dan 250 palestijnen met banden met Hamas in het gebied opgepakt. Maar Hamas ontkent betrokkenheid,hoewel het wel zijn goedkeuring over de actie uitsprak.Er zijn veel geruchten,maar de ontvoering is bij het ter perse gaan van dit NIW nog niet officieel opgeeist. Van de jesjivaleerlingen-Gilad (16),Naftali(16) en Eyal(19)- ontbreekt vooralsnog ieder spoor.
  EMOTIES……….De zaak duwt de Israelische bevolking in een diep,donker dal. Op straat,in cafes en op de Televisie heerst een mengeling van woede,angst en walging over het betrekken van kinderen in het conflict.Iedere dag leveren duizenden Israeli’s ingetogen,spirituele steun aan de familie v.d.drie. Zij bidden bij de KLAAGMUUR of op het HABIMAPLEIN in Tel Aviv voor de gezondheid en vrijlating van de jongens. Rabbijnen,politici en beroemdheden roepen avond aan avond op solidariteit te tonen. Op internet zijn grote solidariteitscampagnes met de slogan gestart om de internationale gemeenschap op te roepen de ontvoering af te keuren en waar mogelijk te helpen ……….Hoewel er weinig schot in de zoektocht lijkt te zitten,is de ontvoering nog steeds het gesprek v.d.d.dag.Wedstrijden v.h.Wereldkampioenschap voetbal worden geregeld onderbroken door het laatste nieuws over de zaak. De ingetogen verklaringen die de familie v.d.jongens deed uitgaan,waarin zij het land opriepen samen te staan in deze moeilijke tijd,hielden miljoenen mensen aan de buis gekluisterd………..Op de achtergrond speelt voor alle Israeli’s de herinnering aan Gilat Shalit, de jonge soldaat die in 2006 werd ontvoerd en na vijf jaar gevangenschap werd geruild tegen 1027 palestijnse gevangenen.Komt het opnieuw tot zo’n controversiele ruil? Israel pakte in ieder geval alvast 50 gevangenen op die onder de Shalit-deel werden vrijgelaten,implicerend dat rekening wordt gehouden met een nieuwe ruil.Maar sinds Shalits vrijlating werken Knessetleden aan wetgeving die dit soort gevangenenruil in de toekomst moet verbieden,dus eenvoudig zal het dit keer zeker niet zijn. Een ruil zoals met Shalit is -los v.d.politieke implicaties-een van de positieve scenarios,:het betekent immer dat de ontvoerde jongens nog in leven zijn.”Maar zelfs als ze al dood zijn,is een ruil nog mogelijk.Het begraven v.h.lichaam is zo belangrijk in het jodendom”,verzuchtte een man met een keppeltje op een terras in Tel Aviv, toen het leger bekendmaakte dat het om een ontvoering ging.
  RITUEEL……….Op de Westelijke JORDAANOEVER is de zaak ook het gesprek v.d.dag.In Ramallah-de facto de palestijnse hoofdstad waar de regering van MAHMOUD ABBAS zetelt-is het opvallend rustig.Vrijwel alle winkels zijn gesloten.”Dat doen de winkeliers om hun steun te betuigen aan de palestijnse jongen die gisteren tijdens rellen buiten de stad door de Israeli’s is doodgeschoten.Het is een ritueel”,zegt Mahmoud,een jonge,vlotte palestijn die in een koffiezaak in het centrum werkt.”Iedereen kent wel iemand die de afgelopen dagen is opgepakt of gewond is geraakt tijdens de acties v.d.IDF………..Er hangt een vreemde gespannen sfeer op straat. De gevolgen v.d.grootschalige Israelische militaire activiteiten doen zich over de hele Westelijke Jordaanoever voelen.Mensen haasten zich voor donker naar huis,uit angst ondervraagd of gearresteerd te worden.Op normale dagen loopt er altijd wel een aantal westerse toeristen op de versmarkt rond de grote moskee in h.centrum.Nu worden buitenlanders onderzoekend en argwanend aangekeken.Zij zij soms spionnen?INwoners van Hebron,die na controles nog wel in en uit hun stad kunnen,blijven liever binnen.”De angst in de stad is groot”,zegt MAHMOUD,wiens ooms en tantes in Hebron wonen.”Bijna niemand slaapt goed uit angst voor nachtelijke invallen”.
  De IDF breidde haar optreden na de ontvoering snel uit naar andere steden in de palestijnse gebieden.Ook Nablus,Jenin en Ramallah worden continu doorzocht.Onze prioriteit is het vinden en terugbrengen van Naftali,Eyal en Gilad.Op de tweede plaats staat het vernietigen v.d.infrastructuur v.Hamas,die wij verantwoordelijk houden voor deze verwerpelijke daad”< zegt de legerwoordvoerder Peter Lerner tegen h.NIW."Er werken hier nu drie van onze beste infanteriebrigades samen met een groot aantal Sjien Beet-agenten en politiemensen".
  SAMENWERKING……….Lerner zegt het er niet bij,maar Israel werkt in zijn zoektocht nauw samen met de veiligheidstroepen v.d.palestijnse autoriteit. ABBAS zit in een lastig parket. Nog maar een maand geleden vormde hij na jarenlange onderlinge strijd een 'technocratisch eenheidsregering'met Hamas. Netanyahu reageerde furieus en bezwoer ABBAS dat hij hem verantwoordelijk houdt voor de daden v.Hamas.'Zie je wel',roept Netanyahu nu ook tegen de leider uit Ramallah.'Als je met terroristen in ze gaat,gebeuren dit soort dingen'.Maar ABBAS die schoorvoetend toegeeft dat zijn troepen meewerken met de Israeli's,kan ook weer niet te hard oordelen over de gijzelingsactie.'Laat ik het zo zeggen:niet iedere palestijn wil dat deze jongens gevonden worden',zegt 'Jihad'.een jonge palestijn die bij een protestkamp voor hongerstakende palestijnse gevangenen in Israelische gevangenschap in h.centrum van Ramallah staat.
  De verdwijning v.d.3 tieners heeft belangrijke implicaties voor de gemeenschap van 350.000 Israelische kolonisten op de Westelijke Jordaanoever.Twee v.d.drie jongens woonden immers 'over de Groene Lijn'. Op foto's die alle Israelische kranten afdrukten zijn ze te zien in de typische klederdracht v.nationaal-religieuze kolonisten."een van mijn zoons leert op een jesjiva in de buurt v.d.plek waar de jongens werden ontvoerd",zegt Uri Heilbron (41),een in Nederland geboren Israeli die met zijn gezin in Shilo ten noorden van Jeruzalem woont."Wij zijn wel gewaarschuwd dat dit kon gebeuren,maar niemand verwacht dat schoolgaande kinderen op deze manier betrokken zouden worden.Het komt nu heel dichtbij". Heilbron is pessimistisch over de zaak. Hij verwijst naar de ontvoering van een jonge Israelische soldaat op de Westelijke Jordaanoever een tijdje geleden.Die werd direct doodgeschoten."Sindsdien werden meerdere pogingen tot kidnap op de Westelijke Jordaanoever verijdeld"zegt hij………..Netanyahu bereidde de Israelische bevolking de afgelopen dagen voor op de mogelijkheid dat de operatie lang duurt."Onze operaties en arrestaties blijven doorgaan.We stoppen niet totdat onze jongens thuis zijn".
  #####################################################################

  Like

 9. Frerik zegt:

  Wat een andere cultuur toch, geen duisternis in de israelische atmosfeer, daar zou ik me zo thuis kunnen voelen. Ik hoop van Harte dat de jongens thuiskomen, ik bid aan Jahweh dat dat ook mag gebeuren en dat hij dit volk wil beschermen en zegenen temidden van al het satanische geweld die zich juist richt op Joden en Christenen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s