Beschuldiging: Martin Schulz zou corrupte EU-politicus gedekt hebben

Screenshot_19

De SPD-politicus Martin Schulz was van januari 2012 tot juni 2014 voorzitter van het Europees Parlement

(Vertaling: E.J. Bron)

Een Europarlementariër oppert een zware beschuldiging tegen Martin Schulz. Hij zou gedurende zijn ambtsperiode als voorzitter van het Europees Parlement een corrupte Roemeense politicus gedekt hebben. Tot nu toe heeft de SPD-politicus niet gereageerd.

De SPD-politicus Martin Schulz zou tijdens zijn ambtsperiode een corruptieonderzoek tegen de EU-politicus Ovidiu Silaghi verhinderd hebben. Salaghi is op dit moment minister van Verkeer in Roemenië in het kabinet Ponta I.

De “Frankfurter Allgemeine Zeitung” bericht:

“Silaghi werd aangeklaagd in 2012 als minister van Verkeer in het eerste kabinet van de sociaaldemocratische minister-president Victor Ponta € 200.000,- van een ondernemer te hebben aangenomen en als tegenprestatie bij een openbare opdracht ten gunste van hem geïntervenieerd te hebben.”

De Roemeense anti-corruptieautoriteit had aan het Europees Parlement verleden jaar december een verzoek tot opheffing van de onschendbaarheid van Silaghi voorgelegd. Schulz zou de zaak noch aan het parlement noch aan de verantwoordelijke commissies hebben meegedeeld. Daardoor kon er niet gediscussieerd worden over de opheffing van de onschendbaarheid en kon deze dus eventueel ook niet uitgevoerd worden. tot nu toe heeft de SPD-politicus niet gereageerd op de beschuldigingen.

Maar de Roemeense Europarlementariër Monica Macovei schrijft in een open brief aan Schulz:

“Een feit is dat tot nu toe de onschendbaarheid van de afgevaardigde Ovidiu Silaghi niet werd opgeheven en dat strafrechtelijk onderzoek wegens corruptie nu al meer dan 5 maanden geblokkeerd wordt. Het openbaar ministerie en het Hoge Gerechts- en Cassatiehof heeft geen antwoord op haar verzoek van 13 december 2013 gekregen.”

De voormalige voorzitter van het Europees Parlement zou onmiddellijk moeten aftreden. Hij zou het vertrouwen van de EU-burgers in het parlement ondermijnen, aldus Macovei.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in corruptie, Europees Parlement, EUSSR, Socialisten. Bookmark de permalink .

13 reacties op Beschuldiging: Martin Schulz zou corrupte EU-politicus gedekt hebben

 1. Yvonne van Cleef zegt:

  Dat hele zooitje is toch corrupt en te koop?Voor een zak geld en een mooi baantje leveren ze hun moeder nog uit,als het moet!Dus;volkomen logisch dat ze ons opdienen aan de islamieten;we liggen nog net niet op een bordje met een trosje druiven!

  Like

 2. roger catrysse zegt:

  En het is natuurlijk weer een socialist

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @roger catrysse: 22.46. uur, op 22/6. Inderdaad, weer een RODE. Verwondert mij niet meer, bij ons in Nederland stikt het van de PvdA figuren, die ook zo corrupt zijn als de neten.

   Like

 3. Cathja zegt:

  Die Martin Schulz vind ik één van de meest onfrisse8 figuren die er in Brussel rondlopen. Dat hij niet helemaal zuiver is, verbaast me niks.
  Ik geloof dat Nigel Farage Schulz al eens heeft vergeleken met een natte dweil, en laten we het daar dan maar op houden.
  Hij mag van mij GEEN voorzitter van het Europees Parlement worden!!

  Like

 4. Sjaak zegt:

  Een smerige vieze vuile rioolrat van de bovenste plank !
  En de bedrog bij de dagspezen laat zien hoe korrupt het
  hele zooitje is ! Fuck the EU !

  Like

 5. Jean zegt:

  Hoe zou het nu komen dat we daar niet van opkijken? Dat is toch hun job nl. corruptie afdekken en toehouden.
  Cathja, die natte dweil is E.T., die duitser werd door die italiaan kapo genoemd heel toepasselijk.
  Het wordt hoogdringend tijd dat waardeloos EU gedrocht te slopen dat zal ons miljarden besparen want dat tuig van dat EU gedrocht is enkel bezig met ons geld uit te delen aan hun vriendjes.
  Laten we verder werken met 6 a 10 landen die onderlinge afspraken maken maar zonder een bende die nu ligt te parasiteren op onze kosten en daarbij helemaal niet nodig is.
  Opgeruimd staat netjes.

  Like

 6. lucky bee zegt:

  Elkaars misdaden dekken dat doen Marxisten altijd.

  Like

 7. Doornroosje zegt:

  Ik begrijp helemaal niet wat die figuren daar in Brussel doen, behalve macht en geld naar zich toetrekken. Kijk naar Kroes, die staat achter Draghi met zijn plannen voor meer macht naar Brussel. Ik heb niet op dat mens gestemd en als ik haar hoofd zie, weet ik al genoeg. Een gladde praatjesmaker. Ik weet dat ze VVDer is, maar ze zou ook van D66 kunnen zijn. Die verkopen alles wat los en vast zit, als het maar macht en geld oplevert.

  Like

 8. Jean zegt:

  Ik begrijp een zaak niet goed, als morgen iemand 1.000 euro steelt dan roepen we moord en brand en aan de galg ermee, als dat EU tuig miljarden steelt dan wordt dat verkocht als solidariteit en niemand kraait er naar? Wat is het verschil? Er is geen verschil beide zijn criminelen, maar ja, bepaalde criminelen mogen nu eenmaal meer stelen althans toch volgens een bepaalde groep Europeanen waartoe ik gelukkig niet bij hoor, voor mij moeten alle criminelen gestraft worden en diegenen die het meeste stelen het eerste.

  Like

 9. Jan zegt:

  ” Martin Schulz zou corrupte EU-politicus gedekt hebben”
  Uiteindelijk kwam hij dan toch nog uit de kast.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s