Deense radiozender geeft Zweden een stem

Screenshot_15

(Door: Alster – Vertaling: E.J. Bron)

“Danmarks Röst” (De Stem van Denemarken) is een radioprogramma dat de Zweden de mogelijkheid moet geven om te kunnen zeggen wat ze werkelijk denken. In Zweden is de situatie in de media extreem. Alternatieve stemmen bestaan niet, omdat Zweden van het voormalige sociale voorbeeld – “Model Zweden”- gemuteerd is naar het perfecte EU-land, zodat we het land heel goed in de gaten moeten houden, want zij bepaalt de EU-koers.

De Deense radiozender “Radio24syv” reserveert nu dus speciaal voor de Zweden wier mening onderdrukt wordt een radiokanaal, dat door de Deense historicus en presentator Mikael Jalving geleid zal worden. Jalving heeft een vast blog in de krant “Jyllands-Posten” en heeft een boek geschreven over zijn Scandinavische (voormalige?) “grote broer”: “Absolut Sverige-en rejse i tavshedens rige” (“Absoluut Zweden – een reis in het rijk van de stilte”).

Het is zijn eerste radio-ervaring en hij is heel benieuwd of de Zweden naar het programma zullen luisteren en opbellen.

“Het is het grootste taboe überhaupt en daarom doen we dit. We zullen over alles praten wat bijvoorbeeld met slechte scholen en parallelsamenlevingen te maken heeft en over de angst die er in Zweden bestaat dit te benoemen”, zegt Mikael Jalving. “Ze kunnen zich immers bijna alleen maar op internet helemaal aan de buitenkant anoniem uiten… Wij willen proberen hen een podium te geven, hen hier vandaan opbellen om over de problemen en taboes te kunnen praten die wij aanbieden”, legt hij uit. “We hebben de beste tekstradio producente van Zweden, Ina Jönsson, ingehuurd. Ze komt naar Kopenhagen en produceert het hele juliprogramma. Ze vindt dit een prachtig idee.”

Dit programma (“Zwedenhulp”) is slechts eentje van de zeven die de zender vanaf juli als Podcast beschikbaar zal stellen.

Men wil in juli met dit programma starten, aangezien deze periode zogenaamd “komkommertijd” voor journalisten is en de mensen op vakantie, in hun zomerhuisjes en op het strand graag naar de radio luisteren.

De mainstream mediaorkaan zal vermoedelijk pas vanaf 14 augustus losbarsten, want dan begint de verkiezingscampagne in Zweden. Op 14 september vinden de verkiezingen plaats.

De reclameposter (foto) zal in veel straten in de vier grootste steden van Zweden te zien zijn, schrijft de chef van het kanaal, Mikael Berthelsen. Hij is benieuwd hoe de Zweedse journalistiek dit zal oppakken. Op de poster werd de beginregel van het Zweedse volkslied veranderd van “du gamla du fria” (jou oude, jij vrije noorden) veranderd in “du gamla, du yttringsfria?” (jij oude, jij noorden van de vrije meningsuiting?), dus met een vraagteken. Interessant aan het volkslied is ook dat de oorspronkelijke eerste twee strofes niet Zweden, maar alleen “het noorden” huldigen.

Deze Deense hulp voor de Zweden zou er op gebaseerd kunnen zijn dat de Zweden veelmeer overheidsgetrouw zijn en collectiever denken, temeer daar zij lange tijd na de Tweede Wereldoorlog als voorbeeld voor het noorden, zo niet voor de hele wereld golden en nu nog steeds zo handelen: ze hebben de deuren voor vluchtelingen zonder enige discussie het aller wijdst opengezet. Daarentegen denken de Denen individueler en stellen als mondige burgers ook waarom-vragen aan de staat. Hans Magnus Enzensberger beschreef in zijn boek “Europa” Zweden meer als betuttelende wetstaat dan als democratie.

Bron:
www.pi-news.net
Auteur: Alster

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, Denemarken, dictatuur, Krankzinnigheid, landverraad, mainstream-media, Vrijheid van meningsuiting, Zweden. Bookmark de permalink .

15 reacties op Deense radiozender geeft Zweden een stem

 1. Theresa Geissler zegt:

  Wat is dat voor waanzin? Mij doet het nog het meeste denken aan Radio Oranje tijdens de bezetting!
  Maar dat waren clandestiene uitzendingen, verboden door de Duitsers, daar naar te luisteren! Hebben de Zweden opeens zo ’n zender vanuit het buitenland nodig? Zijn ze bezet, dan?
  Ja, dat zijn ze: Niet door een vreemde mogendheid, maar door Links en het goedmensendom….Oh, en vergeet die hele toevloed van barbaarse, aanmatigende, islamitische (brrrrr) immigranten niet.
  Maar ja, een zender vanuit het búúrland om eens de waarheid te vernemen…..Goeie God, wat een krankzinnige vertoning!
  Zelden een volk meegemaakt, dat zó met zich liet sóllen!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Theresa Geissler; 21.14. uur. Theresa , Zweden zal als eerste land, in handen vallen van de HAATBAARDEN!

   Like

   • Capo di Capi! zegt:

    Moet het Zweedse koningshuis niet opkomen voor het vrije Zweden.
    Waar zijn zij, nu de autochtone bevolking hun steun het hardst nodig heeft?.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Capo di Capi, 22 Juni, 23.46u: Meent U dat nu serieus, of bedoelt U het ironisch?
    Sinds wanneer komen KONINGSHUIZEN ergens voor op?
    Ze doen zoals ze geadviseerd worden, maar wat hebben ze voor benul van de maatschappij, zoals die al dan niet functioneert?
    Ze realiseren zich amper dat er in winkels betààld moet worden! (En dat is géén grapje: Gekke Juul realiseerde het zich NIET.)

    Like

  • koddebeier zegt:

   Ik vraag me af of de Zweden zelf in de gaten hebben hoe zij jaren en jaren lang door links gehersenspoeld en geindoctrineerd zijn.
   Je kan ze denk ik vergelijken met Noord Korea, niet meer in staat om zelfstandig te denken !

   Like

 2. Driek zegt:

  Toen ik dit zojuist las moest ik inderdaad denken aan Radio Oranje tijdens de bezetting, die Zweden hebben het al ver laten komen, maar vergeet ook die Hollandse NSB zenders niet, die zijn ook niet mals met hun pro islamgeluid. Ach, wat doet het er nog toe, we zijn toch al reddeloos verloren, D66 staat met Alexander Pechtold aan kop, die gaat nog de baas worden hier. De Nederlanders willen niet anders.

  Like

 3. Jan zegt:

  Zweden was al rot tot in de kern ten tijde van Olav Palme, dat misselijk makende communistenvriendje en terroristenvriendje van de PLO naar wie een prijs is vernoemd, de Olav Palmeprijs, ook verleend aan iedere antisemiet die zich ‘verdienstelijk’ heeft gemaakt, zoals Eyad Sarraj. Beide liggen gelukkig onder de zoden.

  Like

 4. Dit is op Kiezen Voor Vrijheid herblogden reageerde:
  Hier hebben we dan nog een bepaalde vorm van vrijheid, maar voor hoelang nog?

  Like

 5. Yvonne van Cleef zegt:

  Nou,ik ben niet een van die Nederlanders!

  Like

 6. lucky bee zegt:

  Ik ben een antie islamist in Indonesia geleerd wat Islam betekent.bij de sundanesen.

  Like

 7. Ekster zegt:

  Het is bizar dat het kennelijk nodig is, maar hoe dan ook een prima initiatief want zonder deze zender blijven de Zweden verstoken van objectieve informatie. Te gek voor woorden, maar wij weten wat er met kritische Zweden kan gebeuren; ellende, beroepsverbod, huis in de fik door fanatieke linksidioten, enz. Je zal er als blanke maar wonen… je bent je leven niet meer zeker.

  Like

 8. 4sjun zegt:

  Met wat ik in Zweden gezien en gehoord heb is dit een uitstekend initiatief. Ik herinner me nog goed dat ik mijn leven in de rode republiek Amsterdam na enkele weken Zweden ineens een stuk leefbaarder vond. Niet vanwege de enorme troep op straat (waar ze in Stockholm wèl iets aan gedaan hebben) maar vanwege het verschrikkelijk bemoeizuchtige systeem met bijbehorende doctrine van de multikul dat in Amsterdam domweg nog niet zo ver doorgeslagen was dat het ook nog het verloop en de onderwerpskeuze van de publieke conversaties bepaalde.

  Like

 9. paulzwueste zegt:

  Het moet in Zweden héél erg zijn als in een bevriend Scandinavisch land op deze wijze hulp moet worden geboden!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

 10. Pingback: Denemarken: Verkiezingsoverwinning voor immigratiecritici | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s