Iraanse kindbruid riskeert ophanging voor doodschieten van echtgenoot

Screenshot_13

Iraanse kindbruid

Mensenrechtenorganisaties zetten Iran onder druk om af te zien van de executie van een kindbruid, die haar man vermoordde. ‘Vrouwen die als kind gedwongen worden om te trouwen, worden eigenlijk constant verkracht onder de noemer van een huwelijk’, reageert een Iraanse advocate.

Op 14-jarige leeftijd werd Razieh Ebrahmi uit Iran gedwongen om te trouwen. Toen ze 15 was werd ze moeder van haar eerste kind en op haar 17e schoot ze haar man dood in zijn slaap. Nu is ze 21 jaar oud en wacht ze in de gevangenis haar executie af. De mensenrechtenorganisatie Amnesty International is woedend en luidt de alarmbel.

De organisatie benadrukt dat Iran het Internationaal Verdrag inzake Burgerrechten en Politieke Rechten heeft ondertekend. Volgens dat verdrag mogen personen die op het moment van een misdrijf jonger waren dan achttien jaar geen doodstraf opgelegd krijgen. De Iraanse regering heeft voorlopig nog niet gereageerd, maar volgens waarnemers bestaat er nog een waterkansje dat de executie wordt ingetrokken. Begin dit jaar werd een executie nog afgelast toen een moeder de moordenaar van haar zoontje vergaf.

Lees verder>>>

(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Iran, Islam, koran, Krankzinnigheid, Mensenrechten, Moslims, Rotzakken, sharia. Bookmark de permalink .

18 reacties op Iraanse kindbruid riskeert ophanging voor doodschieten van echtgenoot

 1. roger catrysse zegt:

  Wat is de islam toch een mooie?godsdienst en weldra moeten wij ons allemaal bekeren naar die mooie en liefdesvolle en vreedzame godsdienst

  Like

 2. jans zegt:

  Dat de kanker islam maar spoedig vernietigd mag zijn.

  Like

 3. Jean zegt:

  Die dame moeten ze eren want die heeft een goede daad gesteld door die perverse eikel een kogel door de kop te jagen, deden dat er maar meer, dat die eikels die zich voor rechter uitgeven hetzelfde lot mogen ondergaan is een vaststaand gegeven, aan vuile perverse smeerlappen is nergens behoefte enkel in de islam, dat zegt dus genoeg over die barbaarse smeerlapperij.

  Like

 4. Wans Horst zegt:

  De ‘mensenrechtenorganisatie’ Amnesty International moet niet zo hypocriet doen. Sinds Mohammed high werd van de macht is het gedachtengoed van dit minderwaardige schepsel niet anders dan ten nadele van de vrouw toegepast. En nu ineens heeft Amnesty een punt??? Wanneer zijn wij wakker geworden? Een beter (leef)milieu begint bij jezelf, thuis dus: links moet Wilders eigenlijk omarmen als de prachtvent die hij feitelijk is.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Kijk dat zijn nu de VRIENDEN van de TRUT HALSEMA en het MIEZERIGE VENTJE PECHTHOLD! En Iran heeft lak aan wat wij denken, alles van het GRUWELBOEK de KORAN staat daar op de eerste plaats. Maar ja, onze laffe politici, vinden het veel belangrijker om te zeiken over de sticker van Geert Wilders, of de geuzenvlag op de Koekamp in Den Haag vorig jaar. Tja, OLIE< MACHT,BILDERBERG dat zijn de PRIORITEITEN van de BENDE in Den Haag!

  Like

 6. Eva zegt:

  Wat zal er primeren in België bij ingevoerde Afghaanse 9-jarige kindbruidjes? De schoolplicht of de huwelijksplicht?

  Like

 7. Blaffertje zegt:

  Huwelijksplicht.
  Je weet dat die perverse pedo’s ze het liefst zo jong mogelijk hebben.
  Hoe dichter bij nul hoe strakker om de ………
  Naar school gaan?
  Ben je mal!
  Hoe dommer ze gehouden worden, hoe slaafser ze zijn, dan kan je ze alles wijs maken.
  Vooral nóóit leren lezen want ze zouden er eens mondiger van kunnen worden als ze lezen dat het
  leven elders een stuk prettiger voor ze kan zijn.

  Like

 8. Avidia zegt:

  Ik word hier zo misselijk van dat ik niet eens weet wat te zeggen, de perversiteit is zo onuitspreekbaar, zo te erg, ik heb er geen woorden voor, wat een vreselijk volk en dat bevind zich onder ons. Weg met al die smeerlappen!!!

  Like

 9. lucky bee zegt:

  Het is een schande om een meisje die nog niet eens de pubertijd heeft berijkt te huwelijken.En het licht meestal van de meisje zelf af of ze al rijp is voor de liefde of niet.Iedere van ze is anders.

  Like

 10. Jean zegt:

  De eerste moslim of perverse eikel die met ėėn vinger aan mijn kleindochters raakt is een dode moslim resp. perverse eikel.

  Like

 11. Blaffertje zegt:

  Ze mag van mij een standbeeld.
  Klasse die meid.

  Like

 12. Avidia zegt:

  Weg met al die vreselijke mensen in ons eigen land, ze hebben geen enkel recht om hier te zijn, hebben niets gepresseerd, nog iets toe gevoegd, zij zijn een waardeloze geldsleependel machine die maar eindeloos doorgeet

  Like

 13. Avidia zegt:

  sorry doorgaat is het :-{

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s