Kamer hekelt pleidooi Draghi

Screenshot_10

DEN HAAG – De Tweede Kamer moet niets hebben van het pleidooi van president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank om meer Nederlandse macht naar Brussel over te hevelen. Volgens Draghi is dat nodig om de crisis definitief te bedwingen en Europese economie op orde te houden.

VVD-Kamerlid Harbers hekelt de uitspraken. Volgens hem heeft Brussel de laatste tijd al genoeg extra instrumenten gekregen om de crisis te bestrijden. Zo is er een begrotingsverdrag gesloten en een stabiliteitsgroeipact. Ook heeft eurocommissaris Rehn meer bevoegdheden gekregen. „Als het via die route niet werkt, maakt dat me alleen maar huiveriger om Brussel nog meer bevoegdheden te geven. Dan heeft de EU last van slappe knieën.” Harbers is het met Draghi eens dat het werk van de Europese Centrale Bank (ECB) alleen nut heeft als andere landen, waaronder Frankrijk en Italië, hervormen. „Maar dat kan al met de dingen die we hebben.”

Lees verder>>>
(h/t Tistochwat)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in ECB, EUSSR. Bookmark de permalink .

13 reacties op Kamer hekelt pleidooi Draghi

 1. Tom Hendrix zegt:

  Grote NONSENS, en GELUL van de VVD er Harbers. Want, onze schatkist staat al in BRUSSEL bij de RODEN! Want zijn partijgenoot en nationale ONNOZELE LACHEBEK RUTTE, heeft door ondertekening van het ESM VERDRAG, onze SOEVEREINITEIT al VERKWANSELD! Dus de hele politieke klucht, genoemd 2e KAMER, is een TIJGER zonder TANDEN! Walgelijke politieke opportunisten van “links tot rechts”, zijn ermee akkoord gegaan! Nederland, helaas verleden tijd!

  Like

  • bigljohn zegt:

   Een grote poppenkast Tom. In Brussel zitten de eigenaren van de E.U. poppenkast die aan de touwtjes trekken. Rutte speelt voor Jan Klaassen en mag met zijn scheve bakkes bekkentrekken van Brussel. Samson speelt voor politie agent die de passie preekt met zijn eerlijke verhaal En Rutte maar lachen in die poppenkast, en zijn publiek (dat stomme stemvee) lacht met hem mee. Die touwtjes-trekkers lachen nog veel harder, ze lachen dat kiesvee hard uit. Maar dat stomme kiesvee heeft natuurlijk weer niets in de gaten en laat zich gek maken door aartsleugenaar en bekkentrekker Rutte, en de – eerlijke – politie agent Samson !

   Like

 2. Monalisa zegt:

  oei ik had die link hier ergens ook neer gezet.

  Like

 3. Wans Horst zegt:

  De Kamer hekelt het pleidooi??? De meerderheid is eurofiel. Wel zelf blijven nadenken hè, jongens en meisjes. Als VVD’er Harbers echt een hekel zou hebben aan het uitverkopen van Nederland, kondigt hij morgen aan naar de PVV over te stappen.

  Like

 4. Cathja zegt:

  Niet méér, maar veel MINDER macht naar Brussel!! Vandaag is het dit en morgen dat, totdat we werkelijk niets meer zelf mogen regelen.
  Dat D66 juist graag veel meer macht aan Brussel zou willen geven, was te verwachten. Een grotere eurofiele partij dan D66 is er niet. Niet te begrijpen dat er nog zovelen op deze partij hebben gestemd!
  Draghi moet inbinden. Laat hem eens openlijk toegeven dat één Europa niet gerealiseerd kan worden zonder de lidstaten hun soevereiniteit af te nemen.
  En wij moeten de EU en de euro de rug toekeren. We kunnen ons prima redden zónder deze munt, die ons alleen maar geld heeft gekost, en Brussel hebben we niet nodig als bemoeial. Kost ons ook alleen maar geld, én geeft de nodige ergernis.

  Like

 5. Jean zegt:

  Die Italiaan is net een mummie, ik denk dat hij nog in die periode leeft, man man en zo een debiel zit op dergelijk postje, hoelang blijft die maffia nog leven?

  Like

 6. Yvonne van Cleef zegt:

  Komt ie wel een beetje laat mee!

  Like

 7. Avidia zegt:

  Ik gehoorzaam nooit aan de EU in tegendeel ik doe juist wat ze verboden hebben, ik heb schijt aan de EU heb NEE gestemd, dus ik heb niets met ze te maken, klaar af!!! EEN stem heeft stemrecht, vergeet dat niet!!!! Ongehoorzaamheid heeft te maken met je stem, anders hoef je niet te stemmen!!!!

  Like

 8. Monalisa zegt:

  Het lelijke paard van Nederland zegt ook weer wat DE VVD

  Kroes vierkant achter Draghi

  door Martin Visser
  AMSTERDAM –
  Europa moet tot een veel ambitieuzere economische agenda komen. Dat kan niet allemaal vrijblijvend zijn. Koudwatervrees voor overdracht van bevoegdheden aan Brussel is daarbij volstrekt onnodig.
  Dat zegt eurocommissaris Neelie Kroes in een interview met deze krant. Ze steunt, tegen de lijn van haar eigen VVD in, volmondig de oproep van president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank zaterdag in De Telegraaf voor meer economische coördinatie vanuit Brussel.
  Volgens Kroes belooft dit „een heel uitdagende discussie met de bevolking” te worden. Ze erkent dat Brussel het aantal regels moet terugdringen, maar voor het overige moet er uit de Europese Unie vooral méér komen: energiebeleid, digitale economie, interne markt en ook afgedwongen hervormingen van bijvoorbeeld de arbeidsmarkt.
  Discipline
  „Voor die structurele hervormingen is een gemeenschappelijke discipline nodig”, zegt ze in navolging van Draghi. Volgens de Nederlandse eurocommissaris is dat in ons eigen belang, omdat anders landen als Frankrijk en Italië er met de pet naar gooien. „Als wij het wél doen en anderen niet, hebben wij als Nederlanders daar de pest over in. Daarom zijn strengere regels nodig.”
  Een meerderheid in de Tweede Kamer ziet hier niets in, zo bleek dit weekeinde. De VVD loopt voorop in het verzet. „We moeten deze discussie niet zo zwart-wit voeren”, aldus Kroes. „Het gaat niet om louter overdragen van bevoegdheden. Soevereiniteit kun je ook delen. De discussie is nu veel te ongenuanceerd.”

  Like

 9. lucky bee zegt:

  Tsia met de VVD is het zo’n geval ik geloof 50/50 van wat ze zeggen,Kijk maar naar de Burgemeester van Den Haag hij is helemaal pro moslim dus ook voor Brussel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s