Maar wat kost een groentetuin écht?

Screenshot_12

Goed, dus je bent een PvdA’er die alles doet wat andere PvdA-leiders zeggen en je wilt serieus een groentetuin dan wel een moestuin. Check dan het blog van deze vutter. Een handige consumindermevrouw die haar woekerpolis heeft gedumpt. Aan het extreem-aflossen van haar hypotheek is begonnen. Zonnepanelen heeft geïnstalleerd, stamrechtbvtje heeft opgericht, en eigenlijk alles doet wat de politiek wil. Het heft in eigen hand nemen enz. Een mevrouw die elk dubbeltje drie keer omdraait dus. We kennen haar verder niet maar als zo iemand de kosten van een moestuin op een rijtje zet, zijn we geneigd dit te geloven. Ze geeft een realistisch beeld van de kosten.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Krankzinnigheid, PvdA, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

31 reacties op Maar wat kost een groentetuin écht?

 1. Monalisa zegt:

  E.J. Bron het lijk mijn tuin wel maar daar heb je dag werk aan, maar dan profiteer je wel in de winter hou je een hoop geld over! is dat de bedoeling van de PVDA om dan in de winter nog meer belasting te gaan heffen????.

  Like

 2. Syrier/assyrier zegt:

  Ik heb er een gekraakt.De bureaucraten kunnen van mij de pot op,aangezien Nederand de hoogste belastingdruk heeft van het universum.

  Like

 3. Monalisa zegt:

  Als de hypotheek is afbetaald kun je prima van je AOW leven”. als je nog een kleine hypotheek heeft ook, want straks als de Hypotheek betaald is gaan we naar box 3, dan hebt je vermogen dan mag je vermogensbelasting betalen.Maar ik ga nog verder ik heb het meerdere keren geschreven in de laatste tien jaar van je pensioen opbouw daar gaat het fout mee, ik neem alleen mijn pensioen van af het jaar 2000 dat waren bij mij de dure jaren van opbouw wel betalen maar niet indexeren wegens de crises en andere problemen dus je bouwt geen 40 jaar op maar 28 jaar je hebt wel voor die 40 jaar betaald en zo gaat dat kunstje bij iedereen maar de mens kijt niet op die laatste tien jaar van opbouw,dus mijn vraag is waar zijn die 12 jaar gebleven het scheeld mij 3000 per jaar wat ik minder vang.wat zij bij de eerste inleg hebben belooft.

  Like

 4. Een jeugdvriend van me had eens een moestuintje in een afgelegen dorpje waar ie niet woonde. Hij heeft zijn hele leven hasj gerookt, samen met zijn oudere broer en nog wat figuren. In zijn eigen achtertuin groeide de marihuana-planten langs de schutting. Ik ben benieuwd wat ie in zijn moestuintje plantte? Niet voor andijvie of een kropje sla voor zijn moeder…

  Like

 5. killertweety zegt:

  Ik ben geen PvdA gewoon PVV Geert Wilders voor altijd

  Like

 6. Harry zegt:

  Vergeet niet dat je niet de enige bent die van je tuin geniet , als je er al een hebt en kunt onderhouden .
  Zo zijn er mensen die graag komen oogsten , ook als je er niet bent !
  Zelf heb ik ook een kleine boomgaard en al 42 jaar komen anderen het fruit halen .
  Eerst gaf ik nogal eens iemand die nogal onbemiddeld was toestemming om het gevallen fruit op te rapen .
  Vervolgens gaan ze als gekken aan de boom staan schudden , want gevallen is gevallen tenslotte .
  Emmers vol gingen er mee naar huis maar omdat ze lang niet snel genoeg alles op konden vreten , rotte het nogal snel weg .
  De volgende stap was dat ze met een schepnet aan een lange stok de appels en peren uit de bomen haalden . ( Geen valschade ) .
  Bij een heterdaadje : “ja, maar dat is toch eigenlijk hetzelfde ” ?
  Volgens mij niet !
  “Nou volgens mij wél”
  Ik ben het nu zát , opgedonderd en nooit meer terug komen !
  En dan ben ík de klootzak .

  Zou eens bezoek krijgen op zaterdag en had gepland om eten te koken met eigengemaakte appelmoes van goudreinetten . Heerlijk vers , tenslotte .
  Vrijdags hing de boom er nog VOL mee !
  Zaterdagavond kon ik GEEN ENKELE GOUDREINET meer vinden !
  Ik ben er nu helemaal klaar mee , ik laat het lekker verrotten of geef het persoonlijk weg .

  En wat een groentetuin betreft , de rupsen , slakken , woelmuizen , ratten , mollen , insecten en wie weet wat nog meer vreten soms meer dan de helft op of ploegen de boel om .
  En dan die ellendige kattenliefhebbers die die krengen maar buiten laten lopen , zodat je als je op je knieën in de tuin zit met een beetje geluk precies in de kattenstront gaat zitten , lekker hoor !
  Spijkerbroek vijf keer gewassen en je ruikt het nóg !
  Zelfs aan je knieën na een uur douchen .
  En wie weet wat ze onder staan te pissen ?
  Nee , het is geen feestje .

  En dan nog even het geval van een schoolmeester in mijn woonplaats , die een volkstuintje huurde . Dat werd doorlopend geplunderd door turken . Op een gegeven moment hebben ze de hele tuin geannexeerd , ” want wij moeten ook eten ” !
  En wat deed dat zacht gekookte ei van een docent ? : NIKS !

  Maar goed , het is niet allemaal kommer en kwel , het is fantastisch om verse groente en kruiden uit de tuin in tien minuten op je bord te hebben liggen , dat wel .
  Maar het vergt nogal wat !

  Like

 7. Driek zegt:

  Ze lijken daar gek geworden, in plaats lekker een beetje te genieten, een boek lezen, fietsen, wandelen, een dagje museumbezoek om maar wat te noemen, moet je dus op je ouwe dag een beetje in de aarde gaan wroeten voor een paar bloemkolen. Je moet er maar zin in hebben, en het is trouwens erg vermoeiend, want je zit of staat doorlopend in gebogen houding, lekker voor je rug. Wij hadden vroeger, op de lagere school, allemaal een schooltuintje, onder leiding van een echte land – en tuinbouwkundige, want je kunt niet zomaar een eind weg rotzooien, je moet er een hoop kennis voor opdoen. Een beetje schoffelen is af en leuk, in je voor – of achtertuintje, aan een bloemperkje wat onkruid wieden en zo. Maar om nou met je blote handen die aardappelen uit de grond te wroeten, of wortelen, kom nou toch, ik ben geen boer!

  Like

 8. Harry zegt:

  En die idioot van een Tim Engelbart steekt op DDS weer eens de loftrompet over dit plan van manke Jetje .
  Doet die vent ooit wat anders dan de plank volledig misslaan ?

  Like

 9. JooJootje zegt:

  Vreemd op geenstijl bij ons kost een volkstuin van 120 vierkante meter 30 euro huur plus 11 euro lidmaatschap per jaar wel een borg van 80 euro voor de tuin en de sleutel van het hek.
  Is toch wel wat anders dan het opgeklopte stukje van geenstijl

  Like

  • Driek zegt:

   JooJootje zegt: Vreemd op geenstijl bij ons kost een volkstuin van 120 vierkante meter 30 euro huur plus 11 euro lidmaatschap per jaar wel een borg van 80 euro voor de tuin en de sleutel van het hek.

   Ik denk JooJootje, dat tuintje ligt dan vast ergens in Wonderland. Bij de meeste gemeenten zijn er jarenlange wachttijden en er worden forse bedragen voor een stukje weiland neergelegd. En dan zijn er nog een heleboel regeltjes. Maar goed, het zal best, en ik gun het u van harte hoor.

   Like

  • killertweety zegt:

   Waar dan want ik zoek al heel lang een tuintje?

   Like

 10. Cathja zegt:

  En áls je dan je moestuintje hebt, en de opbrengsten zijn leuk, dan moet je dat na verloop van tijd natuurlijk opgeven aan de Belastingdienst. Die kijkt dan wat je hebt ‘verdiend’, en via deze dienst wordt je dan weer gekort op je AOW. Want….., je geeft minder uit voor voeding!
  Wat een verschrikkelijke flauwekul toch allemaal! Ik heb rugklachten, en die gaan verergeren als ik moet schoffelen en zo, dus meer doktersbezoek, medicijnen, etc., maar daarover hebben we het nu niet.

  Echt iets van de PvdA weer! Die weten van gekkigheid niet meer waar ze geld vandaan kunnen schrapen!

  Like

 11. Tistochwat zegt:

  “vooral veel sla in alle vormen, courgettes, frambozen, aardbeien enz. Zorg dat je voldoende groenten hebt en houdt voor de winter. Spruiten, prei, pastinaak, winterpeen, bieten, pompoenen. Winterpeen en bieten kun je inkuilen. Spruiten, prei en pastinaak kun je gewoon van de grond eten, ook na vorstperiodes.”

  Kijk eens wat een variatie! Zalig gewoon!
  Nou, ik verzeker jullie dat zoiets voor een ‘gemiddelde’ mens niet haalbaar is! Tijdens droge periodes ben je al kapitalen kwijt aan water geven en ongediertebestrijding is ook duur.
  En het zachte fruit wordt door vogels geplunderd want die houden ook wel van een aardbei e.d.
  Ik ben al maanden bezig met een stuk of 6 tomatenplanten maar er is nog geen tomaat te bekennen; alleen nog maar een handjevol groene knikkertjes.
  Waar moet een oud(er) mens trouwens de kracht vandaan halen om zulk zwaar tuinwerk te verrichten?
  Misschien moet hij of zij ook nog wel als fulltime mantelzorger voor zijn/haar hoogbejaarde ouders fungeren. Dat kan dus niet, want tuinieren is zo onderhand dag en nacht werk.
  En als je dan zélf ook al krakkemikkig bent, is het helemáál onmogelijk om een toereikende moestuin te onderhouden.
  Wat schiet je er trouwens mee op als je je vaste lasten niet kunt betalen met een bos uien?
  Hoe moet een klein mager alleenstaand vrouwtje eigenlijk een moestuin runnen?

  Zou Bea ook een moestuin hebben rond ‘haar’ kasteeltje? Niet dat dat een mager vrouwtje is, maar die vraag kwam plotseling bij me op.

  Like

  • Cathja zegt:

   Nee, @ Tistochwat, Bea heeft echt geen moestuintje, en met een klein beetje geluk houdt ze ook nog eens 9 ton in haar zak (eh…op haar riant gevulde bankrekening) omdat de verbouwing van haar ‘werkpaleis’ door u en ik, de belastingbetalers dus, wordt betaald!!
   En wij mogen onze groenten en fruit zelf verbouwen en oogsten (als het tot oogsten komt en er geen insluipers je vóór geweest zijn!), zodat we wat gekort kunnen worden op onze AOW.
   De duvel schijt altijd op de grootste hoop!

   Like

  • delamontagne zegt:

   Waarom probeert U niet eens “cherisses tomates”. Kleine tomaten die op kersen k]lijken. Doen ,t altijd. Hier tenminste, gewoon in een simple bak.

   Like

   • Cathja zegt:

    @ delamontagne 20:25

    Ja, die cherrytomaatjes lukken ons wel. Maar Jetta zal wel een wat uitgebreider assortiment bedoeld hebben. Van aardappelen tot de meeste soorten groenten en fruit. Welja, alsof we hiervoor zijn opgeleid. Wil je het goed doen, dan is er echt wel wat kennis nodig van moestuin-tuinieren. Wij hebben geen volkstuintjes in de buurt en hebben er achter ons huis geen ruimte voor. Dus voor ons toch maar gewoon de groentenman en/of de supermarkt.

    Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  Dat wijf Klijnsma, heeft het intellect van een bloemkool. Komt overeen met haar WAANZIN!

  Like

 13. johannes zegt:

  ik ga na 24.oo uur de polder op schiet daar een paar eenden of een konijn ,en heb zo doende een lekker stuk gezond vlees in de pan,zo nodig ga ik 5x per week,maar dat is nooit aan de orde ,groente koop of ruil ik met mensen die een tuin hebben,en verder is mijn geweer( karabijn m52 met laser vizier) m’n beste vriend.

  Like

  • Driek zegt:

   @johannes zegt: “en verder is mijn geweer( karabijn m52 met laser vizier) m’n beste vriend”.

   Dat is klare taal, beste meneer Johannes, maar op mijn leeftijd met een jachtgeweer de polder intrekken, – de gedachte daaraan werkt ineens reusachtig op mijn lachspieren. Gelukkig ben ik vegetariër, en de supermarkt verkoopt allerlei soorten groenten.

   Want:
   “Wie eet en drinkt zonder het lichaam te onderkennen, eet en drinkt zijn eigen vonnis”.
   1 Korintiërs 11,29

   Like

   • johannes zegt:

    met je eens Driek ik hou me daar zoveel mogenlijk aan,niet temin moeten wij wel op z’n tijd smullen van het lekkers dat de natuur ons bied,zij het met mate.en de karabijn,is geen martel apparaat hij dood direct.

    Like

 14. johannes zegt:

  o eh de overheid kan barsten,maar dat was al duidelijk dacht ik m’n vergunning komt uit de loop van m’n geweer.

  Like

 15. delamontagne zegt:

  Nou mijn moestuin lijkt ,t bepaald NIET.
  Ik bracht toevallig vanochtend tersprake dat ,t feitelijk niets opbrengt, je moet er een hoop voor doen ( als je ,t leuk vind ) en maar slakken, wurmen,torren en ander tuig verwijderen.
  Uiteraard niet met verdelging maar met de hand.
  Ze zoúden dat domme vroúwtje voor straf al dat klote-ongedierte er met een pincet af moeten laten halen.
  Ik schrok wel een beetje, zou het S.V.B echt gaan controleren of ik al mijn fruit wel economisch goed gebruik. Wel dan kan ik een forse boete tegemoet zien.
  3/4 laten we liggen ( vijgen, pruimen, kersen, bessen etc,etc ) In het begin vind je het leuk om allemaal sjam ervan te maken. Nu heb ik genoeg voor de komende 10 jaar. Weggeven hoeft ook al niet, iedereen heeft ,t al.

  Like

 16. Avidia zegt:

  Ik heb een tuin, vol met bloemen, je denkt toch niet dat ik daar groenten in verbouwt?? Is die vrouw helemaal gek geworden?? Wat moet ik met een tuintje met groenten??? Wat uit haar mond komt, zo ziet ze er ook uit, walgelijk mens. (heeft niets met haar handicap te maken)

  Like

 17. Wachteres zegt:

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3677214/2014/06/23/Heel-Nederland-valt-over-Klijnsma-na-moestuin-opmerking.dhtml

  Heel Nederland valt over Klijnsma [reïncarnatie van Ella Vogelaar?] heen…. En terecht.

  Like

 18. Jan zegt:

  ‘Kweek een pompoen voor uw pensioen.’
  Staatssecretaris Jetta Klijnsma heeft veel creativiteit losgemaakt met haar opmerking dat een moestuin een aanvulling kan zijn op het pensioen. Op de sociale media wemelde het dit weekend van de geslaagde en minder geslaagde grappen en grollen. ‘U moet de groenten van Klijnsma hebben.’ ‘Daar moestuinen wij niet in’. Sommigen vroegen zich af of zij ook wiet in de moestuin mogen verbouwen, anderen of zij de thuiszorg mogen vragen de grond om te spitten.

  Moestuinsocialisme
  De PvdA ligt weer zwaar onder vuur. Moestuinsocialisme, Partij van de Aalmoestuin, Prei van de Arbeid, Partij van de Aardbei, Partij van de Appelmoes, Pensioen van de Aarde. Met een verwijzing naar de verkiezingsslogan van de sociaaldemocraten: ‘Als je je eigen boontjes kan doppen, ben je sterk en onafhankelijk.’
  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3677214/2014/06/23/Heel-Nederland-valt-over-Klijnsma-na-moestuin-opmerking.dhtml

  Like

 19. lucky bee zegt:

  In ieder geval een groententuin kost veelmeer als een tomaatje of een slaatje.Dus koop ik ze liever.

  Like

 20. killertweety zegt:

  En hoe kan je een moestuin maken als je geen tuin hebt, en je er ook geen kan huren.Mevr Kleinsma weet het mooi te vertellen. ……laat onze ouderen met rust.
  Laat ze maar voor haar zelf een moestuintje maken, voor haar oude dag.

  Like

 21. killertweety zegt:

  Sorry ik bedoel Mevr Klijnsma.

  Like

 22. Jan van Fare zegt:

  Het zou fijn zijn als dat maffe kudtwijf van die tandem afflikkert terwijl er juist een ouwe vuilniswagen aan komt denderen, kan ze begraven worden in d’r eigen debielenmoestuin.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s