Terreuraanslag in Brussel – Voorbode van een tsunami van jihadistisch-antisemtisch geweld

Screenshot_8

Op grond van de antiwesterse en antisemitische ideologie van individuele jihadistische strijders zijn joodse mensen en instellingen een primair doelwit van de terroristen. Dit vormt een aanval op de democratische gesteldheid van de EU en haar lidstaten, die absoluut niet onopgemerkt mag blijven. Hoewel de veiligheidsautoriteiten al omvangrijke beschermende maatregelen nemen, moet er op grond van het op dit moment verhoogde gevaar door geradicaliseerde oorlogsdeelnemers uit Syrië over de vraag gediscussieerd worden welke extra maatregelen er ingevoerd moeten worden ingevoerd. Voor dit gevaar van de “lonely wolves” die terugkeren uit de burgeroorlog, waarvan het gevarenpotentieel niet hoog genoeg ingeschat kan worden, moet eveneens het bewustzijn in onze democratische samenleving verhoogd worden.

Het Joodse Forum voor Democratie en tegen Antisemitisme (JFDA) vroeg de terrorismedeskundige Berndt Georg Thamm om een analyse m.b.t. de bedreigende situatie op grond van de aanslag in het Joods Museum in Brussel. Meneer Thamm kwalificeert met de naam “tsunami” de misdaad als het begin van een met zekerheid intredende ontwikkeling. Deze inschatting is vooral voor joodse mensen en instellingen uiterst zorgwekkend, omdat zij door ideologisch geïndoctrineerde en ervaren terugkerende Jihadisten uit Syrië en Irak als “ongelovigen” en “vijanden” bestempeld worden, wat o.a. blijkt uit de analyse.

Op 24 mei 2014 werden een Israëlisch echtpaar en twee museummedewerkers in het Joods Museum in Brussel doodgeschoten. De dader was Mehdi Nemmouche, een Frans staatsburger, die via de luchthaven van Frankfurt uit de Syrische burgeroorlog teruggekeerd was naar huis. Daar nam hij sinds 2013 meer dan een jaar lang als vrijwilliger aan de zijde van ISIS deel aan de strijd tegen het Assad-regime, de wapens die hij tijdens de moorden gebruikte, droeg hij bij zijn arrestatie bij zich, gewikkeld in een vlag van ISIS. Met de aanslag diende een boodschap volgens de ideologie van ISIS aan de “ongelovigen” van deze wereld gericht te worden – in de eerste plaats aan de Joden.

Dat dit de enige aanslag op joodse mannen en vrouwen zal blijven, is gezien de voorgeschiedenis van de aanslagen in Toulouse in maart 2012 onwaarschijnlijk. Daar had een “thuiskomer” uit Afghanistan en Pakistan slechts vijf maanden na zijn terugkeer naar Frankrijk binnen acht dagen zeven landgenoten vermoord. Mohammed Merahs oorspronkelijke doelwit waren Franse militairen, waarvan hij drie doodschoot. In afwijking daarvan koos hij daarna met het joodse lyceum “Ozar-HaTorah” een zogenaamd “soft target” door rabbi Jonathan Sandler, diens twee zoons en de dochter van de schooldirecteur te vermoorden. Hij maakte – net zoals Nemmouche dit heeft geprobeerd – met een over zijn borst vastgebonden camera opnames van zijn moorden voor potentiële navolgers.

Bron:
http://haolam.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", antisemitisme, Barbarisme, Islam, Jihad, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

23 reacties op Terreuraanslag in Brussel – Voorbode van een tsunami van jihadistisch-antisemtisch geweld

 1. Driek zegt:

  Wat is ons leefklimaat toch ellendig geworden met de komst van die Mohammedanen, geen dag gaat voorbij zonder moord en doodslag, en toch blijven onze regeringsleiders die gewetenloze islamitische criminelen maar goedpraten. Je hoeft toch niet bijster intelligent te zijn om te zien dat we nu razendsnel op onze ondergang afstevenen, en daar helpt geen volkstuintje meer aan.

  Like

 2. fleckie zegt:

  ‘BELGISCHE BEVEILIGING’. NIW 20.6.2014.
  Waar de Nederlandse overheid zijn hand nog op de knip houdt,schroomt de Belgische regering niet om zijn Joodse gemeenschap te beschermen.Samen met de Belgische politie trekken zij zo’n 2 tot 3 miljoen euro uit voor de beveiliging en bewaking van scholen,synagogen en culturele instellingen.Het dreigingsniveau blijft in ieder geval tot de herfst verscherpt. Daarna kijkt de overheid of het niveau verlaagd moet worden.
  #############################################################################
  ‘EREPENNING Van der Laan’. NIW 20.6.2014.
  Tijdens een ontmoeting met afgevaardigden van verschillende Joodse organisaties heeft de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan een erepenning v.d.beveiligingsorganisatie Stichting Bij Leven en Welzijn gekregen. De penning wordt uitgereikt aan een persoon die zich inzet voor of een bijzondere bijdrage levert aan de veiligheid van Joden en de Joodse gemeenschap in Nederland.Onlangs besloot van der Laan om de beveiliging van Joodse instellingen in Amsterdam te intensiveren en al langere tijd draagt de gemeente Amsterdam ook financieel bij:dit terwijl de regering in den Haag weigert geld beschikbaar te stellen en de Nationaal coordinator Terrorismebestrijding pas vorige week besloot tot extra veiligheidsmaatregelen.
  ##############################################################################

  Like

 3. breget zegt:

  Mogen wij als Europese burgers ,van Brussel eisen dat deze terug gekeerde affalegen van het menselijkras een halt word toegeroepen en hun oorlog in eigen land tegaan praktijken .

  Like

 4. janfreak zegt:

  Ik ben ervan overtuigd dat al die teruggekeerde Jihadgangers dezelfde intentie hebben, onze samenleving zoveel mogelijk proberen te ontwrichten en angst te zaaien.

  Like

 5. johannes zegt:

  elke terug kerende moslim met jihaad neigingen gewoon kapotschieten

  Like

 6. fleckie zegt:

  HERDENKING BOMAANSLAG? NIW 20.6.2014
  Komende maand precies twintig jaar geleden vond in BUENOS AIRES – op 18 juli 1994 -de gruwelijke bomexplosie plaats.Waarbij 85 doden en meer dan 300 gewonden vielen.De aanslag vond plaats in het AMIA,een Joods cultureel centrum.Het World Jewish Congress (WJC) heeft een verzoek ingediend bij de FIFA om een moment van stilte te houden voor de slachtoffers van de aanslag voor de wedstrijd Argentinie-Iran van 21 juni.De aanslag werd vermoedelijk gepleegd door Ibrahim Hussein Berro in opdrachtv.d.Iraanse regering,maar tot op de dag vandaag is niemand veroordeeld voor de moorden. In de brief die het WJC verstuurde aan de Wereldvoetbalbond stond:’We geloven dat het belangrijk is om aan de jeugd te laten zien dat iedereen tegen terrorisme zou moeten zijn’.Op Facebook vragen Braziliaanse jongeren ook om een minuut van stilte. De FIFA heeft nog niet duidelijk gemaakt of het voorstel gehonoreerd wordt.
  ##############################################################################

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Het is juist de EUSSR, en de partijen van socialisten, liberalen en christen-democraten, die het mogelijk maken dat dit MOSLIMTUIG haar slag kan slaan!

  Like

 8. Terwijl Europa slaapt……………

  Like

  • johannes zegt:

   mijn vrouw is wel heel dankbaar dat ik hier m’n drift een klein beetje kwijt kan,vroeger sloeg ik soms zo hard met een deur dat er de andere dag een nieuwe in moest

   Like

 9. johannes zegt:

  leve Hr Bron

  Like

 10. Yvonne van Cleef zegt:

  Van de regering,om het even van welk Eu land,hoeven we niks te verwachten;zij nodigen nog meer immigranten uit;het zullen en moeten er overal meer worden dan de oorspronkelijke,eigen bevolking!En dan….dan is het te laat;het zal nu al moeilijk genoeg worden!We moeten gewoon met 2 miljoen naar Den Haag;daar hebben ze niet van terug en misschien zien ze dan de ernst van de terechte onvrede bij de bevolking!Voor Wilders moet er toch een mogelijkheid zijn om AL zijn stemmers te mobiliseren?De grenzen moeten dicht en bewaakt worden;teruggekeerde jihadstrijders MOETEN nog dezelfde dag worden uitgezet,met familie en al;zonder NL paspoort en zonder uitkering!En:nooit meer naar binnen!Het is te realiseren,waar een wil is,is een weg!

  Like

  • M.A.L. Sion zegt:

   We zijn al een keer samen geweest op de Koekamp. Dat waren er heel wat. Een flink aantal daarvan moet toch te mobiliseren zijn om tegenwicht te bieden.
   Met 2 miljoen naar Den Haag lijkt me moeilijk. Het moet wel te behappen zijn.
   In de Tweede Wereldoorlog gingen patriotten in het verzet. Het zou me niet verbazen als zoiets weer gestalte krijgt.

   Like

   • Yvonne van Cleef zegt:

    Ik was er bij op de Koekamp!Maar,ik vind,als je Pvv stemt,zul je het dus met onze denkbeelden eens zijn,en ben je niet “onwetend”!Dan moet je er ook maar4 wat voor doen.En aangezien hij ongeveer 2 miljoen stemmers heeft,verwacht ik dat zij te mobiliseren zijn voor zoiets belangrijks;niet meer en niet minder!Ik stond op de Koekamp,te hangen,aan de arm van mijn zoon;ik was net uit het ziekenhuis van de hartbewaking en zo slap als een vod.Toch vond ik het belangrijk daar naar toe te gaan!En dat verwacht ik van andere Pvv-stemmers in dit geval ook!Geen slappe hap,maar laten zien waar je voor staat!

    Like

 11. Avidia zegt:

  E.J. Bron, ik ben U zo dankbaar voor deze site, uren ben ik bezig om alles te lezen, deze site is de beste in heel Nederland, ik heb hem al aan vele doorgestuurd, Uw site is werkelijk uniek!!!

  Like

 12. Thomasson zegt:

  Men kan gerust aannemen dat de maatregelen zijn niet meer dan een druppel op een gloeiende plaat. Hoe kan men over “veiligheidsautoriteiten” spreken als een land is bereid gevaarlijke, krankzinnige, zombie achtige moordenaars naar binnen te halen? Mensen die in de naam van Allah zelfs kannibalisme niet schuwen? Het zijn geen “lonely wolves”; al willen onze “veiligheidsautoriteiten” dat wij eraan geloven. In feite vormen de Syrië-gangers de militaire infrastructuur van de toekomstige Jihad oorlog in Europa. Niet enkel tegen de Joden, maar tegen alle “Ongelovigen”!. Op grove wijze kan men ze vergelijken met de Duitse “Freikorps” die na de Eerste Wereldoorlog zijn ontstaan en tegen alle vijanden van de Reich vochten w.o. de Communisten. Echter het verschil tussen de “Freikorps” en de “syrië Jihadisten” is: a) de “Freikorps waren Duitse soldaten die voor hun land in de loopgraven vochten. De terugkerende Jihadisten uit Syrië en Irak zijn GEEN etnische BELGEN en hebben in België NIETS TE ZOEKEN!. Hun ouders kwamen naar dat land als dieven in de nacht. b) Bij terugkeer vonden de Duitse “Freikorps” een land in een politieke- en economische chaos. Ze zagen zichzelf als patriotten die voor de Heimat tegen vijanden moeten vechten w.o. de communisten. De Jihadisten keren terug naar België niet als Belgische patriotten, maar eerder als gevaarlijke geduchte vijanden. Zij als Islam strijders hebben het recht om eerst gebruik te maken van de sociale faciliteiten van het land en ondertussen plannen smeden om België over te nemen en haar “ongelovige” bewoners te vermoorden of hardhandig dwingen tot bekering. Ondertussen zouden ze lekker van een lekkere malse maaltijd gemaakt van het vlees van hun vijanden. Een land die bereid is kannibalen te ontvangen, is niet van plan haar burgers te beschermen. Zo simpel is dat.

  Like

 13. Thomasson zegt:

  De terreuranalist Berndt Georg Thamm heeft volkomen gelijk als hij kwalificeert de toekomstige aanslagen op Joden als “tsunami”. De Joden zijn voor de Jihad strijders makkelijke prooi die geen enkel tegenstribbeling biedt. Natuurlijk is deze schatting voor Joodse mensen en instellingen uiterst zorgwekkend. Echter de Joden moeten weten dat er niemand ze in bescherming zal nemen. Na ieder incident, zouden paar krokodillentranen vloeien. Functionarissen zouden paar beleefdheidswoorden zeggen en dat was dat.. Meer zit er niet in. Ze kunnen twee dingen doen: a) hun eigen persoonlijke verdediging organiseren waaronder dagelijkse cursussen vechtsport zoals Jeu Jitso, Karate of Krav Maga te beginnen met kinderen vanaf vier jaar oud tot volwassenen. b) Eigen beveiliging voor instellingen op touw zetten. Daarvoor zouden ze professionals uit het Israëlische leger moeten uitnodigen die gespecialiseerd zijn in guerrilla oorlog in de bebouwde kom. c) weg gaan. Immigreren naar landen met “white policy” zoals Australië waar de samenleving nog niet is door de Islam pest geïnfecteerd.

  Like

 14. lucky bee zegt:

  Niet vergeten wat wij in de ogen van Jihadisten zijn,Kafirs die gedood moeten worden.Staat heel fijn in Koran en a Hadith geschreven.

  Like

 15. 4sjun zegt:

  Het komt er domweg op aan de eigen verdediging te organiseren en keihard terug te slaan. Dat geldt overigens niet enkel voor de joden. Ook christenen en andersgelovigen worden door de moorddadige doodscultus rondom Mohammed niet gespaard zodra de demografische factor via de strategie van de baarmoeder is omgedraaid. Kosovo, Noord Cyprus, Egypte, Zuid-Libanon en Gaza laten zien wat ons hier bij ongewijzigd beleid nog te wachten staat aan intimidatie, vernieling, ontheiliging, afpersing, molest en moord. Natuurlijk draagt niet elke moslim de onbeschaving van Mohammed en zijn gezellen uit. Maar dat is eerder ondanks dan dankzij koran, hadith en soenna. Juist daarom komt het er op aan bekend te maken wat er religieus gelegitimeerd in de hele wereld gebeurt en waar de motivatie daarvoor terug te vinden is in de vertellingen van en over Mohammed, de meest ideale moslimse mens.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s