Egypte geeft flinke straffen aan Rena Netjes en andere journalisten

Screenshot_22

Rena Netjes speelt het onschuldige lam…

Journalist Rena Netjes heeft in Egypte bij verstek tien jaar celstraf gekregen. De rechter oordeelde dat ze schuldig is aan het verspreiden van valse informatie en het bieden van een platform aan de Moslimbroederschap.

De journalist werd eerder onder meer beschuldigd van lidmaatschap van een terroristische organisatie. Uit angst om te worden gearresteerd en in een Egyptische gevangenis te moeten verblijven, ontvluchtte ze net op tijd het land. Ze volgde haar rechtszaak vanuit Nederland.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Egypte, Linkse Kerk, mainstream-media, Moslimbroederschap. Bookmark de permalink .

25 reacties op Egypte geeft flinke straffen aan Rena Netjes en andere journalisten

 1. Harry zegt:

  Wie de moslimbrotherhood faciliteert is een nieuwe NSB-er , uitleveren die verraadster !
  Wie weet hoeveel kwaad ze hier nog aanricht !
  Weg met dat serpent .

  Like

 2. bigljohn zegt:

  Met haar moeten we hetzelfde doen als destijds met Adolf Eichman is gebeurd. Gelijk de Mossad deed met Adolf Eichman, moet Rena (niet) Netjes ontvoerd worden om in Egypte haar straf te ondergaan.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Zo en onze VUURRODE KWAL van BuZa gaat de Egyptische ambassadeur ontbieden? Die achterlijke TIMMERSCHWANZ HOOR je wel NIET over de gruwelen die ISIS pleegt, ofwel hij lult daar omheen. Ik hoop dat Egypte de poot stijf houdt! En Timmerfrans, jij bent een vieze gore VOLKSVERRADER!

  Like

 4. Jean zegt:

  Jammer dat ze is kunnen vluchten.
  Hopelijk krijgt iedereen die met de vijand heult, dus met moslims, 20 jaar effectieve opsluiting te beginnen met het politiek gespuis. Mensen wat zou dat een luxe brengen in onze samenleving, uiteraard worden alle moslims weggejaagd dat is evident…

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Bij het ien van de foto had ik iets van: “Goh, is dàt nou Rena Netjes? Ik heb eigenlijk nooit op haar leeftijd gelet, maar ik stelde me haar werktuiglijk voor als een ouwe totebel met een grijze knot; dat is debet aan de ouwewijvenpraatjes, die ze in het verleden verkocht, zoals: “Al dat handen schudden is toch maar ongezond” en “In die islamitische landen is het veel gezelliger etcetera etcetera….” Je vraagt je trouwens af, of ze daar nú nog zo over denkt, hoe hardnekkig het soort doorgaans ook is. Op grond van die onnozele theetante-prietpraat lijkt het me overigens wel een type om zoiets als de moslimbroederschap te steunen, al is het maar uit louter onnozelhei en misplaatst idealisme. Ze mag trouwens blij zijn, dat ze op tijd weer het verfoeide, handenschuddende, ongezellige Nederland weer kon bereiken, anders had ze nu in het oh zo gezellige Egypte in een zeer ongezellige cel gezeten. Terecht overigens: Het leger heeft waarachtig geen coup gepleegd om dergelijke half-onnozele maar dubbel verraderlijke praktijken door de vingers te zien. MIJ spijt het, eerlijk gezegd, dat ze ze door de vingers is geglipt: Alleen al vanwege die uitspraken had ik het haar van harte gegúnd: Islam-heulers verdienen geen coulantie. Nooit!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   1ste regel: ien =zien, uiteraard.

   Like

  • Driek zegt:

   Die trut was anders reuze pro islam kan ik mij herinneren, nou, inderdaad,Islam-heulers verdienen geen coulantie. Nooit! Dit is nou wat je noemt een echt kutwijf.

   Like

   • Harry zegt:

    Vind dat toch een beetje een sexistische opmerking , Driek .
    Om iets dat niet goed is nou met een vrouwenonderdeel te vergelijken …………..
    Mijn buurvrouw ( 73) snapt dat ook niet , ze zegt ; waarom doen ze dat toch als iets niet goed is ? Als ik zie hoeveel gebruik er van dat ding gemaakt is de afgelopen jaren , valt het met de kwaliteit best mee !
    Dat mag toch ook wel eens gezegd worden .

    Like

  • Daiyu-ninja zegt:

   Theresa Geissler zegt:
   23 juni 2014 om 17:31

   Helemaal mee eens.
   Als straf voor het verraden van haar eigen volk zou ze gedwongen moeten worden een jaar te leven met een jurken en baarddrager.

   Like

 6. Wans Horst zegt:

  Egypte pakt dus compleet terecht deze versprijders van misinformatie wel aan… Er zit daar kennelijk toch meer ontwikkeling dan in het westen…

  Like

 7. delamontagne zegt:

  Ik vind het verdomd[t] jammer en naar voor Lena. Ze was zo dol op die M.O-landen en vooral die steden met zo nu en dan “eigenrichting”. is weer eens iets anders dan die soetsappige rechtspraak in NL/
  EN NU…………..? ? nu kan ze er niet meer heen.

  Like

 8. lucky bee zegt:

  Ik weet niet maar het is wel een feit dat de PvdA vind dat de Moslimsbroederschap eigenlijk aardige mensen zijn.Is ze ook lid van deze partij of van de SP of Gr links?of D66?

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Nee, Lucky bee: Reeds in 2009, toen mevrouw furore maakte met haar ouwewijvenpraatjes, kwam al ter sprake, dat ze het CDA vertegenwoordigt.
   Mocht trouwens ook al geen verwondering wekken, want onze CDA-minister, Mona Keijzer, kan net zo oubollig kleppen, o.a. over “Koninginnen/koningsdag.”

   Like

 9. dgneree zegt:

  Ik weet het fijne er niet van, maar ergens geeft het voldoening, dat een Nederlandse journalist eene aangeklaagd is en veroordeeld vanwege de valse en giftige berichtgeving die ze dagelijks publiceren. Er zou in Nederland een instantie moeten zijn die de leugens die journalisten spuien aan de kaak stelt.

  Like

 10. dgneree zegt:

  eene = eens

  Like

 11. dgneree zegt:

  Aan de andere kant ben ik blij dat ze in NL zit en heb medelijden met degenen die het niet gelukt is op tijd te ontsnappen

  Like

 12. Sjaak zegt:

  Vieze vuile gore teef ! Hier ook nog een beetje onrust stoken ???

  Like

 13. Jan zegt:

  Met Egypte gaat het de goede kant op (voorlopig hou ik het hierop), want het land ligt bij de Verenigde Nazi’s uit de gratie:

  De Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties, Navi Pillay, heeft maandag de vloer aangeveegd met justitie in Egypte. De recente doodvonnissen en massaprocessen zijn “obsceen en een belediging voor de gerechtigheid”, aldus de VN-topvrouw op de dag dat medewerkers van de zender Al Jazeera en de Nederlandse journaliste Rena netjes tot jarenlange gevangenisstraffen werden veroordeeld.

  De veroordelingen “zitten vol onregelmatigheden en zijn in strijd met internationaal humanitair recht”, zei de Zuid-Afrikaanse vanuit Genève.

  Ze maakt zich naar eigen zeggen vooral zorgen over de rol van de rechtbanken in de aanvallen op de media en sociale activisten.
  http://nieuws.thepostonline.nl/2014/06/23/vn-nu-ook-boos-op-egypte/

  Like

 14. Jan zegt:

  De samenzweerster Netjes ten voeten uit in De Post:

  Egypte is Knettergekkistan
  ..
  Om door een valse beschuldiging de maximale gevangenisstraf te riskeren. Duivelse praktijken, mensen zomaar ernstige misdaden in de schoenen schuiven en dan niet met bewijs komen. Bewijs lijkt niet nodig in Egypte. De geheime diensten bepalen wat wel en niet waar is. En, hoe durven anderen de onafhankelijkheid van de Egyptische rechtsspraak in twijfel trekken? Schande! Bovendien weten Egyptenaren het sowieso beter. Zaterdag werden nog even 183 doodstraffen van een groep van 683 geëffectueerd. 500 waren na eerst doodstraf te hebben gekregen toch ineens onschuldig. Wat een gekkenhuis.

  Al decennialang worden Egyptenaren onschuldig vastgezet, vooral daarom brak er een Revolutie uit.

  Egypte volgt het handboek 1984 van George Orwell vertelt de Egyptische journaliste Reem Magued mij. Ze had een dagelijkse talkshow, maar gaf haar tv-carrière op na afgelopen zomer. “Sisi creëert een binnenlandse vijand, een buitenlandse vijand en zegt: “Kom maar, schuil maar bij mij. Maar daar moet je wel je mensenrechten en het recht op meer dan een boterham per dag voor opgeven.” Het schenden van mensenrechten is terrorisme, vindt Magued. Ik ben het met haar eens.
  http://politiek.thepostonline.nl/column/egypte-is-knettergekkistan/

  Maar Netjes werkte samen met Al Jazeera en die wordt gefinancierd vanuit terreurstaat Qatar:
  Egypt: Al Jazeera Had ‘Marriott Cell’ Of Terror
  http://www.thedailybeast.com/articles/2014/02/06/egypt-al-jazeera-had-marriott-cell-of-terror.html

  Netjes is ook dat domme element dat zich eens liet verleiden tot een interview bij Al Yaqeen en toen dat bekend werd schreef zij een artikel in HP/De Tijd dat zij misleid was. Het laffe wijf.
  Rena Netjes: ‘Er wordt een karikatuur van mij gemaakt’
  “Ik heb het interview voor de publicatie niet goed nagelezen. Een beetje dom. Maar er wordt nu een karikatuur van mij gemaakt.”
  http://www.hpdetijd.nl/2009-06-09/rena-netjes-is-boos/
  Maar zij benaderde volgens de moskeeleiding de moskee zelf:
  http://www.al-yaqeen.com/nieuws/nieuws.php?id=1464

  En ik vrees dat ook nu weer zij zich wil schoonpraten van haar samenwerking met de handlangers van terroristen zoals Al Jazeera en het volk van CNN.

  Like

 15. JooJootje zegt:

  Boontje krijgt haar loontje.
  Deze mensen zijn het slachtoffer geworden van hun eigen verwrongen beeld van de islam.
  Het beeld dat zij hebben van wat de ware islam is het salafisme ze denken echt dat de religie van straat terroristen de ware islam is nou Rena daar denken ze in islamitische landen toch anders over.
  Hieruit kunnen we concluderen dat wat zij jaren lang hebben verkondigd hun eigen fantasie islam is.
  Gelukkig blijft deze straf haar de rest van haar leven achtervolgen elke keer waneer zij op vakantie gaat of op reis zal ze er rekening mee moeten houden dat er een cel op haar wacht.
  Uiteindelijk zal ze een keer een fout maken.

  Like

 16. Tom Hendrix zegt:

  Ach CDA=CHRISTENEN DIENEN ALLAH! Ik verbaas me nergens meer over, wat deze rare club allemaal uitspookt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s