COMMENTAAR: Juncker, de Euroleugenaar en antidemocraat

Screenshot_27

Jean-Claude Juncker en Angela Merkel

(Door: Robert Kern)

Ik maak mij geen illusies meer. Ondanks de stevige protesten van de Britse premier Cameron en Hongaarse premier Orbán. De nieuwe voorzitter van de Europese Commissie wordt de Luxemburgse ex-premier Jean-Claude Juncker. Over de verkiezing van Juncker als voorzitter van de Europese Commissie kan veel of weinig gezegd worden, maar het komt er op neer dat Angela Merkel hem wil en wat de Duitsers willen, dat gebeurt in Europa.

Juncker

Jean-Claude Juncker, geboren op 9 december 1954 te Rédange-sur-Attert, was premier van Luxemburg van 1995 tot 2013. Hij is lid van de Christelijke Sociale Volkspartij (CSV/PCS). Juncker studeerde Rechten aan de Universiteit van Straatsburg en is advocaat.

Op 11 juli 2013 diende Juncker bij de Groothertog zijn ontslag in nadat het Luxemburgse parlement een eindrapport van een onderzoekcommissie had goedgekeurd, waarvan de conclusie luidde dat Juncker nalatig was geweest bij zijn controle van de Luxemburgse inlichtingendienst SREL en dat hij daarvoor de politieke verantwoordelijkheid draagt. Vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden op 20 oktober 2013. De  CSV slaagde er onder leiding van Juncker in om de grootste partij te blijven, maar verloor bij de coalitiebesprekingen desondanks de macht. Juncker werd, na negentien jaar premierschap, opgevolgd door de liberaal Xavier Bettel, tot dan burgemeester van de stad Luxemburg.

Kandidaat-voorzitter Europese Commissie

Op 7 maart 2014 maakte de Europese Volkspartij bekend dat Juncker namens die partij kandidaat zal zijn voor het voorzitterschap van de Europese Commissie na de Europese Parlementsverkiezingen van 2014. Hij won de kandidatuur van Michel Barnier met 382 tegen 245 stemmen op het congres te Dublin.

Public Relations

Junckers campagne team zag in dat Juncker een ouderwetse kandidaat was en trachtte zijn imago te verjongen met onderstaand verkiezingsspotje. Het filmpje is 1,1 miljoen keer bekeken en heeft wellicht de resultaten nog enigszins kunnen beïnvloeden aangezien de EVP uiteindelijk slechts vijftig zetels heeft verloren.

 

Tot slot

Volgens insiders is Juncker de minst inspirerende politicus van de regerende Europese elite. Hij minacht democratische wilsvorming. Hij denkt dat hij alles beter weet. In april 2011 zei hij:”Ik ben een christendemocraat, een katholiek, maar als het belangrijk wordt, lieg ik. Ja, ik lieg als het om het overleven van de euro gaat.” En over het referendum zegt hij; “Als de uitslag een ja is dan zeggen we: we gaan door. En als het nee is dan zeggen we: we gaan verder.”

Dat hij van een borrel houdt, wat natuurlijk een understatement is, is alom bekend en is bevestigd door minister van Financiën, Jeroen Dijsselbloem, bij Pauw & Witteman. Hij trad op als tijdelijke voorzitter van de Eurogroep van de Economisch en Monetaire  Commissie van het Europees Parlement. Vaak verscheen Juncker half dronken voor de parlementaire commissie en sprak slecht verstaanbare vage teksten uit die weinig effect hadden, omdat hij zichzelf als leugenaar heeft gedefinieerd.

De EVP, dus ook Juncker, verloor 50 zetels bij de Europese verkiezingen en Eurokritische partijen wonnen invloed in bijna alle landen van de EU. Desalniettemin verklaarde hij zich de grote winnaar gesteund door de krachtige Duitse christendemocratie.

Kortom, Juncker is een hele slechte kandidaat om de EU aan te sturen. Hij is ouderwets en niet capabel om een goed ambtenarencorps aan te sturen. Hij luistert te weinig naar de Europeanen die minder EU willen en hij is volstrekt ongeschikt om Europa te leiden in deze moeilijke tijden van problemen in Oekraïne en de grote onrust in het Midden Oosten.

Door:
Robert Kern
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Eurofielen, Europa, Europeanisering, Europese Commissie, EUSSR. Bookmark de permalink .

37 reacties op COMMENTAAR: Juncker, de Euroleugenaar en antidemocraat

 1. Tom Hendrix zegt:

  Deze dictator Juncker past precies bij de andere dictators van de EUSSR te weten, Barosso, Schulz, en de WAANZINNIGE Verhofstad. Soort zoekt soort! Voor mij mag de EUSSR dood vallen, liever vandaag dan morgen!

  Like

 2. Jules Vismale zegt:

  @ Robert Kern, je zou moeten weten dat voor vreselijke EU-bestuurders zoals Jean-Claude Juncker geldt dat hoogmoed eens voor de val komt! Zo wordt hij al in Engeland gruwelijk verafschuwd en ze hebben gedreigd dat, zodra Juncker voorzitter van de Europese Commissie wordt, zij nog sneller de gehate EU uit willen! In als dat gebeurd hebben Juncker en zijn arrogante kornuiten in de EU niets meer om te vieren. Ze zijn bijna vergelijkbaar met Donald Duck die eveneens, zodra hij arrogant wordt, zowel zichzelf en anderen voor de gek houdt, voorliegt en bedriegt maar dan ook het risico loopt dat woedende personen hem op het einde gaan achtervolgen richting de Noordpool, Timboektoe of Verweggistan (Afghanistan) en wat mij betreft staat dat dadelijk Juncker en zijn vriendjes eveneens te wachten. Maar dan mogen ze voornamelijk totaal straatarm wezen en alleen een dierenvel om hun kont heen dragen en gaan wonen op de grote stille heide!

  Like

 3. Nico Omen zegt:

  Allons enfants de la patrie. Le jour de gloire est arrivé.
  Au date du 14 juillet mil-sept-cent-quatre-vingt-neuf, à Paris, place de la Bastille, la résistance bourgeoise à commencée.
  Et bientôt après, les têtes royales saignantes ont tombées dans les corbeilles préparées.
  Fin définitive des escrocs!
  Qui suive?

  Like

  • BertG. zegt:

   En hoeveel mensen hier kunnen dit foutloos lezen?
   Een aantal losse woorden vertalen lukt me nog wel, maar lezen, nee.
   De volgende keer maar iets in het Spaans dan of iets anders naar keuze.

   Like

  • Ahava zegt:

   Moi, je te suive immédiatement!

   Like

  • BertG. zegt:

   Laten we het een simpele fatsoen norm noemen om mensen in je eigen land in hun eigen taal aan te spreken. Is daar iets moeilijks aan of iets niet aan te begrijpen?
   Anders kunnen we wel ophouden met zeiken over mensen die na 30 jaar nog geen woord NL’s kennen of dit eenvoudigweg verdommen.

   Like

 4. Andre M zegt:

  Tja het ouwe moet eerst op.

  Like

 5. Cathja zegt:

  Mark Rutte en Frans Timmermans vinden Juncker een hele geschikte kandidaat. Rutte heeft gezegd dat hij de kandidatuur van Juncker namens Nederland zal steunen. Eerlijk gezegd dacht ik steeds dat hij Verhofstad zou voordragen, maar nee, het is toch die ouwe zuipschuit geworden.
  We kunnen ons dus op gaan maken voor een periode van doordrammen, leugens en bedrog, en nog veel meer macht naar Brussel, want daar is Juncker een voorstander van.
  Ik ben benieuwd hoe Cameron gaat reageren zodra de benoeming een feit is!

  Like

  • Yvonne van Cleef zegt:

   We mogen toch hopelijk verwachten:uit de Eu,zoals hij gezegd heeft.Een man een man,een woord een woord,toch?Kunnen wij gelijk volgen!

   Like

 6. bigljohn zegt:

  Waren het bij de aanvang van de tweede wereldoorlog de Juncker stuka vliegtuigen die ons kwamen bestoken, compleet met gillende vliegtuig sirenes, vandaag de dag loopt er een onmens rond die luistert naar; alweer die naam Juncker. Een dictator pur sang die net als eerstgenoemde ons komt bestoken. Nu niet eens met bommen, dan wel met notoire gore politiek, ten doel stellende ons Europa naar de verdoemenis te helpen. Ten faveure van de E.U. dictators en hun vrienden de Moslims.

  Like

 7. Yvonne van Cleef zegt:

  Het lijkt wel of die Duitse teef stevig de broek aan heeft!Iedereen weet inmiddels wat Juncker gezegd heeft:als ze het niet willen,doen we het toch!En dan moet je pinokkio Rutten vanavond op tv horen zeggen dat hij Juncker echt het meest capabel vindt!!!!!Ja,voor Brussel,maar niet voor ons!Rutte je bent gewoon een landverrader,niks meer en niks minder!

  Like

 8. Pingback: COMMENTAAR: Juncker, de Euroleugenaar en antidemocraat | AnnoZijlstra Blog

  • Ahava zegt:

   Laten we het gewoon op Bron houden, al die versnipperde blogs met ongeveer de zelfde boodschap, brengt ons niet veel verder.
   Nederland is al lang in de uitverkoop gebracht, we hebben niks meer in te brengen dan alleen nog onze vette pensioenspaarpotten. Die gaan binnen vijf jaar voor de bijl, pas dan wordt het echt bijltjesdag in Brussel. Laten we Straatsburg dan meteen ook ontmantelen.

   Like

   • Scarlatti Bombatti zegt:

    Minister-president @MinPres 2 uur
    ‘tevreden met uitkomsten #EUCO, veel NL prioriteiten in strategische agenda: EU alleen actief waar nodig en nuttig’ http://bit.ly/1rHusvtµ
    MIJN TWEET naar RATTE is:
    @geertwilderspvv jij Mark bent een hypocriete staatsgevaarlijke huichelende land- en volkverader ook al kun je je nog steeds @MinPres noemen

    Like

   • Yvonne van Cleef zegt:

    Die kan hij in zijn zak steken!

    Like

 9. Joost Visser zegt:

  Breznev wordt aangesteld enkel zie ik Juncker niet op een tank gaan staan.

  Like

 10. Klukkluk zegt:

  Wat Ahava zegt: Te veel versnipperde blogs met links naar dezelfde artikelen. Ik weet GS echt zelf wel te vinden. Wees chic, stem Frik !

  Like

 11. Tempelier. zegt:

  Dit zag ik allang aankomen, ik had zelfs geen twijfels. Hij past goed bij die kliek zelf verrijkende, pathologische leugenaars die de Europese volkeren een rad voor de ogen draaien. Alles maar dan ook alles is geoorloofd om die super Unie te realiseren, zelfs over lijken als het moet ( Oekraïne).

  Like

 12. Frans Brassens zegt:

  “Hij luistert te weinig naar de Europeanen die minder EU willen”……..dat lijkt me een eufemisme van de eerste orde als je ook leest: En over het referendum zegt hij; “Als de uitslag een ja is dan zeggen we: we gaan door. En als het nee is dan zeggen we: we gaan verder.”
  Indien mogelijk is Juncker een nog ernstiger voorbeeld van E.U. fascisme dan Von Rompuy.

  Like

 13. Jean zegt:

  100 jaar geleden begon de ellende via een Duitser, 74 jaar gelede begon de ellende via een Duitser, please laat het nu weer niet beginnen via een Duitser, m.i. is die Duitse nog gevaarlijker dan die 2 vorige samen.
  Weg met dat misdadig EU gedrocht het is voor 100% gericht op profitariaat én sinterklaas spelen daarbij ons in de ellende drukkend.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   @ Jean, je maakte helaas een fout: Adolf Hitler was GEEN Duitser maar een Oostenrijker! Bovendien had hij niet eens recht op de naam Hitler daar hij eigenlijk Schicklgruber had moeten heten, de achternaam van zijn grootmoeder Maria Anna. Omdat zij was getrouwd met Johann Georg Hiedler zorgde diens broer Johann Nepomuk ervoor dat Alois, de vader vaan Adolf en zoon van Maria Anna, de naam Hitler kreeg en nog een troost voor jou: ik haat de EU even erg als de euro en die afschuwelijke EU-bestuurders!

   Like

   • fleckie zegt:

    in ‘De Ahrenberger’,[een weekkrant in Veldhoven] van woe.25 juni 2014,:staat vermeld:
    Wegnaardebevrijding.nl over bevrijders WO ll.
    Twaalf hoofdstukken voll prachtige historische beelden,actuele reportages,tekst en uitleg,dat is het project’Weg naar de bevrijding’ dat deze week van start is gegaan en waarin alle regionale media samenwerken om de 70e verjaardag v.d.bevrijding v.Zuid-Nederland in 1944 en 1945 te markeren.
    Veldhoven/Regio- De website Wegnaardebevrijding.nl begint met het eerste hoofdstuk over D-day,de invasie v.d.geallieerden op 6 juni 1944 in Normandie.Tot aan mei 2015 zal de website regelmatig aangevuld worden met nieuwe bevrijdingshoofdstukken en bijzondere projecten zoals het a.d.website gekoppelde jongerenproject. ……….Rode draad in Wegnaardebevrijding.nl is de verbindding tussen nu en toen.Wat is 70 jaar na het begin v.de bevrijding nog zichtbaar,voelbaar en bekend over de strijd in ’44 en ’45? Met name in het jongerenproject waarin 4 jonge verslaggevers langs de route v.d.Amerikaanse,Engelse en Canadese bevrijders,dwars door Europa,contact maken met hun leeftijdgenoten,zullen op die vragen antwoorden proberen te geven.
    ‘Weg naar de bevrijding’wil ook ruimte bieden a.d.bijdragen,reacties en herinneringen van iedereen die bij de bevrijding betrokken is geweest of zich betrokken voelt.Op de website worden bezoekers nadrukkelijk uitgenodigd van zich te laten horen.
    Het is voor het eerst dat alle regionale media-dagbladen en omroepen-in Zuid-en Oost-Nederland gezamenlijk een omvangrijk journalistiek project maken. De 8 regionale kranten van Wegener,waaronder De Gelderlander,Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad EN de regionale omroepen van Gelderland en Brabant hebben in dit mammoetproject het voortouw genomen.Het vfonds,het Nationaal Fonds voor Vrede,Vrijheid en Veteranenzorg dat zich onder meer ook inzet om de herinnering aan oorlog levend te houden,heeft hieraan een subsidie toegekend. Met name straks in september en oktober,wanneer het 70 jaar geleden is dat de strijd om Zuid-Nederland in volle hevigheid woedde,zullen de kranten en omroepen rond deze website speciale bijlagen maken en live-uitzendingen verzorgen.
    ####################################################################
    het boek van Cornelius Ryan’De langste dag”, ‘6 juni 1944,de invasie in Normandie’,
    isbn 90 269 4580 9 ,uitg van Holkema&Warendorf,Bussum, ,met foto’s is ook de moeite waard………..uit Alg.Dagblad 10.6.87:Generaal McLean [90] overleden. ……….Londen[AP}
    De Britse generaal Sir Kenneth Graeme McLean,een v.d.belangrijkste strategen a.h.westelijk front tijdens de Tweede Wereldoorlog,is op 90-jarige leeftijd overleden.
    McLean was nauw betrokken bij de planning van Operatie Overlord,het begin van het offensief in Frankrijk,op D-Day.#######################################

    Like

   • fleckie zegt:

    ‘Holland onder het hakenkruis’,[omnibus] van Piet Prins, uitg. De Vuurbaak,Barneveld. 1994.isbn 90-6015-9837.

    Like

   • fleckie zegt:

    uit de Volkskrant 18.8.1984. ‘BASTOGNE wacht NOG een slag’………..Operatie Herstnebel had Hitler het Ardennenoffensief gedoopt.Maar de mist trok op en de geschiedenis nam een wending. Op de herdenking v.d.slag om BASTOGNE, komende winter veertig jaar geleden,neemt het toerisme alvast een voorschot.Jan Luijten vindt
    dat de bevolking beter had verdiend………..Op elf en twaalf december 1944 werden de Duitse commandanten v.h.westelijke front naar het hoofdkwartier v.veldmaarschalk Von Rundstedt ontbonden. Vandaar ding het via allerlei omwegen naar Hitlers hoofdkwartier”Adlerhorst’ bij Bad Nauheim. Hitler die “gebogen met een bleek,opgezet gezicht en trillende handen in een stoelzat en probeerde het beven van zijn linkerarm te verbergen”, zoals een generaal later vertelde,zette de officieren zijn operatie HERBSTNEBEL uiteen………..Gebruik makend van msit zou een grote Duitse troepenmacht van 240duizend man met 970 tanks en 2000 kanonnen door de Ardennen naar Antwerpen oprukken en de stad opnieuw bezetten. De geallieerden,die begin juni in Normadie waren geland en inmiddels de streek rond Aken en het Saarland hadden bereikt,zouden zo van hun belangrijkste aanvoerhaven worden afgesneden.Vervolgens zouden de geallieerde troepen ten noorden v.Antwerpen worden vernietigd………..Hitler probeerde de verzamelde officieren ervan te overtuigen,dat met een verrassend harde en snelle aanval het front v.d.geallieerden gebroken kon worden.”Nog nooit in de wereldgeschiedenis bestond een coalitie zoals die van onze tegenstanders uit zulke heterogene elementen met zulk een volledig tegenovergestelde doelstellin”,zo opperde Hitler,die wilde doen geloven dat de alliantie tussen de grote westerse landen en de Sovjetunie aan innerlijke tegenstellingen ten gronde zou gaan………..Want hij vervolgde:”Het zijn staten die in hun doelstelling nu reeds sag in dag uit met elkaar in botsing komen.En wie zoals een spin,zou ik willen zeggen,in het net zittend deze ontwikkelingen gade slaat,die kan zien hoe van uur tot uur deze tegenstellingen sterker worden. Als hier een paar sterke dreunen worden uitgedeeld dan kan het elk moment gebeuren,dat dit kunstmatig in stand gehouden gemeenschappelijke front plotseling met een reusachtige donderslag in elkaar zakt,maar dit steeds onder de voorwaarde dat deze strijd onder geen enkele omstandigheid tot een moment van zwakte van Duitland leidt”.
    De geschiedenis is anders verlopen.Het Duitse Ardennenoffensief,deze laatste wanhoopsdaad v.Hitler om de oorlog een andere wending te geven,mislukte. Het verzet v.d.Amerikaanse troepen,die aanvankelijk sterk in de minderheid waren,was taai en heldhaftig. Enkele dagen na h.begin van het offensief trok de mist op,zodat de geallieerden hun veel sterkere luchtmacht konden inzetten.Maar bovenal hield BASTOGNE stand.Brigade-generaal Anthony McAuliffe,plaatsvervangend commandant v.d.101 ste Airborne divisie,verdedigde met succes dit belangrijke knooppunt van wegen.
    Ofschoon de slag om BASTOGNE pas deze winter zijn veertigste verjaardag zal beleven,wordt reeds in deze maanden de voor de bevrijding zo belangrijke veldslag herdacht en gevierd. In het Historical Center even buiten Bastogne verdringen zich dezer dagen duizenden bezoekers voor de vitrines met de oude wapens en uniformen v.d.tweede wereldoorlog.In de kleine bioscoopzaal laten zomerse toeristen zich via oude archieffilms terugbrengen naar de bloedige en ijskoude winter 1944-1945,toen in de Ardennen in de mist en later in de sneeuw een v.d.laatste en beslissende hoofdstukken in de geschiedenis v.d.tweede wereldoorlog werd geschreven..
    Zaterdag 16 december l944.Rond 4 uur ‘ morgens bevindt generaal Von Manteuffel zich in zijn vooruitgeschoven commandopost in Waxburg.Gekleed in zijn alom bekende leren mantel richt hij de volgende woorden tot zijn officieren:”Wij vallen aan!Ons vaderland is volledig omsingeld en onze kameraden aan h.front verwachten van ons dat iedereen op zijn post zijn plicht zal vervullen.Voorwaarts mars”………..In de comfortabele caravan naat het hoofdkwartier in Bastogne wordt generaalmajoor Troy Middleton,bevelhebber v.h.8e Amerikaanse legerkorps,door het Duitse artillerievuur wakker gemaakt.Van alle kanten hoort hij,dat meerder Duitse divisies in zijn sector tot de aanval zijn overgegaan…..
    Om kwart over negen komt het bevel v.generaal-majoor Middelton:’De troepen mogen de huidige posities uitsluitend verlaten,ik herhaal uitsluitend,wanneer deze absoluut onhoudbaar zijn geweest”…………De lange leren jas v.d.Duitse generaal Von Manteuffel beoort tot de uniformen die nu keurig staan opgesteld in het Historical Center,dat werd gesticht door GUY Franz-Arend.In dit museum,gebouwd in de vorm v.d.Merikaanse legerster en sinds 1976 voor het publiek toegankelijk,staan vriend en vijand van weleer nu broederlijk naast elkaar.Naast Amerikaanse zijn er ook Duitse wapens. Vitrines met poppen gehuld in de uniformen v.h.Amerikaanse leger worden afgewisseld door vitrines met de uniformen v.d.Wehrmachr en SS………..In twee punten v.d.ster worden delen v.h.slagveld uitgebeeld.Aan de ene kant het Amerikaanse leger compleet met kunstsneeuw en a.d.andere kant de Duitsers.OP een andere plaats wordt de ontmoeting in Bastogne uitgebeeld v.generaal Eisenhower met generaal Patton en generaal Bradley. Om tot een zo getrouw mogelijke weergave te komen hebben de generaals MacAuliffe en
    Von Manteuffel,die elkaar eind 1944 zo bitter
    bevochten,historische adviezen gegeven.
    In het museum is het tamelijk donker.Allen de vitrines en de uitgebeelde scenes zijn verlicht. In het midden is een klein amfitheater waar op een scherm in de vloer,als de techniek tenminste functioneert,de belangrijkste fasen v.d.slag om Bastogne worden geprojecteerd.Bastogne wordt langzaam omsingeld door de Duitse troepen,maar na Kerstmis 1944 ontzet d.d.4e tankdivisie vh.3eAmerikaanse leger van generaal Patton.
    Sommige bezoekers zijn kennelijk verrast als ze zo plotseling oog in oog met h.oorlogsverleden staan.:Maar dat is werkelijk schoon nagebootst”,roept een Vlaming uit.Een klein kind vermoedt instinctief,dat achter deze wapens en uniformen bloed en tranen schuilgaan.”Ik wil niet kijken”,krijst het tegen zijn moeder
    “KERSTMIS maandag 25 december 1944.Gevolgd door de grenadiers rollen de zware,witgeverfde tanks met donderend geraas over de afzonderlijke schutterskuilen v.d.Amerikanen v.d.A-compagnie onder bevel van luitenant Howard Bowles. Vijf parachutisten worden verpletterd en 4 anderen gewond,maar de 68 overblijvenden openen van achter een hels vuur op de Duitsers.Frontaal worden de tanks door de tankjagers v.h.705e regiment aangevallen,die achter de linies zijn opgesteld.Terwijl de parachutisten de tanks van achteren met bazooka’s bestoken,worden de hen volgende grenadiers eveneens van achter,door mitrailleurvuur neergeschoten;nog anderen springen uit hun kuilen en maken 98 gevangenen.Maar een deel v.d.tanks heeft toch door kunnen stoten en is op weg naar ROLLE.
    In BASTOGNE herinnert,zeker nu,nog veel aan de zo beslissende slag.Op de Place McAuliffe staat het borstbeeld van deze Amerikaanse generaal,die toen de Duitsers van hem eisten de stad over te geven de historische uitspraak”nuts”deed,wat zoveel betekent als”onzin”.Op het plein staat verder een oude sherman-tank en er is ook een gedenkteken voor gen.Patton.. …Dat men verder een glas bier kan drinken in een cafe dat Le Patton heet,is nog tot daaraan toe.Maar wat stoort is dat ook de toeristische industrie zich v.d.slag om Bastogne heeft meester gemaakt.Dat Toeristen zich met een treintje,waarin luid marsmuziek klinkt,door Bastogne kunnen laten rijden,gaat wat te ver. Men kan zich verder afvragen wat een grote winkel met de bekende smakeloze souvenirs in een oorlogsmuseum te maken heeft.Dit alle heeft de oude bevolking van Bastogne niet verdiend./……………:Zaterdag 30 december 1944.Door de dikke laag sneeuw in de omgeving v.Bastogne worden alle geluiden min of meer gedempt.Om zeven uur wordt de stilte plotseling verscheurd door h.hevigste bombardement,dat de stad gedurende de hele strijd te verduren kreeg.Een groot aantal burgers maakt v.d.leeg terugkerende bevoorradingstrucks gebruik om de stad te verlaten. Het wordt weer stil in Bastogne,terwijl in de omgeving het gedaver van kanonvuur te horen is….Als Patton in Bastogne aankomt,is de lucht al sinds de middag erg somber geworden.Dit belet hem niet een rit door het hele gebied te maken.“““Als hij uit zijn jeep met roodleren zittingen springt,heeft hij aan zijn riem,op zijn heupen,twee prachtige colts met parelmoeren kolf”.Het Historical Center ligt op de Mardassonheuvel,waar ook het grote gedenkteken is opgetrokken voor het Am.leger. Het werd net als het museum gebouwd in de vorm v.d.Amerikaanse vijfpuntige ster.Het verhaal v.d.slag in de Ardennen en de namen van alle Amerikaanse Staten werden hier in steen uitgehouwen.Via een wenteltrap kan de bezoeker naar h.dak v.d.ster.Van hieruit heeft men een prachtig overzicht op Bastogne en op h.glooiende landschap v.d.Ardennen,waarop de zon de grillige schaduwen werpt van voorbij drijvende wolken.Aan een kant wordt het uitzicht helaas bedorven door een grote afgraving,die flinke stofwolken produceert. Op de punten v.d.ster liggen in brons gegoten kaarten met daarop h.verloop van h.front en de ligging v.d.troepen,maar het blijft moeilijk zich voor te stellen hoe hier in de barre winter van 1944-1945 de situatie was. De bronzen platen geven de richting aan v.d.dorpen rond Bastogne,van Margaret,Longville,Noville,Assenois,Marvie en Neffe,waar hevig is gevochten.

    Donderdag 4 januari 1945.Voor het eerst tijdens die bloedige dagen 4 en 5 januari vallen de Duitsers van verschillende kanten tegelijk aan, Een paar dagen eerder zou dat succes gehad kunnen hebben,maar nu is het te laat.De strijd om Bastogne loopt ten einde,de Amerikanen gaan nu toch tot het offensief over.Het OKW[oppercommando v.h.Duitse leger] annuleert het bevel Bastogne in te nemen en geeft toestemming zich terug te trekken.Dit is het einde van een grote veldslag”.
    Een v.d.laatste stenen mijlpalen,waarop een uit zee rijzende fakkel is gebeeldhouwd en die de ‘weg v.d.vrijheid’markeren die gen.Patton en zijn tropen zijn gegaan van Sainte-Mere-Eglise in Normandie tot in Bastogne,staat in de stad bij de oude kerk met zijn stompe toren.Binnen in de kerk met zijn zeer verweerde schilderingen in de fraaie gewelven wordt men eraan herinnerd,dat het met de vrijheid in de wereld nog altijd niet goed gaat.Amnesty International deelt mee 92 brieven te hebben geschreven ten behoeve van politieke gevangenen in verschillenden landen en vraagt;”En wat hebt u gedaan?”. Jan LUIJTEN.
    De citaten over de veldslag zijn genomen uit het boek ‘ BASTOGNE-de streep door de rekening,’ van Guy Franz Arend,die de slag om Bastogne van dag tot dag en van uur tot uur heeft beschreven.

    Like

   • fleckie zegt:

    “HET LAATSTE OFFENSIEF”, Ardennen ’44.Van William P.McGivern,uitg.A.W.Sijthoff,isbn 90 218 2963 0, is weer een roman geschreven die ongetwijfeld zijn plaats binnen de ‘klassieke’ oorlogsromans zal opeisen.’Over die onvergetelijke kerstdagen van ’44,die de wereld enkele weken in spanning hielden.In dit boek komen nauwelijks de namen voor van Eisenhower,Patton of and.beroemde generaals,maar wel die v.soldaten die de strijd uitvochten en aan den lijve ondervonden”.

    Like

   • Jean zegt:

    Beste Jules,
    Ik weet het maar het paste in het plaatje, het veranderd niets aan mijn prognose nl. dat die merkel veel gevaarlijker is dan die beide hufters samen, die troela droomt van censuur en dictatuur, als het hem/haar (?) zou lukken dan liepen momenteel 500.000.000 Europeanen in het gareel zoals men beelden ziet uit Noord Korea en riepen ze uit volle borst “ein fuhrer ein reich” en stond merkel (bewust met kleine letter geschreven omdat ik griezel van dat gedrocht) te glunderen.

    Like

 14. paulzwueste zegt:

  Ziet die Robert Kern nu echt niet dat die Juncker de allerbeste voorzitter van de EU zal zijn en dus zal MOETEN worden!!!! Een alcoholist die een bijzonder grote minachting heeft voor alles wat met democratie te maken heeft is toch een godsgeschenk op dit moment… om die verotte en vervloekte EU nog verder om zeep te helpen. Elk op zijn eigen wijze overigens. Er zijn louter ideale kandidaten voor het voorzitterschap. Neem verhofstadt. Als die het zou geworden zijn werkt het weer op een andere wijze… maar Verhofstadt zou de EU in dezelfde mate beschadigen.
  Wat er ook zal gebeuren… en wie het ook zal worden…
  Ik zie een gouden schat aan het eind van de regenboog liggen!

  Like

  • Frans Brassens zegt:

   Vreemd is dat Paul, goede mensen zoals ons aller Juncker of Verhofstad leggen uiteindelijk het loodje en dat zal geen gouden schat zijn. Zag je niet een guillotine?

   Like

 15. erik zegt:

  ja mooi die EU maar het enige wat we hebben is 70 jaar vrede en hebben we onze eigen taal nog voor de rest is het de basis van wat hitler voor ogen had en nog steeds hebben de duitsers het voor het zeggen dus er is weinig veranderd. Samen werken in de economie ok maar voor de rest al de onzin regels oer labels in kleding bijvoorbeel heeft niks met economie temaken.

  Like

 16. fleckie zegt:

  CIDI: Israel Nieuwsbrief no.4, juni 2014………..’Save the DATE’,SYMPOSIUM HERDENKEN’
  ‘een gedicht voor een oudoom die aan het Oostfront voor de SS vocht,langs Duitse soldaten lopen tijdens de Nationale Dodenherdenking. Het zijn slechts enkele voorbeelden van hoe in Nederland de Tweede wereldoorlog wordt herdacht,EN hoe het verschil tussen daders en slachtoffers verwatert…………….Daarom organiseert CIDI op zondag 21 september in de BALIE in A’dam een SYMPOSIUM OVER HET HERDENKEN van WO ll.Het symposium zal ingaan op de rol van daders,slachtoffers en omstanders.Wie herdenken we,wanneer en waarom.
  Sprekers van topniveau,waaronder de bekende Duitse journalist Henryk Border en Historicus v.h.Jaar 2009, Ad van Liempt(verkozen boven Maarten v.Rossum en Geert Mak), hebben al toegezegd lezingen te geven vanuit verschillende invalshoeken over het onderwerp,en u nieuwe inzichten presenteren over het thema.
  zondag 21 september. De Balie in Amsterdam
  #####################################################################

  Like

 17. fleckie zegt:

  herdenking oorlogsslachtoffers 17 september 1944. ….HERINNERING,HERDENKEN,BEWUSTWORDING. ……….VELDHOVEN……….
  OP 17 september 2014 is het 70 jaar geleden dat 19 Veldhovense burgers omkwamen bij het bombardement op de laatste dag voor de bevrijding van Nederland….Het bombardement is de grootste tragedie die binnen de gemeente Veldhoven ooit heeft plaatsgevonden.
  Ter nagedachtenis v.d.slachtoffers v.h.bombardement zal op 17 september 2014 aan de burgers van Veldhoven een monument worden aangeboden.Dit zal worden geplaatst nabij het Meiveld,de plaats waar in 1944 het gehucht Cobbeek lag en de bommen o.a.terecht kwamen.
  In 2004 toen herdacht werd dat het bombardement 60 jaar geleden plaatsvond,is door de heemkundekring ‘ZEELST Schrijft Geschiedenis” al een boek uitgebracht.hIerin werd veel aandacht geschonken aan de impact die de tragedie had op de nabestaanden.
  Als vervolg hierop zal op 17 sept..2014 weer een publicatie verschijnen met daarin nieuw feitenmateriaal.
  Met de nieuwe gegevens uit de archieven v.d.8th Us Airforce en interviews met omwonenden worden vele vragen eindelijk beantwoord en wordt een einde gemaakt aan jarenlange speculaties.
  Hoe de herdenking na de oorlog gestalte kreeg en een toelichting op het monument worden ook in het boek omschreven. Het boek is uitgevoerd met een harde kaft en bevat nieuwe foto’s.
  Voor meer informatie,het volledige programma en het bestellen v.h.boek willen we u graag verwijzen naar http://www.zeelstschrijftgeschiedenis.nl
  om de plaatsing v.h.monument mogelijk te maken kunt u een donatie doen door een bijdrage over te maken op rek NL22RABO0103244131 t.n.v,Stichting Zeelst schrijft Geschiedenis o.v.v.”MONUMENT SLACHTOFFERS”.
  Het boek bestellen ‘HERDENKING OORLOGSSLACHTOFFERS’ 17 september 1944,voor de prijs van 10 euro.
  ##############################################################################

  Like

 18. fleckie zegt:

  Om het ” AUSRADIEREN”,van deze periode, [uit de geschiedenis-boeken te voorkomen,zoals een Duitse reisgids,mij ooit op het voormalige eiland RUGEN vertelde,) is het lovenswaardig dat Heemkunde-leden, dit onder ogen brengen van geinteresseerden,vooral jongeren in hun boeken etc.[misschien,hopenlijk, doet goed voorbeeld goed volgen? in andere gemeenten?)

  Like

 19. Pingback: COMMENTAAR: Met de verkiezing van Juncker bent u uw land kwijt. Lang leve de EU. | E.J. Bron

 20. Sjoerd Wiggemansen zegt:

  Hij schijnt te stammen uit de Junker vliegtuigbouwers geslacht, fervente Nazi industriëlen die samen met opa Busch bankier van de Illuminatie scull&bones symbool voor de Gestapo en SS. Ze zijn na de Oorlog op de grens gaan wonen Straatsburg en uiteindelijk de wijk.naar het ozo neutrale katholieke Luxemburg waar met een kleine naamsverandering hij zijn opmars via advocatuur in de politiek zijn dictoriale ideeën kon uitvoeren in de socialistisch volkspartij niet veel verschillend van de Natinaal socialisten en manipuleren, liegen, verdraaien, intimideren dat vindt hij moet kunnen in de politiek. De steun uit industriële kring voor hem (globalisten) ,voornamelijk -Bilderberg machthebbers lopen weg met deze Neo Nazi.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s