IMF wil spaargeld en pensioen afromen

Screenshot_40

(Door: trias politica)

Het Internationale Monetaire Fund (IMF) maakt serieus werk van het in de herfst van vorig jaar gelanceerde plan om de monetaire crisis op te lossen door de spaarder te bestelen.

Het doorgaans wel ingevoerde Duitse dagblad Die Welt spreekt zelfs van een nieuwe onteigeningsronde van de spaarder (‘neue Enteignungsrunde für Sparer’). Nu is de gedachte om de monetaire crisis op te lossen door spaargeld te onteigenen niet nieuw. In haar policy paper van oktober 2013 noemde het IMF dit als een serieuze mogelijkheid, al betrof het toen een éénmalige belasting van tien procent op de spaartegoeden. Hier op DDS hebben we daar toen ook aandacht aan besteed. [Zie hier en hier]. Het IMF verklaarde destijds dat het om ‘een gedachte experiment’ ging, maar naar het zich nu laat aanzien is het méér dan alleen een gedachte experiment en bovendien zijn de nieuwe plannen niet éénmalig, maar structureel.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, IMF. Bookmark de permalink .

22 reacties op IMF wil spaargeld en pensioen afromen

 1. Tistochwat zegt:

  “Het houdt niet op, niet vanzelf…”

  Hoe lang moeten wij het klootjesvolk nog over ons laten lopen want het klootjesvolk stemt keer op keer op dezelfde roversbendes.
  Het is HUN schuld dat de bejaarden moeten creperen, dat de zieken moeten creperen, dat de graaiers steeds meer schulden maken om daarna opnieuw meer bij ons komen graaien…
  Ik wou dat er een grote bom op Den Haag en Brussel viel.

  NOOIT, NOOIT en NOOIT zullen de graaiers/belastinggeld-verkwisters genoeg hebben!

  Like

  • Jean zegt:

   Eerst op Brussel, please en wachten tot ze allemaal aanwezig zijn, dat is zeldzaam maar het wachten waard. Wat zal ik er van genieten als ik die rookpluim zie komende van dat misdadig EU gedrocht en de stank van de rotte kadavers neem ik er met plezier wel bij.
   En stank zal het geven want het is momenteel al een hoop rottigheid die stinkt boven de wind.
   Bah wat moet ik toch walgen van die troep hufters en hufsters.

   Like

 2. Monalisa zegt:

  meteen beginnen bij het koningshuis, die worden toch onderhouden door het volk en de rest is kassa.

  Like

 3. Jean zegt:

  Die EU bende is nu toch wel echt een misdaadorganisatie.
  WIj moeten gaan ingrijpen voor ze ons totaal vernietigen via roofbouw en overrompeling van allochtonen en dan in het ergste geval moslims.
  Het is reeds ėėn minuut over 12.

  Like

 4. bigljohn zegt:

  Een bankrun opperde iemand bij de Dagelijkse Standaard. Vergeten word hier even dat via het E.S.M. verdrag de E.U. allang de eigenaar is van alle roerende en onroerende goederen van alle E.U. onderdanen. Als de E.U. er niet in slaagt banktegoeden deels te vorderen, wordt er een aanslag gepleegd op onze koophuizen. Zoiets als de onroerend goed belasting bij gemeenten. Maar nu zal het richting Brussel gaan. Zolang de Euro en de E.U. aan onze broek hangt, zolang kunnen ons blijven pakken !

  Like

 5. M.A.L. Sion zegt:

  DRINGEND.
  Breng zoveel mogelijk financiële middelen naar plaatsen waar de EU er niet aan kan komen. Als we dat consequent allemaal doen dan valt er voor de EU weinig te graaien. Aan de stenen en dakpannen van ons huis hebben ze niet veel. Zoek een stabiel land aan de andere zijde van de oceaan!

  Like

  • Tempelier. zegt:

   Na dat geval in Cyprus , was het mij duidelijk dat de Unie over de grens was gegaan van fatsoen. Vaak heb ik mensen erop gewezen hun geld te verplaatsen of af te halen. Van mij zullen ze niet veel plukken !

   Like

 6. joopklepzeiker zegt:

  Maak je niet druk dat had je bij de verkiezingen van de laatste 30 jaar moeten doen , nu is het te laat dus leun maar verder achterover !

  Je krijgt gewoon wat je verdient hebt , eerlijk is eerlijk !

  Like

 7. Avidia zegt:

  Gewoon naar de bank gaan en je spaargeld veilig stellen, komt er een andere munt en je moet wisselen, wordt er gevraagd hoe je aan dat geld komt, antwoord: gaat U niets aan!!! Dat gebeurde indertijd met de gulden en de euro, dus zal dit weer gebeuren, op je hakken staan en een onnozel antwoord geven

  Like

 8. Avidia zegt:

  Die EU heeft nooit genoeg, ze zullen ons totaal uitputten, er moeten zoveel salarissen uitbetaald worden daar, dus open je geldla maar, alles voor het goede doel toch?

  Like

 9. KeesvanD zegt:

  Schoften zijn het.
  Maar het overgrote deel van Nederland slaapt en blijft slapen.

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  In de Middel-Eeuwen hadden we ROOFRIDDERS, nu bestaan ze nog, ze heten nu POLITICI, EUSSR,IMF! En we hadden het moeten weten, want door het ondertekenen van het ESM VERDRAG, door de gore klootzak Rutte (VVD) zijn we al BEZET door de EUSSR, en bepaalt de RODE KLIEK in BRUSSEL!

  Like

 11. Sjaak zegt:

  Graaien en naaien dat is het enige wat ze kunnen deze gore klootzakken !

  Like

 12. Yvonne van Cleef zegt:

  Een schofterige streek,dat is het;door Rutte in gang gezet!Zou hij eigenlijk wel beseffen wat hij heeft gedaan;waar hij mee bezig is????

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Yvonne van Cleef: 12.29. uur. Dat beseft deze landverrader-Rutte- wel terdege, Yvonne. En hij komt er mee weg ook, dankzij de ZOMBIE BEVOLKING van Nederland, met het IQ van een garnaal, die maar blijven stemmen op: VVD,CDA,PvdA en Demonen 66!

   Like

  • Jean zegt:

   Als het gerecht weigert die rutte op te pakken dan moet de gemeenschap het zelf doen ant in een democratie worden de spelregels vast gelegd door de gemeenschap en niet door corrupte achterbakse reetlikkers, aan de galg met dergelijk tuig.

   Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Ja heel goed !! en niet door rutte in gang gezet maar het plan gewoon in opdracht verder uitgevoerd !

   Je twijfel laat mij weten dat je het nog steeds niet geheel doorhebt !

   Like

   • Yvonne van Cleef zegt:

    Ik twijfel niks!Het is een grote corrupte roversbende en van mij mogen ze allemaal hangen!Alleen vroeg ik me af of zij geen geweten hebben wat vroeg of laat aan de bel trekt;schijnbaar niet dus!

    Like

 13. Henk.V zegt:

  Ooit kwam het volk van Nederland in opstand tegen de Spaanse overheersing toen de landvoogd Alva zijn belastingmaatregelen invoerde, waaronder de zogenaamde tiende penning. De laatste maatregel, de tiende penning was de druppel, die de emmer deed overlopen.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Tiende_Penning

  Er ontstond toen geleidelijk aan een bereidheid om daadwerkelijk tegen het gezag in opstand te komen.
  Willem van Oranje speelde daar met zijn invallende huurlingen legertjes op in en zo begon de zogenaamde Tachtigjarige Oorlog die in 1648 tot de Nederlandse zelfstandigheid leidde.

  Nederlanders houden er inderdaad niet van dat ze in hun portemonnee worden gepakt, maar onze belastingdienst is in de loop der jaren zo onwaarschijnlijk sluw en doortrapt geworden dat die er -door jarenlang gebruikmaking van onopvallende en kleine wijzigingen- die altijd zeer in ons nadeel zijn- er altijd in slaagt de bevolking alles te laten accepteren.

  Ons huidige belastingstelsel is al lang veel zwaarder dan de maatregelen die in 1568 de vlam in de pan deden slaan. Er zijn niet veel landen waar de belastingdruk groter is.
  Persoonlijk zie ik de Rijksbelastingdienst als een soort roversinstituut dat helaas vanaf een wettelijke basis mag opereren..aanpakken kun je dit graaiers nest nagenoeg niet.

  Ons volk is inderdaad gehersenspoeld door politiek correct en een van de gevolgen daarvan is een onverdedigbare toegefelijkheid jegens de regelrecht misdadige maatregelen die de EU voor ons in petto heeft.Nu zijn onze EIGEN gelden niet veilig meer.
  De misplaatste tolerantie is aangekweekt door de telkens herhaalde suggestie dat “Wij” , rijke landen, solidair moeten zijn met de zwakke landen die zich bij de EU voegen.Dat schijnt een morele plicht te zijn.

  Daarbij wordt voorbijgezien aan het gegeven dat het een -voor het volk- ongrijpbare zelfbenoemde kliek in Brussel, die zich totaal eigenzinnig gedraagt, vaststelt wie er zich bij “”Europa” moet voegen., totaal geen rekeninghoudend met het sociale, monetaire ,economische en demografische incasseringsvermogen van de ”rijke” landen in het Noordwestelijk deel van de EU.
  Ons aller Trias Politica heeft dat meerdere keren glashelder aangetoond.

  Brussel pleegt roofbouw op ons bestaan in elk opzicht. De leiding van de EU is GEEN vriend van ons!!!
  En een gehersenspoeld electoraat dat zonder al te veel na te denken, de Haagse handlangers van de witte-boorden-criminelen-club uit de Belgische hoofdstad steeds weer in het zadel helpt, zal pas reageren, wanneer de gevolgen van de EU voornemens in de portemonnee heel erg voelbaar worden.

  Het volk heeft één excuus: zowel onze overheid als de leiding van de EU nemen altijd schadelijke maatregelen op een moment dat de gedachten van het volk niet op de politieke realiteit gericht zijn, zoals nu, op het moment van het WK voetbal, of in de vakantieperiode.

  Dit is werkelijk typisch criminelen gedrag: inbreken wanneer de mensen slapen of afwezig zijn.

  Van dit slag volk kom je natuurlijk niet af via ludieke betogingen.
  Hier moet woede worden getoond en onmiskenbare signalen worden afgegeven:

  OPDONDEREN JULLIE ROTZAKKEN EN WEL NU!!!

  Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  @Henk V: 16.03. uur. Henk ik pik een opmerking eruit: ” Wij moeten solidair zijn met etc.etc”. Daarvan ga ik al over mijn nek, want de BESLISSERS hierover, in Den Haag, en bij het GEDROCHT EU, ZORGEN wel dat zij daar het minste door getroffen worden. Vroeger waren er roofridders, nu hebben we politici met dezelfde mentaliteit, met dit verschil dat de roofridders in ieder geval nog genegen waren de EIGEN BEVOLKING te beschermen tegen AGRESSORS van buiten! En kijk eens wat de PLOERTEN in Den Haag doen, ze beroven ons en leveren ons tevens uit aan de RODEN der EU en de ISLAM! Voor mij mogen ze allemaal gehangen worden aan de hoogste bomen!

  Like

 15. paulzwueste zegt:

  @Henk. V. Onze belastingdienst is helemaal géén roversinstituut maar een brave organisatie van wegkijkende ambtenaartjes die domweg de reglementen uitvoeren welke door topambtenaren worden opgesteld met daaronder, voor de vorm, een kruisje van de minister van financiën. Bovendien had ik al ’n paar weken geleden uitvoerig en bloemrijk verwezen naar mijn tiende penning, die nu al de dertigste penning is! Ik moet dus bezwaar aantekenen tegen uw wijze van handelen. Zoiets doet men niet! Wacht ten minste ca. 6 maanden alvorens door mij uitgekozen
  voorbeelden te kopiëren. Verder moet ik zeggen dat uw laatste regel mij uit het hart gegrepen is!
  Bravo!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s