Antisemitische overval op protestwake van het Jonge Forum in Hamburg

Screenshot_4

(Vertaling: E.J. Bron)

In het kader van een landelijke solidariteitsactie vond er vorige week vrijdag in Hamburg een protestwake plaats met het doel te herinneren aan het lot van de drie door Hamas ontvoerde joodse jongeren Eyal Ifrach, Gilad Schaer en Naftali Frenkel.Daarbij kwam het tot een antisemitisch gemotiveerde aanval op een oudere joodse medeburger door zogenaamde “tegendemonstranten”.

Het Junge Forum van de Deuts-Israelische Gesellschaft (DIG) Hamburg en het Netwerk Hamburg voor Israël hadden opgeroepen tot een protestwake op de Reesendammbrücke. Deze oproep op heel korte termijn werd opgevolgd door meerdere tientallen personen. Met borden van karton, waarop de intussen wereldwijd verbreide hashtag “Bring Back Our Boys” stond, Israëlische vlaggen en flyers vroegen de deelnemers aan de aangemelde protestwake aandacht voor het lot van de ontvoerde jongeren. “Eyal, Gilad en Naftali zijn nu al meer dan een week in de macht van terroristen en nog steeds is er geen enkel teken van leven van hen, wat ons ernstig verontrust”, aldus Thomas Meyer van Hamburg für Israël e.V.

Al korte tijd na het begin van de protestwake dook er een eerste “tegendemonstrant” op. Een oudere deelnemer aan de protestwake werd door deze “tegendemonstrant” dusdanig hard op de grond gegooid dat hij hierdoor een hoofdwond opliep en eveneens niet meer in staat was om te lopen. Hij moest met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht worden. Toen de dochter van de gewonde haar vader wilde helpen, werd ook zij door de “tegendemonstrant” geschopt en door nog een andere “tegendemonstrant” agressief uitgescholden.

Tijdens deze aanval kwamen er meer “tegendemonstranten”, die, zoals later bleek, van de groep ATTAC waren, en demonstratief voor de deelnemers aan de protestwake provocerend heen en weer liepen. Bij de na de aanval gebelde politie werd onmiddellijk aangifte gedaan. Bovendien zorgde de politie ervoor dat de “tegendemonstranten” meer afstand tot de deelnemers aan het protest moesten nemen. De protestwake ging, ondanks de aanwezigheid van de “tegendemonstranten”, gewoon verder en werd ongeveer een uur later beëindigd.

“We wilden onze solidariteit met de drie ontvoerde jongeren tot uiting brengen. Dat het daarbij tot zo´n onverhoedse antisemitische aanval op een deelnemer aan onze protestwake is gekomen, is een schok voor ons”, zegt Ina Dinslage, woordvoerster van het Jonge Forum van DIG Hamburg.

Het Jonge Forum DIG Hamburg en Hamburg für Israel e.V. veroordelen dit antisemitische en daarmee politiek gemotiveerde misdrijf en roepen de politie en het openbaar ministerie op om de daders van dit misdrijf met alle mogelijke middelen te vervolgen. “We verwachten overigens dat dit politiek gemotiveerde geweld tegen een vreedzame demonstrant ook terug te vinden zal zijn in het rapport van de binnenlandse veiligheidsdienst Hamburg”, zegt Dinslage. “Opmerkelijk is overigens dat dit openlijk racistische delict door linksen werd gepleegd. We zijn daarom nieuwsgierig hoe de binnenlandse veiligheidsdienst de aanval zal kwalificeren. Want ATTAC beweegt zich hier op bruin terrein.”

Bron:
www.deutsch-israelische-gesellschaft.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)
(h/t Jan)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", antisemitisme, Duitsland, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

18 reacties op Antisemitische overval op protestwake van het Jonge Forum in Hamburg

 1. joopklepzeiker zegt:

  En weer keken we toe en deden niets !

  Like

 2. 4sjun zegt:

  Zoals zo vaak komt het geweld van links. Het biedt niet de meest uitmuntende lieden het goedgeloof dat zij het uitverkoren volk met de enige juiste mening zijn. Mensen voor wie de wet niet geldt terwijl zij anderen de maat nemen en de wet stellen kunnen. Geen wonder dat de aanhangers van deze verpolitiekte betermensideologie zich zo uitstekend verhouden met de aanhangers van een soortgelijke ideologie waarin het al even gebruikelijk is om kritiek met geweld weg te maken.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @4sjun: 13.58. uur. Het geweld komt voor 80 tot 100% altijd van de RODEN! De RODEN die de 5e colonne vormen van de GEITENEUKERS der Islam. En dit geweld zal overal steeds meer toenemen. Als de RODEN/LINKS hun zin niet krijgen, zijn ze net als de HAATBAARDEN van de Islam, en is GEWELD normaal in hun ogen!

   Like

 3. de 13de imam zegt:

  Links en antisemitisme zijn twee handen op een buik. Kijk naar onze eigen Meulenbelten, van Bommels en Timmermansen. Wie zich vandaag de dag alleen maar boos kan maken tegen Israël, terwijl de rest van het Midden-Oosten in vuur en vlam staat is gewoon antisemiet, klaar. Hitler was trouwens ook gewoon een linkse jongen dus eigenlijk is er niets nieuws onder de zon.

  Like

 4. joopklepzeiker zegt:

  Zo moet het !!

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Kan ik keer op keer naar kijken. Vinden jullie dat vreemd? Het slachtoffer hoeft voor mij niet meteen dood. Voor de rest van zijn leven in een door het westen gesubsidieerde rolstoel is ook prima.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Hallo Joop. Geweldig voorbeeld! Zo moet je dit soort dingen gewoon en eenvoudig doen!!!! Maar hier zijn ze daarvoor te week!!!!!

   Like

 5. Thomasson zegt:

  En wie waren deze “Arische tegendemonstranten”? Laat mij raden. Ze zijn licht strontkleurige getinte figuren, met te veel zeik in hun hoofd. Hun wieg zat tussen de kamelendrollen en geiten in de woestijn. Ze kwamen naar Duitsland als “arme stakkers” en nu leven deze “stakkers” als luizen in een pels van een schurftige hond op de kost van hardwerkende mensen die niets met ze te maken hebben. Zulke mensen worden in het Duits “Schmarotzers” en ‘Kanakken’ genoemd.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Thomasson: 17.11. uur. Zo zie ik het ook. Nu valt mij de tekst in van een Duits populair liedje, heel treffend: ” Es fährt ein sonderzug nach Mekka, und alle Kanakken fahren mit”, O was dat toch maar waar!

   Like

 6. lucky bee zegt:

  Hamburg ligt in Duitsland en niet in Nederland, moeten wij dan in binnenlandse Duitse aangelegendheid gaan mengen?

  Like

 7. Yvonne van Cleef zegt:

  Ik ben die tsunami van geweld zooooo kotsbeu!

  Like

 8. Avidia zegt:

  Thomasson zegt:
  27 juni 2014 om 17:11

  Thomasson, je hebt volkomen gelijk, ik heb 25 jaar een winkel gehad in woninginrichting, tapijt en gordijnen. De mensen uit de islamlanden die hier kwamen kregen meteen een huis, de inrichting moest ik verzorgen, rekening naar de gemeente. Onze jonge mensen hadden geen kans op een huis, Ik ben heel zakelijk, maar toen ik vernam wat onze jongeren overkwam heb ik geweigerd om mee te werken, ik heb uitgelegd waarom, en er werd gezegd dat hun beleid mij niet aanging, toen heb ik definitief afstand genomen. Hier werk ik niet aan mee, misschien niet zakelijk maar zo voelde ik het. Onze mensen eerst, en nog eens eerst, dan pas al die gelukzoekers, liever niet, maar het gebeurt toch.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s