Soedan: Ter dood veroordeelde christin weer vrij

Screenshot_14

(Vertaling: E.J. Bron)

Nu is het zeker: De Soedanese christin Meriam Ishag, die vanwege afvalligheid van de islam ter dood werd veroordeeld, is nu definitief vrij. Drie dagen geleden was er na haar vrijlating uit de vrouwengevangenis van Omdurman sprake van irritatie, toen zij diezelfde dag nog kort voor haar vertrek naar de VS door de binnenlandse autoriteiten vastgehouden en urenlang verhoord werd. Vanaf vandaag bevindt Meriam zich met haar man in de Amerikaanse ambassade in Khartoem in veiligheid.

Het Zwitserse “BLICK” bericht:

[…] Ishag en haar man, een uit Zuid-Soedan afkomstige Amerikaans staatsburger, zijn na doodsbedreigingen van mening dat ze daar veilig zijn. De woordvoerder van de ambassade was eerst niet bereikbaar voor commentaar.

Ishag werd maandag uit de gevangenis vrijgelaten, nadat een hof van beroep het doodvonnis tegen haar nietig had verklaard. Dinsdag werd ze op het vliegveld van Khartoem echter opnieuw gearresteerd, toen zij samen met haar man en haar beide kinderen naar de VS wilde vertrekken.

Volgens haar advocaat mag Ishag het land eerst niet verlaten, omdat zij zich in een rechtszaak moet verantwoorden voor valsheid in geschrifte. De 26-jarige werd gearresteerd, omdat zij met een Zuid-Soedanees paspoort wilde uitreizen. Volgens de Soedanese autoriteiten is dat illegaal.

De Zuid-Soedanese ambassade in Khartoem verklaarde echter dat de papieren legaal waren. Ishag werd midden mei veroordeeld tot de dood door ophanging. Omdat zij volgens Soedanees recht door het huwelijk met een christen een afvallige van de islam was.

De jonge vrouw werd bovendien tot honderd zweepslagen veroordeeld wegens overspel. Twaalf dagen later bracht ze in de gevangenis een dochtertje ter wereld. Politici en mensenrechtenorganisaties hadden zich voor haar vrijlating ingezet.

Volgens de Soedanese interpretatie van het islamitische shariarecht mag een moslim niet met een christen trouwen. Als zij dat toch doet, wordt dit als overspel gekwalificeerd. Ishag werd door haar Ethiopische moeder christelijk-orthodox opgevoed, nadat haar islamitische vader het gezin had verlaten toen zij 5 jaar oud was.

In Soedan gelden de kinderen van een islamitische vader echter automatisch als moslims, de overgang naar een ander geloof is verboden.

Ja, zo werkt dat gewoon met de meest vreedzame en meest tolerante religie ter wereld…

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, ChristenUnie, Christenvervolging, Islam, Krankzinnigheid, Mensenrechten, Moslims, Rotzakken, Soedan. Bookmark de permalink .

13 reacties op Soedan: Ter dood veroordeelde christin weer vrij

 1. BertG. zegt:

  Je kan er op wachten dat er zich 1 geroepen voelt om de ware koran te verdedigen om haar dood te schieten of zo iets uit naam van allah.
  Ik hoop het niet, maar in Sudan? Ik ga overal van uit met zoveel geloof waanzinnige.

  Like

  • Frerik zegt:

   He Bert je schrijft allah niet met een hoofdletter, dat mochten wij met het woord satan van onze leraar vroeger ook niet doen, ook al stond die naam aan het begin van een nieuwe zin. Dat was ten strengste verboden.

   Like

   • BertG. zegt:

    Dat doe ik nooit. Ook niet met het woord god of iets anders aan een geloof.
    Zelfs mensen die in mijn ogen minderwaardig zijn, verdienen geen hoofdletter.
    Zo zal ik b.v. nooit mark rutte met een hoofdletter aanduiden of de eu en nog veel namen en woorden.
    Een hoofdletter moet je verdienen, net zo als met het woord respect wat ik bijna nooit zal gebruiken. Respect moet je ook eerst verdienen, anders kan ik het alleen maar over waardering hebben.
    (en volgens mij begint dit een trend te worden, ik zie het steeds meer mensen overnemen)

    Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @BertG: 20.42. uur. Dat zou inderdaad zomaar kunnen, Bert!

   Like

 2. roger catrysse zegt:

  Hoeveel christenen ondertussen al vermoord zijn door de islam wordt niet gezegd, ik denk al enkele 10.000den

  Like

  • reageerbuis zegt:

   De teller staat op 270 miljoen: 60 miljoen christenen, 80 miljoen hindoe’s, 10 miljoen boeddhisten en 120 miljoen Afrikanen tijdens de slavenjacht.

   Like

 3. koloth zegt:

  Ze ze is gevlucht naar de Amerikaanse ambassade, staat er in de telegraaf

  Like

  • BertG. zegt:

   Als ze dan maar niet uitgeleverd wordt aan Sudan. Ik zie ze er toe in staat.
   We hebben het natuurlijk niet over een moslim meer, maar over een verrader van het rare geloof. En dan kruipen ze toch op een andere manier.
   Gelijk aan hoe NL zich gedraagt naar een moslim of een christen uit een andere land die als “vluchteling/asielzoeker” hier binnen komt.
   En ook in de VS ontpopt er daar zich wel eens iemand die zomaar uit het niets, ineens allah snackbar schreeuwend, begint te schieten.

   Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Als je het goed nagaat is het toh meer dan krankizinnig dat jein je eigen land in de ambassade van een vreemde mogendheid veiligheid moet zien te vinden.
  Maar het is typis ch iets voor islamitische landen!

  Like

 5. Republikein zegt:

  Zimmerfrei.Franz?

  Like

 6. Cathja zegt:

  Zolang ze zich in de Amerikaanse ambassade bevindt, is ze veilig. Voor deze vrouw hoop ik dat er een vliegtuig uit de VS geregeld gaat worden, om haar en haar gezin veilig uit Sudan te laten vertrekken. Ik geloof er niet in dat ze deze afvallige/overspelige vrouw zomaar laten gaan, ook al zeggen rechters dat ze vrij is. Moslims trekken altijd hun eigen plan, en er hoeft er maar één te zijn die haar vlak voor vertrek nog neer schiet.
  Ik hoop dat ze in de VS in alle rust haar leven kan leven, samen met haar man en kinderen.

  Like

 7. Yvonne van Cleef zegt:

  Is weer vrij?Noem dat maar vrij,als je je moet verschuilen in een ambassade!

  Like

 8. Jade zegt:

  Vrij is niet vrij, als je de rest van je leven achterom moet kijken…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s