Vrijdaggebed: ‘Hun democratie, niet de onze’

Salaam Alaikum en welkom bij het vrijdagmiddaggebed. Vandaag willen we graag een preek houden over de moeizame aspecten van de vrijheid van meningsuiting in relatie tot de islam. Het lijkt er vaak op dat de islam louter negatief in het nieuws komt en dat de verhoudingen in de berichtgeving over moslims scheefgegroeid zijn op een manier die tegenstellingen versterkt. Velen rekenen dat Geert Wilders en zijn aanhangers aan, maar ook “websites op internet” en natuurlijk de onderbuik van reaguurders. Feit is, dat wanneer driekwart van de nedermoslims openlijk juicht voor de jihadi´s in hun midden, je niet raar op moet kijken dat tweederde van de Nederlanders van mening is dat de islamitische cultuur niet bij Nederland hoort. Feit is ook dat jihadronselaars, salafistische moslims en overige hardliners van de religie van de vrede openlijk voor tegenstellingen, parallelle samenlevingen en een islamitische staat pleiten. Hun momentum groeit nu ze worden gekozen in gemeenteraden, uitgenodigd bij NPO-talkshows en serieus genomen door de NOS.

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Vrijdaggebed: ‘Hun democratie, niet de onze’

 1. janfreak zegt:

  Dat de islamitische cultuur niet bij de onze past moge duidelijk zijn. Wij beschouwen vrouwen niet als tweederangs burgers, wij houden ervan dat we voor onze mening uit mogen komen en wij vinden dat iedereen het recht heeft om te geloven wat hij of zij wil.

  Like

 2. M.A.L. Sion zegt:

  Als dit geen discriminatie is wat zou discriminatie dan wel kunnen zijn ????
  De leerstelligheid druipt eraf. De moslim moet zich nadrukkelijk onderscheiden van de kufar (heiden, niet-gelovige, andersdenkende).
  Deze ‘gelovige’ weet het allemaal heel zeker. En weten ….. dat is verder dan geloven. Het nare is dat als je meent te weten wordt je ook verondersteld te bewijzen. Dat lukt hem niet. Ook niet met een kalasjnikov in de hand en op ons gericht.
  Van mij mag deze ‘prediker’ uitgezet worden. Ik wens hem een enkele reis Syrië en dat hij daar dan mag dienen als kanonnenvoer.

  Like

 3. Scarlatti Bombatti zegt:

  Kijk Geert deze gevaarlijke moslim heeft ook twitter
  https://twitter.com/abemoussa
  Hij moet onmiddellijk OPGEPAKT worden want hij is een bedreiging voor onze democratie en hoe ‘versluierd’ ook roept ie op tot geweld tegen ONS het autochtone volk!!
  Kan niet schelen dat hij zichzelf tegenspreekt, dat maakt voor de moslims niet uit, je mag de kuffar niet volgen want dan leid je een onecht leven maar je mag wel die pedofiele mohammed volgen en dan leid je geen gekunsteld leven?
  die moet praten over zieke geesten??

  ik zie dat er EINDELIJK een grondwet verandering vandaag is aangeboden maar dat het nog een langdurige procedure is. 2 x in de Kamer moet komen, denken zij nog ècht dat die moslims dat àfwachten?

  Zij moeten ècht onze landen UIT, NU!!

  GEERT… hoe redden wij dit nog?

  Dit zeg ik dus al sinds jàren maar dan ben ik een RACISTISCHE DISCRIMINEERDER zonder TOLERANTIE..
  HOE ZE T OOK PROBEREN TE VERSLUIEREN, ZIJ ZIJN VOLKOMEN DUIDELIJK,
  ZIJ ROEPEN OP TOT OPSTAND, TOT HET AANVALLEN VAN ONS, HET AUTOCHTONE VOLK!! LET OP, HET HOEFT NOG NIET TE LAAT TE ZIJN…
  HOOR WAT DIE BAARDAAP O.A. ZEGT ‘WIE WIL ER NU OP EEN KUFFAR LIJKEN’ en dat is nog het MINST ERGE wat ie zegt!

  Voor t geval je de linken nodig hebt Geert, heb ik ze beneden aan ook nog even zo neer gezet dan hoef je niets op te zoeken.
  Grtz
  Scar

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Scarlatti Bombatti: 18.35. uur. Ik sta volkomen achter uw reactie, Scarlatti! En als zo’n RODE PLOERT als RIESSEN mag zeggen, we moeten Wilders mollen, en de PVV kiezers deporteren, dan zeg ik TEGEN DAT SMERIG VUIL ROOD STUK STRONT: ERUIT MET DE MOSLIMS, ALLEMAAL!!

   Like

  • Scarlatti Bombatti zegt:

   @geertwilderspvv & aan niet langer onze @MINPRES OPPAKKEN deze HAAT oproepers Vrijdaggebed:Hun democratie,NIET de onze http://wp.me/p1O7aM-gT7

   dank je Tom Hendrix… volledig met je eens!
   Ik ben zover dat ik aan een endlösing denk als enige oplossing voor ONS…

   Like

 4. In video segment 5.50 de zin: ‘Er is niet zoiets als een religie die op hetzelfde niveau van de islam staat’

  Like

  • Scarlatti Bombatti zegt:

   ja die video MOET beslist zeer aandachtig beluisterd en bekeken worden, dit is m.i. aanzetten tot geweld op de autochtone Christelijke, Joodse, Protestantse, Hervormde, Presbyteriaanse, Pinkstergemeente leden, Jehovah getuigen, spaghetti volgers enz enz

   Like

 5. Scarlatti Bombatti zegt:

  FB vriendin zegt: Geenstijl.nl komt er altijd voor uit wat voor stront er aan de knikker is.
  10 minutes ago · Unlike · 1

  mijn reactie is:

  Scarlatti Bombatti: maar NU moet er gehàndeld worden want deze gore baardaap moet niet onderschat worden, levensgevaarlijk wat ie zegt en ook de ‘bedaardheid’ waarmee ie t zegt’

  ik denk dat we dit nr alle ‘pol. partijen moeten sturen dat deze lui STAATSGEVAARLIJK zijn en onmiddellijk opgepakt, berecht en als ongewenste vreemdelingen GEDEPORTEERD dienen te worden en als marokko of welk land daar dan ook, hen niet wilt binnen laten, droppen op t 1e t beste eilandje er voor!

  Like

 6. BertG. zegt:

  En het mooie is, hij zegt helemaal niks nieuws.
  Ik ben er zonder meer van overtuigd dat het er elke vrijdag middag er zo aan toe gaat.
  Je nooit aanpassen aan het volk waar je toevallig bent, er is maar 1 gezamenlijk doel.
  Ze verstoppen de bedoeling niet eens meer en nog dringt het niet door bij vele.
  Of, wat ik vermoed, is dat vele denken dat het er maar een paar zijn die zo doen.
  Tot dat de bom valt.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Je slaat de spijker op de kop, Bert:
   We horen en lezen deze praatjes al lang en huichelen doen ze ook steeds minder.
   En inderdaad denken ontzettend veel (goed)mensen dat het maar om een paar radicalen gaat, die toevallig nogal wat kabaal maken. “Maar de meerderheid is niet zo.”
   Wat die idioten echter maar niet aan het verstand gebracht kan worden is, dat die aardige, redelijke meerderheid, als het er op aankomt, niet aan ónze kant staat. Dat ze, als de paar herrieschoppers agressief worden, hooguit wegkijken, maar zich níet tegen de herrieschoppers zullen keren. Dat is een aspect dat veel westerlingen totaal niet kunnen bevatten, maar dat wel zo is. Dan denken ze: Die redelijken zijn toch goed geïntegreerd, die hebben onze levensstijl toch ook omarmd; als puntje bij paaltje komt, helpen ze ons wel om die radicalen in toom te houden. Dat dat niet zo is, wil er gewoon niet in. Tot de bomvalt, zoals jij zegt.

   Like

 7. lucky bee zegt:

  Jihad en de islam is een. Ze horen gewoon niet hier bij ons thuis.

  Like

 8. Trucker zegt:

  Het ramagedram komt eraan…op de openbare KRomroep BRT deredactiebe hebben ze dit in de smiezen en hebben ze reeds een artikel aan geweid.
  Heb vorige week in mijn mail (verstuurd naar de klachtencommisie) ook ditt aangekaart, ze moeten volledige informatie geven over wat Pasen is én waarom de Katholieken vasten niet dat islam(ieten) gedoe waar geen normaal denkend mens ook maa reen nanoseconde aandacht aan verspild.
  Daar kwaakten de piepeltjes niet over want voor de openbare KRomroep is de islam een religie waar ik hun steevast op het feit wijs dat het een VERFOEILIJKE ideologie is.
  Heb me voorzien, in men diepvries één lade met braadworst gevuld en met een gunstige wind zal bij de barbecue de wind de geur verspreiden over kilometers…maar in mijn dorp woont geen éne islam(iet), der zijn wel polen en andere sovjets en daar zeg ik vriendelijg goededag tegen.

  Like

  • Syrier/assyrier zegt:

   Ook miljoenen Orthodoxen vasten.Ik zelf onthoud mij de eerste en de laaste week van vlees ,boter, kaas en de rest wat dierlijk is.In mijn jeugd deed ik dat 50 dagen.

   Like

 9. koloth zegt:

  Op zich een mooie preek, zou van een christelijke kunnen zijn.
  Allemaal mooie principes, alleen ze houden zich zelf niet aan deze principes.
  En hij vergeet te vertellen waar de Islam nog meer voor staat: totale onderdrukking en anders de dood.
  Die totale onderdrukking en agressief gedrag past niet in onze cultuur dusss…. opzouten.

  Like

 10. roger catrysse zegt:

  Er is niets maar dan ook niets dat deugd in de islam

  Like

 11. Infidel Pride zegt:

  Moslims moeten zich onderscheiden. Zij mogen niet gelijk worden aan de kuffars en hen helpen met hun feestdagen.

  En wat doen veel Nederlandse kerken? Zij sturen een berichtje naar de moslimgemeenschap om hen te ondersteunen in deze ‘moeilijke maand’.
  Gadver wat een kontlikkerij.
  Houdt er maar rekening mee dat de moslimgemeenschap in Nederland veel groter is dan de cijfers die zij daar over vrijgeven.
  Zo te zien zijn er nog genoeg Christelijke gemeenten die geloven dat zij dezelfde god aanbidden alleen dan in een ander jasje.
  Dat zij een Boek voor hun hebben liggen die dat compleet tegenspreekt deert hen blijkbaar niks.
  Knielen voor allah is dan nog maar een klein stapje die zij waarschijnlijk ook nog wel gaan nemen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s