Wordt Helle Thorning-Schmidt de opvolger van Van Rompuy?

Screenshot_6

Helle Thorning-Schmidt

(Door: trias politica)

Aan het einde van dit kalenderjaar zwaait Van Rompuy af als voorzitter van de Europese Raad. Er gaan geruchten dat Helle Thorning-Schmidt zijn opvolger wordt.

Helle wie? Hoor ik u vragen. Inderdaad is deze Deense premier een relatieve onbekende. En van een onbeduidend land, dat bovendien de euro niet voert. En ze is vrouw. Naar Brusselse maatstaven dus een uitstekende kandidate. Maar er zijn, vanuit Brussels perspectief, nog veel meer goede redenen waarom deze Deense in aanmerking komt voor de post. Want wie is deze Helle eigenlijk?

De sociaaldemocrate (1966) is sinds september 2011 premier van Denemarken, de eerste vrouwelijke premier van dat land. Ondanks het feit dat haar socialistische partij een zetel verloor bij die verkiezingen, werd de partij wel de grootste in de coalitie, waardoor er een einde kwam aan de toenmalige rechtse regering in Denemarken, die met populistische gedoogsteun 10 jaar lang heeft geregeerd. Dat Deense model leidde onder meer tot een veel strenger immigratiebeleid. Maar Thorning-Schmidt wil de regels versoepelen. Zo wil ze bijvoorbeeld dat gezinshereniging makkelijker moet worden gemaakt. Die houding ten aanzien van immigranten past naadloos in het door Brussel gewenste beleid.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR. Bookmark de permalink .

22 reacties op Wordt Helle Thorning-Schmidt de opvolger van Van Rompuy?

 1. BertG. zegt:

  Ze hebben dus de meest geschikte kandidaat gevonden welke in het totaal plaatje valt.
  Een iedereen is lief houding. markje valt daar ook wel onder. Je komt ze zelden zo tegen.
  Volgens mij denkt ie nog steeds dat ie op een personeel afdeling werkt.
  En toch erken ik ze niet, hoe druk ze ook met mekaar bezig zijn en onderhandelen.
  OPROTTEN. IK KEN ZE NIET EN IK HEB NOOIT OP IEMAND GESTEMD.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @BertG: 18.53. uur. De laatste zin, Bert, daar gaat het om. Ook ik kan mij niet herinneren dat ik op deze landverraders heb gestemd!

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Nee, Tom, wie van ons wel?
    We stemden trouwens indertijd ook al tegen de Europese Grondwet. -En vervolgens bleek, dat we het maar te slikken hadden.
    Daarom, al is het geen goede of verstandige manier van doen, kan ik me ergens nog wel voorstellen, hoe de opkomst bij de EU-verkiezingen zo laag kon zijn:
    De mensen hebben het idee, dat alles toch achter hun rug om wordt geregeld, wat ze ook stemmen.
    Ze konden beter razend worden in plaats van apathisch, dan zou er misschien nog eens wat gebeuren.
    Maar ja……..

    Like

  • bigljohn zegt:

   Moet je horen BertG; De naam van Rutte gonst in het rond om van Rompuij op te volgen. Op de radio verklaarde Rutte dat ze hem niet gevraagd hebben om van Rompuij op te volgen, en dat hij liever in het Haagse blijft. De radio reporter had het nodige ergens opgevangen ! Een onnozele reactie van Rutte dus. Hij deed de afgelopen jaren al genoeg kwaad. E.S.M. verdrag ondertekenen, hielen likken in Brussel…..Hij liep zich al het het vuur uit de schenen voor Brussel, om aldaar een leuk baantje te krijgen. Als Rutte over zulke belangrijke zaken onnozel gaat doen en alles ontkent, kun je het ergste vrezen, dat is in andere gevallen met andere personen al ruimschoots bewezen. Ook de naam van Dijselbloem gaat rond in de wandelgangen, voor een hoge functie bij de E.U.

   Like

  • Jan zegt:

   Inderdaad, de beste kandidaat want zij kan het geweldig vinden met de Amerikaanse dictator:


   Let op de kop van dat rotwijf van hem die dezelfde vunzige mentaliteit heeft als hij.
   Is the Obama marriage on the rocks?
   http://www.dailymail.co.uk/news/article-2541580/Is-Obama-marriage-rocks-Ugly-fights-selfie-Even-Presidential-affair-Astonishing-claims-emerge.html

   Echter:
   De Deense premier Helle Thorning-Schmidt is “geen kandidate” om Herman Van Rompuy op te volgen als voorzitter van de Europese Raad. Dat heeft ze gezegd bij aankomst in het West-Vlaamse Elverdinge, waar de sociaaldemocratische staatshoofden en regeringsleiders de Europese top voorbereiden. Ze bevestigde ook dat haar regering de kandidatuur van Jean-Claude Juncker als voorzitter van de Europese Commissie steunt.
   http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1929731/2014/06/26/Deense-premier-Thorning-Schmidt-geen-kandidate-om-Van-Rompuy-op-te-volgen.dhtml

   Like

 2. lucky bee zegt:

  Al weer een Marxist gaat de EU regeren?

  Like

 3. Trucker zegt:

  Dit is het vrouwmens waar moslimbroeder hussein barack op geilde bij de plechtigheid rond de heilige communistische moordende terrorist mandela.
  Het liep zo uit de hand dat moslimbroeder hussein’s vrouwmens tusssen de twee kirrende tortelduiven in ging zitten.
  Dat soort vrouwmenbs is het dus.
  Niks nieuws onder de zon, leiperds zitten op elk niveau en hoe hoger hoe smeriger de spoeling wordt.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Ik ben EU moe en moslim moe! Het gaat maar door, dag aan dag, sterf vuil smerig EUSSR SCHORUM!

  Like

  • Thomasson zegt:

   @Tom Hendrix
   Zodra deze Helle Thorning Schmidt de plaats van Van Rumpoy zal innemen, ben ik bang dat je niet enkel kotsmisselijk zal worden, maar verwacht ook een diarree erbij. Van zulke mensen worden de burgers van de EU niet echt gezond.

   Like

  • Driek zegt:

   Beste meneer Hendrix, onze regeringsleiders zijn een verzameling narren, oplichters en misdadigers die Nederland met gezwinde spoed naar de afgrond leiden. En het gaat dag in – dag uit – gaat maar door, verweer is onmogelijk want de overmacht is te groot, u moet zich er maar in schikken dat de volgelingen van die kut profeet Mohammed hier straks de dienst gaan uitmaken, voor zover ze dat al niet doen, want ruim 600 moskeeën in zo’n klein landje als Nederland is natuurlijk niet normaal, en er zijn nog meer in aanbouw. Onze bewindslieden van die zwendelpartijen gaan te werk volgens een plan, dat kan niet anders. We zitten opgescheept met het grootste tuig dat de geschiedenis ooit heeft voortgebracht, ik ben zo langzamerhand ook moslim-moe, ik kan ze niet meer zien, ik wil dat ze allemaal vandaag oprotten, voorgoed, niet ééntje uitgezonderd, en die haathutten moeten worden afgebroken.

   Like

 5. Jean zegt:

  De job voor een likker/likster en slikker/slikster en knikker/knikster.
  Gewoon het bankrekeningnummer opgeven en voor de rest likken, slikken en knikken.

  Like

 6. Jean zegt:

  In dat waardeloos profitariaatclubje is het niet belangrijk WAT je kent maar wel WIE je kent is het niet vanRAMPuin?

  Like

 7. Thomasson zegt:

  Hoeveel catastrofen wil de EU ons nog bezorgen? Het lijkt alsof een topkandidaat moet beschikken over de volgende kwaliteiten: a) multiculturalist? b) politiek-correctheid c) niet al te snugger zijn. d) twee woorden in zijn vocabulaire hebben. Namelijk: Ja! en Amen!. Vooral niet al te veel vragen stellen. e) Hij of zij moet “blenden in de roddel haaien” die de EU samenstellen, f) grote liefhebber van de Islam en streven naar een snelle Islamisatie van Europa. Op zijn minst (fundamentalistische)moslims een helpende hand bieden. Helle Thorning Schmidt past in dit profiel als een handgemaakte handschoen. Haar bijnaam in Denemarken is “Miss Gucci” voor haar voorliefde voor dure kleren van top couturiers. Ze hoort bij de Sociaal Democraten, maar ze is net zoveel socialist als mijn hond of de kat van de buren. Haar intelligentie ligt ongeveer op het niveau van de kat van de buren. Ik hoorde van Deense vrienden dat, dat wijf is zo stom als een achteren van een varken. Snip en Snap zouden zeggen: “tegenover haar is een achteren van een koe, universiteit”. Men moet het toegeven dat zij is – als vrouw – een leuke verschijning. Ze is zeker knapper (de Belgen zouden zegen schoner) dan de ‘schoonheidskoningin van de EU’, Catherine Ashton. Maar Ja! Om de plaats van Van Rumpoy in te nemen. moet men wat meer in de mars hebben dan schoonheid. Voor mooie vrouwen zijn genoeg vakken beschikbaar. Bijvoorbeeld : TV presentatrice, fotomodel, mannequin, filmster, actrice, hoer enz. De bovengenoemde vakken, brengen niemand in gevaar. Behalve de hoer dan als zij niet acht op de veiligheidsregels.
  Als Helle Thorning Schmidt samen met de griezel van Martin Schulz en de kut van Malmstrom in de EU een grote vinger in de pap zouden hebben, NEDERLAND REN VOOR JE LEVEN.

  Like

 8. Yvonne van Cleef zegt:

  Ze weten ze daar wel uit te zoeken!Volgens mij behoren wij tot een uitstervende minderheid!Althans,zo voelt het wel!En toch blijf ik tegen,ik ben voor minder,minder,liefst helemaal niet!

  Like

 9. Avidia zegt:

  BertG. zegt:
  27 juni 2014 om 18:53
  Zo denk ik er ook over, ik zeg altijd: ik heb tegen de EU gestemd, dus ik wil er niets mee te maken hebben, alles wat ze verbieden doe ik juist en alles wat we moeten doe ik juist niet!!!! Weg met die zelf verrijkers daar in Brussel, met hun machtsvertoon, ik trek me nergens iets van aan.

  Like

 10. Jan zegt:

  Wat is de Dagelijkse Standaard een onvoorstelbare teringwebsite geworden met die ellendige reclame. Klik je een weg, volgt de ander en daarna weer een ander of komt de volgende te voorschijn. Wat een troep.

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  @Theresa Geissler: 21.03.uur, op 27/6. Tja, Theresa ik denk dat de bevolking toch apathisch zal blijven, want zelf nadenken, is veel te moeilijk voor ze geworden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s