De waarheid en geschiedenis zijn grootste vijand van de islam

Screenshot_5

(Door: Afshin Ellian)

De georganiseerde onwetendheid is een machtig instrument geweest bij de vestiging van de islam. Maar die onwetendheid begint nu te verdampen. Hoe gaan de sjiieten om met herinneringen aan een pre-islamitisch Perzië, het huidige Iran?

Perzië is ooit veroverd door Alexander de Grote (356 v. Chr. – 323 v. Chr.) Hij wilde Cyrus de Grote, de eerste grote veroveraar in de geschiedenis nadoen. De vrucht van de verovering was minder tragisch dan de verovering zelf.

De Hellenistische cultuur drong de Perzische ziel in. Er zijn nog steeds duizenden verbasterde Griekse woorden in het Perzisch. Alexander de Grote veranderde de Perzische cultuur op een positieve wijze: er kwamen, naast de Perzische religie, nog nieuwe goden en godinnen bij. Het duurde een paar eeuwen tot de Perzen weer over een volledig imperium beschikten.

Lees verder>>>
(h/t BertG.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in hersenspoeling, Historie, Iran, Islam, Moslims, sjiieten. Bookmark de permalink .

6 reacties op De waarheid en geschiedenis zijn grootste vijand van de islam

 1. roger catrysse zegt:

  De islam is een grote leugen en de geschiedenis bewijst het

  Like

 2. lucky bee zegt:

  Zarathustra is geloof ik de godsdienst stichter van de Persers, het eeuwige strijd tussen Goed en kwaad, is zijn filosofie.

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Freddie Mercury zanger van Queen was ook een volgeling van Zarathustra. Freddie werd geboren in Oost Afrika (Zanzibar -Tanzania) als Farrokh Bulsara op 5 september 1946. Veel Zoroasters weken vanuit Perzië uit naar India en o.a. ook naar Oost Afrika. Freddie Mercury was een nazaat van deze vroege vluchtelingen voor de islam.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Zoroastrisme

  http://www.biography.com/people/freddie-mercury-9406228#awesm=~oIw5furkmznT9o

  Like

 4. Scarlatti Bombatti zegt:

  @geertwilderspvv LEES @MinPres! De waarheid en geschiedenis zijn grootste vijand van de islam http://wp.me/p1O7aM-gTZ via @wordpressdotcom

  Like

 5. Jan zegt:

  Dat moslims bijgestaan worden door linkse figuren blijkt weer eens uit dit stuk van Jabik Veenbaas: ‘Islamitische verlichting was belangrijk voor Europa’ waarin de waarheid geweld wordt aangedaan maar wat zonder meer bij de multikulgemeenschap gevreten wordt.

  Jabik Veenbaas is GÉÉN filosoof, al staat dat bij zijn naam, maar heeft samen met Willem Visser werken vertaald van filosofen. Beiden woonden op dezelfde afdeling van de studentenflat. Veenbaas studeerde Engels en Visser filosofie en zijn dus geen filosofen, maar schrijven soms over hen en dat is iets geheel anders. Beiden destijds overtuigd PSP’er, wat dus zijn weerklank vindt in dit stuk over de ‘islamitische verlichting’

  Like

 6. Jan zegt:

  Vertel wat in de koran en hadith staat en je krijgt ontslag en komt op de dodenlijst. Dit overkwam de Australiër Michael Smith die schreef dat Aisha op haar zesde trouwde en op haar negende seks had met Mo.

  Australia: Radio personality fired after truthful comments about Mohammed
  http://pamelageller.com/2014/06/australia-radio-personality-fired-truthful-comments-mohammed.html/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s