Een zuipschuit is de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie

Screenshot_5

Jean-Claude Juncker

(Vertaling: E.J. Bron)

Ondanks zijn omstreden levensloop als drinkebroer werd Jean-Claude Juncker vrijdag tot nieuwe voorzitter van de Europese Commissie benoemd. De nadruk ligt op “benoemd”, want de EU-burgers konden hem niet kiezen. Daaraan herkent men hoe democratisch gelegitimeerd deze functie en deze constructie genaamd Europese Unie is, namelijk überhaupt niet. Hoe de Europese Commissie samengesteld en diens voorzitter “gekozen” wordt, is minder transparant dan destijds de verkiezing van de leden van het Politbureau van de USSR en van de voorzitter van het Centraal comité van de Communistische Partij van de Sovjet-Unie. Juncker staat al langer bekend om zijn “cognac bij het ontbijt” en overmatige alcoholconsumptie. Zelfs tijdens de vergaderingen van de Eurogroep, die hij voorzat, zou hij gedronken hebben, wat twijfel deed rijzen betreffende zijn leiderskwaliteiten. En hij is ook nog een kettingroker.

Best wel grappig eigenlijk. De Europese Commissie heeft de afgelopen tien jaar het roken in de hele EU verboden en het drinken enorm beperkt, maar heeft nu iemand aan het hoofd die exact deze twee zaken met graagte doet. De opvolger van Juncker als president van de Eurogroep, Jeroen Dijsselbloem, heeft in januari openlijk in een Nederlandse talkshow beweerd dat Juncker een “overmatige roker en drinker” is, die de regels over onthouding tijdens vergadering graag heeft overtreden. Juncker heeft echter categorisch betwist een alcoholprobleem te hebben. Deze zogenaamde “gezondheidspolitiek” heeft de EU overigens overgenomen van de nazi´s, net als veel andere dingen, want Hitler en de NSDAP waren in het Derde Rijk de eerste grote voorvechters van niet roken en de beperking van de alcoholconsumptie.

Nou ja, liever een zuipschuit en een roker dan een pedofiel, wat immers bijna al normaal is in de hoge kringen in Brussel. De dwang om in de EU-leiding iedere dag de mensen voor te liegen en de bevelen van de NWO te moeten uitvoeren, kan men waarschijnlijk alleen nog in een roes verdragen om het geweten, mits men dat nog heeft, gerust te stellen. De Britse minister-president David Cameron heeft de benoeming van Juncker tot nieuwe voorzitter van de Europese Commissie een “slechte dag voor Europa” genoemd en hij denkt dat de EU een “grote stap achteruit” heeft gezet. De benoeming maakt het moeilijker de EU te hervormen en de Britten ervan te overtuigen in de EU te blijven, zei de minister-president na de topontmoeting.

In Groot-Brittannië is men van mening dat Merkel een vuil spelletje met Cameron heeft gespeeld. De bondskanselier heeft hem lange tijd in de waan gelaten aan zijn kant te staan, wordt er in Britse regeringskringen gezegd. Daarna is ze door de openbare druk in Duitsland van mening veranderd en is ze achter Juncker gaan staan. Toen hebben ook andere critici van Juncker, zoals de Zweedse minister-president Fredrik Reinfeldt en de Nederlandse minister-president Mark Rutte, zich aan gesloten bij de meerderheid. Cameron heeft de fout begaan de “zwarte weduwe” Merkel te vertrouwen, schreef de conservatieve “Daily Telegraph”. Dat was naïef geweest. Uiteindelijk waren het alleen nog maar de Britten en de Hongaren die tegen Juncker waren.

De voormalige regeringschef van het kleine Luxemburg neemt de verantwoordelijkheid voor de enorme EU met gigantische problemen over. Eet smakelijk, kun je dan alleen maar zeggen. Frankrijk heeft zich inmiddels ontwikkeld tot het grootste zorgenkind van de EU. Volgens de nieuwste werkloosheidscijfers zijn 10,5% of 3,4 miljoen Fransen werkloos. Ondanks de belofte van president Hollande om de stijging van de werkloosheid te stoppen, neemt het aantal werklozen sinds het voorjaar van 2011 onophoudelijk toe en heeft deze een recordniveau bereikt. De economische vooruitzichten zien er echt somber uit. Als het kleine Griekenland de EU al in moeilijkheden heeft gebracht, wat zal er dan gebeuren als de op één na grootste economie van de eurozone instort?

In Bulgarije ziet het er ook niet goed uit. Een week geleden kwam het tot een bankrun. De mensen stonden in een lange rij op straat om hun geld in veiligheid te brengen. De “Corporate Commercial Bank” moest de loketten sluiten en de deuren dichtdoen, omdat zij geen geld meer had. De Centrale Bank van Bulgarije sprong in, zette het bestuur van de bank af en benoemde twee administrateurs als nieuwe leiding. De chef van de Centrale Bank, Ivan Iskrov, zei tijdens een persconferentie in Sofia dat de bank een “enorme afvoer aan geldmiddelen” had, maar niet failliet was. “De Centrale Bank reageerde onmiddellijk en vastbesloten om het bankroet te vermijden”, zei Iskrov. “De bank is gesloten. We willen de bank opruimen, het kapitaal reduceren en een potentiële koper vinden.”

Maar vrijdag kwam het in Bulgarije tot een tweede run op een bank. Deze keer stonden de bezorgde klanten in lange rijen voor de “First Investment Bank” en wilden hun geld. De Bulgaarse regering en de Centrale Bank sloegen alarm en beweerden dat het om een aanval op het bankensysteem van het land ging. “De afgelopen dagen hebben er pogingen plaatsgevonden om de staat door een georganiseerde aanval op Bulgaarse banken zonder reden te destabiliseren”, verklaarde de Centrale Bank vrijdag. Wie kan dat zijn? Opnieuw de gebruikelijke verdachten, die, zoals zo vaak, gewed hebben op een bankroet? Daar hebben we mogelijk de volgende kandidaat in de EU die gered moet worden.

Omdat de situatie in de EU zo “rooskleurig” is en het “opwaarts” gaat in de lidstaten, ik lach me slap, zullen de EU-staatschefs zich meer schulden permitteren, hogere tekorten van de EU-begrotingen besluiten en ertoe besluiten het Europese Stabiliteitspact “flexibeler” te handhaven. Ook Merkel houdt niet meer vast aan de strenge interpretatie van het stabiliteitspact en heeft op aandringen van de zuidelijke eurolanden toegegeven. Een zelfbedrog over de hele linie. Zo gaat de schuldeneconomie eindeloos door, de problemen worden niet opgelost, de ECB moet nog meer geld uit lucht produceren en het tegen 0% rente weggeven, zodat de eurozone überhaupt op de een of andere manier blijft draaien.

Maar geen paniek op de Eurotanic, de nieuwe kapitein Juncker heeft het roer stevig in handen. Ja, hij houdt zich er heel goed aan vast, zodat hij niet omvalt! Proost!

Bron:
http://alles-schallundrauch.blogspot.nl
Auteur: Freeman

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Elite, Eurofielen, Europese Commissie, EUSSR. Bookmark de permalink .

24 reacties op Een zuipschuit is de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie

 1. windwens zegt:

  Ieder ander krijg de zak als hij of zij te diep in het glaasje kijkt en dan nog aan de arbeid is. Of als men de neus in een of ander poeder steek dan wel een hijsje neemt via een zogenaamd basepijpje. Of een jointje rookt maar nee deze bokkelul, die ook nog met een dik salaris naar huis gaat elke maand. Mag zonder pardon 2 pakkies zware shag paffen en elke dag een fles of twee sterke drank achteroverslaan en ja zelf dan neemt hij nog steeds zeer wijze besluiten. Als hij kanker krijgt dan staat er de beste zorg voor hem klaar en blijft men er therapieën tegen aan gooien tot het lijf de chemische middelen niet meer aan kan. Moet u als gewoon burger eens allemaal proberen kijken hoe ver dat u komt.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ windwens: 20.50. uur, op 28/6. Dat ben ik geheel met U eens. Deze zelfbenoemde smeerlap, wordt gesteund door een stel vuile verraders van regeringsleiders- waartoe ook onze OPPERMUPPET RUTTE (VVD)- toe behoort. Het is precies zoals beschreven in het boek van George Orwell, met de titel: ” 1984″. Ik spuug op partijen als de VVD,CDA,PvdA,D66, die met behulp van hun “vriendjes van de vergelijkbare Europese partijen”, GEMENE ZAAK MAKEN, TEGEN ONS VRIJE BURGERS!

   Like

 2. Lucie zegt:

  Maar via onze staatsomroep hebben wij Nederlanders niks vernomen over deze dubbele bankrun in Bulgarije.
  Dat mogen wij natuurlijk niet weten want het gaat allemaal toch weer uitstekend met de economie in ons kikkerlandje?
  De meter van de http://www.werkloosheidsmeter.nl staat al bijna op 1 miljoen,zo goed gaat het!

  Like

 3. delamontagne zegt:

  Ik denk dat hij daar een nogal zware Cahors wijn krijgt ingeschonken. Wel een stevig wijntje voor zo,n “eenvoudige doch voedzame lunch-maaltijd”. Mischien wel een Probus 2005 -Clos Triguedina ( niet duur Euro 28.9 per fles )http://www.vinatis.com/7176-probus-clos-triguedina-2005-baldes-jl.html?sp=leguide

  Like

 4. Scarlatti Bombatti zegt:

  HIERmee wordt alles gezegd…
  Citaat:
  “Omdat de situatie in de EU zo “rooskleurig” is en het “opwaarts” gaat in de lidstaten, ik lach me slap, zullen de EU-staatschefs zich meer schulden permitteren, hogere tekorten van de EU-begrotingen besluiten en ertoe besluiten het Europese Stabiliteitspact “flexibeler” te handhaven. Ook Merkel houdt niet meer vast aan de strenge interpretatie van het stabiliteitspact en heeft op aandringen van de zuidelijke eurolanden toegegeven. Een zelfbedrog over de hele linie. Zo gaat de schuldeneconomie eindeloos door, de problemen worden niet opgelost, de ECB moet nog meer geld uit lucht produceren en het tegen 0% rente weggeven, zodat de eurozone überhaupt op de een of andere manier blijft draaien.

  Maar geen paniek op de Eurotanic, de nieuwe kapitein Juncker heeft het roer stevig in handen. Ja, hij houdt zich er heel goed aan vast, zodat hij niet omvalt! Proost!” Einde Citaat

  en onze ‘tegoeden’ ‘spaarcentjes’ die wij eventueel nog op de bank hebben staan, zullen in HUN zakken zitten terwijl zij vertrekken naar oorden die WIJ niet kennen, nòg niet…
  NU deze regering afzetten en de leiding van ons land overnemen in de breedste zin van het woord… doen wij dit niet dan hebben wij geen kans tot overleven meer, zo denk ik er ècht over…

  Like

 5. Tistochwat zegt:

  In de dierenwereld zijn alleen de krachtigste mannetjes met de beste kwaliteiten/genen de baas/leider. Zij hebben bewezen dat ze het leiderschap waardig zijn.

  In de mensenwereld zijn de leugenaars/graaiers/fraudeurs/oplichters/landverraders/struikrovers de baas. Hoe krijgen ze het in vredesnaam voor elkaar en waarom pikt het volk dit?!

  Like

  • Cathja zegt:

   Wel, Tistochwat 22:22,

   in de dierenwereld wordt er niet gelogen of geveinsd, en is er geen vriendjespolitiek. De dierenwereld is nog puur natuur en de dieren volgen hun instinct. Dieren vechten nog één op één en hebben geen wapens.
   In de mensenwereld draait alles op berekening en eigenbelang. Hoe word ik er beter van en hoe troef ik mijn naaste af/hoe draai ik ze een loer? Hoe kan ik ze belazeren en ze geld afpakken?
   Hoe kan ik mijn macht vergroten en/of misbruiken?
   De mensheid is door en door verrot! De goeden niet te na gesproken dan. Gelukkig zijn die er nog, maar ze worden steeds schaarser.
   Het volk pikt dit alles, omdat ze te beroerd zijn hun stem te laten horen. Dat leidt uiteindelijk tot hun ondergang!

   Like

   • BertG. zegt:

    “De mensheid is door en door verrot! De goeden niet te na gesproken dan. Gelukkig zijn die er nog, maar ze worden steeds schaarser.”

    Helemaal mee eens, en het wordt steeds erger. Egoïstisch tot op het bot.
    En wat Tistochwat al zegt, de grootste oplichters en graaiers zijn de baas

    Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Cathja: 23.41. uur, op 28/6. Dat klopt helemaal Cathja!

    Like

   • windwens zegt:

    Misschien een klein voorbeeldje ik heb een geschilletje met een groot graaier. Maar zij willen mij bezig houden maar ik hou hen nog meer bezig en zend ze zeker wel 6 klachten per dag. Ik heb z’n gevoel dat men ze kan bestrijden met eigen middelen. Ze worden in elk geval al zeer moe van me en krijg steeds vaker en sneller mijn gelijk.

    Like

  • Jean zegt:

   Daarom wordt er steeds gesproken over het mensDOM en dierenRIJK.

   Like

 6. Als ook Duitsland niet meer vast houdt aan het stabiliteitspact dan had men Griekenland niet moeten steunen want die hoeven nu geen bezuinigingen meer door te voeren en hoeven de leningen niet meer terug te betalen. Een ander punt is dat de VS duizenden miljarden geldverruiming heeft toegepast en Nederland en Duitsland niet maar hebben bezuinigd en Amerika niet.
  Maar de VS noch Duitsland en Nederland zijn er economisch iets mee opgeschoten
  Zowel Amerika als Europa heeft een grote (verborgen) werkloosheid.
  De VS heeft wel 20.000 miljard schuld op een BNP van 10.000 US Dollar in 2016.
  Maar Rutte heeft de fout gemaakt om de bezuinigingen klinisch in de boeken van de overheid te schrijven en niet gebruikt om de economie gezonder te maken. De verkiezingfarce rond Junkie is afleiding. Het gaat natuurlijk om Mario Draghi namens Frankrijk. Merkel is blijkbaar onder druk gezet door de VS van Yellen. Mark Rutte is weer door Merkel onder druk gezet. British Petroleum sluit gewoon contracten met Rosneft en Merkel staat onder druk van Verhofstad en van Baalen om een vuist te maken naar Rusland.
  Zelf houd ik het nog steeds voor mogelijk dat Duitsland gevolgd door Nederland na de verkiezingen van November in Amerika spoedig daarna uit de Euro stapt en terug naar de Deutsch Mark en Gulden terugkeert als Obama verliest en wordt impeached. Als Obama wint kan Hillary Clinton president worden en dat betekent een decennia lang voortzetting van de internationale financiële malaise.

  De tragiek van deze economische crisis is dat het een financiële crisis is in de haut-financiële wereld.
  De grote systeem banken houden het geld dat ze bezitten voor zichzelf om zich ten opzichte van elkaar overeind te houden. Het midden en klein bedrijf krijgt wereldwijd nauwelijks geld voor nieuwe investeringen. Om uit de economisch-financiële crisis te komen moet de politiek, onderwijs, het bedrijfsleven en de wetenschappelijk industriële onderzoeksinstituten buitenom de banken de maak economie met innovatieve ontwikkelingen vooruit krijgen en de welvaart laten stijgen. Hieronder wat ideeën mijnerzijds waar aan gedacht kan worden.

  Zoals elders gemeld steun ik het voorstel van D66 / SGP om de aardgasbaten in een fonds te storten en de Capita Economics studie van de PVV …. mits hieruit exclusief werkelijke wetenschappelijke industriële innovatie wordt gefinancierd om de Nederlandse maak industrie van 15 naar 25 % te brengen. .

  Projecten die van mij in aanmerking komen zijn:

  – super lichte, super hoge zeer goedkope appartementsbouw te beginnen bij minima, beneden modaal in de huursector. Substantieel goedkopere bouwkosten behoeven substantieel goedkopere financiering en leiden tot substantiële daling nationale hypotheekschuld die weer de innovatieve economie stagneert bij crisis..
  Dergelijke torens komen in clusters van 25 bijeen en zijn om de 15 etages verbonden met lichte composiet loopbruggen naar winkel malls, en voorts torens verbindend licht buizenwerk per etage voor demping windvang. Vloeren van honingraat lichtmetaal, muren honingraat karton en twee wanden gaas i.p.v zwaar dubbel glas.
  Bij 5 jarige bouwstroom van half miljoen appartementen voor minder dan 50.000 per casco met aflossing in 15 jr kan in 15 jr 3 bouwstromen van 1.5 miljoen appartementen 75 miljard op 650 mrd hypo schuld verminderen.
  Economische voordelen zit in: lichte bouwmaterialen, Geavanceerd vml N-Y Twin Towers constructie, liften zonder schachten in binnenplaatsruimte. Alleen water, elektriciteit en hete lucht. Marginale grondkosten, zeer lage funderingskosten, geen infrastructuur zoals trottoirs, wegen, verlichting, plantsoenen.
  Technische haalbaarheid 95 %.
  Maatschappelijke noodzaak 100 %
  Economische klasse: substantieel macro economisch. 75 mrd per 15 jaar.

  http://www.gizmag.com/llnl-ultralight-metamaterial/32589/?utm_source=Gizmag+Subscribers&utm_campaign=506a500135-UA-2235360-4&utm_medium=email&utm_term=0_65b67362bd-506a500135-91406761

  Verder in super hoge torens multi etage aeroponic farming
  Technische haalbaarheid 100 %.
  Maatschappelijke noodzaak 100 %
  Economische klasse: substantieel macro economisch. 5 mrd per jaar.

  – zelf sturende autonomous cars (Melanie Schultz) Geen verkeersschade meer van 12 mrd per jaar. Geen files (1.5 mrd), geen verzekeringen, geen viaducten, stoplichten, rotondes, geen medische kosten, daling auto bezit 90 %. Vervanging openbaar vervoer door sobere stijl goedkope (elektrische) limousines van 9-12 personen. Ophalen en afzetten tot zeer dicht bij positie en destinatie passagier.
  Technische haalbaarheid 100 %.
  Maatschappelijke noodzaak 100 %
  Economische klasse: substantieel macro economisch 15+ mrd per jaar.

  Klik om toegang te krijgen tot Factsheet_Kosten_verkeersonveiligheid.pdf

  Verder is daar een reeks van spectaculaire nano techno zoals carbon nano tubes, nano inwendige sensors en medicine, en quantum technologies zoals encryptie, extreem snelle communicatie, quantum computer, humanoid robot en verder internet onderwijs en winkelen en thuisbezorging artikelen
  Technische haalbaarheid gemidd. 90 %.
  Maatschappelijke noodzaak 100 %
  Economische klasse: substantieel macro economisch. 10-100 mrd per jaar

  Mars exploratie door Super Combustion Ramjet, conventional rocket proppeled space plane en Nuclear Thermal Rocket als transport systeem en Mars Terra Forming d.m.v super broeikas gas.
  Technische haalbaarheid 95 %.
  Maatschappelijke noodzaak 100 %
  Economische klasse: substantieel macro economisch.10.000+ miljard. 50 jaar
  http://www.trouw.nl/tr/nl/11364/Verkiezingen-2012/article/detail/3314023/2012/09/10/Nederland-en-de-aardgasbaten-de-toekomst-te-grabbel.dhtml

  Maan exploratie van Helium-3, 3D printing, Thorium kerncentrales, cyclotron medische isotopen

  Like

  • paulzwueste zegt:

   @Theo Prinse. Compliment! Topklasse-reactie. Bijzonder heldere vaststelling van de werkelijke feiten en interessante ideën!

   Like

  • peterselie1 zegt:

   De door jouw aangehaalde futuristische toekomst plannen schijnen realiseerbaar te zijn, zeker met de betrekking tot het energievraagstuk, maar Theo Prinse (@theoprinse) eerst moet alle aardolie tot de laatste druppen geconsumeerd worden, want deze brengt nog steeds de pegels in het laatje. Stel je eens voor een totale onafhankelijkheid van de duur geïmporteerde olie van de in jurken gestoken Saoedi Arabische moordenaars, dan hadden deze laatsten ook totaal geen kans meer om de culturen die in de lidstaten van Europa heersen te veranderen, de islamisatie omgekeerd.

   Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   “de verkiezingen van November in Amerika”

   Die verkiezingen zijn pas in november 2016.

   “…als Obama verliest en wordt impeached. Als Obama wint kan Hillary Clinton president worden en dat betekent een decennia lang voortzetting van de internationale financiële malaise.”

   Obama is in die verkiezingen helemaal geen kandidaat, want hij heeft er dan twee termijnen opzitten en dat is het maximum toegestane. Obama verliest dus niet, want hij doet niet mee. Maar zelfs al zou hij wel meedoen, dan heeft verlies in de verkiezing nog geen impeachment tot gevolg. Dat gebeurt alleen als een zittende president tussentijds afgezet wordt. Dát gaat via een impeachmentsprocedure.

   Ook je zinssnede “als Obama wint kan Hillary Clinton president worden” raakt volgens mij kant noch wal. Evenmin als je term “een decennia”. Het is óf enkele decennia, óf een decennium.

   j.c.th.kohler@online.nl

   Like

 7. roger catrysse zegt:

  Een zuipschuit of een andere profiteur het zal niet veel veranderen en tegen ons zullen ze altijd zijn

  Like

 8. bigljohn zegt:

  Den Uyl zit in den olie, volgens het liedje van vader Abraham. Juncker ook, maar dan in een andere soort van olie. Hij is drie maal per dag lazerus, en in die toestand gaat hij Europa nog veel sneller naar de Filistijnen helpen. Hou oud zal hij zijn ? De meeste notoire zuiplappen sterven tussen hun vijftigste en zestigste levensjaar. Ik kijk hem nu al dood. Wie helpt mij mee ?

  Like

 9. lucky bee zegt:

  voorzitter van de Europese Commissie een dronkenlap? dat is werkelijk een vooruitgang.

  Like

 10. Jean zegt:

  Graag wil ik het nog eens herhalen, “Het is niet belangrijk WAT je kent maar wel WIE je kent” vraag het maar aan eender welke politieker.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s