Nieuw front: Syrische rebellen nemen controle op de Golan over

Screenshot_28

De Golanhoogte is een strategisch belangrijke bufferzone tussen Israël en Syrië

(Vertaling: E.J. Bron)

Bijna de gehele Syrische kant van de Golanhoogte staat onder controle van rebellen. Daaronder bevinden zich volgens Israëlische media ook radicaalislamitische groeperingen. De Golanhoogte is een strategisch belangrijke bufferzone tussen Israël en Syrië. Als de Golan het toneel van radicaalislamitische gevechten wordt, zal de situatie in het Midden-Oosten uitermate gevaarlijk worden.

Meer dan 95% van de Syrische kant van de Golanhoogte is in handen van de anti-Assad-rebellen, waaronder radicaalislamitische groeperingen zoals Al-Nusra. De groepering geldt als bondgenoot van Al Qaida en rivaal van ISIS. Dat bericht een vooraanstaande Israëlische militaire bevelhebber tegenover de “Times of Israel”.

De Golanhoogte is een onofficiële bufferzone tussen Israël en Syrië. De bergrug is strategisch belangrijk: als de Golan het toneel wordt van radicaalislamitische gevechten, kan dat ervoor zorgen dat Israël actief wordt en dat de situatie in het Midden-Oosten nogmaals gevaarlijker worden.

Israël heeft de Golan tijdens de Zesdaagse Oorlog veroverd. In de internationale statengemeenschap is het onomstreden dat de bergrug bij Syrië hoort. Maar de strategisch belangrijke hoogte ten oosten van het Meer van Galilea biedt Israël een ideale bescherming, zodat Israël tot nu toe geen aanstalten heeft gemaakt om het gebied in het kader van vredesonderhandelingen terug te geven. Slechts één keer, in het jaar 2000, was er een meerderheid in Israël om het gebied terug te geven. Maar het vredesproces mislukte en sindsdien is het onderwerp van tafel.

Een van de twee brigades van het Syrische leger, dat het gebied controleerde, is helemaal verdwenen, zei de plaatsvervangend commandant van de Golanbrigade, Abbas. Op dit moment zijn de radicaalislamitische groeperingen in de regio nog gericht op de oorlog tegen Assad, “maar we weten dat het hun doel is Israël schade toe te brengen; we hebben hun propagandamateriaal gezien”, aldus de officier.

De dramatische toename van de rebellen in de omgeving verklaart waarom de Syrische troepen een raket in het gebied afvuurden, waarbij zondag aan de Israëlische kant van de grens een 15-jarige jongen werd gedood. Als reactie op de aanval had Israël ´s nachts als vergelding een serie luchtaanvallen uitgevoerd, waarbij 10 Syrische soldaten werden gedood. Daarna gaf Syrië de boodschap aan Israël door, via VN-verbindingspersoneel op de Golan, dat de antitankraket per ongeluk werd afgevuurd. Israël “is geneigd de verklaring te accepteren”, aldus het bericht.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Israël, Syrië. Bookmark de permalink .

37 reacties op Nieuw front: Syrische rebellen nemen controle op de Golan over

 1. windwens zegt:

  Nou de beer is los, wat een enorme ramp voor Israel verschrikkelijk.

  Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Of niet, hangt er geheel vanaf of ze schoonschip mogen maken van de USA !

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @windwens: 23.52. uur, op 28/6. Ik hoop beste windwens, dat het IDF, deze smerige islamterroristen, er volledig vanaf bombarderen!

   Like

   • windwens zegt:

    @Tom Hendrix nou ik help het je mee hopen, zoals joop en peterseliet moet zij altijd aan de leiband lopen. Terwijl ze iedere aanval al sinds jaren moeten incasseren. Genoeg is genoeg er is al genoeg geleden telkens weer zijn de joden kind van de rekening. IK zou haast wat gaan roepen maar dat zou mij geen haar beter maken dan de andere kant van de muur. Die gelukkig nog veel ellende heeft bespaard met dank aan Ariel Sharon.

    Like

  • jans zegt:

   Het zal geen ramp voor Israel worden, Israel zal er sterker van worden.
   Het zal een ramp worden voor de vijanden van Israel, Israel zal nog meer motivatie hebben om de islam terreur te vernietigen en de vijandige islamitische inwoners de woestijn in te sturen.

   IDF is vele malen sterker dan dat islamitisch woestijntuig.
   Waarom denk je dat de VN en de USA zich zo druk maken?
   Niet om de levens van Joden, maar omdat de kansloze islamstrijders.
   Als de islamstrijders Israel zullen aanvallen, zal de overige islam bevolking zich ook tegen Israel keren.

   Als dan de IDF volledige agressie gaat gebruiken zullen er niet veel islamieten meer overblijven.

   Maar goed, een goede moslim wil graag sterven in oorlog tegen Joden en Israel.

   Cheers!

   Like

 2. bigljohn zegt:

  Israel heeft veel en veel te lang zitten slapen. Nu zitten ze er tot hun nek in. Wanneer komt het Israëlisch leger nu toch eens in actie ? Genoeg werk te doen ! Het blijft heus niet alleen maar bij die zesdaagse oorlog. Toch hopelijk niet toestemming gaan vragen aan de muzelman Obama, of zich neerleggen bij die smerige kritieken uit Europa ! En in Iran schijnen de raketten en atoombommen al klaar te liggen ! Israel let op uw zaak, voor u het weet hebben ze u te pakken genomen !

  Like

 3. Fred zegt:

  Valt wel mee.
  Israël kan zich prima verdedigen en zeker tegen dit ongecontroleerd zootje moordenaars.
  Het grootste probleem zijn de wapens die door de USA en SA geleverd en betaald worden om de boel te laten escaleren.
  Maar ook daar weet Israël wel raad mee.
  Geen zorgen dus.

  Like

 4. Philippine zegt:

  Het is gewoon vreselijk.

  Like

 5. oud-marinier zegt:

  En wie staat er NU achter Israel …??? Wat zijn die mooie NATO / USA praatjes NU eigenlijk WAARD ? NATO = No Action Talk Only …

  Like

  • peterselie1 zegt:

   “No Action Talk Only” Leuk gevonden oud-marinier, ga even terug in de tijd toen er wel degelijk actie werd gevoerd, namelijk tegen Servië, een Europees Land en broedervolk van de Russen. Belgrado werd gebombardeerd door de NATO en Nederlandse piloten volgden gehoorzaam ook de bevelen uit. Daar door is Kosovo het eerste islamitische land in Europa geworden en weldra zal Albanië volgen. Want de toetreding van Albanië tot de socialistische heilstaat de EU, staat nu niets meer in de weg voor het grotendeels uit islamieten bestaande bevolking van Albanië. “En ziet nog steeds het echte monster niet.” >>>

   http://4umi.com/komrij/politicus

   Ook Tony Blair de verschrikkelijke linkse draaikont komt nu weer met een oproep om waakzaam te zijn voor de radicale islam. >>>

   http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/06/tony_blair_islam_we_have_a_pro.html

   Nota bene dat hij ook al eerder als ex politicus vanaf de zijlijn heeft geroepen dat: Tony Blair gaat 3.000.000 islamitische Albanezen helpen het recht te krijgen om in het Verenigd Koninkrijk te mogen werken. >>>

   https://ejbron.wordpress.com/2013/10/19/tony-blair-gaat-3-000-000-islamitische-albanezen-helpen-het-recht-te-krijgen-om-in-het-verenigd-koninkrijk-te-mogen-werken/

   “En wie staat er NU achter Israel” Jammer genoeg geen bevriende naties meer, die het niet te behappen Palestijnse vraagstuk steeds maar opnieuw Israël door de strot wil duwen, om het laatste kans op serieus verzet tegen het wereld kalifaat te doen afbreken.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Peterselie1: 12.02. uur. Ook ik ben het Joegoslavië conflict niet vergeten, Peter! Vooral niet de smerige rol, van de klootzak Clinton, de NAVO, de EEG/EU, en de Verenigde Nazies! Gloeiende nog an toe, het MOSLIMVARKEN ORIC mocht ongestoord 100 Servische dorpen uitmoordden, maar de Serviërs kregen de zwarte piet! Val dood VN,Obama,EUSSR,en Bilderberg!

    Like

   • peterselie1 zegt:

    “de Serviërs kregen de zwarte piet!” Helaas al te waar gebleken Tom, Heb een goede Servische collega en vriend gehad (helaas veel te vroeg overleden) die vertelde mij in 1985 over de mentaliteit van de moslims die hij natuurlijk als ervaringsdeskundige het beste kon omschrijven. Want hij had een aantal jaren in Sarajevo gewoond waar hij toen werkte. Wijzer geworden met deze informatie heb ik later ook door ervaringen met moslims er niets aan bij hoeven stellen. Vindt het vreemd dat er maar weinig reguurders zijn, die hun ervaringen met moslims hier bij E.J. niet ventileren alleen als ik mij het goed herinner schreef vanhetgoor een pracht van een artikel over zijn Turkse buurman.

    Like

   • oud-marinier zegt:

    Helemaal mee eens Tom… Weg met Obama, VN,EU , Bilderberg enz enz…..

    Like

   • Ekster zegt:

    Bosnië, Kosovo, Albanië, Turkije; als je islamitisch bent, willen ze je maar al te graag de EU inrommelen. De doelstelling van de EU is immers: meer moslims, minder autochtonen!
    Wee ons, Europeanen, als de Albanezen erbij komen, want dan krijgen we binnen de EU dus vrij verkeer van de grootst mogelijke uitvreters.

    Dat een prachtvolk als de Serven nu ook zo nodig lid wil worden van de EUSSR is gewoon verschrikkelijk. Ze plegen daarvoor verraad aan hun volksgenoten, die dagelijks in Kosovo moeten lijden onder het Albanese uitvretersvolk.

    Like

   • peterselie1 zegt:

    Zo is het Ekster en niet anders, het brein van de mens is gevormd om patronen te herkennen, door de constante druk van de eurofielen wordt dit mechanisme van de mens ondergesneeuwd denk bijv. aan de grote virtuele zetelwinst van D66.

    Like

 6. Henk.V zegt:

  Bedenk daarbij even dat de ”rebellen” de volle steun genieten van een duistere figuur in het Witte Huis.
  De heer O. weet heel goed wat de ”opstandelingen” beogen en tegen wie ze acties (willen) ondernemen, maar dat zal deze ”vriend van Israël” werkelijk een zorg zijn.
  In Republikeinse kringen werkt men intussen gestaag aan de voorbereidingen voor de afzettingsprocedure (impeachment) van de man.
  Dat neemt de nodige tijd en dat geeft hem – hoopt hij- precies genoeg speelruimte om zijn karwei uit te voeren: Israël te millimeteren, tot voordeel van de Palestijnen en de islam. Ik moet er niet aan denken!

  En het politiek correcte westen (inclusief onze totaal verkeerde man op Buitenlandse Zaken) maar staan te applaudisseren…
  Dat is een gedachte.die mij met walging vervult.

  Tijd om aan het land Israël weer eens onze steun nadrukkelijk te betuigen!

  Like

 7. Enkidoe zegt:

  Israel moet ook eens de schellen van de ogen halenen gaan inzien datze Assad moeten steunen. Deze hele wild-west in bet Midden Oosten is niet zo zwart wit als men het wil stellen.

  Like

  • Henk.V zegt:

   Daartoe is Israël zeker bereid, Enkidoe, en waarschijnlijk informeert men de Syrische overheid over bepaalde troepen bewegingen in alle stilte, want officieel wil ook een regime in het nauw geen enkele assistentie van een verklaarde doodsvijand hebben.

   Ook het nieuwe militaire Egyptische bewind werkt wel eens buiten het zicht van de -op voors hand veroordelende- internationale waarnemers incidenteel samen.

   Israël zal zeker in actie komen als ongure strijders voor de ”islamitische democratie ”te dicht bij de Israëlische landsgrenzen komen.
   De Israëlisch reactie zal zich in dat geval niet echt beperken tot afwachtend observeren, om het maar eufemistisch te stellen.

   Like

  • windwens zegt:

   Enkidoe als er een land is die geen schellen voor de ogen heeft wat betreft moslims dan is Israel dat, maar elk geluid wat zij maakte zodat de hele wereld hier kennis van kan nemen werd in het verleden volledig de kiem in gesmoord. Als er 1 land ter wereld is wat weet wat er in de moslim vaart dan zijn zij het wel.

   Like

 8. Jan zegt:

  Opmerkelijk bericht van de linkse gekken over ISIS: Is global warming de oorzaak van de oorlog?

  Like

  • Claudia M. zegt:

   Tja, je kunt moeilijk gaan roepen dat totale indoctrinatie op sekte-achtige wijze, zonder enige vorm van enig onderbouwd onderwijs en jarenlange inteelt er wellicht meer mee te maken heeft.

   Like

 9. BertG. zegt:

  Boem. Israelische luchtmacht schakelt even twee Hamas-meneren uit met een precisie-bommetje in Gaza.
  Gisteravond gelukte het de Middeleeuwse bomgooiers in Gaza een fabriek in Sderot te raken.
  Ondanks de weinig succesvolle raketaanvallen in het zuiden van Israel slapen ze daar bijna nachtelijks in schuilkelders. (Handig. Dit twitteraccount meldt zowat elke raket uit Gaza.)
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/06/boem_en_toedeledokie.html

  Like

 10. ieznogoud zegt:

  Zie hier dan de reden waarom Hussein Obama de ‘rebellen’ met een flinke zak geld wil steunen.
  Zij hebben namelijk dezelfde wensdroom als deze Manchurian Candidate, de vernietiging van de Joden.
  Maar daar waar de ‘rebellen’ zich openlijk uiten over hun voornemen, is Obama een volleerd taqiyaspeler.

  Like

 11. koddebeier zegt:

  Met Obama als vriend, heb je geen vijanden nodig !!

  Like

 12. lucky bee zegt:

  Als ik me niet in God vergist, zullen de Israeli’s hier mee wel,een oplossing vinden.

  Like

 13. joopklepzeiker zegt:

  Russische gevechtsvliegtuigen arriveren in Irak voor strijd tegen ISIS
  Xander 29-06-2014 15:25- in Iran / Syrië, Islam & Terreur, Israël & Joden, Rusland

  Israël: Ontvoerde tieners nog altijd niet gevonden, Netanyahu overweegt meer operaties tegen Gaza

  De opmars van ISIS richting Baghdad, Jordanië en Saudi Arabië.

  De Iraakse regering kreeg gisteren vijf gebruikte Russische Sukhoi gevechtsbommenwerpers geleverd, die zullen worden gebruikt in de strijd tegen ISIS. In tegenstelling tot de afwachtende VS maakt Rusland daarmee snel zijn belofte waar de Iraakse regering van premier Al-Maliki te hulp te schieten (1). Wel zet Amerika bewapende drones in om de ambassade in Baghdad –in de ‘groene zone’- te beschermen. Saudi Arabië en Jordanië hebben inmiddels tankdivisies aan hun grenzen geposteerd.

  ISIS/Al-Qaeda strijders dreigen de Haditha dam in de Eufraat te veroveren. Daarmee zouden ze de controle krijgen over de drinkwatervoorziening voor het grootste deel van Irak, inclusief Baghdad. Veel olieraffinaderijen en pijpleidingen in het noorden zijn reeds in hun bezit gekomen.

  Door VS getrainde rebellen weinig succesvol

  De regering Obama trekt een half miljard dollar uit om onder de bijna 1 miljoen Syrische vluchtelingen in Jordanië mannen te rekruteren en te trainen, die in Irak tegen ISIS moeten gaan vechten. Tot nu toe werden de rebellen die in Jordanië worden getraind enkel naar het zuiden van Syrië gestuurd, om daar te proberen de eenheden van het Syrische en Iraanse leger en Hezbollah tegen te houden.

  Volgens Israëlische inlichtingenspecialisten hebben die door Amerika getrainde rebellen daar echter niet veel successen behaald. De verwachting is daarom dat het ze in Irak ook niet zal lukken. Jordanië en Saudi Arabië hebben zelfs tankdivisies aan de grens geposteerd om de opmars van ISIS te stoppen.

  ISIS heeft zinnen gezet op Israël

  In Libanon zetten Hezbollah en het Libanese leger zich schrap voor een nieuwe serie zelfmoordbomaanslagen door ISIS. Afgelopen week troffen twee explosies de hoofdstad Beiroet, waarvan één veroorzaakt werd door een vrouwelijke zelfmoordterrorist.

  De jihadisten van ISIS-leider Abu Bakr Al-Baghdadi beschouwen niet alleen Syrië, Libanon en Jordanië als hun grondgebied, maar ook ‘Palestina’, oftewel Israël. Het lijkt dan ook slechts een kwestie van tijd voordat ISIS zich aan de grenzen van de Joodse staat meldt.

  Ontvoerde tieners nog altijd niet gevonden

  Israël is er ondanks een massale operatie van het leger, Shin Bet, De Mossad en AMAN nog altijd niet in geslaagd de drie ontvoerde tieners te vinden. Wel zijn de daders inmiddels geïdentificeerd als leden van Hamas, maar van hen ontbreekt ieder spoor. In totaal werden al meer dan 400 verdachte Palestijnen, voornamelijk leden van Hamas, gearresteerd.

  Meer operaties tegen Gaza

  Als reactie op het weer toegenomen aantal raketaanvallen vanaf de Gazastrook -25 in de afgelopen 2 weken- verklaarde de Israëlische premier Netanyahu vandaag dat het aantal vergeldingsaanvallen vanuit de lucht verder kan worden opgevoerd. Afgelopen nacht voerde de luchtmacht nog eens twaalf bombardementen uit op doelen van de Palestijnse terroristen op de Gazastrook. (3)

  Xander

  (1) DEBKA
  (2) DEBKA
  (3) Arutz 7

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/06/Russische-gevechtsvliegtuigen-arriveren-in-Irak-voor-strijd-tegen-ISIS

  Like

 14. joopklepzeiker zegt:

  De gehele wereld op zijn kop en dat voor 5000 terroristen !

  Tenminste als je het allemaal geloofd !

  Like

 15. paulzwueste zegt:

  Het zat er natuurlijk van het begin al helemaal in dat Israël zich wel zou moeten gaan bemoeien met de situatie in Syrië. De verderfelijke islam werkt daar dagelijks naar toe zodat zij, als Israël de zaak op die Golan onder controle zal nemen, moord en brand kunnen gaan schreeuwen in het perfide Westen.
  Amerika steunt die zogenaamde “rebellen” al. Dus alles wat Israël zal gaan doen zal onder vuur
  liggen. Ik vind persoonlijk dat Israël eindelijk zijn kracht zal moeten tonen en Amerika gewoon moet negeren. Obama zal niet daadwerkelijk tegen Israël in durven gaan!… En daardoor enorm gezichtsverlies lijden! Eindelijk!!
  Neem Poetin maar als voorbeeld. Lach die verdekte, verrekte en armzalige moslim gewoon uit!
  Hiermee zullen twee vliegen in een klap worden geslagen!

  Like

 16. Jan zegt:

  Israel, US prepared to help Jordan fight ISIS
  US officials cited as saying Jordan could ask Israel, the US for help if Islamist insurgents pursue full-on assault of Hashemite Kingdom.
  http://www.jpost.com/Middle-East/Report-Israel-US-prepared-to-help-Jordan-fight-ISIS-360848

  Like

 17. Tom Hendrix zegt:

  Wat mij betreft, bombardeer dat hele MOSLIMGEBIED TERUG NAAR HET STENEN TIJDPERK! Ik ben doodmoe van deze HAATJURKEN en MASSAMOORDENAARS!

  Like

 18. fleckie zegt:

  In het Readers Digest van juli-augustus 2014, PAG.138,verhaalt een AMERIKAANSE mevrouw,die ontvoerd was door SOMALIERS,”De ontvoerders zijn opgefokt en kunnen je om het minste of geringste doden,zelfs als ze dat niet van plan waren.” Een v.d.ontvoerders trekt extra de aandacht door de DOLLE OGEN van iemand die VEEL QAT heeft gekauwd. Dat spul is in lage dosis een stimulerend middel en bij hogere doseringen DRAAI JE ERVAN DOOR”. EN
  “IEDER VAN HEN LIJKT STIJF TE STAAN VAN DE QAT .Hun ogen zijn bloeddoorlopen en ze zijn zo hyper dat ze op het punt staan door te slaan”.
  #############################################################################

  Like

 19. johannes zegt:

  obama of geen obama,wie Israel aanvalt gaat klappen krijgen,hele harde en hele rake klappen.
  en anders ga ik er zelf wel effe heen.

  Like

 20. johannes zegt:

  en lachen doen jullie maar in je eigen tijd

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s