Salam. Het is weerrrrr… Ramadan!

Screenshot_1

Heeeet iiiiiis weeeeerrrr RAMADAN, het is weer ramadan, het is weer ramadan, het is weer ramadan! Heeeeeettt iiiis weer RAMADAN.. De sfeer zit er goed in, in de binnensteden van Homs en Aleppo zijn ze al een paar maandjes bezig met niet-eten de rest van de ummah volgt in de loop van dit weekend, het precieze moment is afhankelijk van de grondwaterstanden en de halvemaan-humeuren. Even een roundupje van leuke wetenswaardigheden omtrent deze jaarlijkse maand van bezinning en loutering van uw hongerklop-gammele medemuzelmensen.

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in ramadan. Bookmark de permalink .

81 reacties op Salam. Het is weerrrrr… Ramadan!

 1. Monalisa zegt:

  Mooi dan kunnen wij zeker lekker eten en op mooie plekjes komen waar zij nu niet komen.

  Like

 2. Monalisa zegt:

  Daarom zijn velen ziek bij hun werkgevers! maar daar hoor ik niemand over.

  Like

 3. Monalisa zegt:

  Ramadan 2014 gaat dit weekend van start
  27 juni 2014 – De ramadan gaat in 2014 van start op zaterdag 28 juni. Als er in uw onderneming werknemers zijn die meedoen aan deze vastenmaand voor moslims, is het belangrijk om te weten waar u als goed werkgever op moet letten.
  Moslims onthouden zich tijdens de ramadan van zonsopgang tot zonsondergang van eten, drinken, roken en seks. U vindt de vastentijden voor 2014 in de vaktool ‘Vastentijden ramadan 2014’. Dit jaar valt de ramadan midden in de zomer. De periode van zonsopgang tot zonsondergang duurt dus erg lang. Extra aandacht voor vastende werknemers is dan ook op zijn plaats.
  Flexibiliteit binnen de grenzen van de Arbeidstijdenwet
  Tijdens de ramadan kan het flexibel omgaan met roosters en pauzetijden voor moslims uitkomst bieden. Zij kunnen door op afwijkende tijden te werken, hun werkuren veel beter afstemmen op het vastenpatroon. Het kan dus een goed idee zijn om vastende werknemers zelf hun pauzes te laten indelen. Houd dan wel de Arbeidstijdenwet (ATW) in acht. Die verplicht het volgende:
  Minimaal 30 minuten pauze na elke 5,5 uur werk. De pauze mag worden gesplitst in twee keer een kwartier.
  Minimaal 45 minuten pauze als de werknemer langer dan tien uur werkt. De pauze mag worden gesplitst in meerdere pauzes van minimaal een kwartier.
  Sla wel altijd de cao erop na. Daarin kunnen namelijk afwijkende regels staan.
  Verdere ondersteuning tijdens de ramadan
  In de afbeelding hieronder ziet hoe u de vastende moslims in uw onderneming verder nog kunt ondersteunen.

  http://www.rendement.nl/salaris/nieuws/id13448-ramadan-2014-gaat-dit-weekend-van-start.html

  Het is de omgekeerde wereld in nederland dit zou een nederlander moet flikken dan staat hij op straat.

  Like

  • Tempelier. zegt:

   Kijk een slimme ondernemer neemt een ramadanlijder dan ook niet in dienst !! Probleem opgelost.

   Like

   • Monalisa zegt:

    Tempelier. zeker nooit gewerkt bij de grootgrutter met blouwen letters daar barst het er van, lekker goed koop en als er volgende week iets mist in de winkels en de schapen leeg zijn, weet u waar dat door komt ze bidden te veel op de werkvloer.maar dat moet een nederlander doen dan staat hij op straat.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    EN ZO IS HET!!!!!

    Like

 4. Monalisa zegt:

  Er staat een mooi stuk in de telegraaf,VNO-NCW: cao moet soberder
  hier zou die Hans de Boer .ook iets aan kunnen doen maar dat durft deze man niet..

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22794643/___Cao_moet_soberder___.html

  Like

  • Monalisa zegt:

   Citaat Het eerste hoorngeschal komt al uit de ivoren toren. Nieuwe bezems vegen schoon.Wil even de aandacht op zich vestigen met grootspraak.Wat een heilloze zelfoverschatting van de heer de Boer.Dat de werkgevers het liever zonder vakbonden doen en dat wij een bruto salaris krijgen en zelf onze belasting afdragen.De heer de Boer is nu al van het padje af.VNO/NCW gefeliciteerd met jullie nieuwe aanwinst. Ha Ha Ha !!

   Like

  • Jan zegt:

   Die malloot moet eens iets doen aan die afschuwelijk Britse neusverkouden neusklank.

   “When that great food is served”. Hoe krijg je de idiotie uit je strot. En dan menen dat je er bij moet lachen (hahaha, funny, man). Wat een krankzinnige als hij het heeft over die stinkende rotzooi waarover iedereen weet mee te praten die in oorlogsgebied woont of er wel eens doorheen trekt.

   Like

   • meneertje zegt:

    Zonder twijfel is hij een malloot. Toen er op klaarlichte dag een Britse soldaat door moslims werd afgeslacht, terwijl de moordenaars Allah aanriepen, haastte hij zich te verklaren dat deze moord “helemaal niets met de islam had te maken”.

    Het paradoxale is nu dat deze zelfde idioot tòch een soort bondgenoot is in onze afkeer van de E.U. Het is zelfs denkbaar dat mede dank zij hem het U.K. binnen afzienbare tijd uit de E.U. treedt, en daarmee òf die rotbende in elkaar doet storten òf (als de E.U. zich nog net wankelend overeind zou kunnen houden omdat het U.K. niet tot de eurozone behoort) een kettingreactie op gang brengt van landen die er ook uit willen, waarna het bouwsel met veel geweld in een puinhoop verandert (en Verhofstadt, Schulz, Juncker, Malmström, enz. moeten zoeken naar een bedrijf dat hen als schoonmakers in dienst wil nemen.)

    Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Jan: 09.25. uur. Ja,ja deze koekwaus Cameron kennen we weer! En dan de zgn. vasten van deze HAATJURKEN, dat is ook onzin. Als het donker is geworden, vreten ze zich compleet het schompes! Huichelaar Cameron!

   Like

 5. Jan zegt:

  De Amerikaanse dictator over de ‘unholy month’:

  A time for self-reflection and devotion through prayer and fasting, Ramadan is also an occasion when Muslims around the world reaffirm their commitment to helping the less fortunate, including those struggling because of economic hardship and inequality.

  Ramadan also reminds us of our shared responsibility to treat others as we wish to be treated ourselves and the basic principles that bind people of different faiths together: a yearning for peace, justice, and equality.

  this sacred time reminds us of our common obligations to pursue justice and peace and to uphold the dignity of every human being.

  It (uitnodiging op het Witte Huis) will be another opportunity for me to convey America’s appreciation for the contributions of Muslim Americans to our country
  http://iipdigital.usembassy.gov/st/english/texttrans/2014/06/20140627302978.html#axzz35uvVvhbF

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Het vervelende van moslims is, dat ze hun eigen geloof -zo zullen we het dan maar even noemen- zo geweldig vinden, dat ze zich niet kunnen voorstellen dat iedereen die er mee in aanraking komt, het niet direct omarmt. Dat zie je al bij bekeringen: Een beetje serieuze christen, bijvoorbeeld een priester of een predikant, zal tegen elke enthousiasteling met een bekeringswens zeggen: laat je er eerst eens goed over informeren en denk goed na of je dit echt wilt, terwijl imams het eerder vanzelfsprékend lijken te vinden, dat je het wilt: Van hen hoef je vooraf niet eens de Koran bestudeerd te hebben. En zo gaat het ook bij zaken als de Ramadan: Ze tonen zich op het werk zwak en incompetent -overigens meer van de nachtelijke vreetbuien en het daaraan verbonden nachtbraken dan van de honger, zoals we al vaststelden- en ze geven graag uitleg -natuurlijk wel met de nadruk op ‘honger- en verwachten, geloof ik, half dat de ‘kaffirs’ in kwestie bewonderend uitroepen: “Wat een goed idee, dat gaan wij ook doen!” Daar kunnen ze in de meeste gevallen lang op wachten, omdat de meeste westerlingen het vasten -zeker op deze manier- tegnwoordig zinloos vinden, maar dat weigeren ze dan ook weer te snappen. Dan lees ik weer de woorden van Famile Arslan in een Nederlands Vrouwenblad: “Eigenlijk zou iedereen dat moeten doen,”en dan voel ik me al weer razend worden omdat ik er de zucht naar onderwerping van de Nederlanders in herken. Trouwens ook in haar bewering, dat ze ‘veel te vernderlandst is,’ terwijl ze een hijab draagt, zich openlijk laat voorstaan op haar ‘eerbaarheid’ en zich niet schaamt om te vertellen, dat haar vader en haar ooms(!) haar toestemming (!) hebben gegeven om de advocatuur in te gaan! Zij vernederlandst? Het mens draagt de onderworpenheid uit en wil die duidelijk voor de rest van Nederland introduceren. Zoals ze trouwens allemaal uiteindelijk willen.

  Like

  • BertG. zegt:

   Net zoals jehova’s denken, je zal gered moeten worden, of je nou wil of niet want anders, en iets anders is er niet, zal je in de hel eeuwig branden en boete moeten doen.
   Vandaar ook die volharding hierin. Zelfs “feestdagen” een verering komt overeen.
   Feestdagen, zoals verjaardagen, kerst, enz mogen ze niet vieren want alleen god is belangrijk. De persoon zelf kan dat nooit zijn. Er zitten best wel veel raak vlakken hierin.

   Like

  • Jan zegt:

   In het Midden-Oosten maken Christenen vaak te horen dat zij vanwege hun gedrag en moraal zich als een oprechte moslim gedragen en zich dus zouden moeten bekeren tot de islam.
   http://www.frontpagemag.com/2014/nonie-darwish/islamic-values-vs-judeo-christian-values/

   Like

  • windwens zegt:

   Het verschil is Therese dat elk mens als moslim geboren wordt. Het is daarom ook niet nodig dat de imam je zulke vragen nog stel. Als je een christenen of jood ben dan ben je gewoon een afvallige niks mee niks minder. Die geit of te wel de ex PVV die nu zijn eigen partij heeft en daar heel blij mee is. Versprak zich ook bij Knevel en van de Brink de loser. Is nog terug te zien bij uitzending gemist.

   Like

 7. meneertje zegt:

  Ik ben in de dertiger en veertiger jaren van de vorige eeuw katholiek opgevoed.
  Het katholicisme had, net als de islam, eeuwenlang de pretentie de enige ware godsdienst te zijn.
  Met het uitmoorden van andersdenkenden had het echter (ongetwijfeld tot verdriet van menige paus en andere hh.geestelijken) al honderden jaren geleden moeten ophouden.

  Maar kapsones had de kerk in mijn jeugd nog genoeg.
  Wij hadden ook vele vastendagen en ook onthoudingsdagen (waarop je geen vlees mocht eten).
  Hoe veel kapsones de kerk echter ook had, zij zou nooit aan de niet-katholieken vragen rekening te houden met haar vastenplichten. Het idee kwam niet eens bij de katholieken op. Hadden zij wel een dergelijke vraag gesteld, dan zouden zij zijn weggehoond.

  Ook zou het bij katholieken, ondanks al hun pretenties, nooit opkomen te vragen om aparte gebedsruimten in bedrijven, enz.

  Like

  • BertG. zegt:

   meneertje, wat stelt dat nou voor, katholieken die vasten.
   Inderdaad wat minder vlees en de hele week niet snoepen.
   Meer niet, volgens mij. Maar nou zijn katholieken overal wel makkelijk in, je komt overal mee weg. Alle zonden worden je altijd vergeven en je begint gewoon weer opnieuw.
   Heel handig als je b.v. moordenaar voor de maffia bent.
   Niks aan de hand, als je zondag maar wel even langs bent geweest.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    @Bert G. Ik zou het enigszins op prijs stellen als je je zondags-anti-moslim gevoel wat duidelijker zou etaleren tegenover een haatvolle site… in plaats van hier gewetensvolle lezers van deze site, die ook respect verdienen tegenover hun geloof zo gemakkelijk te ergeren!

    Like

   • BertG. zegt:

    Respect verdienen tegenover je geloof krijg je op een geloof site.
    Niet op een site die tegen een geloof is. Ik heb geen last van andere geloven verder, maar dit is mijn mening over het katholieken geloof.
    Een paar onze vaders en een paar wees gegroeten opdreunen en je bent weer schoon.
    En biechten natuurlijk, ze zijn wel altijd heel nieuwsgierig wat jij allemaal gedaan hebt.
    Dat is toch hartstikke mooi opgelost. Ik heb er 13 jaar ervaring mee en Ik heb het er altijd leuk gevonden.
    Daar kan ik met geen mogelijkheid mensen mee ergeren.
    Dat ik er niet meer kom is echt niet omdat ik er een pleuris hekel aan heb.
    Ik vind ze allemaal wel grappig wat betreft de gedrevenheid er in. En dat altijd tegen iedereen willen vertellen hij blij jij bent met je geloof, ja, dat kan vervelend worden.
    Ik heb het ook niet de hele tijd over mijn bezigheden en overtuigingen ergens in.

    Like

  • Trucker zegt:

   @ meneertje, het zou ook van iets fatsoen getuigen om de WELDADEN van het Katholiek geloof niet te negeren want zij hebben wel veeeeeeeeeeeeel ten goede veranderd in de Westerse Wereld waar de islam(ieten) ideologie NIKS NADA NUL ZERO NOTHING enz heeft voortgebracht NIKS dus wat minder gif op een religie zou ook goed zijn.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Niemand beweert dan ook dat de islam ook maar iets heeft voortgebracht, Trucker, maar kunt U ook uiteenzetten, op welke manier het katholicisme dan wel zo veeeeeeel te goede heeft veranderd in de westerse wereld?
    Het WAS er eenvoudig. Vanaf de vroegste Middeleeuwen was heel Europa katholiek. Het minachtte vrouwen door ze onder meer uit te sluiten van het priesterschap, het stond eeuwelang grotendeels aan de kant van de rijken en toen ergens in de dertiende Eeuw een bijgelovige neuroticus, Johannes XXII, paus werd was dat het startsein voor de inquisitie en de heksen- en kettervervolgingen. Om nog maar te zwijgen van de wandaden van de Borgia’s en de Medicis!
    En zo tegen het einde van de 18de Eeuw bond de RK kerk dan weer wat in qua uitspattingen, maar ging nu weer de kritiekloze zedenmeester uithangen, die nog vaak genoeg aan de kant van de rijken stond, nog steeds vrouwen minachtte, en kinderen tiranniseerde en misbruikte, althans de vele gevallen van misbruik in de doofpot stopte. Nog afgezien van de ‘gewone’ mishandeling en vernedering! Klaar was je in de 19de en 20ste eeuw als kind in die weeshuizen en internaten! Zelfs als je wel ouders had,durfden die niet in te grijpen uit misplaatst ontzag voor de priesters, broeders en nonnen.
    En dan heb ik het nog niet eens over de eeuwige dwang tot gebed en kerkgang, ook als je er niets in zag: Zulke stompzinnige ja-knikkers maakte het katholicisme van je ouders.
    Dus moet U niet vreemd opkijken als telkens als de islam ter sprake komt, bij velen met een katholieke achtergrond soortgelijke herinneringen boven komen drijven, in een iets afgezwakte vorm, uiteraard, maar tóch…..
    Maar als U daar een positieve draai aan meent te kunnen geven, ga gerust uw gang: Vertel maar eens wat het Rooms-katholicisme precies ten goede heeft veranderd, zou ik zeggen.

    Like

   • meneertje zegt:

    @Trucker,
    Ik had u dringend verzocht niet meer rechtstreeks op mij te reageren.
    Bent u dat nu al weer vergeten?
    Ik herhaal het: ik wil helemaal nooit iets met u te maken hebben.
    Elders kunt u over mij schrijven wat u wilt, zo lang u mijn naam niet noemt.

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Het is zelfs zo, meneertje, dat de veertigdaagse vasten destijds werd ingeluid met een brief van de bisschop aan zijn diocees, die ’s Zondags vanaf de kansel werd voorgelezen en die qua inhoud van bisdom tot bisdom misschien wel iets kon verschillen, maar in grote lijnen toch wel algemene regels voor het ‘houden van de vasten’ kende. Zo luidde de algemeen aanvaarde richtlijn, dat allen, die “zware, lichamelijke arbeid” verrichtten, van de vasten waren vrijgesteld. Schaduwzijde is natuurlijk, dat daaronder toen geen enkele vrouw gerekend werd ( hoewel, misschien zwangeren? Weet ik niet.) maar feit is toch wel, dat de R.K. Kerk toen nog wel met bepaalde dingen rekening hield en in ieder geval de vasten niet automatisch op het konto van de werkgever schoof, zoals de moslims doen, die schijnen te vinden dat de Nederlandse werkgevers maar tegemoet moeten komen aan de fysieke behoeften van vastende moslims. Daar hèb je dat verschil in mentaliteit weer.

   Like

  • delamontagne zegt:

   Toch herinner ik me nog de drilligere eisen van de R.K.Kerk, via school aan haar “beminde-gelovigen”opgelegd. o.a de kindertjes mosten elke dag de H.Mis bijwonen. Mijn moeder zei dat ze de pot opkonden.(wel in nettere bewoordingen, zoals gebruikelijk in de jaren 40-50. ) Ook met de vasten allerlei eisen en verplichtingen.
   De R.K hadden pas sinds +- 1850 dezelfde rechten als de protestanten en die hadden ook allerlei middelen om het volk onder de knoet te houden.

   Like

 8. helletocht zegt:

  Alweer, daarom zijn ze allemaal zo vet. Wordt dit feestje ook gesubsidiëerd uit de “pot”‘ ( ha ha) van Ploumen?

  Like

  • Tempelier. zegt:

   1. Ik ben geboren in een land
   Van kerken en van zuilen, waarachter iedereen
   Zich, als hij wilde, kon verschuilen
   De oorlog was net 10 jaar voorbij,
   En heel mijn jeugd heb ik gehoord hoeveel er was geleden,
   Maar ook vooral hoe hard er voor de vrijheid was gestreden
   En later, toen ik ouder werd, begon het te benauwen,
   Die zekerheden, waar je van jongs af op kon bouwen,
   Je vocht je los, maar bleef toch de waarden houden,
   Waarmee je was opgevoed,
   Van: werken is voor ieder goed
   Wees behulpzaam en beleefd en leerde
   Vrijheid is het hoogste goed!!
   Nu ben ik 56 jaar en moet het nog beleven
   Dat vrijheid in mijn eigen land, soms wel, lijkt opgeheven!
   De eigen zuilen en de kerken worden verdreven
   Door moskee en koffiehuis
   En sluipend krijgt straks in dit land,
   Het moslimvolk de overhand!!
   En ‘t valt niet mee, ‘t is zeker waar,
   De islam is een groot gevaar
   Ik hoop dat ik ‘t niet moet beleven,
   Dat mijn kleinkind straks verplicht een hoofddoek draagt
   Daar heeft ons volk niet om gevraagd!
   ‘k Hoop dat er een oorlog kan worden vermeden,
   Zodat mijn kleinkind niet, zoals ik in het verleden,
   Later horen moet hoeveel er was geleden,
   En hoe er voor de vrijheid was gestreden!!
   Door:
   Willemientje

   Like

   • Dirkje zegt:

    Chapeau Willemientje, dank je wel 👍👍

    Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Tempelier: 17.02. uur, op 28/6. Deze reactie raakt mij diep, Tempelier! Ik heb HEIMWEE naar het Nederland uit de jaren ’50 van de vorige eeuw. Niet dat alles toen 100% oké was, maar we hadden geen DOODSVIJANDEN der Islam, massaal in ons midden!

    Like

 9. Jean zegt:

  De opgefokte ramstieren zitten in de ram madam faze het is nu aan ons ervoor te zorgen dat onze vrouwen en dochters ėn kleindochters niet alleen op straat lopen, levensgevaarlijk met dergelijke perverse eikels op ons grondgebied.
  De eerste feestdag die ik elk jaar zal vieren is de dag dat alle moslims van ons grondgebied geflikkerd worden en m.i. is die dag niet meer veraf, voor mij mag het morgen al plaatsvinden want van dergelijk achterlijk barbaars tuig hebben wij niets positiefs te verwachten enkel een gigantische fobie.
  Voor de aardigheid, ga een naar Google en tik daar in Gerald Celente muslims, voor alle duidelijkheid, die man fantaseert niet zijn visie is helder en duidelijk, hopelijk is dat hoofdstuk betreffende die achterlijke gewelddadige barbaarse smeerlapperij tegen 2016 echt verleden tijd. Mijn steun krijgtt hij sowieso want is zit met een gigantische islamfobie, mijn huisdokter heeft er geen medicijn voor…

  Like

  • Yvonne van Cleef zegt:

   Jean;ook ik kan er niet meer naar kijken,maar aangezien ik op straat en in winkels bijna geen Nederlanders tegen kom,zal ik wel moeten!Ik probeer ze dood te kijken,helaas tot nu toe zonder resultaat!Mijn dochter wordt er zelfs echt,lichamelijk,misselijk van!Over fobie gesproken!Dus:U staat niet alleen met uw gevoelens!

   Like

 10. Trucker zegt:

  wat krijgen we nu ramagedram en ik lees dat pennings het schrijft zoals de islam(iet) het graag heeft.
  TO HELL WITH THIS CRAP, ik ben Katholiek en moet dus geen gezeik over islam(ieten) enb hun achterlijke gedoe lezen.
  Penning schrijf eens over de katholiek Vastenmaand en mijn jaar kan niet meer stuk.
  ramagedram… ik heb, zoals gisteren gepend genoeg varkensvlees opgeslagen om zes maand vooryut te kunnen maar uit respect voor de vrome Katholiek geloofsbelijder zal ik nooit provocerend gedrag vertonen als zij hun vastenmaand houden.
  Voor de islam(iet) en ramagedram lgt dit helemaal anders dan zijn we solidair met de Westerse Waarden en die zijn niet dezelfde als die van de islam(iet).

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  En wij moeten het maar allemaal slikken! Dat krijg je door toedoen van VVD,PvdA,CDA,D66, die door hun 42 jaren regeren ons deze horde onaangepaste muzelmensen in de maag hebben gesplitst! En wat de nieuwe voorzitter van de VNO/NCW betreft, de heer de Boer, ik daag deze man uit, dan ook de MOSLIMS en andere uitvreters aan te pakken! Maar ik geef jullie op een briefje, dat deze NOOIT VAN ZE LANG ZAL ZE LEVEN HOEVEN TE WERKEN! Daarvoor zorgen de RODEN en de GOEDMENSEN wel! Neen, wij geboren Nederlanders, moeten betalen, werken, en onze mond houden! Wat een kotsland is dit land geworden!

  Like

 12. Infidel Pride zegt:

  Ik lees over zwak, ziek en misselijke moslims op de werkvloer door het hele gebeuren rond deze vastenmaand ramadan.
  Verder lees ik op een nieuwssite dat een onderminister uit Rusland aan de VS en EU vraagt om eens actie te gaan ondernemen tegen het opkomende moslimterrorisme in de wereld (hopelijk doen ze dat zelf ook).

  Ik denk dan maar zo; Gebruik die vastenmaand dan tegen de soldaten van allah/mohammed.
  Halverwege deze maand lijkt mij een goed moment om zo rond zonsondergang elke keer toe te gaan slaan. We weten immers waar ze dan mee bezig zijn.
  Echte volgers van de profeet luisteren goed naar de voorschriften van de islam.
  En dat zijn die gasten van al-schaap, boko farm en pisis.
  Of gelden er voor hun andere regels?

  Like

 13. Yvonne van Cleef zegt:

  Tijdens de rammeldan!!! mogen ze van alles niet;geldt dat ook voor moorden,oorlog voeren?

  Like

 14. Trucker zegt:

  als ik me niet vergis gaat pPnnings artiekl over de islam(iet).
  Toch vinden heel wat regeerders dat het weeral eens tijd is om NOG MAAR EENS TEGEN HET Khatolieke geloof te stampen.
  Het is een STOMME DOMME bedoening waar het hier gaat over de verfoeilojke islam(iet).
  Het is een oud zeer dat ik al vaker heb geduid op deze blog er is GEEN JOTA bklokvorming.
  Ga in retraite dat STOMME DOMME Katholiek bashing is ook weer in de kaart van de islam(iet)/
  Jullie doen maar, maar of jullie het begrijpen NEE, weet ik zeker.

  Like

  • BertG. zegt:

   Nou heb ik nog even terug gelezen allemaal, maar er wordt nergens tegen het katholieken geloof getrapt.
   Trouwens ik ben zelfs nog gedoopt ooit, 1ste communie, vormsel (of zo iets).
   Ik heb ’t allemaal meegemaakt en tot me 13de op RK scholen gezeten met nonnen voor de klas. Ik vond het er altijd wel gezellig.
   Volgens mij 1 van de minst opdringerige geloof dat er is. Ik heb er niks aan over gehouden wat dat betreft zo als andere ergens levenslang aan vast zitten.
   Als ik toch wat zou moeten geloven, dan ben ik zondag weer aanwezig.

   Like

   • danny zegt:

    Ik ben atheist. Heb niets met geloof. Ik respecteer christenen, behalve die idiote TV dominees in de VS, die maken me misselijk met hun anti-homo en anti-abortus geleuter.

    Like

   • BertG. zegt:

    Als ik toch wat zou moeten geloven, dan ben ik zondag weer aanwezig.

    Dit was bij wijze van spreken, ik heb verder ook niks met welk geloof dan.
    Zolang ze mij niet lastig vallen, vind ik het best wat ze allemaal doen.
    Maar sommige worden wel vervelend zoals inderdaad die fanatieke TV dominees.

    Like

 15. Tistochwat zegt:

  Ik zag gisteren en stapel ‘haham’ handdoeken in een winkel liggen.
  Bah, ik ben die ‘koeltoer’ toch zo beu!
  Maar maakt u zich vooral geen illusies, want we komen er nooit meer van af.
  Op internet lees je nog zeer regelmatig boze reacties van islam-knuffelaars die vinden dat wij de moslims onheus bejegenen en zolang dat nog zo is…

  En wat een kunst, dat ‘vasten’!
  Ik heb er geen enkele moeite mee om de hele dag niets te eten of te drinken (ik drink veel te weinig) en het is in mijn ogen absoluut geen prestatie om de hele dag te ‘vasten’ als je je na zonsondergang helemaal kunt volproppen en kunt laten vollopen.
  Tjonge wat een jankende watjes, die islamieten!

  Ik denk dat ze tijdens de rammendan niet eens de kracht hebben om iemands hoofd eraf te snijden.

  Like

  • BertG. zegt:

   ‘haham’ handdoeken”?
   halal handdoeken of haram handdoeken. Wat heb je nou gezien in de winkel.
   Kan me verder er niks bij voorstellen wat er aan een handdoek zou kunnen mankeren.

   Like

   • Tistochwat zegt:

    Ik bedoelde ‘hamam’; excuses voor het typfoutje.
    Ik ben zwaar allergisch geworden voor ‘oosterse gebruiken’, dus ‘hamam-gedoe’ beschouw ik ook als ‘westers-vreemd’.
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Hamam

    Like

   • BertG. zegt:

    Nou begrijp ik ‘m. Voor een Turks badhuis dus.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Tistochwat, 12.23u.Oh, hammam handdoeken!
    Nou, ik heb hier, dacht ik, ook al eens een paar keer laten vallen hoe ík over dat hammam-gedoe denk.
    Ik douche al elke ochtend en dat is mij voldoende. Het idee om je nu en dan ‘ritueel’ (ook al weer voor allah, natuurlijk) te laten “reinigen” op een plek die alleen voor vrouwen bestemd is, heeft me altijd al zó tegengestaan, dat ik mezelf gezworen heb om nooit ook maar één voet in een hamman te zetten.
    Er is zelfs een tijd geweest dat de vrouwenbladen het aanraadden en dat snapte ik al niet; ik vond dat altijd al gebeuzel!
    Eens even nadenken: Is het famke Femke in haar documentaire nog in zo ’n badhuis geweest? Precies weet ik het niet meer. Het is wel net iets voor hààr!

    Like

 16. Tempelier. zegt:

  De BB is al opgepoetst, nu het weer nog.

  Like

 17. lucky bee zegt:

  Voor mij bestaat er geen Moslims in Nederland; het is tegen de wil en Wetten van onze God van Abraham Isaak Jacob en Mozes.De 10 Geboden. Exodus 20 vers 1-26.Dus geen moslims betekent ook geen RAMADAN.Ik kan gewoon rustig slapen.Welterusten allemaal.

  Like

  • BertG. zegt:

   Volgens mij is lucky bee een ontzettend grote kerel en verschrikkelijk breed.
   Dan gaan ze allemaal wel vanzelf aan de kant. Kan niet anders.

   Anders ben ik toch benieuwd hoe jij boodschappen doet.
   Of je laat alles bezorgen en komt nooit meer buiten.

   Like

 18. Trucker zegt:

  meneertje zegt:
  28 juni 2014 om 18:54
  @Trucker,
  Ik had u dringend verzocht niet meer rechtstreeks op mij te reageren.
  Bent u dat nu al weer vergeten?
  Ik herhaal het: ik wil helemaal nooit iets met u te maken hebben.
  Elders kunt u over mij schrijven wat u wilt, zo lang u mijn naam niet noemt.

  Hey meneertje waar hebt u die uiterst belangrijke boodschap geplaatst (?) moet u in alle eerlijkheid zeggen dat ik uit de lucht val, had ik die KLOERIGHEID gelezen zou ik inderdaad niet meer leuteren tegen of over u.
  Cut the crap en maak me eens duidelijk waarom u zo ONZIN schrijft.
  Ten andere Bron’s blog is openbaar toegankelijk en het staat iedereen vrij om te schrijven (met inachtneming van the Boss uiteindelijke goedkeuring) over wat of wie hij wil, inbegrepen met WIE hij/zij wil.
  Uitluisteren meneertje, pen (uit het blote hoofd) van begin 2000 op forum’s of blogs (ook buitenlandse) en heb dergelijke onzin als ik nu lees nog nooit tegengekomen, nog nooit meneertje.
  Nogmaals mijn vraag, wat is uw argument dat ik voor u personna no gratta ben leg eens uit.
  Nog eentje meneertje, op deze blog zijn er nog piepeltjes die mij of mijn pennevruchten negeren (en lekker naar elkaar pb’tjes sturen), lees meneertje DAAR LIG IK GEEN SECONDE VAN WAKKER Bron is the boss en heb je een probleem ga bij Bron janken (je zal overigs de eerste niet zijn).

  Ik wet hoe het altijd geweest is mama hij pest mij, meester hij pest mij, sergeant hij pest mij en baas hij pest mij zo is ga lopen met je zever godverdomme

  Like

  • Trucker zegt:

   Eu hBron weet jij van dergelijk bericht dat die vent heeft geplaatst want ik lees namelijk niet alle onderwepen.
   Ook mogelijk dat deze meneertje zich niet wil ophouden met mensen zoals ik…weet ik niet maar moet in alle eerlijkheid toegeven dat dit de origineelste posting is die ik ooit heb gelezen op het www (alé die naar mij gericht is).

   Like

  • Trucker zegt:

   had ik die KLOERIGHEID gelezen = had ik die KLOTERIGHEID gelezen

   Like

   • Harry zegt:

    Trucker , een beetje met zo’n achterlijke vrachtwagen van hot naar her rijden is nog heel wat anders dan een zinnig commentaar leveren .
    Nu weet ik dat het niet populair is om over taalfouten te zeuren , maar als je als Nederlander Uw commentaar drie keer of meer overnieuw moet lezen om er nog iéts van te begrijpen , dan geeft dat niet zoveel vertrouwen in de waarde van Uw waarnemingen en commentaren .

    Nou ken ik meneertje ook niet persoonlijk , maar uit de consistente kwaliteit van zijn commentaren lijkt me dat een meneer wiens visie op velerlei fronten niks dan de allergrootste waardering oogst . Ook zijn feitenkennis is enorm , ondanks zijn leeftijd .
    Zijn commentaren zijn messcherp en buitengewoon beschaafd .
    Velen zouden daar een voorbeeld aan kunnen nemen .
    Ook ik .
    En misschien ook U ?

    En dit heeft niks met pesten te maken , maar meer met enig kwaliteitsbesef .

    Like

  • meneertje zegt:

   Ik zal u nog één keer antwoorden.
   Mijn dringende verzoek om u niet meer rechtstreeks tot mij te wenden staat in de draad “Voorportaal tot de superstaat. Brussel plant de invoering van de EU-politie.”
   (inmiddels in het archief); 26 juni: 11.06.”

   Waarom ik een grote hekel aan u heb, heb ik al eens eerder op dit log gezet, maar ik wil het best nog een keer herhalen.
   Ongeveer een jaar geleden (schatting) was er een draad over de doodstraf. Ik verklaarde mij niet principieel tegen de doodstraf, maar wees er op dat er inmiddels in Nederland veel gerechtelijke dwalingen zijn geweest in moordzaken. Omdat de doodstraf niet herstelbaar is, ben ik op praktische gronden toch tegen de doodstraf.

   U reageerde hierop met veel dédain, scheldwoorden (“piepeltje” is uw meest geliefde) en schreef voorts : “links gelul” en nog een flinke belediging die ik nu niet meer weet.
   U omkleedde dat met nog meer scheldwoorden; u scheen mij diep te haten ofschoon ik voordien nog nooit enig internetcontact met u had gehad.

   Kort daarna schreef ik iets over Poetin dat u niet beviel en een nieuwe reeks scheldwoorden daalde op mij neer ( met weer heel veel ” piepeltjes”.)
   Interessant was dat andere commentatoren veel ernstigere beschuldigingen aan het adres van Poetin hadden gericht, maar daarop reageerde u niet.

   U moest beslist MIJ hebben, dat was duidelijk..

   Omdat ook uw gebrabbel mij tegenstond (ik weet dat nu iemand uw commentaren corrigeert, zodat zij, anders dan vroeger, althans enigszins leesbaar zijn), besloot ik niet meer op dit log te schrijven.
   Na drie maanden heb ik het toch nog maar eens geprobeerd.
   Maandenlang heb ik geen last van u gehad, maar nu lijkt u moed te verzamelen om mij toch weer te gaan aanvallen.
   Reken er op dat ik (verbaal) terugsla.

   Ik ben oud en ziek, maar ik laat mij toch niet door een minkukel als u opvegen.

   Als u mij echter met rust laat, zal ik ook geen woord meer tot u richten.

   Like

   • meneertje zegt:

    Herstel:
    de draad is “Islamitische afgevaardigde wil voorzitter van het Europees Parlement worden” (ook in het archief; door mij opgegeven datum en tijd kloppen.

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Dat doet meneertje nu juist NIET: Bij Bron janken!
   Hij heeft voor zijn gevoel slechte ervaringen met U en is volwassen genoeg om U dat persoonlijk te laten weten! Toen hij enige maanden geleden terug kwam hier, na maanden afwezigheid, liet hij doorschemeren dat hij met iemand hier slechte ervaringen had. Een naam werd niet genoemd, maar daar hij wel duidelijk maakte dat het met de term ‘piepeltje’ te maken had, vermoedde ik al direct, dat het met U in verband stond. Nu weet ik het wel zeker!
   U bent in de grond geen kwaaie, Trucker, maar U braakt er maar van alles uit! Wat dat betreft heb ik óók mijn ervaringen met U, wat U misschien nog zult weten. En het rotte is -voor het geval U daar niet bij stil mocht staan- dat de hele site alles zo lekker méé kan lezen. Daarom reageren sommigen zo overgevoelig op bepaalde dingen!
   U zou wat beter kunnen opletten, wat U intikt: Het voordeel van een site is, dat een impulsieve uitspraak altijd weer bijtijds ingetrokken kan worden!
   Val dus nu niet zo onberedeneerd uit en kijk liever naar uw eigen aandeel hierin!

   Like

   • meneertje zegt:

    @Theresa Geissler,
    “U bent in de grond geen kwaaie”. Tenzij u dat in letterlijke zin meent, moet ik u tegenspreken.
    Die man is zonder meer een ruziezoeker.
    Waarom reageert hij eigenlijk niet op Vlaamse logs? Ik vermoed dat hij daar overal een ban heeft gekregen.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    In letterlijke zin? Ik geloof het wel, meneertje.
    Ik heb in het verleden zelf kwestie met hem gehad en toen ik daarop van me afbeet, schrok hij kennelijk toch en deed een poging tot verzoening.
    Weliswaar verschrikkelijk knullig, maar hij probeerde het toch.
    Het is inderdaad een tamelijk hopeloos geval, een ‘onvlaamse’ reageerder, aangezien het voorzichtig formuleren doorgaans het kenmerk van de Vlaming is.
    Misschien een type, dat schrikt zodra een vrouw zich tegen hem keert, maar zich in een kwestie met sekse-genoten ongelimiteerd kwaad kan maken.
    Dat kan ik enigszins begrijpen, want bij mij werkt het precies zó. Omgekeerd dan.
    Dat hij emotioneel onevenwichtig is, lijkt mij zeer waarschijnlijk. Volgens mij moet je niet in levende lijve met hem te maken hebben.
    Maar zeker op een site zou hij beter moeten letten op wat hij intikt: Je hóeft hier niets uit te flappen, als je per sé niet wilt.

    Like

 19. Trucker zegt:

  de laaste die ik verspil aan die vent “meneertje” : zo ken je je bondgenoten in tijden van noodzaak.
  Nu zit ik echt te dampen achter mijn keyboard goe dat we virtueel bezig zijn.
  Is van het kaliber Hans Jansen intellectueel en theoreticus en weet van de noodzakelijkheden op het terein geen bal af ik een beetje meneertje maar ik zou nooit omkijken naar een subject als u.
  ben echt laaiends is gedan voor vandaag

  Like

  • Harry zegt:

   Nou heb ik het verdomd alwéér drie keer moeten lezen om er iets van te snappen .
   Zo verschrikkelijk anders is Belgisch toch niet van Nederlands ?

   Like

   • meneertje zegt:

    @Harry, 21:15 en 21:19,
    Hartelijk dank voor uw commentaren
    Ook @Theresa Geissler bedankt.
    Ik denk dat, dank zij u beiden, de lezer nu zelf wel kan uitmaken hoe dit domme conflict in elkaar zit.
    Steun zoals die van u beiden is toch altijd overtuigender dan wanneer ik zelf in de aanval of verdediging ga.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Nee, maar wat hij schrijft is dan ook geen…..Vlààms. Ik kan het niet thuisbrengen, maar dàt is het niet.
    (Tip, Harry: Zeg geen “Belgisch,” want dan gaan ze daar allemaal over de rooie!)

    Like

   • Willie zegt:

    Harry , (niet gaan steigeren nu) tot nu toe heb ik er echt nooit een bal van verstaan als een Nederlander me wat wil uitleggen en praten met me : :misschien zou ik ABN beter verstaan ??? Ergens op deze blog staat over de Engelsen : met hun vieze neusklank , wel hoogtijd dan dat de Nederlanders ook eens deftig gaan spreken en ARTICULEREN ipv hun keelklanken te gebruiken ??

    Like

   • BertG. zegt:

    Ach Willie, voor mij hebben Vlamingen weer onbegrijpelijke woorden waar ik nooit uitkom zonder google (of ik vraag het even), zo als franskiljons, kalotes en nog veel meer.
    Deze woorden ga ik echt niet tegenkomen in mijn NL’se woordenboeken.
    Zo leer je nog eens wat.

    Like

  • danny zegt:

   Laten we elkaar respecteren hier. We hebben hier gemeenschappelijk de pest aan de islam en de EUSSR. Toch niet aan elkaar hoop ik? Dan spelen we onze tegenstanders alleen in de kaart, met ruzie maken en hatelijk opmerkingen. Stop aub met vliegen vangen. Houdt het graag bij kritiek op de islam en de EUSSR. Geen persoonlijke vetes graag.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @danny: 23.22. uur, op 28/6. Ik ben daar ook voor Danny. Laten WIJ als Patriotten verenigd staan, tegen onze grootste vijanden: de EUSSR en de ISLAM. En mensen laten we elkaar in onze waarde laten. EENHEID MAAKT MACHT!

    Like

 20. Joost Visser zegt:

  Volgens de laatste statistieken zit 10% van de kinderen permanent in de Ramadam, maar dan 24 uur per dag. Om van de ouwetjes maar niet te spreken.

  Like

 21. Trucker zegt:

  Goed een frisse kop en (zucht) hier gaan we.
  @ Harry “Belgisch” is GEEN taal, werd en wordt nooit gebruikt om de Nederlandstaligen (de Vlamingen) of de walenkoppen hun taal te duiden, dit is een woord dat de pegisisten gebruiken om een onbestaand land te duiden niet om een taal te duiden.
  Die platvloerse opmerking “…een beetje met zo’n achterlijke vrachtwagen …” over een beroep dat minder eenvoudig lijkt dat het is laat ik voor uw rekening, meen me te herinneren dat u een ondernemer bent, nou elk beroep heeft zijn merites.
  Wat ik ook nog niet vergeten ben is dat u er blijkbaar trots op bent om een “platte” racist te zijn, onderwerp even vergeten waar ik u (brand)merkte als racist en u daar zelfs nog prat op ging, nu ik ben tegen de islamiet of die zwart geel of groen is voor mijn part, het is een ideologie die moet bestreden wordenen verwijderd uit de Westerse Wereld maar heb no problems met kleurlingen.
  Verder zijn mijn “waarnemingen en commentaren” (ik citeer u even) uitstekend wat blijkbaar van uw kijk op de zaken niet gezegd kan worden.
  “pesten”…ik zit op een forum of een blog om te commuiceren.

  Dame(tje) Geissler vraag eens aan Bron (the Boss) naar de mail van 30-05-2014 die ik hem gestuurd heb en meer bepaald de laaste alinia.
  “…emotioneel onevenwichtig…” zo iemand heten ze labiel, dat is een zware beschuldiging die u uit Dame Geisller…maar dit maakt het dan weer goed “…U bent in de grond geen kwaaie…”.
  Klopt, ik ben iemand die ze met rust moeten laten en dan laat ik een ander ook met rust,ik ben associaal steek ik niet weg, heb het al vaker gepend op Bron’s blog dat ik niemand in mijn hok wil.
  Als ik aan het werk was en het ging mis met klootzakken stapte ik uit dat wel kan mezelf soms niet kontroleren dat is ook waar.

  Meneertje…ach Meneertje, de bedoeling is dat ik uw wantrouwen wegneem dus …
  Ik heb nooit de bedoeling gehad om u persoonlijk te raken NOOIT, ik zit op een forum of blog om dialogen uit wisselen met gelijkdenkenden (in grote lijnen althans) niet om mensen te kwetsen noch te minachten.
  Dat u mijn commentaren op u beschouwd als een aanval is louter toeval, ik ben op deze blog (of andere forums) als in the real life, recht voor de raap (zoals jullie Hollanders het graag zeggen), direct en zonder omwegen.
  Als u de moeite zou nemen al mijn comments er op na te lezen (geen reringe ervaring I know) zal u zien dat ik steeds alles bij naam noem waar ik mee bedoel dat ik geen omfloerst taalgebruik hanteer want dat haat ik dat geslijm en dat geflikflooi. Zo ben ik in het echte leven ook en de mensen met wie ik werkte waardeerden dit ze wisten wie of wat ik was.
  Ik lees dat u schrijft “scheldwoorden” tegen u… tja mijn taalgebruik is nu niet gecultiveerd omdat ik andere prioriteiten heb in mijn leven dan opletten dat ik niet één woord verkeerd uitspreek, dat ik anderen daarbij kan kwetsen lig ik niet wakker van, men moet er maar tegen kunnen.
  “Zelfoverschatting”…Meneertje, beter daaraan onderhevig te zijn als twijfelen aan jezelf.
  Zal eens iets pennen Meneertje, ik was 14 jaar als mijn vader stierf daar hou je een trauma aan over kan ik je zeggen, ik was 24 en de psyche begon er verwrongen uit te zien, heb toen aan introspectie gedaan Meneertje, de hele hap van voor naar achter en vice versa. Resultaat ik ben mijn eigen shrink (of psychiater zoals u wil) en ken mezelf en mijn tekortkomingen én kwaliteiten ZEER goed en ik weet dat zelfs geen 0.5 % op deze blog dit van zichzelf kan zeggen.
  Aardig om vermelden ik heb echt de pest aan intellectuelen, dat is een soort waar ik in the real life mijlenver vanaf sta omdat ze in een andere wereld leven als de mijne en ik al “aanvaringen” heb gehad met deze soorten zeker als ze denken moreel superieur te zijn aan mij, I could kill.
  Nog een openbaring ik ben geen kolos van 1m90 en 120 kg, integendeel maar het is niet de lengte die het hem doet Meneertje, heb in mijn hele leven genoeg grote mannen achteruit zien dienzen bij conflictsituaties.
  Wat geen zelfoverschatting is Meneertje…mijn kennis over wapens daar ben ik bijna lyrisch over (ElsevierNL heeft me geband omdat ik op een gegeven moment te gedetailleerd was in de context wapens), ik ken ze van uit mijn jeugd en ken ze nu nog steeds.
  Wat ik verder ook heel goed ken Meneertje is (waar ik vaak naar verwijs) “het trapje tegen de knie”, in een conflictsituatie mag je een beer tegenover je hebben (geen reroutineerde straatvechter want die kent het) en je haalt hem zo onderuit omdat zo goed als iedereen werkt met het bovenlichaam.
  Altijd een grote interesse gehad voor zaken die de meeste geen interesse voor hebben zoals strategie en dan is het maar een stap naar Sun Tzu, dat kan ik bijna reciteren uit het hoofd net als die islamieten in hun koranscholen.
  U bent oud en ziek en verwijt me een “minkunkel” te zijn, ik stond eerlijk gezegd niet zo stil bij uw leeftijd en zal zeker niet bewust onbeschoft zijn (ik kom trouwens uit de generatie waar je nog leerde rechtop te staan in de tram of bus voor oudere mensen of zwangere vrouwen).
  “minkunkel” als u dat denkt over mij ook goed maar niet vergeten Meneertje we hebben allemaal (behalve de fucking islam(iet)) onze plaats in de maatschappij rijk/arm of jong/oud.
  Voel u vrij om te pennen op Bron’s blog Meneetje , ik zal een tijdje uit het zicht verdwijen zodat u zich niet gehinderd voelt maar nogmaals dat ik u “moet hebben” is niet waar en is louter toevallig (er zitten op Bron’s blog enkele die ik ronduit schoften vind en in the real life zou ontwijken) maar uw bijdragen zijn een verrijking net als Pennings die ik nimmer zou willen tegenkomen maar een zeeeeer begenadigd schrijver is en een baken is op deze blog.
  Meneertje ik zal zorgen dat u mijn “gebrabbel” niet meer moet lezen maar hou één zaak voor ogen op deze blog id de core business islamofoob en Rechts, beide met ik con brio in geslaagd en bovenop ben ik ook nog eens Vlaams Nationalist wat wil zeggen dat pelgie er voor mij niet is, Dame Geissler heeft dit goed opgemerkt er zijn er inderdaad die “over de rooie” kunnen gaan (en ik ben daar éne van).
  PS Meneertje hoe komt u erbij dat er iemand mijn teksten “corrigeert”, behalve mijn alter ego ken ik niemand die ik aan mijn geschrijf laat prutsen, deze tekst heb ik tweemaal overlopen en eens goed opgemaakt kwestie dat het universeel Nederlands lijkt en geen gebrabbel.

  Like

  • BertG. zegt:

   Mijn waardering gaat uit naar elke vrachtwagen chauffeur. Mijn vader was er ook 1.
   Dus geen gezeik over vrachtwagen chauffeur, want zo simpel is dat niet altijd.

   En over Belgisch, Vlaams of Walenkoppen (franskiljons), dat kunnen wij toch niet allemaal precies weten in NL wat nou precies het verschil is.
   Inmiddels heb ik het nou wel door maar dat komt hoofdzakelijk door deze site.

   Like

 22. Jan zegt:

  Camoron’s ramadamadingdong message with corrections

  Like

 23. Avidia zegt:

  meneertje zegt:
  28 juni 2014 om 10:25
  Meneertje, ik weet daar alles van, ben opgegroeid in een internaat, nou, dan weet je het wel, toen ik er eindelijk uitging heb ik gezworen nooit meer naar de kerk te gaan.

  Like

 24. Avidia zegt:

  Tom Hendrix zegt:
  28 juni 2014 om 12:00
  Zoveel als het kan minder, minder, minder, belasting zien te betalen, ze halen het maar bij hun lievelingen

  Like

 25. Avidia zegt:

  Meneertje, laat U zich niet afschrikken door ook maar iemand. Wij houden van U en willen U bij ons houden. Dag meneertje groetje van Avidia

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s