Het Stockholmdualisme van Ari Shavit (13)

Screenshot_29

(Door: Martien Pennings)

Dit is de duidelijkste foto van Mohammed Dahla die op de internetten te vinden is. Dat past eigenlijk wel bij het vage leugenverhaal van deze obscure en louche Palmaffia-advocaat, soulmate van Ari Shavit. Die lullige, vage foto is bijna zeker door Shavit zelf genomen, want hij siert een artikel in de islamofiele zelfhaatkrant Haaretz uit 2003, geschreven door Shavit, waarin hij vertelt van de vriendschappelijke invoelingsreis die hij met deze Mohammed Dahla ondernam naar Galilea. Dat was een intiem onderonsje van een collaborateur met zijn doodsvijand, van een dhimmi met zijn meester en dus zal er geen fotograaf bij zijn geweest. Het hoofdstuk 13 van Shavits boek is een herdruk van dit artikel in Haaretz en het draagt de titel “Naar Galilea – 2003″.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Israël. Bookmark de permalink .

7 reacties op Het Stockholmdualisme van Ari Shavit (13)

 1. Theresa Geissler zegt:

  Nou, Martien, ik moet zeggen: Als het Stockholmdualisme van Ari Shavit ergens in je analyse bepaald pijnlijke vormen begint aan te nemen, is het wel in dit hoofdstuk. Met open mond zitten lezen.
  Dit is dus….eh….een vriend van hem, hè, een soulmate, zogezegd. Juist……
  Ik zal je wat zeggen: Als iemand, voor mijn part een gewaardeerde vijand-vriend, tijdens zo ’n lange rit op een degelijke toon tegen MIJ begonnen zou zijn, had ik allang de wagen met knarsende remmen aan de kant gezet, het portier opengerukt en gezegd: “Onmiddellijk uitstappen. De weg terug da je maar lópen!”
  Of waarschijnlijker was geweest dat het nooit tot die rit gekomen was, want met een figuur, die zo ’n aanmatigende houding aanneemt, zou ik nooit contacten willen onderhouden. Maar Ari Shavit vindt dat kennelijk prachtig. Een uitdaging.
  Dat die Dahla een rasechte moslim is, dat is intussen wel duidelijk: Waar haalt die vent anders de onbeschoftheid vandaan?!
  Je hebt gelijk, het dingt nu pas goed door: Die Ari Shavit moet nodig psychiatrisch behandeld worden voor een ernstig Stockholm syndroom. In ieder geval lijdt hij aan een ongezonde dosis wegmetonsisme…..
  Te belachelijk voor woorden, dit…..!

  Like

  • Ah, Theresa!
   Ja, het is vreselijk.
   En die vent is met zijn boek wereldberoemd geworden.
   New-York-Times bestseller en weet-ik-wat-allemaal.
   Die stompzinnige Amerikaanse Joodse `liberals` lopen bijna collectief met hem weg
   Tot in Israël wordt hij ook door de wat kritischer types gezien als: ja-die-Shavit-dat-is-toch-wel-wat.
   Ik had die indruk in het begin ook, maar ik had ook meteen een groot wantrouwen, vooral op grond van dit hoofdstuk 13, daarom ben ik hem gaan fileren, .
   Nog vier hoofdstukken te gaan, want het zijn er in totaal 17.
   Daarna moet ik zien of ik uit al die hoofdstuk-fileringen een degelijk essay van maximaal 8000 woorden IN HET ENGELS kan produceren.
   En dat moet ik dan zien te slijten aan degelijk Engelstalig weblog.
   Ik ga tzt Front Page Magazine proberen.

   Like

   • win zegt:

    keep up the good work mr pennings,
    win

    Like

   • Ahava zegt:

    Martien, je kreeg ook al een bedankmailtje van me, en hier wil ik mijn bewondering voor je uitmuntende analyse van Shavits boek ook benadrukken. Ik las het eind vorig jaar, kreeg het vers van de pers van mijn ‘boekenbroer’ die weet hoe ik van Israel houd. Alleen al de flaptekst met termen als ‘bezette gebieden’ stond me tegen. Maar evenals bij jou, begon ik er toch enthousiast aan. Mijn weerzin groeide en kwam tot een hoogtepunt bij het lezen van dit hoofdstuk, niet voor niets nummer 13 denk ik dan, bij het verafgoden van die vuige islamitische advocaat. Zo’n vriend bij wie je geen vijanden meer nodig hebt.
    Nog vier hoofdstukken te gaan. Het is een boek op zich, jouw analyse! Als uitgever ben ik zee geïnteresseerd…
    Je hebt mijn mailadres.

    Like

 2. Vederso zegt:

  Wat ik me zit af te vragen; welke processen vinden in dit Stockholmdualisme nu exact plaats? Of wil Shavit alleen maar aardig gevonden worden? Misschien besteedt je er aandacht aan in de conclusie?

  Like

  • Het is altijd moeilijk in hoofden kijken, Vederso, zelfs in dat van mezelf.
   Maar bij elke aflevering zeg ik het volgende:

   “Wie de term Stockholmdualisme wil begrijpen die ik van toepassing breng op “Mijn Beloofde Land” van Ari Shavit – waarvan hier het dertiende hoofdstuk wordt besproken – moet naar de eerste alinea’s van deel een.”

   Voorlopig is dat wat ik ervan kan maken.
   Wat raadselachtig blijft: hoe kan een insider als Shavit de “ijzeren feiten” die ik telkens opsom en die ook hij MOET kennen, blijven negeren?

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Hoe kunnen andere Israëliërs, die volgens jou eveneens met hem weglopen, die ‘ijzeren feiten’ blijven negeren?
    Je kunt trouwens met betrekking tot Nederland soortgelijke vragen stellen: Links MOET er toch wel van op de hoogte zijn, dat de Nazi’s tegen Joden waren en NIET tegen moslims. Waarom noemen ze Wilders, die vóór de Joden is, dan een Nazi? Nog sterker, waarom hoor je hier en daar, dat Israël Nazistisch is? -De grootste kolder die je je voor kunt stellen…..
    Als mensen voor zichzelf een bepaald plaatje wensen te creëren is meteen alle logica zoek ten gunste van dat plaatje. Bij Shavit is dat kennelijk niet anders.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s