Van belastinggeld: Europarlementariërs op snoepreis naar Kroatië

Screenshot_36

Het Hilton Imperial Hotel in het Kroatische Dubrovnik

(Vertaling: E.J. Bron)

Afgevaardigden van de Europese conservatieven ondernamen een snoepreisje naar Kroatië. Officieel wilden ze zodoende “een beter begrip van de politieke situatie in Kroatië” krijgen. De kosten van de vijfdaagse “studiereis” bedragen voor de belastingbetaler ongeveer € 37.000,-

Meerdere Europarlementariërs van de fractie “Europese Conservatieven en Hervormers” (ECH) ondernamen op kosten van de belastingbetaler een snoepreisje naar Kroatië. De afgevaardigden veroorloofden zich vluchten eersteklas, onderkomen in een vijf sterrenhotel en een exclusieve keuken. De totale kosten voor het vijfdaagse uitstapje bedragen meer dan € 37.000,-

Als officiële reden voor het uitstapje geven de afgevaardigden “studiereis” aan, zoals de “Daily Mail” bericht. Ze werden door de Kroatische Europarlementariër Ruza Tomasic voor “zakelijke doeleinden” uitgenodigd en wilden het weekend samen met andere Europarlementariërs van de ECH-fractie gebruiken om van gedachten te wisselen over de hervorming van de EU. Daarvoor checkten ze voor € 250,- per persoon per nacht in het “Hilton Imperial Hotel” in Dubrovnik in. Behalve een uitstapje naar het eiland Korcula stond er ook een privévoorstelling van de internationaal bekende celliste Ana Rucner op het programma.

Onder de veertien afgevaardigden die deelnamen aan het snoepreisje, bevonden zich ook zes leden van de Britse Conservatieven (Tories), waaronder de nieuwe groepsleider van de ECH-fractie, SYed Kamall. Ook de Torie-afgevaardigden Martin Callanan en Marta Andreasen gingen mee naar Kroatië, hoewel zij allebei hun zetel na de slechte verkiezingsresultaten in mei moesten inleveren. Ze verdedigden zich door te zeggen dat zij nog steeds Europarlementariërs zijn, totdat het nieuwe Europees Parlement voor het eerst bij elkaar komt.

Het zou “een teken van vriendschap” zijn dat men elkaar niet voor gesprekken in Brussel ontmoet, maar aan de Kroatische kust, zei de afgevaardigde Andreasen tegen de “Daily Mail”. Zo zou men “een veel beter begrip van de politieke situatie in Kroatië” gekregen hebben.

De afgevaardigden van de Tories hadden in de EU-verkiezingscampagne nog de belastingverspilling van de EU aan de kaak gesteld om stemmen te winnen.

“De Europarlementariërs van de Tories zijn schijnheilig. Ze kunnen weliswaar de verspilling van belastinggeld door de EU in een persmededeling bekritiseren, maar in werkelijkheid kan niemand dat beter dan zij. Het is stuitend”, zei de woordvoerder van UKIP, Paul Nuttall, over het incident.

Europarlementariërs genieten aanzienlijke privileges. Afgezien van talrijke belastingvoordelen sparen bijvoorbeeld veel van hen een tweede pensioen met openbaar geld bij elkaar. Daarvoor leggen ze geld in een investeringsfonds in het belastingparadijs Luxemburg in, dat met het geld op de financiële markt speculeert. De als gevolg van de financiële crisis in 2008 hierdoor ontstane financieringsgaten moeten de Europese belastingbetalers betalen (meer hier).

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Europees Parlement, Graaien, Hypocrisie, politici, Rotzakken. Bookmark de permalink .

21 reacties op Van belastinggeld: Europarlementariërs op snoepreis naar Kroatië

 1. breget zegt:

  Ach ja ,als je als ambtenaar de burger alleen maar ziet als een gratispinapparaat kom je niet in gewetenswroeging .

  Like

 2. Bob Fleumer zegt:

  We worden in alle holten van ons lichaam en ziel genaaid door de EU, proost!

  Like

 3. lucky bee zegt:

  Tsia met onze geld op vacantie gaan heerlijk.Verbaasd me niet dat ze net als gelijmd op hun zetels plakken.

  Like

 4. Jan zegt:

  Rutte zei, dat als je een bijstandsuitkering hebt, en die hebben parlementariërs, dat je eerst moet solliciteren en dan pas op vakantie mag. Aan die voorwaarde is duidelijk niet voldaan. Ik mag aannemen dat zij nu gekort worden.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Jawel hoor, het feesten der communisten van de eussr moet wel kunnen doorgaan. En de klootzak RUTTE vindt het ondertussen goed, dat onze senioren in de poepluiers liggen, dat we bijna 1 miljoen werklozen hebben, dat de voedselbanken het werk niet meer aankunnen, en dat menig gezin met grote moeite het hoofd boven water moet houden! Eussr ga gauw kapot!

  Like

  • Lucie zegt:

   Smeerlap Rutte heeft het voor zichzelf wel goed geregeld voor later.
   Wat kan het hem dan bommen dat de ouderen het slecht gaat,hij wil een vet betaalde baan in Brussel,dus blijft liegen over alles en blijft tekenen zodra Brussel hem dit opdraagt.
   Tevens loopt hij nog steeds aan het handje van stassi trut Merkel,die wil immers keizerin van Europa worden,troel heeft het hoog in d’r bol.
   Van de week heeft smeerlap Rutte weer dik staan liegen voor de camera,hij gaat niet naar Brussel,wedden van wel!
   Wat een vuil tinnef zijn al die parasieten in de regeringen,die snoepreisjes getuigen er weer overduidelijk van wat een doortrapte en gore corrupte rot bende het overal is.
   Oh,kwam er maar een einde aan deze nachtmerrie!
   Zie het heel zwart in voor mijn kinderen en vooral mijn 7 kleinkinderen.

   Like

   • Jean zegt:

    Lucie,
    Er komt sowieso een einde aan die corrupte smerige bende paria’s alleen al door het feit dat WIJ aan onze kleinkinderen hun toekomst denken en omdat WIJ niet willen en ook nooit zullen aanvaarden dat WIJ gedicteerd worden dor allochtonen zoals die Luxemburger, Portugees, Duitser of Brusselaar.
    WIJ strijden in Vlaanderen voor een Onafhankelijke Democratische Seculiere Republiek en WIJ zullen dat bekomen, sowieso.

    Like

 6. fleckie zegt:

  Hoeveel OORLOGSMISDADIGERS zouden er nog leven in KROATIE? O.A.ook geestelijken:
  UIT Karol Wojtyla,PAUS en POLITICUS, van A.Krims, uitg.Onze Tijd/in de Knipscheer, isbn 9062651984.:::::::PAG 271:::’Vooral de katholieke kerk van KROATIE begon onder leiding van de aartsbisschop van ZAGREB,Kuharic,weer openlijk met de vereniging v.kardinaal Stepinac,die na de 2e Wereldoorlog was veroordeeld wegens samenwerking met de FASCISTISCHE USTASI. DE USTASA-STAAT KROATIE werd uitgeroepen na het binnenrukken van HITLERS troepen en de capitulatie van JOEGOSLAVIE. Onderdeel van zijn programma was de uitroeiieng van alle niet-katholieken in KROATIE. IN VIER JAAR TIJD VERMOORDDEN DE USTASI VELE honderdduizenden ORTHODOXE SERVIERS,JODEN,ZIGEUNERS,maar ook KROATISCHE ANTIFASCISTEN. Net als de nazi’s richtten de KROATISCHE fascisten concentratiekampen op,waarvan sommigen geleid werden door katholieke priesters. De FRANCISCAAN MIROSLAV FILIPOVIC was bijvoorbeeld als commandant van het concentratiekamp JASENOVAC schuldig aan de dood van veertigduizend mensen………..PRVISLAV GRIZOGONO,voormalig minister v.h.KONINKRIJK JOEGOSLAVIE,schreef op 8 februari 1942 in een brief aan Pius Xll “UWE Heiligheid,Ik schrijf U dit als christen.Vanaf de eerste dag v.d.onafhankelijke staat KROATIE heeft men de SERVIERS massaal afgeslacht en deze massale slachtingen gaan door tot op de dag van vandaag…Waarom schrijf ik U dit?Zie hier de reden:bij al deze ongekende misdaden,erger dan die van de heidenen,was onze katholieke kerk op tweeerlei wijze betrokken. Ten eerste was een groot aantal priesters,geestelijken,monniken en leden van katholieke jeugdorganisaties actief betrokken bij al deze misdaden,maar wat nog veel erger is,katholieke priesters werden zelfs kamp-en groepskommandanten en bevalen of tolereerden als zodanig de afschuwelijke folteringen,moorden en afslachting van een gedoopt volk. NIets van dat alles hadden zij kunnen begaan wanneer de bisschoppen het niet gebillijkt hadden,en als het al gebeurde had men KERKRECHTELIJKE processen tegen hen moeten voeren en hun het priesterkleed moeten ontnemen. Aangezien dat niet gebeurd is,kan dat slechts betekenen dat de bisschoppen blijkbaar hun placet hebben gegeven,op zijn minst door hun stilzwijgen”…….Grizogono kreeg destijds geen antwoord van PiusXll, en niet een van de bij de misdaden betrokken katholieke priesters werd ooit door het KROATISCHE EPISCOPAAT-geleid door aartsbisschop Stepinac-of door Rome ter verantwoording geroepen”.
  ################################################################################

  Like

  • fleckie zegt:

   en….. hoe reageert de kath.kerk, en het vaticaan heden ten dage op de uitmoording van CHRISTENEN,(niet katholieken?) door de koppensnellers? ( met hun furieuze moordaanslagen, SOMS ? opgezweept door het veel kauwen van QAT?)

   Like

 7. Giny zegt:

  De klootzak Rutte, als ik Maurice de Hond moet geloven heeft de VVD weer een goede uitgangspositie om de grootste partij te worden!
  Wat de senioren betreft was het gisteren in een zorgcentrum weer raak!
  Zondag is het altijd de dag dat het verpleeghulp uit Melkert baantjes bestaan!
  Ze zetten een oude dame in rolstoel op het terras, wordt verder niet naar omgekeken,
  vergeten de stoel op de rem te zetten en jawel hoor, stoel komt in beweging, rolt het terras
  af en valt om. Mevrouw beland in de brandnetels en heeft er twee gebroken benen aan
  over gehouden! De verpleeghulp begreep er niets van, zij kon er niets aan doen, ze had de
  stoel toch echt op de rem gezet!
  Met dat soort personeel worden onze hulpbehoevende mensen opgezadeld en de elite
  gaan op snoepreisjes, het is om te janken!!!

  Like

 8. Jean zegt:

  Laffe corrupte rotzooi dat is die EU troep.

  Like

 9. koloth zegt:

  Ja wij vinden dit maar niets, maar de meerderheid in Nederland vindt het prima allemaal.
  volgens de hond: D66 (de eurofiele partij) 26 zetels en booming. Dus ik vrees dat jullie en ik gek zijn.

  Like

 10. Leo zegt:

  Hoppa, daar gaan we weer!
  Verneuk de massa, spek je kassa !

  Like

 11. Yvonne van Cleef zegt:

  Eigenlijk betalen we ons krom voor alles en iedereen,behalve voor dat wat ten goede komt aan ons zelf;daar hebben we geen geld meer voor.Spijtig dat het nog veel verder uit de hand moet lopen,voordat het volk eens op de achterste benen gaat staan.En Politici,vooral die in Brussel,zijn de schaamte al lang voorbij.Wat is nou prettiger dan in de watten te worden gelegd?Tenminste,ik kan me dat zo voorstellen.alhoewel ik mijn leven lang nog nooit,door niemand,in de watten ben gelegd!Zal ook wel niet meer gebeuren ook!

  Like

 12. Jean zegt:

  In Brusselallabath loopt een rode linkse hond vrij, als die zijn bek opent kom er een verschrikkelijke stank vrij, die rode linkse hond is uiteraard een zoon van… zijn naam is Anciau een gruwelijke figuur, die rode linkse hond wil graag de erfenissen aanslaan en naar de staat laten vloeien zodat het allochtonengespuis kan verder genieten en de eigen bevolking incl. kinderen en kleinkinderen maar moeten zien hoe ze het rooien.
  Ik zou het zeer aangenaam vinden als die rode linkse hond zou geïnterneerd worden, niet even maar voor de rest van zijn leven en dat uiteraard helemaal afgezonderd van alles en iedereen.
  Ik ben er zeker van dat dergelijke rode linkse honden met dergelijke ziekelijke trekken ook rondlopen op Nederlands grondgebied!
  Een spuitje voor dergelijk ongedierte is ook welgekomen.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Die Anciau heb ik al beschreven in het voorafgaand artikel mèt foto. Deze man is zo rot als een mispel maar zijn kan, die in de broekzak van verhofstadt heeft gezeten tijdens een urenlange en warme autorit! Kan je nagaan!

   Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  @ Ik Heb Er Zo Genoeg Van: 15.15. uur. NEEN, deze ook niet! Een individueel christen, daar kan ik nog mee door een deur, maar de INSTITUTEN van ALLE,ALLE KERKEN zijn besmet, door het RODE VIRUS! Dat is mijn mening maar, hoor.

  Like

  • Igor zegt:

   Daar heb je volkomen gelijk in Tom, er is geen enkel verschil meer in de linkse kerk (de roden) en de christelijke kerk(RK Vaticaan, Prot.Raad van kerken).

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s