ISIS-terreur geworteld in islamitische cultuur

Leon de Winter

(Door: Leon de Winter)

Waarom vechten duizenden jonge Europese moslimmannen voor de stichting van een kalifaat, ofwel een religieuze tirannie? Voor de ideologen die de problematiek van die jongemannen in sociaaleconomische termen willen zien, is dat een groot raadsel.

In hun progressieve wereldbeeld worden de problemen van migranten en hun kinderen bepaald door de maatschappelijke context waarbinnen deze groepen moeten overleven. Maar keer op keer blijkt dat het om cultuur gaat – ofwel: om de agrarische en religieuze tradities die die migranten vanuit het land van vertrek hebben meegenomen.

Waarom nemen niet alle kinderen van migranten uit islamitische landen deel aan de vooruitgang van Nederland? Waarom haken zoveel Marokkaanse en Turkse jongemannen af en belanden ze in de criminaliteit? Wat gaat al op jonge leeftijd mis met deze kinderen waardoor ze, net als hun ouders, niet de stap zetten van de armoede en onwetendheid van het leven van vóór de migratie naar het nieuwe leven in Europa met kennis, inzicht, welvaart?

Lees verder>>>
(h/t Guus Velraeds)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

31 reacties op ISIS-terreur geworteld in islamitische cultuur

 1. Harry zegt:

  Knap verhaal , heel verhelderend .
  Heeft niemand nou eens een oplossing voor dat probleem ?
  Behalve dan degenen , die net als ik , alleen maar over heel veel , heel grote bommen kunnen fantaseren .
  En een soort leiders die niet te laf zijn dat ze uit hun ogen kijken .

  Like

 2. delamontagne zegt:

  Als ik dan de radio onverwachts aanzet en midden in uitzending o.a. hoor:”………De NL-se aanpak is de BESTE van Europa. EN: we moeten die “jongens & meisjes” zien te overtuigen dat ze op de verkeerde weg zitten. Dat JIHAD niet de juiste weg is, bla,bla,blaberdiebla…………IN IEDER geval moeten we ze tegen proberen te houden naar Syrie te gaan. enz,enz eindeloos,wezenloos,dom gelul van elke werkelijkheidszin gespeend.
  Ik denk dan:”laat die MOORDENAARS “in-spe”, zo snel mogelijk vertrekken, daarginder omkomen en indien niet, bij terugkomst een van de 2 paspoorten innemen EN WEL de NL-se.

  Like

 3. lucky bee zegt:

  Dat klopt het doel van de Islam is de voor Allah te veroveren.Dat was nooit gelukt en zal ook dit keer niet lukken.

  Like

 4. joopklepzeiker zegt:

  Seven young men from Holland have recorded a video celebrating the declaration of a caliphate.

  Overheid nu aan het werk !

  Like

 5. Vederso zegt:

  Nog een volgende stap meneer De Winter; en wie laten deze toestand voortduren, verergeren het zelfs nog? Juist.

  Like

 6. Yvonne van Cleef zegt:

  Geloof maakt meer kapot dan je lief is!Ik kan in geen enkel geloof een verrijking zien;allemaal bedoeld om mensen onder de knoet te houden.Troost kan ik er,in ieder geval,niet in vinden,met alle ellende wereldwijd!En als een “geloof”dan ook nog eens geweld predikt,vindt ik dat zeer verwerpelijk!Maar Arabieren wordt dat met de paplepel ingegoten;zijn te dom om zelf te denken en een en ander op een rijtje te zetten!Weg met islam uit Europa,terug naar de zandbak!

  Like

 7. meneertje zegt:

  Er zijn hier al vaker uitstekende analyses geplaatst van kern en wezen van de islamterreur.
  Deze is er weer één van de absolute topklasse.

  Wat zou ik graag zo’n stuk in de landverraderskop van een man als Pechtold willen rammen!
  Met bijvoorbeeld een tekst als de volgende:

  …”Hier…! Lezen…! Stuk ongeluk!…Je bent te stupide om in te zien dat het artikel niets anders dan de waarheid bevat. Maar zie dan tenminste in dat je niet alleen het graf van Nederland wilt graven, maar ook je eigen graf .
  En dat van de imbecielen (volgens de laatste peiling zo’n 17 à 18 procent van de Nederlandse bevolking) die op jou willen stemmen. Ja op jou, hypocriet met je uitgestreken smoel.”

  Maar ja…, hoe krijg ik dat nou weer voor elkaar…

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ah, meneertje, fantastisch: U lijkt waarachtig mijn opinie in deze te hebben overgenomen en het gegeven te hebben omarmd, dat Pechtold meer is dan een ‘stuk onbenul met een vlotte babbel;’ dat hij metterdaad een hypocriete schurk is!
   Want hoe krijgt U anders met zoveel vuur zoiets kernachtigs uit uw toetsenbord? Uit volle overtuiging, dat kan gewoon niet anders!
   Proficiat met dit bevestigde, glasheldere inzicht!

   Like

   • meneertje zegt:

    @Theresa Geissler,
    Dank voor uw krachtige bevestiging van mijn mening.
    Wij hebben vele landverraders in Nederland, o.a. ook bij Groen Links en de socialisten.
    Maar daaronder zijn er nogal wat onnozelen die eigenlijk niet eens goed begrijpen dat zij landverraders zijn.

    Maar Pechtold is landverrader puur uit opportunisme, daarvan ben ik overtuigd. Hij is net intelligent genoeg, schat ik, om wèl in te zien dat hij een landverrader is, maar dat kan hem niet schelen, want hij weet dat hij zo zieltjes wint van mensen die een hekel aan Wilders hebben.

    Voor mij is Pechtold in Nederland vijand nummer 1. En zo denk ik er al heel lang over.
    Als ooit de gedroomde “bijltjesdag” in Nederland komt ( helaas!, ik vrees van niet…), dan is hij zeker iemand die opgepakt moet worden omdat hij enorm veel kwaad heeft aangericht.

    En wat er volgens mij na dat oppakken zou moeten gebeuren, zal ik nu maar niet opschrijven. Laat het maar aan de fantasie van de woedende volksmenigte over, vind ik.

    Like

  • Ahava zegt:

   Exact meneertje, zo denk ik er ook over. Die landverraderskop van Pechtold, alleen al het zién van dat hoofd bezorgt mij een onbeheersbare onpasselijkheid. Wat een stuk adderengebroed, en dan het stompzinnige volk: een op de vijf stemt op die onbenul!

   Wat die zogenaamde bijbeltekst “Wat gij niet wilt dat u geschiedt…” betreft: dat staat er precies andersom, namelijk in de positieve benadering van wat gij wilt dat u geschiedt, doe het een ander evenzo. De negativistische nederlander heeft daar in het spraakgebruik twee keer ‘niet’ tussen gevoegd, wat de spreuk toch een enigszins negatieve lading geeft.

   Like

   • meneertje zegt:

    @Ahava,
    Wat ik onder de reactie van Theresa Geissler heb geschreven, geldt grotendeels ook voor u. Dank voor uw bijval.
    U vestigt ook nog eens de aandacht op de grote aanhang van de landverrader.
    Onbegrijpelijk inderdaad.
    En ontmoedigend. Er zou een volksopstand in Nederland moeten komen, maar hoe groot is de kans daarop, als zo velen achter Pechtold, Samsom, Rutte, enz. aanlopen?

    Like

 8. vanhetgoor zegt:

  Die Leon de Winter heeft weer een verdomd lang stuk geschreven, leuk voor een boek, maar het kan korter. Veel punten zijn wel zinnig, maar één aspect is buiten het betoog gebleven. Het probleem is dat tweede generatie moslims hier geen voet aan de grond krijgen, behalve als verkoper in de telefoonwinkel en bezorger van pizza’s, daarom voelt men zich verongelijkt! De reden dat ze geen deel uitmaken van de maatschappij is natuurlijk omdat ze anders willen zijn en geen kans krijgen om normaal te zijn. Dat versterkt zich nu. Juist bij de #bornhere zijn er velen die extreem gaan. En omdat moslims zich hier na dertig jaar nog niet weet te gedragen wordt men terrecht buiten gesloten uit de maatschappij. Hier geboren, hier naar school gegaan, vervolgens komt men er achter dat men verderfelijke filosofieën aanhangt en men extremiseert.

  Ik begrijp ook dat het Heilige Land er in verwerkt moest worden, maar de gewone moslim in de straat komt nooit in Israël. De enige binding die hij er mee heeft is via zijn Palesijnse ‘broeders’ en voor dat uitschot geldt het zelfde, omdat ze niet willen meedoen maken ze geen kans, en omdat ze maatschappelijk gezien er niet bij willen horen passen ze niet in de samenleving. De Arabische Israëliërs daarentegen doen het veel beter dan hun Palestijnse soortgenoten. Ook hier is weer duidelijk dat het maatschappelijk falen een keuze is. Omdat men er voor kiest is men niet succesvol. Eigen schuld dikke bult!

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Wat Gij niet wilt dat U geschiedt, doet het ook een ander niet. Dat is voor mij de kern, van de beschaving en een vreedzame samenleving. En deze zegswijze is verankerd in onze Nederlandse samenleving en is gestoeld op de joods-christelijke en humanistische principes. Maar daar ligt het grootste probleem voor de Islam, want deze ideologie vindt geweld geoorloofd op weg naar haar doel WERELDHEERSCHAPPIJ!

  Like

  • koloth zegt:

   Nou Deze stelling: ,,Wat Gij niet wilt dat U geschiedt, doet het ook een ander niet,,
   wordt door de ongekozen leiders van de EU en sind’s kort de Nederlandse leiders niet meer gehandteerd. Dus er staat ons nog heel wat te wachten.

   Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Ik heb daar een humanistischer uitsprak voor , gaat zo

   Wat u wilt wat u geschiedt misgun dat ook een ander niet.

   Like

   • Ahava zegt:

    met alle respect, Joop – en inderdaad Tom, het gezegde is met dubbel ‘niet’ nu eenmaal in de samenleving verankerd, het staat er echt zo in het Tweede Testament: ‘Wat gij wilt dat u geschiedt, doe het een ander evenzo.’
    Het zelfde wordt bedoeld, maar het klinkt oneindig veel positiever. Humaner, zo u wilt, maar dat was en is Degene die het uitsprak (in de zogeheten Bergrede) dan ook als Mensenzoon.
    Maar ach, de Pechtolds van deze aarde zijn er meesters in, de waarheid te verdraaien. De waarheid dat de islam nazistisch en dus verderfelijk is. De haat tegen joden en in mindere mate (hoewel…) tegen christenen is zo diepgeworteld in dat moslim-miljardenleger, dat het niet meer door mensen is uit te roeien.
    Twee minuten stilte voor de drie getroffen families in Israel…

    Like

 10. Fantastisch stuk, schijnbaar eenvoudig door zijn glashelderheid.
  Maar schrijf het maar eens!

  Like

 11. koddebeier zegt:

  Waarom menen we onnodige risico’s met moslims, je kan van alles verwachten.
  Bestaan er gematigde ?? Dat zal je nooit weten, want ze mogen liegen tegen ongelovige.
  Er is maar één oplossing……trap ze er allemaal uit !!!!

  Like

 12. manna zegt:

  en de sudanese Mariam zit opnieuw vast. dit keer samen met haar man….
  http://edition.cnn.com/2014/06/24/world/africa/sudan-christian-woman-arrest/index.html?hpt=hp_t2

  Like

 13. peterselie1 zegt:

  Men kan praten als Brugman via de MSM maar volgens mij zit er toch wel degelijk een structuur achter dit soort artikelen die men her en der op het world wide web tegenkomt. Vraag mij af of er ook een Europese tegenhanger van de Amerikaanse ‘Fema kampen’ bestaan?

  FEMA kampen zijn gevestigd door heel Amerika, Canada en Alaska. FEMA wordt wel gezien als het machtigste bestuurssysteem van Amerika. Sommigen noemen het wel “het geheime bestuur” van Amerika. Er zouden inmiddels in opdracht van FEMA meer dan 800 detentiekampen zijn gebouwd en ingericht. Verschillende bronnen melden dat de “Elite” hier de vijanden van de staat wil opsluiten. In een publicatie onder de titel “Camps for Citizens” verteld de auteur Jonathan Turley dat de voormalige Amerikaanse minister van Justitie John Ashcroft destijds een plan heeft opgesteld dat de mogelijkheid biedt, toekomstige tegenstanders van de staat zonder vorm van proces op te sluiten en hen hun burgerrechten te ontnemen. >>>

  http://www.franklinterhorst.nl/FEMA%20kampen.htm

  Globale ineenstorting is begonnen

  Economische depressie
  Het wordt steeds duidelijker zichtbaar; de heersende elite zijn ons aan het bewegen richting een wereldwijde economische depressie. Dit zegt Alex Jones van InfoWars.com in een vooruitziende video.
  Van militarisering van sociale wetenschappen tot mededelingen van overheidsinstellingen waarin plannen worden aangekondigd om de hersenen van het publiek te ‘chippen’, zouden een waarschuwing moeten zijn voor een gruwelijke dystopische toekomst die ons allemaal te wachten staat.
  Alex Jones citeert prominente globalisten die een autoritaire toekomst hebben voorspeld wanneer de Amerikaanse Grondwet definitief en onherroepelijk is vernietigd. Ook citeert hij generaals die hebben opgeschept over de opkomst van een Noord-Amerikaanse Unie met een ongekozen politieke klasse en een verenigde militaire- en justitiële superstructuur om de wil af te dwingen van een door erfopvolging zakelijke elite die zich van de mensheid wil ontdoen.
  De onmiskenbare mijlpaal die op ons afkomt is een bloedeloze en disfunctionele economie. Verergerd door aangescherpte wetgeving, aanhoudende sociale en politieke crises, oorlogen, geënsceneerde terroristische aanslagen en de opzettelijke vernietiging van de uiteindelijke motor van de welvaart – de Verenigde Staten – zullen de roofzuchtige elite hun perverse droom van totale overheersing realiseren.
  Dat wil zeggen, als we ze nu niet stoppen.
  Het is aan de alternatieve media om de listen van de bankiers bloot te leggen (‘klimaatverandering’ hoax om nog meer welvaart af te pakken en steeds terugkerende door bankiers veroorzaakte financiële crises). Op de mainstream media hoeven we niet te rekenen, die zijn allang dood, dus is het aan ons! >>>

  http://www.gewoon-nieuws.nl/2014/06/globale-ineenstorting-is-begonnen/

  Like

 14. Tempelier. zegt:

  Machtig stuk, de prinsjes zonder paard.

  Like

 15. Jean zegt:

  Land en volksverraders moeten aan de galg, hopelijk zijn er hout en touwen genoeg voorhanden…

  Like

 16. leefbarbaar zegt:

  Meneer de Winter is fel tegen de PVV en schrijft braaf zijn stukje op DDS, een site van schrijvers , die tegen de PVV zijn. En toch heeft meneer een probleem met de islam en vraagt zich af waarom de jonge allochtoon Nederland haat en wil gaan vechten voor haat en zand.
  Ik zou zeggen:’ Richt je tot de moslim en stem PVV en steun de PVV.

  Like

 17. heleen zegt:

  Ongelooflijk sterke analyse!! We weten dat deze analyse de enige juiste is, maar ik kreeg toch kippevel toen ik het las cfr zoals M.Pennings (supra) ook aanhaalt; zo glashelder!!!

  Like

 18. peterselie1 zegt:

  De artikelen en analyses van Leon de Winter zijn van hoogstaande kwaliteit, lees deze artikelen meestal in de zaterdag editie van de Telegraaf en het valt mij op dat Leon de Winter één van de weinige auteurs is die de toestand in het Midden-Oosten analyseert en vooral zijn vlijmscherpe mening durft te schrijven. Ook als feit geboekstaafd zijnde is de gebrouilleerde verhouding tussen wijlen Theo van Gogh en Leon de Winter die geen vrienden van elkaar waren, Theo van Gogh beschuldigde de schrijver ervan zijn joodse identiteit uit te venten en op zijn beurt werd Theo door Leon de Winter voor een antisemiet versleten.

  In ieder geval is deze kinnesinne tussen getalenteerde mensen kenmerkend door hun narcistische persoonlijkheden die elkaar geen streep toe willen geven en voor het publiek hun animositeit botvierden. Ach iedereen kent voorbeelden van narcistische getalenteerde schrijvers en kunstenaars wel, niets nieuws onder de zon. Wat hierboven al werd vermeld dat de auteurs die voor de Dagelijkse Standaard schrijven allen politiek correcte schijtlaarzen zijn, die feilloos aanvoelen hoe de politieke wind op een bepaald moment waait en daar hun voordeel mee doen en verraad aan hun zelf en de lezers plegen.

  Ook Leon de Winter was bang geworden na de gewelddadige dood van Theo van Gogh, dit veroorzaakte bij Leon Winter hevige en tegengestelde gevoelens. De Winter’s benauwdheid om een dergelijk lot gewaar te worden, werd daar door aangezet en misschien was dit de stimulans om met zijn gezin een lange tijd in de VS te verblijven, net zoals Hirsi Ali die óók een veilig heenkomen in Amerika zocht.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s