Hoe de media ons de waarheid onthouden over Louis van Gaal en ISIS

Screenshot_27

(Door: E. van Lith)

Als kritische lezer van het dagelijkse nieuws merk je ook deze week hoe onze eigen journalisten soms meer achter het nieuws aan lijken te hollen dan we denken, neem zo de stand van zaken rond Louis van Gaal en zelfs ISIS. De kranten staan momenteel bol van de heerlijke overwinningen van ‘ons’ Oranje elftal onder aanvoering van Robben, waarbij een van de meest historische overwinningen hierbij lijkt te worden die van koning Lodewijk van Gaal, die samen met zijn oranje-legioenen de behoudende en conservatieve regenten-journalisten van de NOS en RTL zoals Hugo Borst en Johan Derksen tactisch en strategisch keer op keer weet te verslaan.

Natuurlijk is het voetbal van ons land anders geweest en is van Gaal een dwarse man, zeker voor de net zo eigenwijze journalisten, maar wie de fantastische wissel en de door van Gaal gebouwde teamspirit tijdens Mexico-Nederland aanschouwde, zag een voetbal dat net zoals veel Unilever producten helemaal bij deze tijd past, maar vooral ook een historische overwinning van een jarenlang gekwetste van Gaal was, die hiermee glansrijk lijkt te gaan winnen in zijn jarenlange strijd tegen zeg maar gerust onheuse reporters.

Zelfs na de wedstrijd presteerde NOS-icoon Jack van Gelder het nog de opening te beginnen met de respectloze vraag of Van Gaal al bij de rust zijn koffers gepakt had, hoe kwetsend kun je weer zijn. De inmiddels bekende sms van Truus van Gaal aan Hugo Borst met de tekst ‘gecondoleerd’ na de overwinning van haar Louis van Nederland op Chili kon dan ook niet treffender zijn om weer te geven wat het gevoel is dat veel lezers inmiddels zullen moeten hebben.

Maar terwijl Louis van Gaal als een soort Geert Wilders door de journalisten lijkt te worden behandeld, lijkt diezelfde doodgezwegen Geert Wilders net als Van Gaal steeds meer gelijk te krijgen als we kijken naar de ontwikkelingen in het Midden-Oosten en de verdere radicalisering van de islam in ons land.

Human Rights Watch meldde vrijdag jl. aan de hand van foto’s en satellietbeelden executies op grote schaal door ISIS te hebben vastgesteld. Zo zijn alleen al in de stad Tikrit 160 tot 190 personen bijeengebracht en vervolgens vermoord. Nauwelijks wordt hier door de meestal zo kritische journalisten aandacht aan besteedt, maar herinnert u zich de dagenlange aandacht nog van de media, met Obama voorop, toen dergelijke beelden uit Syrië kwamen ?

Nu wordt verborgen op pagina 12 van de Volkskrant van zaterdag dit korte maar schokkende stukje over de massale executies in het nieuwe Kalifaat van Isis weggeschreven en staat er boven het bericht ‘Alle partijen schuldig aan oorlogsmisdaden’. Je moet als redactie maar durven. Hoe anders waren de beelden maandenlang vanuit Syrië, toen Assad streed tegen ditzelfde ISIS en de westerse media klakkeloos de inmiddels bekende Allah Akhbar filmpjes de wereld inzonden om zodoende Assad maar te verguizen.

Of neem het Algemeen Dagblad, na 5 pagina’s vol oranjepraat staat op pagina 8, links onderaan verborgen, een kleine melding dat een 15-jarige studente van de Gooise Praktijkschool uit Hilversum als jihad bruid is opgepakt op luchthaven Düsseldorf. Een dochter van ons land, hier geboren en getogen, gooit bewust alle geleerde normen en waarden overboord om nota bene in een Kalifaat te willen strijden. Het lijkt zo confronterend dat de redacties dit schokkende nieuws het liefst lijken te willen negeren, want hoeveel Jihad bruiden leven er inmiddels wel niet in ons land en wie maakt er dan eens een reportage over deze meiden in plaats van nog meer aandacht te besteden aan die andere dochters van Nederland, Kris Kremers en Lisanne Froon.

ISIS heeft onlangs zowaar het Kalifaat uitgeroepen en terwijl de Amerikanen en de Obama-Media de buitenwereld maar blijven voorhouden dat ze dit niet gewenst hebben, welke journalist prikt hier eens doorheen, zijn het momenteel alleen de zo verguisde Russen die blijkbaar de Irakezen willen helpen met het zenden van 25 MIG straaljagers.

De huidige chaos in Irak en Syrië is door de Amerikanen met hun mediavrienden veroorzaakt, de wapens en trainingen van ISIS komen van de Amerikanen en de Soennieten zijn de vrienden van de Amerikanen. En blijkbaar zijn dus ook onze eigen media al in handen van diezelfde Amerikanen. Kortom, welke echt onafhankelijke redactie durft ?

Meer leugens treft u aan op

www.vrijemedia.blogspot.com

Door:
E.van Lith
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in mainstream-media. Bookmark de permalink .

6 reacties op Hoe de media ons de waarheid onthouden over Louis van Gaal en ISIS

 1. Sjaak zegt:

  Van Gaal, heeft een smoel waar ik van baal !
  Een uiters arogante kontekruiper !
  Dan toch 10 x liever Johan Cruif !

  Like

 2. peterselie1 zegt:

  Natuurlijk bleef het daarna stil, Cruijff bang om door de mand te vallen.

  In 1990 was Johan Cruijff kandidaat voor het bondscoachschap van Nederland. Maar uit een reconstructie van Andere Tijden Sport blijkt dat de KNVB ook in 1992 met hem onderhandelde. En zelfs al een akkoord had bereikt.

  “We hadden een opvolger voor Michels nodig in de aanloop naar het WK van 1994”, zegt Martin van Rooijen, destijds voorzitter van het sectiebestuur betaald voetbal. “We hebben Cruijff in januari 1992 voor het eerst benaderd.”

  Er volgde al snel een tweede gesprek, waarna het – zo dacht de KNVB – in kannen en kruiken was. De letterlijke woorden van Cruijff: “Ja, dat gaan we doen.”

  Voetbalcollege in een hotel in Barcelona
  “We spraken af op een zaterdagavond in een hotel in Barcelona”, weet Van Rooijen nog. “Ik was er met onze technische man Paul Boels. Het begon om negen uur en het duurde tot ’s nachts één uur. Wij moesten nog eten en dronken een glas wijn. Cruijff dronk water. We hebben vier uur lang een voetbalcollege van hem gekregen. Het ging helemaal niet over een contract. Aan het einde van de avond vroegen we hem: Johan, we willen graag dat je bondscoach wordt. Zijn antwoord was: ja, dat gaan we doen. Onze reactie: dan moeten we het over de financiën hebben. Waarop Johan zei: daar komen we wel uit.”

  Na dat gesprek in Barcelona volgde een laatste onderhandeling in augustus, tijdens de oefenwedstrijd tussen Feyenoord en Barcelona, de club die Cruijff toen coachte. Van Rooijen was bij die onderhandeling niet aanwezig, maar weet dat de laatste (financiële) details zonder problemen werden besproken.

  En daarna bleef het stil >>>

  http://nos.nl/wk2014/artikel/666678-cruijff-in-1992-akkoord-met-knvb.html

  Like

 3. lucky bee zegt:

  Wij hebben geloof ik andere zorgen als alleen voetbal.

  Like

 4. Yvonne van Cleef zegt:

  Jihadbruid?Moslimhoer,zul je bedoelen!”Gewoon een onderleggertje voor de koppensnellers!

  Like

 5. Avidia zegt:

  Ik kijk liever voetbal dan dat ik alles moet aanhoren over de moslims in dit land, en wat ze nu weer allemaal uitgevreten hebben, van een mooi potje voetbal kun je je weer wat gelukkig voelen, van die moslims word je alleen maar ziek.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  De gehele media zijn in handen, van: ” de rode linkse kerk”, daar zit het probleem. En deze pers is gelijk aan de “gelijkgeschakelde pers”, tijdens de Duitse bezetting tussen 1940 en 1945. Ik vertrouw deze rotpers en de meelopers van de omroepen voor geen meter!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s