ISIS vaardigt orders uit in Mosoel: Sta meisjes af voor ”Seks-Jihad”

Screenshot_28

Een verkrachtingsslachtoffer van ISIS-strijders spreekt op Al-Iraqiya TV

Posters opgehangen in de openbare ruimte dragen inwoners op  meisjes te overhandigen teneinde hun plicht te vervullen in de seks-jihad, anders zal de volle kracht ervaren worden van de gevolgen bij weigering zoals bepaald in de sharia. De militante radicaalislamitische groepering ISIS (de Islamitische Staat in Irak en Syrië) heeft posters opgehangen waarin ze bewoners van Mosul oproept hun ongehuwde meisjes te overhandigen zodat deze kunnen deelnemen in de “Jihad al-nikah” ofwel de seks-jihad.  De berichten kwamen van Al-Masryalyoum, een algemeen gerespecteerd Egyptisch dagblad evenals uit andere bronnen binnen de Arabische pers.

ISIS heeft recent bezit genomen van grote gebieden in Irak inclusief Mosoel, de tweede grootse stad in Irak. Jihad al-nikah draagt vrouwen op zich te voegen bij de jihad door seks aan te bieden aan de mannelijke strijders.

De posters opgehangen in de publieke ruimte dragen de volgende tekst:

“We doen een oproep aan alle burgers van dit gebied hun ongehuwde meisjes te brengen zodat zij hun plichten kunnen vervullen met seks-jihad ten behoeve van hun medebroeders strijders in de stad en iedereen die niet verschijnt zal de volledige kracht van de sharia ervaren.

Screenshot_29

Berichten uit Mosul vertellen dat ISIS strijders van deur tot deur gaan, de huizen binnen dringen, de aanwezige mannen vermoorden en de vrouwen verkrachten. Rupert Colville, woordvoerder te Geneve voor Navie Pillay, topofficial van de Verenigde Naties betreffende mensenrechten, vertelde dat hij informatie had ontvangen dat vier vrouwen in Mosoel zelfmoord hebben gepleegd nadat zij verkracht waren en gedwongen werden in een huwelijk met de militanten.

Al-Iraqiya TV publiceerde een reportage betreffende het verhaal van twee Irakese meisjes die verkracht werden door de gewapende mannen van ISIS in Mosoel (zie video onderaan). De twee meisjes, die zussen zijn, vertelden dat ISIS-strijders hun huis binnen drongen, de aanwezige mannen doodden en er daarna toe overgingen de vrouwen te verkrachten.

“Zij kwamen in vermomming het huis binnen. Waren gewapend en spraken tegen elkaar in een taal die we niet herkenden. We waren angstig; Ik poogde mijn zus in veiligheid te brengen, maar een van hen sloeg me met zijn wapen – op mijn lichaam en in mijn gezicht – ook mijn zus kreeg klappen. Ik raakte buiten bewustzijn en werd wakker door het  schreeuwen van mijn buurman terwijl een van de Jihadi´s speelde met mijn haren.”

Het meisje vertelde dat de groep mannen bestond uit  Arabieren en buitenlanders.

Haar zus vertelde: “Ik hoorde een van hen spreken in een dialect uit de Golfregio en een ander sprak in een taal die ik tevoren nooit gehoord had. Ik bleef me verzetten en hij sloeg me op mijn hoofd. Ik werd wakker en zag dat mijn hele lichaam overdekt was met bloed.”

Een Koerdisch Iraakse vrouw, die zich enkel bekend maakte onder de naam Um-Lara, vertelde dat ze gevlucht is naar het huis van haar zus in Bagdad met haar kinderen zodat haar dochters en zonen niet in handen zouden vallen van ISIS.

Um-Lara, 40 jaar oud, vertelt dat zij vluchtte met haar vier dochters, in de leeftijd van 14 tot 23 jaar en eveneens met haar twee zonen uit de Al-Wachda buurt in Mosoel, nadat mannen van ISIS een begin maakten van huis naar huis te gaan op zoek naar vrouwen, meisjes en jongens.

De familie vluchtte naar het huis van de zus van de moeder, gelegen in een gewelddadige buurt in Bagdad, met alleen de kleding aan hun lijf. Kenbaar makend aan Novosti (een Russisch nieuws agentschap) vertelde Um-Lara dat de militanten veel vrouwen in Mosoel ontvoerd hebben en nadien hebben ze van die vrouwen nooit meer iets gehoord.

Er zijn geen cijfers bekend van het aantal vrouwen dat verkracht werd door ISIS sinds zij de macht in Mosoel overgenomen heeft.

Video: Verklaringen van twee Irakese meisjes die verkracht werden door de gewapende mannen van ISIS in Mosul.

 

Bron:
www.clarionproject.org

Vertaald uit het Engels door:
Guus Velraeds
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Irak, Islam, Krankzinnigheid, Moslims, Rotzakken, Seks, sharia. Bookmark de permalink .

41 reacties op ISIS vaardigt orders uit in Mosoel: Sta meisjes af voor ”Seks-Jihad”

 1. Jan zegt:

  De redactie van Opzij was niet bereikbaar voor commentaar.

  Like

 2. Willie zegt:

  Hun ballen eraf snijden lijkt me een goed idee, liefst met BOT mes

  Like

 3. lucky bee zegt:

  Tsia verkrachten dat hebben ook hun Profeet gedaan dus mogen alle mujahedin dat ook . Nog handelt het hier om moslima’s wacht maar tot ze in een christenland terecht komen, dan zijn er meer meiden als mujahedins.

  Like

 4. Marc Bouwman zegt:

  Zoals de Japanners indertijd zogenaamde Troostmeisjes gebruikten. Het mag duidelijk zijn dat de aanvankelijk juichende berichten over de terugkeer van eerder gevluchte Koerden uit Mosul die zogenaamde vrijheid hun vrijheid hervonden na de terreur van de shia-regering, nu van nul en generlei waarde blijken te zijn.

  Ik herhaal hier mijn eerder gedane opmerking in Trouw van afgelopen week: “Als menselijke waardigheid als uitgangspunt genomen wordt, is het opvallend dat moslims niet hun eigen verantwoordelijkheid jegens elkaar (en anderen) onderkennen.

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   De menselijke waardigheid als uitgangspunt is nu juist crux binnen de islamitische gemeenschappen. Het probleem met moslims is dat er binnen hun cultuur een totale leemte ontstaan is op het gebied van een vrije ontwikkeling van geweten en een in beginsel vrije keuze met verantwoording afleggen rondom gedane zaken tussen goed en kwaad. Tot ontsteltenis van de progressieven onder ons hebben we helaas ook moeten ervaren dat zelfs de hier geboren en getogen moslims grote problemen hebben op dat gebied. Binnen de kring van gelovige moslims heeft de koran en daden en uitspraken van de profeet de plaats in genomen waar in normale omstandigheden een functionerend geweten zou moet zitten. Dat is ook de oorzaak dat men zonder gewetenswroeging mensen kan onthoofden en een half uur later vrouwen kan verkrachten. Het staat immers in hun boek en als het daar staat is het immers goed. Hier tegen protesteren brengt de hele islamitische traditie en geloofsleer uit balans, Menselijke waardigheid is binnen hun wereld vooral en voornamelijk het narcistische gevoel dat ze zelf beleven als ze door niet moslims al superieur ervaren worden. Vrijwillig of met dwang. Zij zijn immers de meest volmaakte mensen op aarde. Menselijke waardigheid toekennen aan niet moslims of aan moslims die in een niet welgevallige islamitische aftakking zitten stuit op onvermogen bij de gemiddelde moslim. Dat verklaard ook de oorverdovende radio stilte wereldwijd bij alle moslims met betrekking tot de immense gruwelijkheden die door hun geloofsbroeders wereldwijd gepleegd worden. Bij de ontvoering van de drie Israëlische tieners werden opnieuw zoetigheden uitgedeeld op straat in het door de P.A. en Hamas gecontroleerde gebied. Het probleem bij ons westerlingen is dat we essentie van de islamitische denk en gedragspatronen maar niet willen begrijpen. In vergelijking met onze gemiddelde opvoeding waarin humanisme, eerlijkheid, arbeidszin, reinheid van geweten en tolerantie deugden zijn en oneerlijkheid en geweld toepassing ondeugden is de moslim iemand die van een andere planeet komt. De islam hoort dan ook wezenlijk niet thuis in Europa en ik zou de smoelen van allen die de islam faciliteren denkbeeldig tot pulp kunnen slaan.

   Like

   • Marc Bouwman zegt:

    Zo is het!

    Like

   • Ekster zegt:

    Helemaal mee eens. De meeste mensen willen het maar niet inzien maar het is echt waar; moslims houden er een heel ander denkpatroon op na dan wij. Als je het al denken kunt noemen, want in feite hebben ze ervoor gekozen het zelfstandig denken uit te schakelen. Als willoze zombies volgen ze enkel maar dode letters van 1400 jaar geleden. Ze zitten vastgeroest in antieke ideeën die totaal ongeschikt zijn voor de moderne wereld. Ze zullen levensgrote problemen blijven veroorzaken, waar ter wereld ze ook wonen, zolang ze de verschrikkelijke islam niet afzweren. En zolang de Europeanen dat niet in (willen) zien, verkeren we met zijn allen in levensgevaar..

    Like

 5. meneertje zegt:

  Toch wel weer wat veel “incidenten”, vindt u ook niet, miezerig mannetje Pechtold?
  Maar gelukkig heeft het helemaal niets met de islam te maken.
  U hoeft geen enkel standpunt te wijzigen: de islam is prachtig en wie tegen is, is een racist.
  En het waanzinnige is dat u daarmee stemmen wint.
  Wat zegt dit over de Nederlander?!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Dat de Nederlander oppervlakkig en stompzinnig is en dit zelf voor fatsoen houdt, waarschijnlijk.
   Maar laten we uitkijken met dat ‘de’ Nederlander, meneertje: Dat D ’66 is momenteel weliswaar weer gegroeid, maar het gaat toch te ver om te stellen, dat het het Nederlandse volk in zijn geheel omvat.
   Wijzelf, bijvoorbeeld, zijn toch van een heel ander slag!
   Het ware beter, zich af te vragen: Wat zegt dit over een (te groot) aantal Nederlanders?

   Like

   • meneertje zegt:

    Natuurlijk begrijp ik ook wel, dat niet alle Nederlanders zo maar landverraders zijn.
    Maar de meerderheid stemt wel op landverraderlijke partijen.
    Uit domheid, onverschilligheid, gewoonte, angst…, u mag het zeggen.

    Maar laten we niet vergeten dat soms bijna de helft, soms nog meer dan de helft van de bevolking, NIET stemt. Ik vermoed dat in deze groep heel weinig D’66-aanhangers zitten.
    Deze mensen zullen vaak niet geïnteresseerd zijn in politiek, Maar ook hebben velen van hen gewoon de moed opgegeven:
    “het maakt niet uit op wie je stemt, je hebt toch niets te vertellen”

    En hoewel ik dit betreur kan ik deze mensen toch niet helemaal ongelijk geven.

    Like

  • Harry zegt:

   Precies wat meneertje schrijft : domheid , onverschilligheid etc etc .
   Onwetendheid zou je er nog aan toe kunnen voegen , misschien .
   Heb een ingenieur in mijn vriendenkring , met een aantal jonge kinderen .
   Als ik hem er op attent maak dat het met de islam de spuigaten uitloopt kijkt ie me aan of ie water ziet branden . Klik dan meestal even de site van een zekere Bron aan waar nogal eens wat vreselijke beelden te zien zijn .

   ” Tja , t’ is overal wel eens wat “, krijg ik dan .

   Woont in een klein dorpje op het platteland ; ” bij mij in de straat zie ik ze nog niet “, zei ie .
   Nee , maar dat is nog maar een kwestie van tijd , roep ik dan .
   Snap je nou niet dat jouw kinderen straks in een moslimmaatschappij op moeten groeien als er niks verandert ?
   Dan lacht ie me meewarig uit .
   Wat zou je er van vinden als je dochters straks in een boerka over straat moeten lopen ?
   En dat is dan nog in het gunstigste geval !
   ” Ja, ja , nee , dat lijkt me niks ” .
   ” Word dan godverdomme eens wakker ” .
   ” Ik zeg het niet voor mezelf , mijn bestaan gaat hard richting eindstreep ” !
   Dan lacht ie nog wat , einde verhaal .
   Hij is nog jong , het zal zijn tijd niet uitduren .
   Het schijnt dat ik een of andere fobie heb .

   Een titel zegt kennelijk ook al niks meer , vroeger keek ik tegen dergelijke mensen op !
   Mijn ouwe heer had vroeger een paar ingenieurs in dienst , die mensen hadden overal verstand van en een prima kijk op zaken en een vooruitziende blik .
   Kon je op alle fronten een heel goed gesprek mee hebben .

   Is dat nou het resultaat van het onderwijs , dat ze alleen van één ding nog wat afweten en verder helemaal wereldvreemd zijn ?

   Het valt verdomd niet mee om niét de moed te verliezen , soms .

   Like

   • meneertje zegt:

    @Harry,
    Ik ken er ook een paar. Goed opgeleide mensen, ogenschijnlijk intelligent, maar met een enorm bord voor hun kop dat hen belet de waarheid te zien.
    Anders gezegd: zij WILLEN die waarheid niet zien, want die is al te onaangenaam.
    Stel je eens voor dat wij gelijk zouden hebben… Nee, die gedachte is al te vreselijk voor hen.
    Zij blijven hardnekkig geloven dat Nederland nog steeds het aangeharkte tuintje van vijftig of zestig jaar geleden is.

    Dus dan maar ontkennen, ontkennen, ontkennen.
    Hun kinderen zullen de prijs daarvoor moeten betalen.

    Like

   • Driek zegt:

    Ik ken in mijn omgeving heel wat intelligente achtenswaardige mensen, en ook nog hoog opgeleid, maar wanneer ik over Geert Wilders begin, over het dreigende gevaar van de oprukkende islam, het toenemende geweld door allochtonen, krijg ik weinig bijval. En ja hoor, het zijn figuren die sympathiseren met D66. Ik heb de moed opgegeven. Ze komen er wel achter.

    Like

  • kingofleons zegt:

   Ik wil niets zeggen hoor, maar jullie islam is alles behalve prachtig. Ik ken genoeg mensen die er door worden onderdrukt. Hoe kan het prachtig zijn als vrouwen geen eens een mening hebben of dat ze als hoeren worden gebruikt? Vergeet trouwens ook niet de jaarlijkse aantal doden door de Islam. Jullie denken dat jullie geloof prachtig is, maar welk geloof staat nou zulke verschrikkelijke dingen toe? Ik zeg dit en ik ben een arabier.

   Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Eh….dat eeuwige gescherm met de eerbaarheid van goede moslim-vrouwen, hè…Zet daar maar rustig ‘beschikbaarheid’ voor in de plaats.
  Eerbaar enh ‘bedekt,’zodat zij beschikbaar zijn voor hun voogden, dàar draait het tenslotte om.
  En als zij daarentegen westerse vrouwen ‘hoeren’ noemen heeft dat feitelijk niets met de sexualiteit van die westerse vrouwen te maken, maar alles met hun zelfbeschikkingsrecht.
  Sex wordt ook de moslima geacht te hebben, maar dan met degenen, die haar toegewezen worden, in plaats van dat zij ze zelf uitkiest.

  Like

 7. Lis zegt:

  Is Timmerfransje hier ook al geschokt door? Of houdt hij zich Oost-Indisch doof? Het wordt hoe langer hoe krankzinniger.

  Like

 8. Vederso zegt:

  Als je denkt dat alles al is geweest, kan het nog erger. Wie wil dit nog rechtvaardigen?

  Like

 9. Driek zegt:

  Het is natuurlijk vreselijk voor die vrouwen, maar misschien is dit wel de enige manier, zo komen ze er wel achter wat islam precies betekent, namelijk onderwerping. Het wordt tijd dat die vrouwen daar eens hun mond opentrekken, dat hebben ze hier ook gedaan.

  Like

 10. Yvonne van Cleef zegt:

  Ze vragen dus eigenlijk gratis hoeren,want anders pakken ze willekeurige meisjes om te verkrachten!Wat een ontaard smerig volk is dat!

  Like

  • Harry zegt:

   Je zou kunnen stellen dat ze die zeventig maagden nu al willen consumeren .
   Ze hebben gewoon geen geduld die rotzakken , laat ze wachten tot ze doodgeschoten worden .
   God , en ik had vroeger na één maagd al zo’n zere piemel !

   Like

   • Jan zegt:

    Nou , door die uitgewoonde hemelse maagden ook ff te consumeren zel je geen zere piemel meer overhouden , Harry ..hoogstens soa , maar dan sociaal overdraagbaar ..blijft uitkijken 🙂

    Like

   • Jan zegt:

    Ontaard zootje ongeregeld …hoop wel dat ze elkaar zoveel mogelijk
    afmaken in hun wenskalifaat

    Like

  • Marc Bouwman zegt:

   Niet “want anders..”, maar “.. en ook..”. Deze nazi’s vereenzelvigen sterven an sich (die van anderen als ook die van henzelf) met seks. Zelfs na de dood, waarin geen sprake kan zijn van het bezit van een lichaam, beelden ze zich een orgastische ‘hemel’ met voor elke moordenaar en zelfmoordenaar 72 ‘maagden’. Zelfs als dit getal 72 niet naar maagden maar druiven zou verwijzen, ontgaat de gemiddelde moslim nog steeds dat ook deze druiven in de hemel niet gegeten kunnen worden. Moslims missen het besef van het door de Grieken indertijd ontdekte inzicht dat lichaam en geest gescheiden fenomenen zijn die alleen tijdens het leven een symbiose vormen. Geen psychiater die tegen dit massale gebrek aan inzicht en zelfbedrog op kan.

   En, uiteraard, is hier geen enkele plaats meer voor menselijke waardigheid, voor respect voor anderen, en ook niet voor zelfrespect. Waar zelfrespect verdwenen is, zoals binnen de islamitische cultuur, daar verdwijnt het respect voor het leven zelf!

   Like

 11. louis-portugal zegt:

  En dan te zien dat in Nederland nog van die ingepakte dames (liefst geconverteerd) rondlopen die het geweldig vinden.

  Like

 12. En deze randidioten worden door onze regering niet alleen financieel gesteund, maar bij terugkomst hier met open armen ontvangen! Soort zoek soort….

  Like

  • Jan zegt:

   Soort zoekt en vermoordt en verkracht soort ..je zou wensen dat die linksen hun diochters verkracht werden ..dat schorem dat die meisjes verkracht zou ik zo de ballen af willen snijden ..ben helemaal klaar met dat tuig en in staat om zo’n geit als Fawaz al Jneid , Khoulani of v.Doorn zo de gracht in te sodemieteren mocht ik die ergens tegen komen . Zegt wel wat over mijn toegenomen intolerantie ..kan het niet helpen , maar schijnt weinig meer tegen te doen te zijn dan fel tekeer te gaan tegen dat landontwrichtend schorem ..helpt wel , hoe meer reclame voor die idioterie , hoe beter ..Zet ze dan ook maar flink te kakken , de rooien en hun vriendjes ..ze verdienen ook echt
   niet beter

   Like

 13. Scarlatti Bombatti zegt:

  @geertwilderspvv BEDÀNKT hè oorlogsmisdadigers ‘fijne’ @MinPres & @APechtold làchen jullie nog steeds nu? http://www.youtube.com/watch?v=xZG2QpMka9k
  https://ejbron.wordpress.com/2014/07/01/isis-vaardigt-orders-uit-in-mosoel-sta-meisjes-af-voor-seks-jihad/

  Like

 14. breget zegt:

  De betaaldag aan de islam word voor iedereen duidelijk dus de tijd van je keuze maken is aangebroken met de daarop volgende verantwoording van je keuzes, zou zeggen bezint voor je begind aan het prediken van een geloof zonder waardigheid , wat ontaard als een criminele moordenaars bende.

  Like

 15. Tom Hendrix zegt:

  En dit alles-de ISLAM- gesteund door de GEK in het “Witte Huis”, en door de PLOERTEN van politieke partijen bij ons, te noemen: CDA,VVD,PvdA,D66,GL,CU,SP, 50+, om de meeste te noemen. Maar ONNOZELE NEDERLANDERS vooral daarop blijven stemmen hoor! Wat een land!

  Like

 16. Jean zegt:

  Daar draait alles om bij die gewelddadige barbaren, seks en het liefst val al met zo jong mogelijke kinderen vandaar dat ik hoop dat die perverse barbaarse smeerlapperij uitgeroeid wordt tot en met de laatste kankercel.

  Like

 17. aggie zegt:

  wij zouden hier het beste geen aandacht aan moeten schenken ,want dat is wat de ISIS wil negatieve aandacht want het wordt positief kennen ze niet ,dit is niet wat GOD wil ,en wat hij met ons voor heeft.De islam veracht de westerse wereld en noemt ons vrouwen hoeren ,het is beter om hier geen aandacht meer aan te geven

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   @aggie

   Ik zie dat héél anders. Ik denk dat we hieraan juist wél aandacht moeten schenken. Het is weer zo´n typisch voorbeeld van de verdorvenheid van de islam en de manier waarop deze ideologie met vrouwen omgaat!

   Webmaster

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Geen aandacht meer aan geven en die lui intussen maar alles laten uitbraken?!
   Trouwens, U lijkt wel héél zeker te weten wat God met ons voor heeft!
   Misschien ziet Hij wel met welgevallen toe, dat de mensheid voor zichzelf op komt!
   Daar al eens aan gedacht?

   Like

 18. Syrier/assyrier zegt:

  Ik vraag mij af hoe het de christelijke Assyriers en Chaldeeers vergaat.,of zijn ze reeds gevlucht uit het and van hun voorouders?

  Like

 19. assyrian girl zegt:

  Mezopotamie heeft het grootste recht , da was de land van een Assyriër ze zijn beroverd geweest ons land afgepakt en gedeeld tussen Syrië Irak en Turkije …en nu een moslim die ons buite zet en zegt dat wij daar geen recht hebben . een Assyriërs zijn mensen nog voor Christus de mensen die het meest hebben gezien en meegemaakt en het waren de eerste mensen die hun hoofd moesten geven voor de koninginrijk van god, en nu gebeurd dat nog ze zijn zo strek van hun geloof dat hun nix kan veranderen . een moslim heeft het minste recht voor te praten !! want die zijn nu de verkrachters , de moordenaars en noem alle slechte dingen op !! de fout ligt aan de Koran , ze zeggen dat het een ( heilige boek ) is maar ik zie nix nuttig in dat boek ik als een echte christen heb de Koran gelezen en daar praten ze alleen over Jezus , moeder maagd Maria , joden en noem maar op een heilige boek kan niet zo zijn de bijbel is er langer als de Koran en in de bijbel komt het woord islam , Mohamed of noem maar op zelfs niet in voor ,als dat zo zou zijn zou ik alleen maar haat hebben op iemand anders geloof en een heilige boek kan alleen liefde geven en beoordeeld jou maar niet je naaste . gelijk da ze is de Koran alleen een christen beoordelen Enjah een heilig profeet hoe kan hij contact hebben met vrouwen gelijk Mohamed heeft gedaan das vrouwe misbruik hij is zelfs met een meisje van 9 jaar gaan slapen , das gewoon pedofilie dus zo te zien had hij een luxe leven !!! das voor mij een valse profeet hoe dat er bij ons in de bijbel staat er zulle valse profeten komen na mij!!! Jezus Christus is gebaard van zijn vader op deze aarde voor ons zonde hij was ook gewoon mens dus kon hij die misbruik toch ook doen en hij had al het macht van ze vader gekregen dat heeft hij niet gedaan hij is voor ons gestorven en heeft geleden .iemand dat heilig is kan alleen zo zijn !! dus IRAK denkt dat ze voor hun geloof aan het vechten zijn en dat ze maagden zullen krijgen in het paradijs ‘ das gewoon grappig … god kent geen seks, moordenaars , overspel , bedrog … en in de Koran is dat er allemaal wel dus een moslim moet nooit zeggen ik en een christen geloven in god das zelfde absoluut niet !!!! voor mij is er 1 ding : God en uit hem is Jezus Christus gebaard wat er na is gekomen is bullshit en vals !!!!!

  Like

 20. Pingback: Bang zijn we allemaal |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s