PVV wil internationaal onderzoek naar Turkse steun voor ISIS

PVV blauw

Ondanks talrijke eerdere aanwijzingen weigerde de regering tot nu toe om een internationaal onderzoek naar de Turkse steun voor Jihadstrijders te bevorderen. Inmiddels zijn er de laatste weken weer nieuwe berichten over die steun wereldkundig gemaakt. Daarom vraagt PVV-Kamerlid Raymond de Roon aan de minister van Buitenlandse Zaken, Frans Timmermans, om zijn tegenwerking tegen een internationaal onderzoek nu te laten varen. “Het wordt hoog tijd dat de minister inziet dat een dergelijk onderzoek noodzakelijk is”, aldus De Roon: “Nederland steunt Turkije met onze Patriotraketten. Dat kan natuurlijk niet als Turkije vals spel speelt”.

Vragen van het lid De Roon (PVV) aan de minister van Buitenlandse Zaken over Turkse steun voor ISIS-strijders:

1) Kent u de berichten “Rapport Jubilee Campaign en ABM: Turkije steunt ISIS-strijders”(*), “Turkey’s Bleeding Border”(**) en “Turkish support for ISIS”(***) ?

2) Herinnert u zich dat ik u al meermalen heb gevraagd om een internationaal onderzoek naar de Turkse steun voor dan wel gedoogpolitiek m.b.t. jihadstrijders in Syrië(****)?

3) Bent u het met mij eens dat een overvloed aan aanwijzingen dat Turkije een kwalijke rol speelt door steun of gedoogsteun voor strijdgroepen in Syrië noopt tot een internationaal onderzoek? Zo neen, waarom niet? Zo ja, bent u bereid een dergelijk onderzoek nu te bevorderen?

4) Ziet u inmiddels aanleiding om de stationering van onze Patriotraketten in Turkije te heroverwegen? Zo neen, wilt u dat dan heroverwegen als een internationaal onderzoek uitwijst dat Turkije daadwerkelijk ISIS heeft gesteund? Zo neen, waarom niet?

(*) www.refdag.nl
(**) www.foreignaffairs.com
(***) http://counterjihadreport.com
(****) http://pvv.nl/index.php/37-fj-related/raymond-de-roon/7571-turkije160414.html

Geplaatst door:
E.J. Bron
(h/t Ton van Kesteren)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op PVV wil internationaal onderzoek naar Turkse steun voor ISIS

 1. DonnaDolce zegt:

  Goed zo, want dit kan niet.

  Like

 2. lucky bee zegt:

  Goed zo poets de Fransje Timmerman maar zijn tanden, ze beginnen werkelijk te stinken.

  Like

 3. Bob Fleumer zegt:

  Nu zal je Timmermans zien kronkelen als een paling in een emmer snot om maar niet te doen wat er van hem gevraagd wordt.

  Like

 4. Yvonne van Cleef zegt:

  En nu doordrukken!Al moeten ze in ieder programma opdraven,en het in ieder dagblad zetten:Pvv:nu doorpakken!Spoed is geboden!

  Like

 5. vanhetgoor zegt:

  Dit is een open deur! Dit is zo duidelijk dat het bijna misdadig is dat men die feit al die maanden veronachtzaamd heeft. Het is een oorlogsmisdaad dat Turkije steun heeft gegeven aan ISIS! Het Syrische volk had al zo veel te lijden onder Al Assad, en toen kwam ISIS er nog eens overheen. De Turken moeten de ogen uit hun kop schamen, dit is nog niet zo erg als de Armeense Genocide, maar het neigt er wel naar.

  Like

 6. catharina zegt:

  Goh ja, nu kunnen ze niet langer wegkijken he? Het komt nu te dichtbij dankzij het jarenlange Europese gepamper van de islamofascisten door een elite die niet met twee benen op de grond leeft met maar met het hoofd in de wolken. Heel juist van de PVV om nu meteen door te pakken en de grote lijn van het wegkijken van de laatste jaren door te trekken naar de internationale verhoudingen. Ook daar vierde het konsekwent negeren van de werkelijkheid hoogtij en vulden velen hun zakken o.g.v. deze houding. De volgende generatie zal hiervoor de prijs moeten betalen. Grenzen dicht voor aanhangers van de islamitische doctrine. Die begint al direct na de geboorte met de influistering van de #$%^&*shahada door de vader.De dwangbuis knelt direct na de geboorte.

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Het wordt de hoogste tijd dat deze landverraders die zich (ondanks dat ze inmiddels een minderheidskabinet zijn) regering/volksvertegenwoordiging noemen maatregelen nemen inzake Turkije en tenminste onze Patriotraketten terug roepen !!

  Like

 8. peterselie1 zegt:

  ‘ISIS-leider zweert Ka’ba in Mekka te zullen vernietigen’
  De verafgoding van de zwarte Ka’ba steen (inzet) in Mekka zou een doorn in het oog zijn van ISIS-leider Al-Baghdadi.

  Sommige officiële media in het Midden Oosten en talloze Arabische sociale mediasites zijn in rep in roer vanwege enkele tweets die afkomstig zouden zijn van Abu Turab Al-Maqdisi, woordvoerder van de terreurgroep ISIS (/ Islamitische Staat), die zegt dat de leider van ISIS, Al-Baghdadi, van plan is om de Ka’aba steen in Mekka te vernietigen, omdat alleen Allah aanbeden zou moeten worden.

  ‘#De Islamitische Staat van Irak en de Levant (ISIS). Mensen gaan op Hajj (pelgrimsreis) om met hun handen over stenen te wrijven, en niet om Allah te aanbidden. Wij zweren dat zodra wij (Mekka) bezetten, wij de Ka’ba die wordt aanbeden zullen vernietigen.’

  In een andere tweet: ‘Spoedig zullen wij, als Allah het wil en onder het leiderschap van Baghdadi, de Ka’ba die naast Allah wordt vereerd vernietigen.’

  Sommigen beweren dat het bericht afkomstig is van de Saudische inlichtingendienst, die daarmee de ‘reputatie’ van ISIS zou proberen te beschadigen.

  Zoals we deze week al schreven heeft de Saudische koning Abdullah, die in de moslimwereld de ‘Bewaarder van de Twee Heilige Moskeeën’ wordt genoemd, het leger bevel gegeven om alle noodzakelijke maatregelen te nemen om te voorkomen dat ISIS-strijders de grens oversteken. Zo werdt er onder andere een tankdivisie ingezet.

  Moslims verwoesten historische gebouwen in Mekka

  Los van Baghdadi’s vermeende dreiging worden er al geruime tijd moskeeën, begraafplaatsen, huizen en andere historische islamitische gebouwen en locaties in Mekka en Medina die worden geassocieerd met de profeet Mohammed en andere moslim ‘beroemdheden’ vernietigd. De reden is dat Wahhabisten en Salafisten vinden dat traditionele moslims veel te ver gaan in hun verering en zelfs het aanraken van objecten als ‘heilig’ beschouwen, iets wat als afgoderij wordt beschouwd.

  Fundamentalistische moslims hebben ook grote moeite met het gigantische nieuwe gebouwencomplex bij de Ka’ba, genaamd ‘De Zeven Torens’, die ook wel bekend staan als de (herbouwde) toren van Babel (/ Babylon). Dat dit geen loos gerucht is bleek bijvoorbeeld uit de bevestiging van de Arabische krant Al-Sharq Al-Awasat:

  ‘Het Torens van het Huis project is het eerste project in Mekka… dat zeven torens omvat… Het staat op het gebied van de Berg Babel in Aiyad. De locatie kijkt direct over de Haram al-Sharif (heilige huis (Ka’aba)) uit…’

  De eindtijd-hoer van Babylon

  Historisch gezien was de zwarte Ka’ba steen opgedragen aan Aphrodite, de hoer-godin die ‘Aphrodite Porne’ (Aphrodite de hoer) werd genoemd en ‘de godin gekleed in purper’, overeenkomend met de beschrijving in het laatste Bijbelboek Openbaring (17:4). De Ka’ba heeft een scharlaken gekleurd binnenkleed. Het deel van het kleed (Kiswa) dat de deur bedekt wordt een Burka genoemd, net zoals de sluier die Arabische vrouwen voor hun gezicht dragen. Arabische mystici vergelijken de Ka’ba zelfs met een maagd die versierd is met haar mooiste trouwjurk.

  De Ka’ba voldoet dan ook aan alle kenmerken van de in de Bijbel genoemde ‘hoer van Babylon’. Het kleed, de parels, de juwelen, het goud, het zilver en zelfs de zilveren godslasteringen, die in gouden mozaïeken op haar gewaad zijn geborduurd. ‘En de vrouw was gehuld (SV: bekleed) in purper en scharlaken…’ (Opb. 17: 4)

  De Bijbel noemt expliciet de Rode Zee als een geografische indicatie waar de ‘hoer’ van het eindtijd-Babylon zich bevindt: ‘De aarde heeft gebeefd van het geluid huns vals, van het gekrijt, welks geluid gehoord is bij de Schelfzee (SV, KJV: Rode Zee).’ (Jer.49:21). Eén blik op de kaart leert dat Mekka zich vlakbij de Rode Zee bevindt.

  Arabië wordt vernietigd

  De Bijbel beschrijft tevens dat in de laatste fase van de eindtijd heel Arabië, inclusief de ‘glorie van Kedar’ (Mekka), zal worden vernietigd. Dit blijkt onder andere uit deze profetie: ‘… het zal in eeuwigheid niet meer bewoond worden, noch bevolkt zijn van geslacht tot geslacht; geen Arabier zal daar zijn tent opslaan…’ (Jes.13:20)

  Gezien de totale verwoesting die de Bijbel voorzegt, lijkt ISIS echter niet de voor de hand liggende dader, maar eerder een nucleair bewapend Iran. >>>

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/07/ISIS-leider-zweert-Kaba-in-Mekka-te-zullen-vernietigen

  Like

 9. Leo zegt:

  20 miljoen belasting geld “verduisterd” ????? in 1 keer !!
  Niet toevallig op de rekening van isis terecht gekomen ???? of een ander goed doel ?

  Like

 10. roger catrysse zegt:

  Van zo een minister krijgt je een antwoord dat op niets trekt en hij wil op een goede plaats staan bij zijn vriendjes

  Like

 11. Giny zegt:

  Heel goed van Ton van Kesteren om het op deze site te plaatsen!
  Het staat dan wel op de PVV site, maar dat wordt niet door iedereen gelezen!
  Toppie Ton, ga zo door!!!

  Like

 12. helletocht zegt:

  De jihadisten krijgen in Turkije de benodigde stempels in hun paspoort of krijgen bij hun ID de vereiste papieren (* Bron: Duitse inlichtingendienst) . En wij die arme Turken maar bijstaan met onze Patriots, terwijl zij de jihad sponsoren. Snapt u het nog Den Haag. ik denk van niet. Verder krijgen ze geld van de Turken. Onthou Turkije heeft geen compassie met Assad. Nou is Assad wel degene die, voor de revolutie daar begon, relatief gezien de meeste vrijheid aan zijn inwoners gaf. Dat willen de linksmannen/bvrouwen hier overigens niet inzien.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s