GS REPO. Keti Koti 2014: Keti, fittie en roti

Screenshot_9

Iedereen houdt van roti, dus vier Keti Koti! Het had het motto van deze zonovergoten Slavernijherdenking kunnen zijn, want het Oosterpark was op de derde dag van de Ramadan doortrokken met de geuren van exotisch eten. Men zou haast vergeten dat het hier een ernstige zaak betreft, namelijk de Zwarte (sorry) Bladzij van de slavernij in ons gedeelde verleden en de erfschuld van alle witte Nederlanders. “Jullie kunnen wel zeggen, mijn voorouder was visser dus ik heb niks met slavernij te maken” hield een spreekster ons voor, “maar de hele Nederlandse maatschappij heeft geprofiteerd van slavernij.” Ja klopt, bedankt nog daarvoor he, en het uitkeringspercentage in de Bijlmer maakt tegenweurdig dan weer een hoop goed dus laten we het quitte noemen. De drukte op een doordeweekse dinsdag, moeten al die mensen niet werken? Enfin, daar komen we op terug. Keti Koti 2014, een verslag.

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op GS REPO. Keti Koti 2014: Keti, fittie en roti

 1. Cathja zegt:

  Mijn overgrootvader (ja, die leefde ergens halverwege 1800!) was inderdaad visser, en wel op de toenmalige Zuiderzee.
  Nee, hij, en alle familieleden die na hem zijn gekomen hadden inderdaad NIKS te maken met slavernij. Mijn familie heeft altijd hard gewerkt en soms onder barre omstandigheden, dus dat gezeur over slavernij (waarvan wij dus allemaal zouden profiteren??) moet maar eens afgelopen zijn.
  In november dit jaar willen we gewoon weer onze Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten in Nederland ontvangen, en diegene die dat niet aanstaat, blijf weg!

  En verziek ons kinderfeest niet nog eens met dat eeuwige gezeur over slavernij!!!

  Like

  • koddebeier zegt:

   100 % met je eens !! Boodschap aan onze gekleurde ‘mede’ landers !!
   Als onze feesten en gewoontes je niet bevallen….GA DAN TERUG !!
   We zijn jullie geouwehoer ZAT !! Meer dan ZAT !!

   Like

 2. koddebeier zegt:

  Stel halve zolen !!

  Like

 3. lucky bee zegt:

  Wij van de VOC hebben niets met de slavernij te maken . Het is voor ons een zonde om hieraan deel te nemen.De WIC is een andere firma als de VOC. Daar moeten de Ex Slaven , hun bezwaarden richten. Ik kan bewijzen dat de VOC niet aan de slavernij hebben deel genomen, Indonesie is tot op de dag van vandaag neger vrij.Hadden wij wel met de slavernij meegedaan dan ziet Indonesie waarschijnlijk niet anders als Midden en Zuid Amerika uit.Ook de USA wordt hoofdzakelijk door de WIC gecolloniceerd.
  Voor de Oranjes kan ik niet bezweren dat ze niet aan de slavernij hebben deelgenomen.Ook de collonisatie van Indonesie wordt in Wenen bij de Wener Congres besloten; wij (DE Gerformeerde kerk)waren niet eens uitgenodigd.

  Like

  • lucky bee zegt:

   Julie kunnen dit wegsmijten maar zo was de geschiedenis, werkelijk gebeurd.

   Like

   • fleckie zegt:

    trouwens, hoe werden die mensen dan als slaaf aangevoerd, naar de kuststreken, [ingeruild voor?[spiegeltjes en kralen en dergelijke?] door hun eigen soortgenoten, in ‘stammenoorlogen,’ maar ook gewoon ALS VEE OPGEJAAGD en GEVANGEN genomen door ARABIEREN, …DUS mogen ze hun BEZWAREN ZEKER gaan uiten bij ARABIEREN111

    Like

 4. Tistochwat zegt:

  Wij zijn blanke belastingslaven.

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  …….En als Astrid Roemer nu nog steeds 2de Kamerlid voor GL geweest zou zijn, had ze, net als toentertijd, weer zéér verontwaardigd kunnen opspelen, “dat het woord ‘zwart’ niet in zo ’n negatieve context mag worden gebruikt……!”
  Dat met die moslima had ook wel iets komisch, trouwens. Ach,lijkt ze wel gedacht te hebben,Surinamers of moslims, wat maakt het uit: We worden als groep allebei gediscrimineerd, want die Nederlanders vertíkken het om te doen wat WIJ willen. Ik zal mijn steentje maar eens gaan bijdragen.
  Het ontbrak er nog maar aan, dat ze een bord had meegedragen met daarop de leuze: “Wij zijn allemaal zwarten!”

  Like

 6. Republikein zegt:

  Heeft niks te maken met schoteltje melk en de hoge boom.

  Like

 7. Avidia zegt:

  Wat toch een toestand met dat eeuwige gezeur, al die zeurders het land uit, het bevalt hen hier niet, dus wat let je, wegwezen!!! En O WEE als er veranderingen komen in het Sinterklaas feest, met kop en kont het land uit gooien. Zijn er mensen die alvast iets kunnen organiseren tegen deze lui?

  Like

 8. Avidia zegt:

  Trouwens, het wordt eens tijd dat ons land gezuiverd wordt van al die mensen die hier komen wonen en kritiek hebben op ons of zelfs erger, als ze binnen komen moeten ze tekenen dat ze het met alles eens zijn zoals wij hier leven met onze tradities, zodat ze later geen commentaar kunnen leveren. Wat zou dat geweldig zijn, want dan hebben ze een valse handtekening gezet en dat is volgens mij strafbaar.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Avidia: 02.44. uur. Van dat tekenen, waar ik het mee eens ben, komt NOOIT IETS TERECHT. Daar verzetten de VERRADERS van PVDA,CDA,D66, zich wel tegen. En de VVD zal wel volgen i.v.m. het pluche!

   Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Steeds weer hetzelfde gezeik, en het aanmeten van de SLACHTOFFERROL. En de ROOD/LINKSMENS komt daar op klaar. Trouwens hoeven deze zgn. slachtoffers van de zgn. “slavernij”, niet te werken? O, nee dat hoeven ze van de ROOD-en GOEDMENS niet, want ze hebben net als de LINKSMENS al een dagtaak, BEROEPSDEMONSTRANT! En anderen maar werken, – de blanke negers- om ze aan “de vreet”, te houden! Fijn land, Nederland, KOTS!

  Like

 10. koddebeier zegt:

  Ik snap niet wat ze dan in Nederland zoeken (behalve een uitkering) .
  Als afstammeling van slaven zou je toch niet in het land van de slavenhandelaren willen wonen.
  Ik zou dus zeggen ga lekker terug, bouw je eigen land op en ……….vergeet ons aub.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Koddebeier, heb je indertijd de beelden in de Bijlmer gezien, de avond, dat de onafhankelijkheid van Suriname bekrachtigd werd?
   Iedereen door het dolle heen, feesten, dansen en springen, en de interviewer van Brandpunt of zoiets dergelijks met zijn microfoon tegen één van die gasten: “Bent U blij dat het er door is?” “Oh, jà, mieneer, jà! Ik ben géén slaaf meer….! “Zó…..Dan gaat U binnenkort zeker wel terug?” “Néé! Mijn géést, mij géést is daar !”
   Mijn vader, die zich in die tijd kapót ergerde aan de ‘arbeisethos’ -of liever, het ontbreken daarvan- onder de Surinaamse employees bij hem op de Bank zei in de periode daarna nog wel eens: “Het is daar een spookland aan het worden: Het bàrst er van de geesten…..”

   Like

 11. joopklepzeiker zegt:

  Bakra skoef !

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Wat betekent dàt?
   Het enige wat ik me herinner is “Kon hesi baka” -Kom gauw terug- de jeugd serie, die in de jaren ’70 werd gemaakt naar een jeugdroman en uitgezonden door -je raadt het al- het IKON.
   Het verhaal stond natuurlijk weer ból van de verwijten aan het adres van Nederland over die kinderen die hier niet begrepen en niet goed opgevangen werden. Niet aan dat van de moeder, die dat besluit om hier naartoe te komen zomaar over de hoofden van haar bloedjes genomen had, niet aan dat van de vader, die zijn gezin eerder al in de steek gelaten had. Néé……
   Allemaal de schuld van dat vréselijke koloniale Nederland……

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s