VIDEO David Wood: “Lezen is islamofobisch”

 

Toen ik opgroeide, zeiden leraren tegen me: “Lezen is fundamenteel”. Nu ik ouder ben, moet ik de trieste realiteit onder ogen zien dat lezen ‘islamofobisch’ is. De politici, de media en de ‘verwesterde’ moslim appeasers verzekeren me dat islam een religie van vrede en tolerantie is.

Er is slechts één ding dat me ervan weerhoudt de claim te geloven: ik kan lezen. Bijvoorbeeld: als ik de koran open en ik lees soera 9; 29, die moslims beveelt te vechten tegen diegenen die niet geloven in Allah. Letterlijk lezende sukkel die ik ben, concludeer ik als de koran vertelt dat er staat ‘bevecht diegenen die niet in Allah geloven’, dat dit betekent ‘bevecht diegenen die niet in Allah geloven’.

Maar op dat moment vertellen mijn moslimvrienden dat ik het vers uit zijn verband lees. Dus lees ik de teksten die ervoor komen en de teksten die er na komen. Ik lees de rest van het hoofdstuk opnieuw en opnieuw, ik lees het hele chaotische boek vanaf het begin (wat eigenlijk niet het begin is) tot het einde (wat eigenlijk niet het einde is). Ik lees de relevante Hadith en de relevante klassieke commentaren. En dan, als ik helemaal klaar ben met lezen, kom ik tot het inzicht dat de tekst in soera 9;29 in ‘context’ letterlijk betekent wat er staat… Maar op het moment dat ik dat zeg noemen mensen me een islamofoob, een racist, een schijnheilig persoon en een ophitser.

Hetzelfde gebeurt als ik soera 3;34 lees, die het mannen toestaat hun vrouwen te slaan tot zij zich onderwerpen. Ik citeer het vers aan mensen, deze mensen schreeuwen weer ‘context’, ik lees de context, de context geeft aan dat het vers letterlijk betekent wat er geschreven staat en dan noemen de mensen me islamofoob.

Dan lees ik soera 98;6, die de christenen en Joden de slechtste schepsels noemt. Ik citeer het vers aan mensen, deze mensen schreeuwen weer ‘context’, ik lees de context, de context geeft aan dat het vers letterlijk betekent wat er geschreven staat en dan noemen de mensen me islamofoob.

Ik lees soera 5:51, die moslims opdraagt geen vriendschap aan te gaan met christenen en Joden. Ik citeer het vers aan mensen, deze mensen schreeuwen weer ‘context’, ik lees de context, de context geeft aan dat het vers letterlijk betekent wat er geschreven staat en dan noemen de mensen me islamofoob.

Deze cirkel van lezen, context verdediging, meer lezen, ‘David Wood is een racist’, volgt soms een ander patroon, want regelmatig ben ik degene die schreeuwt ‘context’. Bijvoorbeeld: iedereen, inclusief de president van de Verenigde Staten, vertelt me dat de koran zegt dat ‘als iemand een mens vermoordt, het is alsof hij de hele mensheid vermoord heeft’. Wat een prachtige les is dit. Natuurlijk wil ik deze prachtige les graag zelf lezen in plaats van hersenloos geloven wat CNN mij vertelt wat ik moet geloven.

Ik gebruik dus de vaardigheden die ik leerde van Sesamstraat om het vers te lezen, soera 5;32. Dit blijkt echter een quote te zijn uit de joodse Talmoed, en specifiek zegt dat deze een les is voor de kinderen van Israël. Op dit punt roep ik ‘context’ en nodig mijn moslimvrienden uit het volgende vers te lezen, dat wel voor de moslims bedoeld is en niet voor de kinderen van Israël. Dit beveelt moslims om allerlei soorten mensen te vermoorden en te verminken. Moslims roepen dan ‘context’ en vertellen me dat het onmogelijk is dat het betekent wat er staat, omdat het zo gruwelijk gewelddadig is. Ik ga naar hun bronnen en toon hen de ‘context’ en verrassing, verrassing, iemand noemt me een islamofoob….

Mijn vermogen om te lezen brengt me in vele problemen. En daarom, om toekomstige generaties te behoeden dat ze gelabeld worden als racisten en kwezels, moeten we een oorlog starten tegen leesvaardigheid. Dit klinkt extreem, maar als we niet de leesvaardigheid elimineren van mensen zoals ik, die boeken blijven openen en erachter komen dat er een gigantische campagne van deceptie gaande is, ervoor bedoeld ons stil te houden, terwijl jihadisten ongelovigen aan hen onderwerpen in de naam van Allah.

Dus, ‘hooked on phonics’ (Amerikaanse leermethode) wordt ‘hooked on fobics’, te weten ‘islamofobics’, het lezen van ‘rainbow’ wordt het lezen van ‘racist-rainbow’, ‘pinky-dinky-do’ wordt ‘pinky-dinky-dont’, ‘super-why’ wordt ‘super-wont’ (leerkundige VS-boekjes, wordgirl is het ergste meisje en het haar helpende elecbedrijf moet op de elektrische stoel.)

Het is imponerend, eigenlijk oppressief, dat een ideologie, gewelddadig opgelegd in Arabië door een analfabete karavaandrijver, ons ertoe gaat dwingen het lezen op te geven dan wel er over te zwijgen wat we lezen.

De boodschap van islam is en was altijd: ‘Kom terug naar de 7e eeuw’.  Allah is alleen blij met je als je leeft en denkt en loopt en praat en je kleedt als een Arabier uit de 7e eeuw.

Zoals Churchill zei: Geen grotere regressieve kracht bestaat er op de wereld…

Dus, leg neer die boeken, doe de kufi’s en boerka’s aan en vier feest alsof het 629 is. Al het andere is geciviliseerd… en Allah moet daar niets van hebben.

Geplaatst door:
E.J. Bron
(Vertaald door: manna)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Islamofobie", Islam, Islamkritiek, koran. Bookmark de permalink .

19 reacties op VIDEO David Wood: “Lezen is islamofobisch”

 1. joopklepzeiker zegt:

  Ik lijd al een heel leven aan diezelfde afwijking, lezen genaamd !

  Like

 2. Auke zegt:

  Hier valt niets aan toe te voegen.

  Like

 3. bigljohn zegt:

  Lezen kan alleen maar verrijkend zijn. Het is net als een mes. Je kan er een brood mee snijden, maar je kunt er ook iemand mee steken. Je weet van tevoren wat een boek als de Koran inhoud. Dat kan nooit zoveel zaaks zijn, daar het de leer van de Duivel van de Islamieten betreft. Om maar eens in lijn te lopen met Salman Rushdie die er de Duivelsverzen van maakte. En er zijn zoveel goede andere boeken om je leesvaardigheid en algemene ontwikkeling mee bij te spijkeren. De Koran bestuderen, het idee alleen al, bah, bah, bah !

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Ik bedacht opeens, dat als moslims beginnen te jammeren van “Je moet het ook in de context lezen,” zij met die context iets anders bedoelen dan wij: Die context waar zij aan denken beperkt zich niet tot dat ene hoofdstuk, maar omvat de hele Koran! Van voren naar achteren! En ja, dan is het dus waarschijnlijk een feit -ik zeg eerlijkheidshalve “waarschijnlijk,” want evenals bigljohn verdóm ik het in alle toonaarden om het onding te gaan bestuderen- dat de bloedigste oproepen tot geweld, onderwerping en onderdrukking maast de mooiste, bloemrijkste verzen staan. In andere hoofdstukken, weliswaar, maar aangezien het allemaal in de Koran te vinden is, noemen ze dat ‘in de context lezen.’ Daarom beweren ze bijvoorbeeld ook met droge ogen, dat er in de Islam zoveel respect voor de vrouw is: De Soera ’s waarin haar ondergeschiktheid aan de man breed wordt uitgemeten worden weer opgevolgd door die waarin lyrische bewoordingen de vrouw wordt opgehemeld, zoals je ook in de Bijbel wel tegenkomt. Het betreft dan heel andere hoofdstukken, maar door het hele boekwerk van begin tot eind te lezen,lees je dus ‘in de context.’
  Het ene staat er in, maar het andere ook, dus dàt moet dat ene dan kennelijk weer teniet doen. Kolder natuurlijk! Maar ik geloof stellig, dat dat er achter zit.
  Bij de dicussie of islam ‘vrede’ is,c hoeft dat trouwens niet eens, want we weten intussen dat de moslims onder ‘Vrede’ iets anders verstaan dan wij: Vrede is er inderdaad…..Nà de Slag, als de strijd gestreden is en de onderwerping van de tegenpartij een feit. Wat dat betreft liegt de moslim eigenlijk niet als hij dat beweert: “Islam is Vrede” sluit de bloedige strijd immers in het geheel niet uit. Integendeel!

  Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Goh en dat allemaal zonder in de koran gesnuffeld te hebben !

   In dar al islaam is er inderdaad vrede als je je maar netjes aan de regeltjes houdt .

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    NIet in de koran, nee, maar zo nu en dan wel op islamitische sites.
    Om te blijven beseffen waarover je praat, kun je af en toe het beste ev en nagaan, wat die kl..tzakken zelf van bepaalde zaken zeggen.
    Nou, en dan vliegen de Soera”s je af en toe om de oren, zeg ik je! Zo kom je er wel achter.

    Like

  • Charles Martel zegt:

   Het ‘onding’ valt overigens niet te bestuderen; het is een samenraapsel van allerlei bestaande verhaaltjes die zonder enige logische of chronologische orde aan elkaar zijn geregen en bovendien meermaals worden herhaald. In dit akelige boek staat overigens te lezen dat zijn tijdgenoten hem niet ernstig namen; dat hij hen ‘verhaaltjes van de ouden’ op de mouw spelde en dat zijn openbaringen niet dan zelf uitgevonden leugens waren, en dat hij onzin uitkraamde als een dwaas (5:110 en nog een 10-tal plaatsen). Zijn tijdgenoten hadden het goed begrepen. En aangezien het in dit akelige boek staat is het boven elke twijfel verheven.

   Like

 5. lucky bee zegt:

  Ook de Kalifaat is een product uit deze tijdperk; de laatste Kalief was door Karel Martel om zeep gebracht.nu hebben ze naa honderden van Jaren weer eentje.al die tijd hebben de Sultans van Istanboel , de hele moslim wereld geregeerd.

  Like

 6. Joost Visser zegt:

  Op het moment dat ik begrijpend kon lezen, verloor de wereld zijn onschuld.

  Like

 7. Tempelier. zegt:

  Als moslims beginnen over context, moet u wel begrijpen dat de koran op veel manieren kan worden uitgelegd om bepaalde zaken te verdoezelen. hier heb ik een filmpje van.

  Like

 8. Avidia zegt:

  Die “baardmeneer” die in de woestijn van allah een boek met wetten moest schrijven had gewoon een zonnesteek opgelopen, hij zag een verschijning, zal wel een van zijn kameraden geweest zijn. Dan nog, die man kon niet eens schrijven, hier houdt alles op, allemaal verzinsels om de bevolking onder de knoet te houden, en daar zitten we mooi mee opgescheept.

  Like

 9. Vederso zegt:

  @ manna. Bedankt voor het vertaalwerk! Vanaf de video gedaan? Ik weet hoe lastig dat is, daarom nogmaals bedankt en een compliment.

  Like

 10. Vederso zegt:

  Ook Robert Spencer heeft deze video op Jihad Watch geplaatst en noemt deze zelfs briljant.

  http://www.jihadwatch.org/2014/07/reading-is-islamophobic

  Like

 11. Jantje zegt:

  Wanneer wordt dit haatboek nu eindelijk eens verboden?
  Er zijn boeken voor veel minder verboden in Nederland.

  Like

 12. Kraftavilqa zegt:

  De koran kent slechts een context en dat is barbarij. De tijdgenoten van mo waren barbaren dus om volgelingen te werven moest hij bieden waar barbaren van houden : moord, vernietiging, plundering etc. Sluw was ie wel die mo. En zo prpageert zich de pre-middeleeuwse arabische barbarij tot in alle eeuwigheid, de koran leert immers dat het nastrevenswaardig is om een barbaar te zijn. Beschaving da’s nix daarom verwoesten muzels beschaving waar en wanneer ze die maar aantreffen. Verder zij opgemerkt dat pislam een wezenlijk kenmerk van religie ontbeert namelijk spirituele verdieping. Om bij de club te horen hoef je alleen maar een barbaar te zijn, something that comes perfectly natural to the inbred sandnigger.

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  De Koran is zeker zo verwerpelijk als ” Mein Kampf”, van ene bloksnor, die de Tweede Wereldoorlog ontketende. Maar ja, de POLITIEK CORRECTE kliek en de SOCIALISTEN, weigeren deze reine waarheid aan te nemen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s