Vreedzame meerderheid

Screenshot_20

(Door: Ton Nijhof)

‘Schaamteloos’ noemde AIVD-baas Rob Bertholee de felheid waarmee moslims bij demonstraties en op internet hun steun aan ISIS gaven. Hij verklaarde zich grote zorgen over de groep ‘radicale moslims’ in ons land te maken. “Het zondag uitgeroepen kalifaat in delen van Irak en Syrië is een belangrijke succesfactor voor de radicale moslims in Nederland”, zegt Bertholee. “Het is een trigger voor potentiële jihadisten”. Hiervan zijn er al veel te veel, zo blijkt uit het maandag 30 juni gepresenteerde rapport van de AIVD over jihadisme in Nederland. Enkele honderden moslims staan nu in de AIVD belangstelling, als aanhangers van de jihadistische bewegingen en enkele duizenden sympathiseren ermee. Volgens de AIVD zijn zo’n 130 Nederlandse moslims, waaronder 20 vrouwen, al naar Syrië of Irak vertrokken om zich daar bij ISIS te voegen. Veertien van hen zouden inmiddels zijn omgekomen in de strijd. “De situatie is nu zorgelijker dan ooit”, zegt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Dick Schoof.

Een aanmerkelijk deel van de Haagse politiek liet zich maar mondjesmaat uit, vond de situatie uitermate ‘zorgelijk’ en boog zich verder over de ontwikkelingen bij de Brusselse EU banenmachine, waar nu carrières worden uitgedeeld. Belangrijk, want wie daar terecht komt en weet te blijven zitten, bereikt onvermijdelijk de status van miljonair. De enige die wel van leer trok en dit keer op uitermate correcte wijze, was Geert Wilders namens de PVV in de Volkskrant. Hij beklemtoonde dat de ‘politiek 13 jaar heeft geslapen’ en dat is helaas maar al te waar. Aan Wilders gingen Janmaat (Centrumdemocraten), Hirsi Ali (VVD), Bolkestein (VVD), Fortuyn (LPF) en Van Gogh (filmmaker) voor, en sommigen moesten daarop elders een goed heenkomen zoeken (Hirsi Ali), werden met tomeloos geweld tegemoet getreden (Janmaat in Kerdichem) of vonden de dood (Fortuyn, Van Gogh).

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

35 reacties op Vreedzame meerderheid

 1. bigljohn zegt:

  Alles goed en wel, maar ook 75% van de Nederlandse (2,4 miljoen) Moslims is voorstander van de Jihad. Ook in Nederland ! Hoevele recruten zouden de Jihad strijders kunnen werven uit die populatie van 1,8 miljoen Jihad-geile NL Moslims ? 10 % moet een reeele schatting zijn ! Altijd goed voor 180.000 Jihadisten die Nederland in no time om zullen vormen naar een Sharia staat ! En dan moeten we er van uitgaan dat Nederland 2,4 miljoen Moslims telt, en niet meer dan die 2,5 miljoen. Bij die landsgrenzen die maar wagenwijd open blijven staan, en met de paringsdrift van die muzelmannen, zullen het er over luttele jaren alras zo’n 6 miljoen bedragen bij een gelijkblijvend aantal autochtone Nederlanders. Want die menen al een groot gezin te hebben met slechts 2 kinderen !

  Like

  • Ton Nijhof zegt:

   Volgens cijfers van het CBS blijken er in Nederland ca. 1 miljoen moslims aanwezig. Alhoewel ik vermoed dat het er aanzienlijk meer zijn, kan ik dat niet aantonen. Wel kan ik aantonen dat uit onderzoek blijkt, dat 73% van de aanwezige moslims de activiteiten van ISIS steunt. Ik begrijp daarom de kritiek op mijn ‘schatting’ maar kan die natuurlijk niet op basis van beweringen elders doen. Bovendien zouden we dan ook snel uit het oog verliezen dat zich in de politieke elite een aanzienlijk aantal mohameddanen bevinden en er voorshands geen reden is om aan te nemen dat hun mening afwijkt van de overige moslims.

   TN

   Like

   • leefbarbaar zegt:

    Beste Ton Nijhof,
    als in alle grote steden (en veel middelgrote steden ook trouwens) de helft van de bevolking allochtoon is en moslim, dan kom je aan heel andere getallen. De overheid liegt.

    Like

  • Jean zegt:

   Bighjohn,
   Wees er maar van overtuigt dat binnen de periode van 2 jaar de boel ontploft en dat er dan 22 miljoen neuzen, Nederlanders en Vlamingen samen en dan tel ik Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Spanje enz. nog niet meeallen richting moslims gericht staan, niet uit respect maar allen met maar 1 doel nl. Weg met die achterlijke gewelddadige barbaarse smeerlapperij islam van ons grondgebied. Dat de clubjes die nu liggen te vreten van die allochtonenindustrie mee delen in de klappen is een feit.
   Wie vriend is met onze vijand is ook onze vijand en zal aldus zo ook behandeld worden, de enige uitweg die ze nog zullen hebben is valiezen pakken en wegwezen richting grote zandbak in noord Afrika.

   Like

   • Yvonne van Cleef zegt:

    Geduld is een schone zaak;ik weet het!Maar….ik kan niet wachten tot ons land weer opgeschoond,gezellig en veilig is!

    Like

 2. lucky bee zegt:

  DE KALIFAAT WAS NOOIT EEN SUCCES GEWEEST DE EERSTE 4 KALIVEN HEBBEN ELKAAR EN HUN FAMILIE UITGEROEID.(Abu Bakker, Omar, Osman , en Ali.) Hoelang deze zelf benoemde kalief leven blijf, is maar de vraag.

  Like

 3. paulzwueste zegt:

  Kijk, daar hebben we dan eindelijk een positief geluid! Ze kunnen showen met hun “moderne wapens” maar ze weten er niet mee om te gaan en kunnen ze niet onderhouden…
  Ze bestrijden elkaar meer dan ze het hun zogenaamde vijanden doen.
  ’n Makkie!!!!!!

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Allemaal uitzetten nu het nog kan !!!

  Like

 5. rotsus zegt:

  Mij lijkt Dhr. Bertholee wel een geschikt iemand om dit tuig op een nette manier op te ruimen want veel anders zal hem niet overblijven. Hoewel ik weliswaar de oorlogen in Kosovo en ook Afghanistan ten zeerste verfoei waar deze man ingezet is (waar hijzelf natuurlijk overigens niets aan kon doen daar dit vanaf het begin een vies en vuil spelletje was van “onze vrienden en helpers in nood, de Amerikanen” oftewel de zoals altijd achter de schermen zittende en BEPALENDE familie de Rothschild) denk ik dat deze vuile onderkruipsels zich aan deze man de tanden zouden kunnen uitbijten. Ik heb in het leger gediend (toevallig ook in 1979 begonnen) als Huzaar bij het 13e zelfstandige verkenningseskadron (Cavalerie) te Oirschot en zoals jullie wellicht weten ook een jaartje of 10 als douanier te Venlo-autoweg E34/A67. Hij hoeft maar te roepen en ik ben er om mee te helpen dit tuig buiten de landsgrenzen te bevorderen en ze daar vervolgens dan ook te houden, eventueel met de nodige middelen van geweld, het “proportionaliteitsbeginsel natuurlijk” te eerbiedigen……..misschien!!!!
  Echter, als advies zou ik deze heer toch willen meegeven dat als we nog een jaartje wachten met deze bezigheid het wellicht al veel te laat is en het zal uitmonden in zo’n zelfde fiasco als in Kosovo en natuurlijk Afghanistan waar de situatie na het ingrijpen van de NAVO resp. Amerika veel en veel erger en verslechterd is. Ik zal maar niet verder toelichten waar dat mijns inziens aan heeft gelegen maar het moge duidelijk zijn dat het hier verschrikkelijk fout is gegaan getuige het verhoor, welk op internet op te zoeken is tussen Generaal Mladic en Overste Karremans welke de huid volgescholden kreeg en erbij stond alsof hij in zijn broek gescheten had. Zeer betreurenswaardig overigens voor deze man maar ook een beetje zelf schuld want ik ga ervan uit dat een Overste niet zomaar deze rang heeft vergaart en goed wist wat er speelde. Ik had pertinent en zeer overtuigend mijn eigen ding gedaan zal ik maar zeggen.
  Geachte heer Bertholee, I’m almost free!!!! En strijdlustiger dan ooit want we moeten nu echt beginnen met de grote zuivering van ons mooie Nederland!!!!
  Met groet,
  Rotsus

  Like

  • Louisa zegt:

   ….” de zoals altijd achter de schermende zittende en BEPALENDE familie de Rothschild”..
   U gelooft dus “dat de Joden er weer achter zitten ” ? Ietsepietsie antisemitisch ?

   Like

   • rotsus zegt:

    Beste Louisa, ik ben de allerlaatste die antisemitisch is maar weet ZEKER dat deze familie de meeste touwtjes in handen heeft en ze vanaf ongeveer 1670 ongeveer zijn begonnen met hun kapitaalopbouw. Ook komt van hun hand het fractional banking system. Maar ik wil niemand beïnvloeden. Informeert u zichzelf gewoon eens naar deze ratten. Ik geef u voor de zekerheid even een linkje mee voor het prille begin van uw “onderzoek”. By the way, zou ik al antisemitisch zijn, wat ik nogmaals wil benadrukken dat ik dat absoluut niet ben, dan had ik al lang en breed opmerkingen ontvangen van de beheerder van deze blog, Dhr. E,J. Bron.
    Deze boeven hebben elke grote EN kleine oorlog altijd en zonder uitzondering van beide kanten gefinancierd wat voor mij al meer dan genoeg aangeeft.
    Maar nogmaals, kijk zelf eens gewoon naar bijgaande link.

    Deze is naar mijn mening genoeg uitleg!!

    Deze evt ter aanvulling maar het internet staat vol met docu’s over deze topcriminelen en dan druk ik me nog netjes uit.

    Cui Bono (wie haalt er voordeel uit,?? en deze vraag moet u zich altijd stellen)

    Met vriendelijke groet,
    Rotsus

    Like

 6. aquarius4422 zegt:

  Dat kalifaat is een dood geboren kind, maar de moslim terreur is blijvend als er niet radicaal ingegrepen wordt.

  Like

 7. Limburgse vlaai zegt:

  Ik help het je hopen lucky bee maar ik hou mijn hart vast! Ik vraag me elke weer af hoe we in godennaam in deze nachtmerrie zijn verzeild geraakt. Ik heb al die moslims niet uitgenodigd om naar Nederland te komen.! Wat doen al die mensen hier! Ik hoor overal Arabisch, Afrikaans en Turks gewauwel om me heen. Ik voel me een vreemde in eigen land en gister nog in een gesprek maar weer eens erachter gekomen hoe weinig mensen eigenlijk op de hoogte zijn van wat er gaande is. ” help me even, Isis en kalifaat, wat zijn dat? “ik werd er wel een beetje wanhopig van van al die onnozelheid.

  Like

  • Driek zegt:

   Limburgse vlaai zegt:ik werd er wel een beetje wanhopig van van al die onnozelheid.

   Ik schreeuw tegenwoordig tegen die onwetende lieden dat ze E.J. Bron moeten aanklikken.

   Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  Tja, de linkse politici, met inbegrip van de politiek correcte elite is SCHULD aan deze situatie! Ik blijf het herhalen: ALLEEN DE SGP en de PVV zijn TEGEN ISLAMISERING van NEDERLAND!

  Like

 9. Yvonne van Cleef zegt:

  Er lopen er hier veel meer rond dan wij kunnen bevroeden;zeker weten!En nog zijn de grenzen niet dicht;ook niet voor die ebolaklanten!Waar wachten ze in Den Haag verdomme nog op?

  Like

  • Jean zegt:

   Yvonne,
   Onze grootste vijand zit in Brussel samen in die aquarium, daar zitten vuile smerige haaien die alles vernietigen puur voor eigen profijt, ze roven en slopen ze parasiteren en hebben geen enkel respect voor het eigen volk.
   Ik snap niet dat de nog steeds vrij rondlopen en kunnen blijven schade berokkenen aan ONZE westerse samenleving door dat open grenzenbeleid?
   De grenzen moeten dicht en alles wat hier niet thuishoort moet eruit, punt.

   Like

  • Louisa zegt:

   Yvonne, hoewel ik het emotioneel absoluut met je eens bent. er kleven aan “het sluiten van de grenzen” nog al wat bezwaren: Als je “de grenzen sluit ” tref je ook andere groepen, want de wet maakt geen onderscheid in de diverse nationaliteiten momenteel..
   Een voorbeeld: Een vriendin van mij, eveneens boven de zestig, is gehuwd met een Amerikaan, en is door haar huwelijk “Burger van de Verenigde Staten van Amerika ” geworden. Man is ruim 15 jaar ouder dan zij en is is aannemelijk dat hij eerder overlijdt dan zij.Geen kinderen geboren uit dit huwelijk, die haar binden aan de VS.
   Vriendin heeft hier familie, dus een terugkeer naar Nederland behoort tot de mogelijkheden.
   Als wij dus de grenzen willen sluiten ( en in principe ben ik 200% voor het sluiten van de grenzen voor geboefte) zou dit kunnen betekenen dat mijn vriendin ( en met haar vele andere Nederlanders verblijvend in het buitenland) er niet meer in komt.

   Gezien het feit dat de meeste Kamerleden (toch nog maar even met een Hoofdletter) van voren niet weet of zij van achteren nog leven…..er ligt met betrekking tot “Het sluiten van de grenzen “dus een enorme klus…die ik dit zooitje op het Binnenhof niet toevertrouw.
   Zucht.

   Like

   • Republikein zegt:

    Het valt mij op dat bij huwelijken over de grens Nederland altijd als veilige haven wordt gezien.
    Ik denk dat ons prettige klimaat hieraan ten grondslag ligt

    Like

 10. Pingback: DE VIJAND IS ONDER ONS MAAR NEMAND SLAAT ER ACHT OP | eunmask

 11. Willie zegt:

  Vermits men hier mn reaktie niet wilt – durft te plaatsen ,kan men hier die vinden

  http://www.osl-stavast.nl/?p=6796

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   ??? Comment gelezen. Waarom zou ik dat comment hier niet doorlaten???

   Webmaster

   Like

   • Willie zegt:

    Wss door t net gevallen dan ??? hier is t dan nog eens

    Willie on July 2, 2014 at 20:06

    Al die vreedzame mensen in die opgenoemde landen hadden 1 ding gemeen : draconische wapenwetten , eerst werden ze allemaal ontwapend en dan uitgeroeid : wat moet dat hier dan worden met onze staats- zero tolerantie tov mensen die een zelf-verdedigingswapen in huis willen ??
    Wij zullen dan wel uitgeroeid mogen worden door die ”jihadi’s ” zeker ??
    De staat zorgt voor U !!!

    Like

  • Yvonne van Cleef zegt:

   U hebt gelijk!

   Like

 12. Pingback: DE VIJAND IS ONDER ONS MAAR NIEMAND SLAAT ER ACHT OP | eunmask

 13. Louisa zegt:

  Er is nog een enorm gevaar. Wij hebben tegenwoordig een beroepsleger, waarin volgens mij jonge mannen en vrouwen worden toegelaten met twee nationaliteiten: de Nederlandse en de oorspronkelijke. En hoeveel van die nieuwe soldaatjes sympathiseren met dat achterlijke, pas uitgeroepen kalifaat ?
  Meer hoef ik niet te zeggen, denk ik.

  Like

 14. Jan zegt:

  Het probleem van socialisten is dat zij in hun eigen leugens geloven en zich als zombies gedragen. Alle kolder wordt klakkeloos overgenomen. Er is niets aan de hand tot een bij een van hen sneuvelt.
  De Rode Taliban, aka PvdA beweert naar het volk te luisteren maar bedoelt hiermee wat hun gehersenspoelde achterban echoot en als die massaal zeggen dat er niets aan de hand is is er niets aan de hand en wie het tegendeel beweert is een fobiepatiënt, leugenaar, fascist, nazi, extremist of gek. Zelf ligt de partij met Hamas te vozen. Dus wie is er gestoord?

  Like

 15. leefbarbaar zegt:

  Besten
  ook nog goed nieuws: het centrum voor misleiding en zelfverrijking Forum dreigt zijn subsidie te verliezen en moet eventueel stoppen.
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3682755/2014/07/02/Subsidie-verdwijnt-maar-het-multiculturele-vraagstuk-is-niet-opgelost.dhtml
  Dit is goed nieuws, want Forum was niks anders dan PvdA-propaganda met een moslimsausje, maar het beste nieuws is toch wel dat zelfs bij de Azijnbode de meeste lezers het instituut Forum op waarde weten te schatten als volkomen nutteloos. Want de multikul is niet bepaald een succes en het voorlichten van de zwijgende meerderheid van de allochtoon heeft geen enkel positief effect gehad.
  Of Forum daadwerkelijk wordt gestopt geloof ik niet, want het overleefde al eerdere schandalen en gaat hier om PvdA-stemvee, dat gehinderd zou worden door Asscher, een PvdA-minister, maar de echte winst is toch wel dat zelfs bij de PvdA-bode steeds meer lezers het licht gaan zien.

  Like

 16. Jan zegt:

  De antisemiet Kerry

  John Kerry @JohnKerry · 12 uur
  Sickening that 17yr-old Muhammad Hussein Abu Khdeir’s life has been stolen. Sending condolences to #Palestinian ppl http://go.usa.gov/Xx8C

  https://twitter.com/hashtag/Palestinian?src=hash

  Een week duurde het voor een klootzak van de junta reageerde nadat de 3 jongens waren ontvoerd en een week er voor zei Kerry nog dat Israël een apartheidsstaat is. In de VN werd Israël uitgemaakt voor rotte vis. Wat een gore bende.

  Like

 17. delamontagne zegt:

  De volgende brief ontving ik van : Allen B West, een opponent of President OBAMA:

  Friends,
  We could be facing a serious health crisis at the immigrant border camps. It’s so bad, staff have been threatened with arrest if they reveal the truth.
  A counselor who worked at a camp kept a secret detailed journal during her tenure at the facility. “When people read that journal they are going to be astonished,” she said. “I don’t think they will believe what is going on in America.”
  Unfortunately, under the Obama administration, anything is possible.
  Steadfast and Loyal,

  ……………………

  Het is eigenaardig dat we niet langer “Gelukkige Kerstmis”kunnen zeggen in
  America, maar aan de andere kant “Ramadan Kareem” is dan weer wel “TOF”.
  Lees dit officiele document over de Rammadan van Hussein B. Obama en maak je eigen inschatting, maar ik ben er zeker van dat: CAIR,ISNA,MASMPAC en de vele andere Muslim Brotherhood gerelateerde organisaties die oproep heel goed zullen waarderen.
  Want het is toch zo dat de Adviseur voor Binnenlandse Veiligheid; Mohammed Elibiary heeft bevestigd dat America een “Islamitisch Land” is en dat onze grondwet met islamitisache waarden overeen komt.
  Ik vind het zonder meer heel erg belachelijk dat “progressieve liberalen” mij van verraad beschuldigen ( zucht..) omdat ik de politiek van Obama in twijfel trek –
  maar aan de andere kant denk ik dat ze juist uitdrukking gaven aan hun First Amendment rechten, toen George W Bush president was.

  UITSPRAKEN DOOR PRESIDENT OBAMA TER GELEGENHEID VAN RAMADAN

  Namens het Amerikaanse volk wil ik, en ook Michelle, hierbij onze goede wensen aan de moslim gemeenschap hier in U.S en de rest van de wereld overbrengen, bij het begin van de gezegende maand Ramadan
  Een tijd ter overdenking en devotie door gebed en vasten, is Ramadan ook een gebeurtenis waarin moslims overal ter wereld hun plicht herbevestigen om DE minder bedeelden te helpen, ook degenen die het moeilijk hebben door economische tegenslag en ongelijkheid.
  Hier in U.S zijn we heel dankbaar voor de vele Amerikaanse Moslim Organisaties, mensen en bedrijven die het mogelijk maken om de ongelijkheid en armoede te bestrijden door het scheppen van banen
  En dit niet alleen door hun liefdadigheids-inspanningen maar ook door studenten, werklieden en hun families met vaardigheden en educatie te helpen, die ze zo hard nodig hebben.
  Ramadan herinnert ons ook aan onze gezamenlijke verantwoordelijkheden om anderen te behandelen zoals we zelf behandeld willen worden en de basis principes die mensen van verschillende geloof met elkaar verbinden: een verlangen naar gerechtigheid, vrede en gelijkheid.
  Op het moment dat teveel mensen over de hele wereld te lijden hebben van geweld en zinloze conflicten, helpt deze waardige tijd ons er aan te herinneren aan de gezamenlijke verplichting om vrede en recht na te streven en de waardigheid van elk mens hoog te houden.
  Zoals ik elk jaar gedaan heb als President, zie ik er naar uit om de Amerikaanse Moslims van overal uit de U.S. uit te nodigen voor de IFTAR -maaltijd, hier op HET witte HUIS.
  Dat is dan voor mij opnieuw een gelegenheid om de waardering van America over te brengen voor de bijdrage die Amerikaanse Moslims hebben gedaan aan de welvaart van U.S. EN om de moslims overal ter wereld een maand toe-te-wensen, gezegend met de geneugten van het gezin,de maatschappij, vrede en begrip…………………..
  RAMADAN KAREEM

  Like

  • Yvonne van Cleef zegt:

   Ik val bijna van mijn stoel:bijdrage van moslims??????Uit dank een etentje???Bijdrage in criminaliteit,oorlogen en ellende,zal hij bedoelen!

   Like

 18. Frans Brassens zegt:

  Er is betreffende dat zorgelijke bericht en de (voor mij onverwachte) openheid er over nog een andere zienswijze mogelijk (en laat men nu s.v.p. niet direct beginnen te roepen dat dit ‘complottistisch’ gedacht is):
  De gedachte kwam bij mij op dat dit ook een opmaat kan zijn naar een aanslag op Geert Wilders. Waarbij verder gedacht kan worden dat uitvoerders en opdrachtgevers van verschillende origine kunnen zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s