Broederoorlog tussen de radicale islamieten vergroot het terreurgevaar in het Westen

Screenshot_3

(Vertaling: E.J. Bron)

De Amerikanen verscherpen de veiligheidsmaatregelen op de vliegvelden en willen dat ook de Europeanen actief worden. De reden: de opkomst van nieuwe radicaalislamitische groeperingen kan ertoe leiden dat een van die groepen zich door een bijzonder spectaculaire actie in het Westen wil profileren. De machtsstrijd onder de globale terreurgroepen vormt een nieuwe bedreigende situatie voor het Westen.

De Verenigde Staten reageren met verscherpte veiligheidsmaatregelen op de nieuwe bedreigende situatie door radicaalislamitische terreur (hier).

De reden voor de nervositeit in de westerse hoofdsteden: Een broederoorlog tussen verschillende radicaalislamitische groeperingen zal er vermoedelijk niet toe leiden dat terreurgroepen zich in de eerste plaats met zichzelf bezighouden, integendeel: veiligheidsdeskundigen verwachten dat de concurrentie onder de terroristen ertoe kan leiden dat de groeperingen zich in de interne concurrentiestrijd proberen te profileren door bijzonder spectaculaire acties tegen het Westen.

Binnen de globale scene van de Jihadisten is namelijk een wedloop om de macht uitgebroken. Al-Qaida en de ISIS-extremisten melden beide een aanspraak op alleenheerschappij. Deze willen ze met terreuraanslagen in Europa en Amerika bewijzen.

De radicaalislamitische groepering “Islamitische Staat in Irak en Groot-Syrië” (ISIS) en Al-Qaida zijn bloedige concurrenten van elkaar. Veroorzaker van deze broederoorlog is het streven van ISIS om een kalifaat in het Midden-Oosten op te richten.

Maar deze ontwikkeling is gevaarlijk voor het Westen. Al-Qaida moet van nu af aan actief worden om de ISIS-extremisten bij te kunnen houden. Bomaanslagen tegen instellingen van westerse landen kunnen hiervan het gevolg zijn. “Deze concurrentiestrijd tussen Jihadisten is uiterst gevaarlijk”, citeert de “Deccan Chronicle” de veiligheidsanalist van het Britse Royal United Service Institute, Shashank Joshi.

Voor de Saoedische politieke analist Anwar Eshki is ISIS vergelijkbaar met het videospelletje “Pac Man”. De Jihadisten-groepering zal alle andere groepen verslinden.

Europa verkeert in groter gevaar dan de Verenigde Staten. Een serie jonge Jihadisten komt uit de EU-landen (hier). Bovendien bevindt het Europese continent zich in de onmiddellijke nabijheid van het Midden-Oosten. Uiteindelijk zal het credo luiden: Wie de meeste aanslagen in Europa pleegt, is uiteindelijk ook de sterkere van de beide groepen.

Maar ISIS beschikt over veel meer financiële middelen dan de pupillen van de chef van Al-Qaida, Aiman al-Sawahiri, en geldt als de rijkste terreurgroepering ter wereld (hier). De chef van ISIS, Al Baghdadi, zei dinsdag dat hij rechters, advocaten, artsen en mensen met een militaire opleiding oproept om zich te vestigen in het onlangs opgerichte kalifaat.

Blijkbaar beschikt de groepering over aanzienlijke financiële mogelijkheden. Ze is onafhankelijk van grote politieke donoren en komt aan haar geld door bankovervallen (hier).

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Al Qaida, Barbarisme, Europa, ISIS, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, kalifaat, Krankzinnigheid, Moslims, Rotzakken, Terrorisme, Verenigde Staten, Westen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Broederoorlog tussen de radicale islamieten vergroot het terreurgevaar in het Westen

 1. Peter te Velde zegt:

  Niet zo somber; ISLAM is toch vrede?
  Muzelmannetjes zijn zeer vreedzaam, doen nooit een vlieg kwaad, zorgen perfect voor hun vrouwen, voeden hun kinderen netjes op. Wat wil je nog meer? Ze stemmen ook allemaal op partij v.d. Allah

  Like

 2. Alf Janszoon zegt:

  Het Westen, met uitzondering van groepen en individuen die als islamofoob gelden, huldigt het dictum ignorance is bliss en geeft zich over aan amusement en andere frivoliteiten. Een nieuwe paroxisme van mohammedaans geweld kan een slaapwandelend Westen doen ontwaken.
  Lieber ein Ende mit Schrecken als ein Schrecken ohne Ende.

  Like

 3. exter39 zegt:

  Ja hypocriet is het eigenlijk niet wat Peter vd Velden schrijft. Heb hoe langer hoe minder respect voor de moslim, als je er een paar ziet op straat ,begroeten ze elkaar waar je jaloers op word ,of ze elkaar 20 jaar niet gezien hebben , en nu zie je dat ze elkaar afmaken als zijn het nieuwe haringen, de beelden maken het westen wakker wat voor volk het eigenlijk is, de koran preekt vrede en respect zegt me een turk ,als ik hem vraag hoe het dan zit ,ja die dat doen zijn allemaal gekken , maar zonen van waarschijnlijk ook zijn familie reist af naar Irak Obama is ook gek , vraagt nu de koerden om Bagdad te helpen , daar ze nooit een hand hebben uit gestoken om de koerden te helpen, Erdogan laat vrij de slachters uit het westen door naar issis,hier maken we ons druk om zwarte piet en voetbal , terwijl daar duizenden mensen onschuldig afgeslacht worden , zou het niet eens tijd worden om voorlopig in het westen , net zo,n standpunt in te nemen tegenover moslims als de saoëdise regering in neemt, geen moslim dan kom je hier niet aan de bak.

  Like

 4. lucky bee zegt:

  Zo lang als ze elkaar uitroeien heb ik eerlijk gezegd geen bezwaar er tegen.

  Like

 5. peterselie1 zegt:

  Het Arabische woord islam betekent letterlijk overgave of onderwerping.

  Like

 6. peterselie1 zegt:

  Het lijkt er verdacht veel op dat de terreurgroep Al Nusra zo een beetje het onderspit heeft gedeft in Syrië. Maar eigenlijk is er geen peil op te trekken, door dat de media de ene keer elkaar tegenspreken en dan weer niet. In ieder geval zijn deze jihadisten een redelijk gevaar voor de open westerse samenleving. Niet dat ik mij er druk over maak, want wanneer er een paar aanslagen door deze godvergeten terugkerende moordenaars die hun handwerk serieus opvatten in Nederland so be it. Misschien dat dan de ogen geopend worden bij de politiek correcte volksvertegenwoordigers. Minister Plasterk (Binnenlandse Zaken) is niet van plan de versoberingen en reorganisatie die bij de inlichtingendienst AIVD worden doorgevoerd, terug te draaien. Mijns inziens ook niet nodig deze beide diensten (AIVD en MIVD) hobbelen achter de feiten aan net zoals de Amerikaanse NSA op de proppen komt dat zij al verschillende aanslagen verhinderd zouden hebben, dat zijn alleen maar geruststellende woorden en het in slaap sussen van de burgers bedoeld. Enfin het is een spel wat op hogere niveau’s wordt gespeeld om de Budgettering van de Reichssicherheitsdienst.

  Bloedige strijd ISIS en al-Nusra (1)
  ‘Jihadisten ISIS en al-Nusra gooien het op een akkoordje ‘ (2)
  Strijders Jabhat al-Nusra lopen over naar ISIS (3)

  (1) http://nos.nl/artikel/668133-bloedige-strijd-isis-en-alnusra.html

  (2) http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3678645/2014/06/25/Jihadisten-ISIS-en-al-Nusra-gooien-het-op-een-akkoordje.dhtml

  (3) http://www.nd.nl/artikelen/2014/juni/25/strijders-jabhat-al-nusra-lopen-over-naar-isis

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Peterselie1: 10.43. uur. Klopt Peter. En ik hoop dat op een dag, een HAATBAARD TERRORIST verschijnt in de 2e Kamer, en zich daar opblaast. Dan worden de verraders getroffen, die ons deze ISLAMSLAGERS hebben opgedrongen!

   Like

 7. bobzelf zegt:

  Iemand misschien die nu effe wil roepen :

  MEER , MEER, MEER, MEER, MEER , MEER ?????

  JA , LANDVERRADERS in onze regering , als Bea tekent bij het kruisje Islam voor Olie in Europa , dan zit je nu dus met 7 kleuren stront in je broek !!

  HET KOMT DICHTBIJ HEEE, MALLOTEN IN DEN HAAG !!!

  Hoop dat iemand uit die “”DRIEHOEK ” IN DEN HAAG WAAR VOLGENS DE p.v.d. allochtoon , helemaal niks aan de hand was , ( muil houden en doorlopen ! ) de komende dagen iemand een beetje zwaar rotje gooit !!!

  Heeft geert over 2 weken 70 zetels, 13 jaar niet luisteren , want er is en er was geen GEVAAR .

  kOMT TIE, WHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

  wanneer gaat u nog een keer strategisch stemmen ?????

  gr.bob

  Like

 8. Sjaak zegt:

  SODEMIETER ZE ALLE ERUIT !
  Laat ze het maar in hun zandbak regelen !

  Like

 9. Willie zegt:

  Die luchthaven controles verscherpen , mmmmmm . Kan dat ook niet een uitvlucht zijn om de leiband rond onze nek nog wat aan te trekken ?? Wordt stilaan een WURGBAND !!!
  Maw : we kunnen er weer s ingetuind worden ??

  Like

 10. Lucie zegt:

  Ja,dat is waar Amerika al steeds opuit is,alle controle via dit land en dan even snel een false flag ertussen donderen,zodat ze nog meer kunnen doorpakken.
  Dit land is het meest corrupte ter wereld,ze hebben gelogen,bedrogen en vele duizende levens op hun geweten,zijn heel wat oorlogen begonnen.
  Vroeger dachten wij allemaal dat het onze vriend was omdat ze ons verlosten van de Duitsers,maar dat hebben ze alleen voor eigen gwin gedaan,zo kregen ze veel macht in Europa.
  Daarom hebben ze ook Oekraine geholpen,om de Russen dwars te zitten,want die zijn volgens Amerika de agressors.

  Like

 11. GT zegt:

  Die linkse facisten komen hier niet mee weg, ze zijn hier verantwoordelijk voor dat staat als een paal boven water. Jaren achtereen het ge indoctrineer op hoge scholen overal vind je het terug compleet gehersenspoeld ja……deze lui zijn net zo gevaar als die Isis kamelen houd daar rekening mee. Zijn ze bang voor een aanslag nou laat maar komen ze hebben er om gevraagd al kost het tientallen mensen levens, ik volg dit al tientallen jaren op vele site,s die al verboden zijn door de linkse facisten maar heeft niet geholpen hoor sukkels! Ik ben er klaar mee we worden besodemieterd waar we bij staan 24 hr 7 day,s rond de klok.

  Like

 12. paulzwueste zegt:

  Amerika wil ook dat het Westen…. Hoe vaak horen of lezen we dit niet? En de laatste jaren steeds meer en meer…! In 1917 kwamen de eerste Amerikaanse troepen aan in Frankrijk om aan het Westelijk front te vechten. Amerika had 3 lange oorlogsjaren de kat uit de boom gekeken. En pas in 1942 begon Amerika zich daadwerkelijk met Europese oorlog WOII te bemoeien. Wat een verschil met tegenwoordig! NU kunnen we niets meer doen of juist niet doen of Amerika zet ons onder druk. De EU is het directe machtsapparaat dat door Amerika hier werd neergezet.
  Amerika is niet langer onze bondgenoot! Amerika gebruikt ons om zijn politiek wens en eis, RRUSLAND TE WURGEN, uit te voeren! Dit zal zo ver voeren dat Rusland in Europa, (gesteund door China en Noord Korea) een interventie zal uitvoeren… en er een WOIII kan uitbreken!

  Like

 13. Pingback: Irak: Terreurbeweging ISIS raakt in het defensief | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s