Deeltijdpatriottisme – een Identitaire kritiek

Screenshot_14

“Wij zijn niet alleen patriotten tijdens het WK!”

(Vertaling: E.J. Bron)

Het is weer zover, koning voetbal regeert ons land. Het WK beheerst ons en overal neemt het deeltijdpatriottisme inmiddels absurde trekken aan. Duitsland verzinkt in een zwart-rood-gouden vlaggenzee en huldigt voetbalhuurlingen, die zich spelers van het nationale elftal noemen, maar zich desondanks te goed voelen om het volkslied van “hun” land mee te zingen. Of er nu rare hoeden gedragen worden, men zijn bier drinkt uit blikjes in de nationale driekleur of zelfs toiletpapier in de kleuren van de vrijheid verpakt; iedereen wil aan dit zeldzame verschijnsel verdienen, wil ervan profiteren en meeliften op de “patriottische” trein, die slechts één keer in de vier jaar door ons land raast.

Van de talrijke fans in de bevolking, die eindelijk weer eens uit hun identiteitscrisis kunnen breken, van de politiek, die zich veilig waant, omdat zij in de schaduw van het WK impopulaire wetten kan doordrukken (trefwoord “fracking”), van Chinese leveranciers, die nog een afzetgebied voor hun giftige shirts van € 5,- vinden, tot aan de bekende producent van chocoladepasta, die zijn ongezonde producten als “hoofdvoeding” van het nationale elftal verkoopt. Zij worden deze dagen verenigd door iets dat niet in het geringste iets te maken heeft met datgene waarvoor duizenden, ja zelfs miljoenen van onze voorouders gevochten en geleden hebben en zelfs hun leven verloren. Er is sprake van het ware patriottisme! Het patriottisme dat de “deeltijdpatriotten” al lang niet meer kennen of nog nooit kenden. Dat gevoel, dat ieder lid van de gemeenschap in zich had en de mensen sinds mensenheugenis verenigde, omdat zich daarin de verbondenheid met de eigen etnisch culturele manifesteerde. Het gevoel, dat sinds eeuwen altijd de diepste liefde voor de geboortestreek betekende en dat meer was dan goedkope folklore, meer was dan een plastic vlaggetje aan het autoraam en meer was dan massaal zuipen bij een groot beeldscherm op het marktplein. Nee, echt patriottisme ziet er anders uit! Het moet er anders uitzien en kan zich niet beperken tot evenementen, waarin een “pseudo wij-gevoel” wordt gegenereerd. Men kan het niet aan- en uittrekken als een goedkoop shirt uit China of als een stoffig relict uit de vergetelheid halen als dit een keer zo uitkomt. Maar hoe komt het dat een groot deel van ons dit gevoel niet meer kent en bijna volledig is kwijtgeraakt? Daar zijn veel redenen voor en vast en zeker ook schuldigen.

Desondanks nemen wij Duitsers in dit dilemma een speciale rol in. Geen enkel ander land heeft er zoveel problemen mee een gezond patriottisme te onderhouden, zichzelf een onafhankelijk en trots zelfbegrip te geven en dit ook te leven. Decennia lang heeft men ons “links” geïndoctrineerd, heeft men de schuldcultus gecultiveerd en in stand gehouden. Zo heeft men hele generaties tot erfdaders, zelfs erfschuldigen gemaakt en hen daarmee gegijzeld voor de grootste catastrofe van de 20e eeuw.

Maar wij Identitairen zeggen: “Nee!” Wij laten ons ons patriottisme niet afpakken en ons niet in de nazihoek drukken! Wij zijn trouw aan ons land en aan onze etnisch culturele identiteit. Dat zijn we 24 uur per dag, iedere dag, een heel leven lang. Liefde voor je geboortestreek is geen misdaad. Ze is een innerlijke instelling en hiervoor is juist in deze tijd moed en ruggengraat nodig, ook en vooral buiten de WK!

Screenshot_13

Bron:
www.identitaere-bewegung.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Patriottisme. Bookmark de permalink .

2 reacties op Deeltijdpatriottisme – een Identitaire kritiek

 1. Tempelier. zegt:

  Het Identitair verzet begint toch in verschillende landen voet aan de grond te krijgen, dat is een goede ontwikkeling.

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Slechts weinig mensen begrijpen vandaag de dag dat de politiek correcte meute van nu weliswaar afgezwakt uit de zelfde hoek gekropen komt als de nationaal socialisten en internationaal socialisten van weleer.

  Beide groepen zijn gemakkelijk te herkennen aan de volgende kenmerken:

  Absoluut geloof in de maakbaarheid van de samenleving.

  Niet om kunnen gaan met kritische geluiden en op basis daarvan actief beleid ontwikkelen voor het de-humaniseren van de tegenstander.

  Grote neiging en behoefte aan indoctrinatie en manipulatie van complete bevolkingsgroepen.

  Naarstig op zoek naar zondebokken die hun geloof in de de maakbaarheid van de samenleving ondermijnen en niet terug deinzen deze elementen op zijn minst maatschappelijk en als het moet ook fysiek te verwijderen uit de maatschappij. Aanslag op Janmaat, Aanslag huis Aad Kosto, Moord Fortuyn, bewaking Wilders.

  Initiatieven ontwikkelen naar totale controle over de massa’s.

  De economie van een land onderwerpen aan dermate absurde regelgeving dat het uiteindelijk kan leiden naar een instorting van de economieën. Alles voor controle behoefte en het genereren van zoveel mogelijk belastinggelden.

  Scheppen van kunstmatige banen (betaald met belasting geld) om het volk de illusie te geven dat de maatschappij maakbaar is. Grote met belastinggeld betaalde overheidsopdrachten zoals autobahnen vroeger en windmolenparken op land en zee nu.

  Zowel vroeger als nu maximaal heulen met de islam.

  Kortom de politiek correcte elite van vandaag doet net zo ijverig aan gelijkschakeling als dat het geval was in de oorlogsjaren van Hitler en in de glansjaren van Stalin. Gelijkschakeling was in die jaren precies als nu een populaire noemer om quasi voor de belangen van de arbeider op te komen,

  In het exceptionele geval van Aad Kosto (P.v.d.A. minister en staatssecretaris voor asielbeleid) werd moorddadig opgetreden tegen iemand die in wezen uit de eigen bloedgroep kwam maar die gedwongen werd binnen de politieke realiteit op dat moment maatregelen te nemen die indruisten tegen de belangen van de cultureel marxisten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s