“We geven niet op voordat we de terroristen gevonden hebben”

Screenshot_7

(Vertaling: E.J. Bron)

Maandagavond werd de onuitgesproken angst van de hele natie een droevige zekerheid: Onze drie ontvoerde jongens werden door terroristen vermoord. Duizenden Israëlische soldaten zochten 18 dagen lang onafgebroken naar de drie jongeren. Ieder huis, iedere kelder, iedere zolder werd doorzocht. Elke steen werd omgedraaid, iedere grot geïnspecteerd. De krachten verterende zoektocht vond een pijnlijk einde en tegen onze soldaten werd gezegd dat zij nu naar huis en naar hun steunpunten konden terugkeren. Maar iedere soldaat gaf hetzelfde antwoord: “We gaan pas terug naar huis als we de terroristen gevonden hebben!”

Onze soldaten, velen van hen zelf nog kinderen, tonen een solidariteit en inzet die tot tranen roert.

Bron:
Nieuwsbrief IsraelHeute

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Westelijke Jordaanoever", Hamas, IDF, Islam, Israël. Bookmark de permalink .

20 reacties op “We geven niet op voordat we de terroristen gevonden hebben”

 1. Cathja zegt:

  Kijk, dit is opkomen voor je volk! Helaas mochten ze de jongens niet meer levend terug vinden.
  Inderdaad, het is ontroerend zoals de soldaten zich nu inzetten om de daders te vinden!
  Hiervoor heb ik maar één woord: RESPECT!

  Like

  • delamontagne zegt:

   Ook respect voor de manier waarop enkele dagen terug die duizenden Israeliers de nagedachtenis aan die 3 vermoordde Israelische jongens tot uitdrukking brachten.
   Vergelijk dat eens met die hysterische ARABISCHE- mensen massa,s die met een stoffelijk overschot gillend en krijsend door de straten rennen. WERELD VAN VERSCHIL……….

   Like

   • Cathja zegt:

    Ja, @ delamontagne, zéker ook respect voor de waardigheid waarmee de directe nabestaanden en alle belangstellenden/meelevenden hun betrokkenheid en hun verdriet hebben getoond.
    Een voorbeeld!

    Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Shalom Israël! En ik hoop dat het IDF, de dappere Israelische troepen, KEIHARD mogen terugslaan van hun REGERING. Van de LAFFE EUSSR en de MOSLIM OBAMA hoeven ze geen steun te verwachten!

  Like

 3. Jan zegt:

  Beroepsantisemiet Tibi gaat in de Knesset tekeer tegen Ruth Calderon: “Wij zielige Palestijnen, wij lijden zo vreselijk, hu hu hu”

  Like

 4. lucky bee zegt:

  Mischien als de joden de Messiah erkennen , kan de Goeie Herder de israeli’s als zijn schapen die hij hoedde herkennen en zo’n ontvoering niet meer mogelijk maakt?

  Like

 5. Jan zegt:

  Kijk eens aan, als de kippen zijn de fascisten in Brussel en Washington er bij als het om een gedode Arabische jongen gaat die zeer waarschijnlijk door de eigen familie is vermoord wegens homoseksualiteit. Maar voor Ashton (wie anders) zijn de daders al bekend Joden, wie anders)

  Ashton Condemns Murder of Palestinian Arab Teen
  European Union joins international leaders in condemning the killing of a Palestinian Arab teenager, assuming it was an act of revenge.
  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/182454#.U7WO6cb2Ygk
  http://matzav.com/frankel-family-on-murdered-arab-youth-we-all-bleed-the-same

  Like

  • fleckie zegt:

   NIW 4.7.2014, ……….van M.Swirc, Hoofdredacteur:..NIW ……………’EMOTIE’
   Het is een bewuste keuze om een malloot op straat te citeren die iets ongekend grofs roept……………..Drie Israelische tieners zijn in koelen bloede vermoord..Het verdriet en de pijn erover is voelbaar in Israel en in de rest van de Joodse wereld.Iedereen houdt de adem in voor wat nu komen gaat. De Israelische regering zet,op moment van schrijven van deze column,alles op alles om de moordenaars te vinden.De hoop is dat dit snel lukt en dat het Israelische rechtssysteem er dan voor zorgt dat de moordenaars zwaar gestraft worden.”””””Intussen bestaat de vrees dat de moord op de tieners uitdraait op een halve of hele oorlogssituatie. Wat in de afgelopen dagen in ieder geval niet bijdroeg aan een afgewogen beeld in Nederland van de situatie ter plaatse is de verslaggeving door de NOS.De analyse van de NOS-correspondent leek meer verband te houden met haar eigen emoties dan met professionele journalistiek.De berichtgeving creeerde een beeld van de Israeli’s als losgeslagen hyana’s die-zonder uitzondering-klaarstaan om de palestijnen te (laten)verscheuren. De Israelische regering zou op het punt staan gehoor te geven aan deze wens.Het is een bewuste keuze om een malloot op straat te citeren die iets ongekend grofs en ongenuanceerds roept ,en dat in een uitzending te presenteren als de algemene emotie in het land.Volledig buiten bereik bleef het feit dat- in ieder geval op dinsdag-de Israelische regering niet reageerde met de grote wraakactie die de NOS vanaf het eerste moment als een vrijwel voldongen feit in het vooruitzicht had gesteld………..De werkelijkheid wordt in het Midden-Oosten met de dag gecompliceerder,ook het Israelisch-Palestijns conflict.Dat merken we hier door de uit SYRIE terugkerende jihadstrijders.De waanzin van het moslim-fundamentalisme lijkt daarmee dichterbij te komen dan ooit.Wat is de juiste aanpak van dit probleem?het is van een totaal andere orde dan de existentiele bedreiging waarmee de joodse staat te maken heeft.Maar zowel hier als in Israel geldt dat iedereen met een simpel antwoord op dergelijke vragen diep gewantrouwd moet worden. De situatie in het Midden-Oosten- en de gevolgen daarvan hier in EUROPA- brengt dilemma’s in beeld die raken aan het hart van onze beschaving en de kernwaarden van de rechtsstaat.Dat betekent per definitie dat iedere oplossing zorgt voor nieuwe pijn.
   #######################################################################

   Like

   • fleckie zegt:

    NIW 4.7.2014. :’AGENTEN ALARMNUMMER ONTSLAGEN’
    “Bij het afhandelen van het telefoontje van een van de ontvoerde jongens naar het alarmnummer is er sprake geweest van’ ernstig falen’. Dat is de conclusie van het onderzoek dat werd gedaan naar het gedrag van de telefonisten die het gesprek aannamen. Volgens het comite dat het onderzoek uitvoerde is op alle niveaus en binnen alle rangen van de politie niet goed gehandeld. Een aantal agenten,waaronder de coo(chief operations officer)en het hoofd van de afdeling zijn naar aanleiding van de resultaten onmiddellijk ontslagen en kunnen de komende drie jaar geen leidinggevende posities innemen. Ook de supervisor en de manager zullen ontslagen worden.
    Volgens het rapport kwam op de avond van de ontvoering om 22.25 een telefoongesprek binnen en zei een zachte stem;Ik ben ontvoerd’. De telefonist riep de supervisor erbij,die probeerde met de ontvoerde jongen te spreken en acht keer probeerde terug te bellen.De manager werd ook geinformeerd en samen besloten ze dat er die nacht geen verder onderzoek gedaan zou worden. Volgens het protocol van de alarmlijn hadden de werknemers van het alarmnummer moeten proberen de identiteit van de beller vast te stellen,had achterhaald moeten worden wie de eigenaar van de telefoon was en waar de beller zich bevond. Dat dit niet gebeurd is noemt politiecommissaris Yohanan ”Danino ‘onvergeeflijk’.
    #########################################################################

    Like

 6. Tempelier. zegt:

  Zeg moeten wij nu met een hand en één vinger omhoog , ons zelf laten fotograferen en filmen, of is dat racistische ?

  Like

 7. Jan zegt:

  Staaltje ophitsing door BBC na dood van Arabische jongen

  Like

 8. Jan zegt:

  Hijmans: “Vuile Joden!”

  “Muhammad Abu Khdeir was niet homoseksueel, dat zegt namelijk de antisemiet en Israëlhater Richard Silverstein(1) en die kan het weten.”
  Andere bronnen: de anti-Israëlsite ‘arabs48’ en het Palestijnse Centrum voor de Mensenrechten PCHR
  http://abu-pessoptimist.blogspot.nl/2014/07/israelische-politie-speelt-smerig-spel.html

  1. How Richard Silverstein was duped again by a phony “source”
  When blogger Richard Silverstein isn’t expressing support for the end of the Jewish state, defending terror groups like Hamas, or engaging in smears and reckless attacks against his opponents, he’s often busy peddling false “scoops“ based on little or no evidence.
  http://cifwatch.com/2013/10/17/revealed-how-richard-silverstein-was-duped-again-by-a-phony-source/

  Richard Silverstein Calls Black Supporter of Israel ‘Negro Zionist,’ Says ‘Uncle Tom is Dancing for Joy’
  http://www.algemeiner.com/2014/02/23/richard-silverstein-calls-black-supporter-of-israel-negro-zionist-says-uncle-tom-is-dancin-for-joy/

  Hijmans is een gore antisemiet

  Like

 9. fleckie zegt:

  DONDERDAGAVOND 10 juli.; De LJG Amsterdam organiseert een voorlichtingsbijeenkomst;
  CHAOS IN het MiddenOosten- wat betekent dit voor ISRAEL? Aan de orde komen onder meer de strijd tussen soennieten en sjiieten en de opkomst van ISIS. Onder leiding van filosoof Machiel Keestra gaat journalist en columnist Salomon Bouman en Midden-Oostenredeacteur Carolien ROELANTS,30 jaar Midden-Oosten redacteur voor NRC, in discussie met elkaar en met het publiek. De avond begint om 20.00uur.,zaal open vanaf 19.30u…LJG Amsterdam,Zuidelijke wandelweg 41,. entree e 5,–.info 020-5400120.
  ##############################################################################

  Like

 10. fleckie zegt:

  uit NIW 4.7.2014………..’SILICON WADI’,,,’DRINKWATER uit de LUCHT’,door J.Franke
  ISRAEL doet het al jaren goed op allerlei innovatielijstjes. Zo heeft het land de meeste startende ondernemingen per hoofd v.d.bevolking,is het derde deel v.d.wereld in het aantal bedrijven dat staat geindexeerd op de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq en geniet het sinds kort bekendheid als de beste vestigingsplaats voor ondernemers in ‘cleantech’……Dat is een verzamelnaam voor technologie die bijdraagt aan een schoner milieu of energiebesparing. In de woorden van het Wereld Natuur Fonds,een v.d.uitvoerders v.h.onderzoek naar cleantech in meer dan veertig landen,heeft Israel de ‘cultuur,het opleidingsniveau en de CHOETSPA’die innovatie bevordert.Om hun keuze te illustreren verwijzen zij naar succesvolle voorbeelden zoals waterzuiveringsbedrijf Emefcy en Kalima,een ontwikkelaar van duurzame agrarische technieken. Maar een v.d.interessantste,meest revolutionaire Israelische ondernemingen werd door de onderzoekers glad vergeten!……………Het verhaal van WATER-GEN klinkt te mooi om waar te zijn.Een soort vierkant kastje dat het bedrijf de ‘watergenerator’noemt ,produceert gekoeld drinkwater uit lucht. Dit proces heet ‘ATMOSFERISCHE WATERGENERATOR’. In het kastje zit een zeer energiezuinige waterzuiveringsinstallatie.Dit laatste component is ook los aan te sluiten op een airconditioneringsysteem.Het water dat de airconditioning afscheidt wordt zo direct gezuiverd tot drinkwater,i.p.v.dat het verloren gaat.Zoals bij veel Israelische technologiebedrijven ligt de kiem voor WATER-GEN in de periode die de oprichters samen in het ISRAELISCHE LEGER doorbrachten.”daar waren ze beiden betrokken bij de complexe logistiek van gevechtsoperaties”,zegt hoofd productontwikkeling David Gillo.”Voldoende drinkwater is altijd een groot probleem voor dit soort eenheden,zeker in de warme gebieden waar zij opereerden.Volgens hen was watertekort tijdens missies ten onrechte een v.d.grootste gevaren tijdens ingewikkelde missies.Vanuit die ervaring is het idee ontstaan”…………….OP dit moment levert WATER-GEN zijn technologie aan de strijdkrachten van ITALIE, de VER.STATEN,FRANKRIJK,MEXICO en natuurlijk het ISRAELISCHE leger.De watergenerators worden in bijvoorbeeld tanks ingebouwd of gewoon los langs de barakken van soldaten gezet.Daarnaast worden de draagbare varianten ingezet voor reddingsteams die operaties in afgelegen gebieden uitvoeren. Zo nam het de IDF watergenerators mee naar de grote hulpacties na de tyfoon op de Filipijnen,eind vorig jaar.Ook de legers van enkele landen in het Midden-Oosten zijn,opvallend genoeg,klant van het Israelische bedrijf.”hun namen wil ik niet noemen,uit privacy-overwegingen”,zegt Gillo.
  Liever praat hij over de grote stap die het bedrijf dit jaar gaat maken. Ze willen de markt voor consumentenproducten zoals WASDROGERS en AIRCONDITIONERS op.”Onze basisfunctie is het onttrekken van VOCHT UIT DE LUCHT met een zeer laag energieverbruik.Die markt is wel aan innovatie toe”.Volgens Gillo praat WATER-GEN nu met de grootste producenten van dit soort producten.”We kijken ook hoe we grote installaties aan landen met een tropisch klimaat- en dus een hoge luchtvochtigheid-kunnen slijten.Maar dat is nog in een heel vroeg stadium”.Het toonaangevende FAST COMPANY MAGAZINE nam het bedrijf eerder dit jaar op in zijn top 50 van meest innovatieve bedrijven ter wereld.Toch nog op een lijstje.Zoals het een veelbelovend Israelisch technologiebedrijf betaamt.
  ##############################################################################De KIEM voor WATER-GEN ligt in de periode die de OPRICHTERS samen in het ISRAELISCHE LEGER doorbrachten
  ##############################################################################

  Like

  • Cathja zegt:

   Dit is geniaal!! Ik wist wel dat er heel veel uitvindingen uit Israël afkomstig zijn, maar dit is iets zeer belangrijks voor landen met een warm tot zeer warm klimaat, en waar de watervoorziening altijd een probleem zal zijn.

   Israël verdient enorm veel respect, in plaats van altijd kritiek! We zouden heel raar staan te kijken als we het zonder alle Iraëlische uitvindingen zouden moeten stellen.
   Stond men daar maar eens wat meer bij stil!

   Like

 11. fleckie zegt:

  COLUMN Eldad Kisch,;’Voeding onder dwang’. ui NIW 4.7.2014.
  De medische wereld protesteerde heftig tegen dit boze plan, uit medisch-ethische overwegingen.
  De Israelische regering zat fors in haar maag met bijna tachtig palestijnse gevangenen in administratieve hechtenis die protesteerden tegen hun detentie zonder beschuldigingen,zonder familiebezoek en zonder advocaat en zo soms maanden tot jaren vastgehouden worden in Limbo.Zij begonnen zo’n twee maanden geleden een hongerstaking als de enige weg die hen openstaat om hun mening te laten horen.Het merendeel v.deze gevangenen was zodanig verzwakt dat ze in Israelische ziekenhuizen waren opgenomen,onder afzonderingen en zware bewaking. Deze staking kon zo lang duren,want in dit specifieke geval worden er wel vloeistoffen en zouten gebruikt,maar geen vast voedsel. De grote zorg is wat er zou gaan gebeuren als er uiteindelijk onvermijdelijk slachtoffers vallen. Gelukkig werd op 25 juni de hongerstaking na 63 dagen afgelast,op grond van een overeenkomst tussen de stakingsleiders en het gevangeniswezen.De voorwaarden v.d.overeenkomst zijn niet bekendgemaakt,maar het is bijna zeker dat de administratieve hechtenis nog niet uit ons lexicon gaat verdwijnen.Een palestijn blijft staken zolang op dit punt nog niet is TOEGEGEVEN door Israel.En nu hangt ons een hongerstaking boven het hoofd v.d.illegale migranten die worden afgevoerd naar het kamp Cholot in de Negev.
  We zijn dus nog niet klaar met dit probleem…………….Het Israelische parlement,altijd vlot met kordate tegenmaatregelen,heeft een oplossing bedacht voor de onaangename publiciteit rond hongerstakingen,door een wetsontwerp in te dienen dat gedwongen voeding van dit soort stakers toestaat.De medische wereld,in Israel en daarbuiten,protesteerde heftig tegen dit boze plan,uit medisch-ethische overwegingen.Hierbij ben ik persoonlijk betrokken als arts.Ruim 50 jaar geleden,vers afgestudeerd,heb ik de hippocratische artseneed afgelegd,bewust en met instemming ,dat ik leven altijd zou beschermen of woorden van die strekking. Natuurlijk staat er niets in die artseneed over politieke motieven die mogelijk uitmonden in zelfdoding.
  Nu wordt er door mijn organisatie,Physicians for Human Rights-Israel,waar ik al vele jaren nauw bij betrokken ben, een petitie aangeboden aan onze regeerders,waarin artsen weigeren deel te hebben aan de gedwongen voeding v.d.palestijnse hongerstakers,die vasten tot het bittere eind om hun POLITIEKE DOELEN te bereiken,nl.een reguliere rechtzaak of vrijlating,zonder die vage en uitzichtloze rekking.Tot nu toe hebben ruim 1200 artsen en personen die werkzaam zijn in de sociale vakken deze petitie,die alleen in Israel circuleert,gesteund.Er valt wel het een en ander bij dit probleem aan te tekenen…………Als ik,als maatschappelijk betrokken burger of als arts(er is in dit geval geen verschil tussen die twee),iemand zie die aanstalten maakt om van een rots te springen,of van een brug in de kolkende rivier daar beneden,dan zie ik het als mijn plicht om hem ervan te overtuigen zijn plannen te laten varen,misschien zelfs met geweld………..Als iemand van h.dak wil springen dan worden er psychologen het dak op gestuurd om hem te bepraten en af te zien van zijn plannen,en de brandweer staat beneden klaar met vangzeilen om erger te voorkomen.Dit is de normale ,menselijke reactie in die situatie,en voor artsen is dat niet andersDaartegenover staat de plicht v.d.arts dat hij de wensen van zijn patient moet respecteren inzake elke vorm van behandeling,en dat de zieke het absolute,autonome beslissingsrecht heeft over zijn eigen lichaam. Het acute dilemma ontstaat als de hongerstaker in coma raakt en zijn wensen niet meer kenbaar kan maken. Moeten we aannemen dat wat hij steeds beweerd heeft nog van kracht is,of dat de wil tot leven sterker is?We mogen niet vergeten dat de palestijnse gedetineerden hun staking begonnen met een politiek doel voor ogen, zij zijn geen patienten in de gebruikelijke zin van het woord,en zij hebben op generlei manier een doodsdrang.Hun dood zou niet meer dan een bijverschijnsel zijn van hun actie,en was nooit het doel.De onbenullige reactie van onze minister van Binnenlandse Veiligheid(ja,die hebben we ook)was:”als ze dood willen,laat ze hun gang gaan”………..De regering heeft nu toch geaarzeld en de stemming over het onzalige wetsvoorstel om gewelddadige voeding van gedetineerden in hongerstaking toe te staan nog even uitgesteld.Er ligt nu een afgezwakte versie van die wet ter tafel,en die zal wel aangenomen worden. Mogelijk speelde bij dit besluit ook een rol dat de medische gemeenschap,inclusief de conservatieve Israel Medical Association,als een man in opstand kwam tegen dit regeringsplan en wel op de bovengenoemde medisch-ethische gronden.““Ik meen dat hier geen wet nodig is,en ik ben gekant tegen de bemoeizucht v.d.wetgever hierin,maar veeleer is een diepgaande discussie binnen de medische wereld vereist,met deelname van alle partijen in dit moeilijke probleem,inclusief de hongerstakers zelf.Vooral houdt de vraag mij bezig hoe te handelen bij de eindfase.De hongerstaker dan maar gewoon laten gaan? Dit kan niet opgelost worden door een petitie wel of niet te tekenen.##
  ##############################################################################

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s