COMMENTAAR: Met de verkiezing van Juncker bent u uw land kwijt. Lang leve de EU.

Screenshot_8

Jean-Claude Juncker, de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie

(Door: Robert Kern)

De Europese Unie is een onoverzichtelijk doolhof. In de EU is iedereen president. Nigel Farage verwoordde het zo toen hij zich tot Van Rompuy richtte: “U bent de voorzitter van de Raad. Barroso is de voorzitter van de Europese Commissie en de heer Schulz is de voorzitter van het Europees Parlement en zelfs ik (Nigel Farage) ben een voorzitter, als hoofd van mijn UKIP-partij.” Nu kan het natuurlijk zo zijn dat u precies weet wat de bevoegdheden van deze voorzitters inhouden, maar ik betwijfel of iedereen daarvan op de hoogte is. Welnu.

De voorzitter van het Europees Parlement kun je vergelijken met de voorzitter van Het Huis van Afgevaardigden van de VS. Er zitten 28 landen in het Parlement, dat in totaal meer dan 750 zetels telt. Nederland heeft 26 Europarlementariërs in het Europees Parlement. De grootste partijen in de EU zijn de Christendemocraten (de EVP) met 221 leden en de Sociaaldemocraten (S&D) met 191 leden. Deze twee fracties verdelen ook de topbanen binnen de EU. Het Parlement wordt ook wel de applausmachine van de Europese Commissie genoemd, omdat zij klakkeloos het beleid van de eurocommissarissen stipt uitvoert. Op dit moment is Martin Schulz de voorzitter van het Europees Parlement. Hier kunt u bekijken hoe deze man is en zelf oordelen.

 

De voorzitter van de Europese Commissie  is de baas van de eurocommissarissen, die je kunt zien als de ministers van de EU. De functie van de voorzitter van de Europese Commissie kun je vergelijken met de die van de Amerikaanse president, omdat hij leiding geeft aan de commissarissen, maar ook omdat hij aan het hoofd staat van meer dan 500 miljoen Europeanen. Weliswaar kan de voorzitter van de Europese Commissie de commissarissen niet zelf benoemen en kan de EU geen belastingen heffen, maar dit is wel het streven van een Eurofederalist als Juncker.

De voorzitter van de Europese Raad. De vaste voorzitter, nu nog Van Rompuy, leidt de werkzaamheden van de Europese Raad: het overleg van de Europese regeringsleiders. Samen met de voorzitter van de Europese Commissie zorgt de vaste voorzitter voor de continuïteit van werkzaamheden van de Europese Raad. De vaste voorzitter vertegenwoordigt de Europese Raad op het gebied van het buitenland- en veiligheidsbeleid in contact met regeringsleiders en staatshoofden.

Conclusie en EU-revolutie
Uit het bovenstaande kan men concluderen dat de voorzitter van de Europese Commissie verreweg de belangrijkste functie heeft binnen de EU. Voorheen bepaalden de regeringsleiders achter gesloten deuren wie de voorzitter werd van de Europese Commissie, nu heeft het Europees Parlement zelf een kandidaat voorgedragen voor de functie. Dit op grond van een voorstel dat vorig jaar werd aangenomen in het Europees Parlement. Hierdoor werd de regeringsleiders het vetorecht ontnomen en zelfs

Cameron uit Engeland haalde bakzeil in zijn krachtige protest tegen de kandidaat van het Europees Parlement, Juncker. Individuele staten hebben dus niets meer in de Europese melk te brokkelen. En dit moet men zich goed realiseren. In Europa zelf wordt beslist of er meer of minder Europa komt en nergens anders. Terwijl alle partijen in de Tweede Kamer in hun verkiezingsprogramma’s stelden de bevoegdheden van Europa te willen te inperken, gebeurt nu na de verkiezingen het omgekeerde, ja precies het omgekeerde.

Democratie?
Vanwege de ondoorzichtige coalities in het Europees Parlement wist niemand in Nederland dat een stem op Buma en zijn CDA een stem op Juncker betekende. En het kan erger, de Hongaarse Fidesz-partij zit ook in de EVP. Dat betekent dat de stemmen van deze Hongaarse partij ook stemmen zijn die naar Juncker gaan, dit terwijl Orbán, de leider van Fidesz, zich tot op het laatste moment inzette om Junckers verkiezing te voorkomen.  Het systeem van telling van de zetels in het Europees Parlement deugt niet. Hoe is het mogelijk dat de Fidesz stemmen levert aan Juncker en zijn benoeming tegelijkertijd probeert te voorkomen? En dit is slechts een voorbeeld.

Er is niemand in de VS die de Amerikaanse president en zijn tegenstander niet kent, maar ik durf te stellen dat bijna niemand in Europa Juncker kende voordat hij gekozen werd. Zelfs nu weten de meeste Europeanen niet wie hij is en wat zijn functie inhoudt. Hij heeft een verkiezingsspotje gemaakt, kennelijk met groot succes.

 

Toch gaat hij leiding geven aan een land met vijfhonderd miljoen burgers, 27 ministers, sorry ik bedoel Eurocommissarissen, en vijftig duizend ambtenaren. Ervaring: Minister-president van Luxemburg, een landje met 500.000 inwoners. Noemt u dit democratie? Wel ik niet. Als u meer over Juncker wilt weten dan verwijs ik u naar mijn vorige artikel.

Eurocraten en idealisme
Het is te gemakkelijk om mensen als Juncker, Verhofstadt en Schulz af te schilderen als domme zielen die Europa te gronde zullen richten. Deze politici hebben een ideaal. Zij willen welvaart en democratie brengen aan alle Europeanen en denken dat zij met behulp van de huidige EU dit ideaal kunnen verwezenlijken. Zij hebben echter last van een soort mengeling van grootheidswaanzin en idealisme, waardoor zij de realiteit, vanuit hun dure kantoren in Brussel, niet meer kunnen zien.

Door:
Robert Kern
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in dictatuur, Elite, Europees Parlement, Europese Commissie, EUSSR, Rotzakken, soevereiniteit, Volksvijandigheid, Vrijheid. Bookmark de permalink .

18 reacties op COMMENTAAR: Met de verkiezing van Juncker bent u uw land kwijt. Lang leve de EU.

 1. Jean zegt:

  Heel dat EU gedoe is een maffia, lullen en zakken vullen en omdat er nog steeds weerstand is die van dag tot dag groter en groter wordt zou die maffia graag dictatuur en censuur invoeren. Daar ze te laf zijn om kleur te bekennen importeren ze massaal geweldplegers die geen enkel norm en waarden besef bezitten maar wel perverse barbarij als heilig beschouwen.
  Het is reeds 1 minuut over 12 met die EU misdaadorganisatie, hoe langer die troep in leven blijft hoe meer schade wij zullen krijgen maar ja een grote groep idioten liggen nu in coma naar voetbal te kijken daarbij onze straten ontsieren met vodden aan de ramen en auto’s. Erg he.

  Like

  • Rick zegt:

   Dat zie je toch verkeerd. Het is simpelweg het “Vierde Rijk”.
   Geheel conform de wensen van Frau Merkel. Dankzij haar manipulaties en chantage achter de schermen zitten er nu twee Eurofiele zetbazen van haar.

   Like

 2. Claudia M. zegt:

  Zou iemand dat drankorgel serieus nemen dan?

  Like

  • meneertje zegt:

   Nee, niemand wilde hem in feite. Niemand nam het drankorgel serieus.

   En toch werd hij (bijna) “unaniem” gekozen tot machtigst man van de E.U.

   Hoe kan dat?

   Je moet een langjarige studie E.U.-logica hebben gevolgd om het te kunnen verklaren.

   En die studie heb ik niet gedaan. Dus…

   Like

   • Claudia M. zegt:

    Daar hoeft u ook helemaal niet voor te studeren. Feit is, het is één groot “old boys network” en daarachter zit de elite. Enne, ik heb ook niet gestudeerd hoor, gewoon simpele z.g. boerenwijsheid en de juiste sites bezoeken en er gaat een wereld voor u open…

    Like

 3. Giny zegt:

  Met de verkiezingen van Rutte waren we ons land al kwijt!!!

  Like

 4. peterselie1 zegt:

  De voorzitter van de euro-commissie heeft verregaande bevoegdheden, vergist u daar niet in met de verkiezing van Juncker is het een gelopen race voor de eurofielen. Zelfs Van Hofstadt wat een uitermate drammerig persoon is vind Juncker een voorzitter om de vingers bij af te likken, waar heeft u dat wel eens meer gehoord. Juncker vindt het persoonlijk niet erg wanneer hij afgerekend wordt op ondemocratische besluitvorming, nog voor zijn officiële inauguratie dat wil wel wat zeggen dunkt mij.

  Like

 5. Rob van Marle zegt:

  Volkstribunaal: EU-trojka schuldig aan sociale afbraak
  De Europese waakhondorganisaties Transnational Institute, Corportate Europe Observatory en Transform! legden acht jaar sociaal-economisch beleid van de EU op 15 en 16 mei 2014 voor aan getuigen uit heel Europa. Die beoordeelden dat beleid op basis van zijn reële sociale gevolgen. Hun oordeel is unaniem vernietigend.
  Lode Vanoost
  zondag 18 mei 2014
  Deel op Facebook
  Deel op Facebook
  CEO
  (foto http://www.DeWereldMorgen.be/Lode Vanoost)
  Het Transational Institute, de Corporate Europe Observatory (CEO) en Transform! volgen het beleid van de trojka van Europese Commissie, Europese Centrale Bank (ECB) en Internationaal Muntfonds (IMF) al jarenlang op de voet. Met de medewerking van European Attac Network (de Europese koepel van Attac), Stichting Weerbaarheid en Solidariteit, Comité pour l’Annulation de la Dette du Tiers Monde, Globalproject, European Anti Poverty Network en Alter Summit organiseerden zij op 15 en 16 mei een volkstribunaal in Brussel.

  Een twintigtal getuigen en experts brachten namens hun organisaties hun analyse van de sociale gevolgen van het Europees beleid van de voorbije zes jaar. Drie economen velden op basis van deze getuigenissen hun oordeel.

  In alle EU-landen hetzelfde verhaal
  António Mariano is vertegenwoordiger van het Sindicato dos Estivadores, de Portugese vakbond van dokwerkers. Portugal is één van de zwaarst door de crisis getroffen landen van de EU. Hij wees er op dat het verminderen van het loon van de dokwerkers en het uithollen van hun sociale rechten een specifieke eis was van de trojka.

  De havenbedrijven willen ongeschoolde en laagbetaalde arbeiders invoeren voor het laden en lossen van schepen. Daarvoor wil de trojka ondermeer sectoriële akkoorden met de vakbonden afgeschaffen. Jobzekerheid en degelijke arbeidsvoorwaarden worden steeds verder ondermijnd, niet alleen in de havens. “Het gevolg is massale emigratie van jongeren uit Portugal”. Dokwerkers in andere Europese havens wacht hetzelfde lot.

  Namens de Ierse organisatie Debt Justice schetste Vicky Connelly een beeld van het antisociale financiële beleid van de Ierse regering. “De trojka vertelt een verhaal dat niets met de realiteit te maken heeft. Data worden gemanipuleerd.” Alle zwakkeren in de maatschappij worden aangevallen, van jonge werklozen tot arme en zieke gepensioneerden. Zowat elke sociale dienstverlening wordt afgebouwd. Zelfs de bewijzen in hun eigen rapporten weigert de trojka te erkennen.”

  Matias Benyik vertegenwoordigt ATTAC in Hongarije. Hij zocht een verklaring voor de van de opkomst van het neofascisme en de partij JOBIK in zijn land. “Die partij slaagt er in de woede van de mensen over de sociale achteruitgang te richten op de zwakste schakel in de maatschappij, de Roma, die zich niet kunnen verdedigen. Die zijn voor alle problemen de schuldigen.”

  DeWereldMorgen.be

  In de Griekse stad Thessaloniki wil de overheid de watermaatschappij privatiseren. Daarom richtten een aantal organisaties ‘Soste to Nero’ (Red ons water) op. Op zondag 18 mei 2014 organiseren zij hierover een referendum.

  Athina Teskou: “Nu al kunnen 30 procent van de inwoners van de stad hun waterrekening niet betalen. Na de privatisering gaat dat nog omhoog gaan. Het privébedrijf zal zonder aarzelen de watertoevoer afsnijden.” Christos Giovanopoulos geeft een tweede getuigenis uit Griekenland namens de organisatie Solidarity4All.

  Globalproject is een Italiaanse organisatie die zich inzet voor de bescherming van de lokale overheden tegen het nationaal beleid. Guiseppe Caccia: “In Italië wordt 80 procent van de overheidsbesparingen op de rug van de lokale overheden geschoven, in hoofdzaak op de steden en gemeentes. Die moeten dan besparen op zowat alle diensten, van kinderdagverblijven tot verzorging van zieke bejaarden of de behandeling van drugsverslaafden. Dit is een onuitgesproken anti-sociale revolutie van bovenaf.”

  “Door hun hoge schuldenlast worden die lokale overheden verplicht te gaan lenen op de financiële markt, dezelfde markt die door de nationale overheid is gered met miljarden belastinggeld.” In Italië is enkele jaren geleden nog een nationaal referendum gehouden waar 70 procent zich uitsprak tegen privatisering. De regering heeft dat gewoon genegeerd.

  Caccia lanceerde op het tribunaal een oproep aan de sociale bewegingen om zich met de lokale overheden in hun land samen te zetten, om zo front te vormen tegen hun nationale regeringen.

  DeWereldMorgen.be

  In Spanje verdedigt het Plataforma de Afectados por la Hipoteca (PAH) de rechten van mensen die uit hun huis worden gezet, omdat ze hun hypotheek niet meer kunnen betalen. Zij organiseren ondermeer acties om inbeslagnames tegen te houden (zie foto). Ana Maria Jimenez: “Enkele jaren geleden dachten wij nog dat dit nooit kon gebeuren in Spanje. Mensen worden uit hun huizen gezet zonder dat de sociale diensten tussenbeide komen of enige hulp verlenen. Zij doen of ze van niets weten.”

  Verder kwamen er nog getuigen aan het woord over de sociale problemen in Slovenië, Frankrijk en Roemenië. In Roemenië werd een wet gestemd die sectoriële arbeidsovereenkomsten met de vakbonden verbiedt.

  Petru Sorin Dandea: “Alles moet nu per afzonderlijk bedrijf onderhandeld worden. In bedrijven waar minder dan de helft van de werknemers lid is van de vakbond is syndicaal overleg echter verboden. Het resultaat is dat de mensen geen lid meer worden en dat de sociale rechten massaal worden afgebouwd.”

  Eén gemeenschappelijke noemer: sociale afbraak
  Jan Willem Goudriaan citeerde de onderzoeksrapporten van de European Federation of Public Services Unions. Sinds 2007 zijn er in alle landen van de EU samen 50.000 belastinginspecteurs minder. Het gevolg is een toename van de belastingfraude en minder middelen voor de overheid. Het grootste slachtoffer zijn de diensten voor gezondheidszorg. Op lonen en diensten wordt overal bespaard. Het ergst getroffen zijn Griekenland en Letland. “Vooral vrouwen zijn daar het slachtoffer van. De discriminatie van vrouwen op de arbeidsmarkt is terug aan het toenemen.”

  Ronald Janssen wees er namens de European Trade Union Confederation (ETUC) op dat de Europese Commissie telkens weer stelt dat de lonen gelijke tred horen houden met de productiviteit. Wie meer produceert, mag dus meer verdienen. “De realiteit is net het omgekeerd. Het is een mythe dat de nationale regeringen dit doen omdat ze ‘moeten’. De Europese Commissie doet wat de lidstaten willen, tenminste wat de regeringen willen. Wat de bevolking wil, heeft hier niets mee te maken.”

  Wat opvalt is de unanimiteit van de getuigenissen en de massa aan bewijzen voor de sociale afbraak die door de trojka werd ontketend. Overal komt men tot dezelfde vaststelling. De trojka voert in samenspraak met de regeringen van de EU-lidstaten een beleid, dat overal éénzelfde richting uitgaat: die van de afbraak van zowat alle sociale rechten.

  Dit tribunaal is onderdeel van een actieweek die in alle Europese hoofdsteden nog doorgaat tot zondag 25 mei. Een aantal getuigen moesten hun deelname aan het tribunaal verplaatsen naar de tweede dag, omdat ze waren aangehouden bij de actie in Brussel waarbij alle deelnemers werden opgepakt door de politie. Die actie vestigt nogmaals de aandacht op de geheime onderhandelingen over het nieuwe vrijhandelsverdrag TTIP tussen de EU en de VS.

  za 17 mei 2014, 22:00
  Europese landen tellen straks niet meer mee PVDA wat staat er op de verkiezingsborden Haat en Nijd daar heb je de EU voor nodig Banen afgebroken daar heb je de EU voor nodig en nnog meer van dat onzin, zienswijze jut en jule van de PVDA alles verdwijnt:
  AMSTERDAM –

  Volgens de economen Willem Vermeend en Rick van der Ploeg zal de wereld binnen twintig jaar onherkenbaar veranderd zijn. Dat komt doordat de huidige machtspositie van westerse industrielanden wordt overgenomen door opkomende economieën, als China en India, maar ook door de digitalisering van economieën en technologische vernieuwingen verandert de wereld. Individuele Europese landen, zelfs het nu sterke Duitsland, tellen dan politiek en economisch niet meer mee. Alleen de VS kan zich in de veranderde wereld handhaven.

  Like

 6. Rick zegt:

  Voeg daarbij het oordeel van de VN “experts” (ROFLOL) en we worden, als autochtone bewoners, helemaal onder het maaiveld geschoffeld 😦
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22818592/__Meer_aandacht_koloniale_tijd__.html
  Begin me zo langzamerhand te schamen voor mijn eigen bestaan 😉

  Like

  • Daiyu-ninja zegt:

   Rick zegt:
   4 juli 2014 om 18:07

   De werkgroep ziet bijvoorbeeld dat scholen, middelbare scholen en universiteiten te weinig aandacht geven aan slavenhandel en de koloniale tijd. „Het gebrek aan kennis voedt racisme en intolerantie”, aldus Shepperd. (Telegraaf)

   Wordt er dan ook aandacht besteed aan de slavenhandel die de arabieren erop na hielden en er nog steeds op nahouden? En wordt er dan ook onderwezen, dat Afrikaanse stammen hun eigen volk als slaaf verkochten aan de arabieren?
   Of gaat het alleen weer over Nederland.

   Like

   • Rick zegt:

    Alléén NL. Met de vinger naar anderen wijzen zou natúúrlijk discriminerend zijn en tot nieuwe rechtszaken leiden. Misschien zelfs wel een “handelsboycot” á la Timmerschwanz 😉
    Wacht maar tot er een of andere mafkees vind; dat NL al het “gestolen land” terug dient te geven aan de zee….

    Like

 7. paulzwueste zegt:

  Hoogste tijd om die door zichzelf ingestelde zooi daar in Brussel op te ruimen!

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  Op het moment dat RUTTE (VVD) namens Nederland, tekende voor het ESM-VERDRAG, HIELD NEDERLAND ALS LAND OP TE BESTAAN! Dus dat hele circus, in Den Haag, dat hele sprookjesgedoe van Oranje, en de 2e kamer en de regering, IS GEWOON VOOR DE BÜHNE! Ze hebben geen flikker te vertellen, de HITLER van BRUSSEL, JUNCKER is DE BAAS! Heil het vierde Rijk, opvolger van het Derde Rijk, krijgt HITLER na 70 jaar alsnog zijn zin! En de partijen die schuldig zijn in Nederland: VVD,CDA,PvdA,D66,GL,CU,SP,50+. ALLEMAAL WAREN ZE VOOR HET ESM VERDRAG! Dat U het weet.

  Like

 9. Sjaak zegt:

  Deze vieze vuile teringleier heb ik al een paar keer gezien
  en wanneer hij zijn smoel opentrekt merk je meteen dat je
  het met een arrogante klootzak te doen hebt die alleen aan
  aan de poen van de klote EU intereseert is ! ZAKGEZICHT !

  Like

 10. roger catrysse zegt:

  Gesteund door alle tjeven en verkozen met een grote meerderheid

  Like

 11. Perfide Albion zegt:

  Dit is toch die leugenaar die wil kijken hoe lang de kruik te water kan? Niet lang meer. Eu functionarissen zijn de ss-ers van onze tijd.

  Like

 12. Avidia zegt:

  Ik heb niet VOOR de EU gestemd, dus ik wens er niets mee te maken te hebben, ik ga mijn eigen weg, doe wat ik wil doen en trek me nergens iets van aan. Ben ik in overtreding, zeg ik gewoon, ik heb TEGEN de EU gestemd en mijn stem is waardevol. Ik wil de EU niet, en alles wat ze me opleggen doe ik niet!

  Like

 13. lucky bee zegt:

  Dump de EU in de vuilnishoop dan zijn wij eens en voor altijd van ze af.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s