De plundering van de wereld: Luxe voor de elites, veel ellende voor de rest

Screenshot_41

(Vertaling: E.J. Bron)

De wereld beleeft een globale herverdeling van tot nu toe ongekende omvang. De gevolgen: de winsten gaan naar enkelen, de rest van de mensheid moet betalen. Dit systeem kan niet bestaan. Het buitenparlementaire, globale financiële regime provoceert sociale onlusten. De financiële repressie bedreigt de democratie in Europa.

In een interview met Georg Hodolitsch van de Münchener FinanzBuch-Verlag (zie video aan het eind van het artikel) legt de uitgever van de Deutsche Wirtschafts Nachrichten, Michael Maier, uit dat de actuele herverdeling van onderen naar boven een enorme bedreiging voor het vreedzame samenleven ook in de samenlevingen van het Westen vormt. Het ongebreideld drukken van waardeloos geldt leidt tot uitbuiting van de bronnen. Noodzakelijkerwijs eindigt dit proces, als het niet op tijd gestopt kan worden, in de vernietiging van een op ethische waarden berustende, menselijke cultuur en de verwoesting van natuur en milieu.

Maier heeft de verbanden omschreven in zijn boek “De plundering van de wereld”. Hij vertegenwoordigt de opvatting dat er steeds nieuwe, supranationale instellingen worden gevormd, die alle politieke verantwoordelijkheden vervagen. De burgers begrijpen de wetten niet meer, maar worden gedwongen onbegrijpelijke en als onrechtvaardig gevoelde regels op te volgen. Tegelijkertijd onttrekt zich een schijnbaar steeds complexer financieel systeem aan ieder controle van de burgers: of de landen zich aan de wetten houden, is niet meer zonder twijfel vast te stellen.

Zo´n buitenparlementair regime provoceert echter noodgedwongen buitenparlementair verzet. De sociale onlusten in de zuidelijke landen van Europa tonen dit aan, evenals het ontstaan van radicale politieke partijen.

Maier pleit voor radicaaldemocratisch en creatief verzet tegen dit systeem.

Het boek kwam onmiddellijk op de bestsellerlijsten van het Manager Magazin en van “Der Spiegel” terecht. Het weekblad “der Freitag” heeft een interessante recensie over het boek geschreven. Ook het “ÖkonomenBlog” houdt zich bezig met de thesen in het boek.

Interview deel 1:

 

Interview deel 2:

 

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Elite, Globalisering, Graaien. Bookmark de permalink .

31 reacties op De plundering van de wereld: Luxe voor de elites, veel ellende voor de rest

 1. Jean zegt:

  De klap zal sneller vallen dan die rovers verwachten want de samenleving blijft dat niet slikken en die klap zal recht in hun smoel terecht komen, zeker weten.

  Like

  • Daiyu-ninja zegt:

   Jean zegt:
   5 juli 2014 om 21:11

   Jippiiiieeeee………tandjes uitslaan………………………….heerlijke gedachte.

   Het wordt de hoogste tijd dat we die landverraders en rovers bij de kladden grijpen.
   Ze hebben al genoeg schade aangericht.

   Like

 2. Theo Prinse zegt:

  Om een goeie comment te kunnen schrijven moet men eerst het boek zelf lezen. Maar b.v. de zin: Het ongebreideld drukken van waardeloos geldt leidt tot uitbuiting van de bronnen. Noodzakelijkerwijs eindigt dit proces, als het niet op tijd gestopt kan worden, in de vernietiging van een op ethische waarden berustende, menselijke cultuur en de verwoesting van natuur en milieu [einde cit]
  Wat is waardeloos geld ? Welke bronnen putten uit ? Welke ethische waarden worden hier bedoelt ? Welke menselijke cultuur ? Welke natuur wordt door een uitbarsting van de Vesuvius of door grote branden in Angola en Amerika enz vernietigd ?

  Like

  • sam zegt:

   Ik begrijp je redenering. Maar er zijn voldoende andere bronnen die hetzelfde aantonen, onder andere door “betere” economisten.
   Deze auteur drukt het wel op een meer gevatte wijze uit

   Like

 3. peterselie1 zegt:

  Tsa wanneer het water tot aan de lippen staat, is er gelukkig de journaille nog die de onderste steen boven haalt. Deze staat in schril contrast met een overwegend linkse MSM, waar eigenlijk niets van te wachten valt.

  Privatisering werd Criminalisering

  Corrupte bestuurders en hun ‘rechten’
  Het is voor mijn gevoel nog maar een jaar of tien, vijftien geleden toen we nog onbezorgd naar de tandarts konden. Het ziekenhuis bezoeken voor een onderzoek of de medicijnen op kon halen bij de apotheek. Het was geregeld als je er vandaan kwam, je had geen omkijken naar de afhandeling. Je had geen zorgen over de kosten die gemaakt werden. Het waren professionele en aardige mensen die je hielpen en een baan in de gezondheidszorg of een beroep als conducteur betekende zekerheid zonder kopzorgen waardoor je je volledig op je werk kon focussen. Hoe anders is dit nu?
  Persoonlijke ervaringen
  Laatst een bezoekje aan de tandarts gebracht en een gaatje geboord. Vervolgens de rekening van Anderszorg.nl. Een factuur waar je op het eerste gezicht al moedeloos van wordt door de enorme hoeveelheid van regels met handelingen waar je telkens apart voor blijkt te betalen. Onmogelijk om hier een duidelijk beeld van te scheppen. En uitzoeken zal ik na een bedrag van rond de 400 euro! Een impulsief bezoekje aan de gemeente Arnhem dan. Het complete pand is volgeplakt, behangen en ontsierd met posters met een tekst waarmee heel duidelijk gemaakt wordt dat je toch eerst echt het internet op moet om een afspraak te maken alvorens je ook maar 1 stap in deze vesting durft te zetten. “Dit ambtenarenbezoek begint weer lekker… ” denk ik dan al. En ja hoor, op het moment dat je binnenstapt zie je de zucht van de baliemedewerkers. Drie stuks maar liefst. “Geen online afspraak? Dan kunnen we jullie nu echt nergens mee helpen!”. Zucht…
  De ommekeer van de zorg
  De omgang met burgers verslechtert zienderogen, de manier waarop de top van geprivatiseerde overheidstaken naar haar eigen doelgroep kijkt wordt steeds vijandiger. Met de gezondheidszorg als meest schrijnend voorbeeld. Schrijnend omdat deze branche bij uitstek een taak van de overheid is. Zorg verlenen aan haar burgers. En dat ging goed. Totdat ‘men’ besloot verdienmodellen te hanteren. Of termen als marktwerking, concurrentiepositie, nivelleren en winstmotieven. We weten inmiddels toch wel dat het loslaten van overheidstaken op een markt met een kapitalistische ondergrond leidt tot hebzucht en dat het uiteindelijk ten koste gaat van de verantwoordelijkheden? Winst is belangrijk, al het andere is hieraan ondergeschikt.
  Privatisering levert niets op
  Kijk gewoon eens naar wat er aan de hand is in ons land en plaats dit in een tijdspanne van pak hem beet 20 jaar. Van een onbezorgde blik is deze wereld van zorg veranderd in een puinzooi van groot geld, corruptie en fraude. Het bestaansrecht van ziekenhuizen staat bij winst draaien, net als de spoorwegen, afvalverwerkingsindustrie, gemeenten en ja, wat inmiddels eigenlijk niet? De reden van privatisering is altijd geweest dat de gecreëerde concurrentie kostenreductie en andere voordelen oplevert en dus goedkoper en beter wordt voor het volk. Wat heeft de privatisering ons nu dan opgeleverd?
  Bestuurders en hun rechten
  Graaiende bestuurders! Despotisch gedrag van figuren die helemaal niet op zo`n functie zouden mogen zitten. De verantwoordelijkheden die gepaard gaan met zulke functies zijn ingewisseld voor hun rechten. Hun rechten. Hun recht op drie ton ontslagvergoeding. Het recht op 2 ton salaris en het recht om vorig jaar het eigen salaris met 19% te verhogen. Al deze rechten keurig verpakt in protocollen en wetboeken welke in de loop der jaren netjes opgesteld zijn door hun eigen kringetjes. Waar zijn jullie verantwoordelijkheden? Jullie taak om verdorie zorg te verlenen? Er komt ook geen enkel tegengeluid uit deze wereld. Zegt ook weer iets wat mij betreft…
  De zorg is kapot
  Terwijl deze snelle toppers zich helemaal vol laten lopen met geld dat u keurig via de verzekeringsbedrijven jarenlang heeft doorgesluisd met inmiddels een flink deel van uw salaris, vliegen er volgend jaar eventjes 55.000 mensen de laan uit en volgens Abvakabo loopt dit zeker op tot 100.000 man! En wat zal het effect zijn op de aanleverende industrie? Hier laat privatisering duidelijk zien wat het betekent als alles ondergeschikt is aan winst. De manier waarop tegenwoordig alleen al wordt omgegaan met de oudjes van ons land, hoe zij, die dit land voor ons hebben opgebouwd, momenteel behandeld worden is een grote schande. Het is kapot, die hele zorg. >>>

  http://www.gewoon-nieuws.nl/2014/07/privatisering-werd-criminalisering/

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Peterselie: 01.41. uur. Geweldig zoals je het hebt verwoord, Peter!

   Like

  • Driek zegt:

   peterselie, ik ben het helemaal met u eens, en ik vind het een goed en duidelijk artikel, Maar de burger wil niet anders, want zojuist lees ik dat uit de peiling van zondag blijkt dat het verschil tussen de vijf grootste partijen nog maar vijf zetels is. D66 is nu de grootste met 26 zetels. Het CDA heeft er 21. Het verschil in september tussen de grootste partij (PVV) en de partij op de 5e plaats (CDA) was toen meer dan 15 zetels.

   Kijk, en hier word ik nou zo moedeloos van, D66 op 26 zetels, een partij die pro islam is, zeer enthousiast is over de euro, en als ik die tut hola Sophie in ’t Veld van D66 hoor praten gaan we een gouden toekomst tegemoet. Nee, we zijn met dit soort mensen reddeloos verloren.

   Like

   • peterselie1 zegt:

    Ja Driek daar wordt ik óók zo moedeloos van, uitgerekend D66 in de peilingen aan de kop gaat. Maar dat gevoel laat ik van mij afglijden, laat mij niet leiden door emoties op het gebied van politiek. De gehele reguliere politiek heb ik we eens eerder gepend, welke sinds 1848 de parlementaire democratie een spel is. Keer op keer wordt mijn oordeel over de politiek bevestigd door de knulligheid van de volksvertegenwoordigers die zich met dit lucratieve spel bezigen.

    Like

  • Joost Visser zegt:

   Beste Peterselie. Kleine vakantie naar Costa Rica. Alle tanden laten reviseren, gaatjes opvullen met een mooie witte substantie. Per tand 35 euro.

   Like

   • peterselie1 zegt:

    Ha, ha ha Joost aan je reactie te zien ben je tandarts met een slecht lopende praktijk (lol).

    Like

   • Joost Visser zegt:

    Gewoon een keer gedaan op vakantie toen ik de prijzen hoorden. Overigens is de tandartse opgeleid in de Verenigde Staten. Opmerking tandarts (de slachter wordt ie genoemd) ´dat is netjes gedaan´. Al een jaar of 10 kan ie niets meer aan mij verdienen.

    Like

 4. peterselie1 zegt:

  Paus Fransiscus gooit nog meer kolen op het vuur en druk op de ketel, van de nu reeds overbelaste sociale stelsels van Europa, dat betekend in volle vaart op collisiekoers met een vrij en onverveerd Europa.

  Paus wil ruimhartiger opvang vluchtelingen

  VATICAANSTAD –
  Paus Fransiscus heeft zaterdag opgeroepen meer open te staan voor vluchtelingen en mensen die wanhopig op zoek zijn naar een beter bestaan. „Ik hoop dat de betrokken instellingen, in het bijzonder die op Europees niveau, meer moed en gulheid tonen wanneer er vluchtelingen moeten worden opgevangen”, zei de paus.
  Elders in Rome maakten de Italiaanse autoriteiten zaterdag bekend dat er in de afgelopen 8 maanden 73.686 mensen op zee zee zijn gered die uit Noord-Afrika kwamen en via de Italiaanse kust Europa probeerden te bereiken. Het gaat om mensen zonder identiteitsbewijzen en 95 procent koos via Libië zee.
  De Italiaanse autoriteiten gaven geen schattingen van hoeveel mensen de overtocht niet zouden hebben gehaald. Dat is moeilijk te achterhalen. De afgelopen dagen alleen al zijn volgens de autoriteiten tientallen mensen verdronken bij pogingen de Italiaanse kust te bereiken. Ook worden nog eens tientallen mensen voor de kust vermist. Op 2 juli meldde de Italiaanse marine dat 45 lijken waren aangetroffen op een boot met vluchtelingen voor de Siciliaanse kust. Er waren nog 566 opvarenden in leven.
  Europese journalisten die het dodental samen proberen te schatten op TheMigrantsFiles.com, gaan ervan uit dat minstens 23.000 mensen zijn omgekomen bij pogingen illegaal de EU binnen te komen sinds 2000. >>>

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/22821989/__Paus__vang_vluchtelingen_op__.html

  Like

 5. fleckie zegt:

  is het vaticaan , (ROME,: een machtige STAAT) OOK LID van de BILDERBERGCLUB?

  Like

 6. Thomasson zegt:

  De wereld is veel te lang in de greep van de Vrije Economie theorie van Milton Friedman. Een denkwijze die legitimiteit geeft aan de slechtheid van de mens en ziet eigenschappen als extreme egoisme en onbegrensde begeerte als noodzakelijke krachten die de economie naar voren te duwen. Vreemd genoeg heeft Milton Friedman voor zijn economische filosofie de Nobelprijs ontvangen: al was het overduidelijk dat deze theorie legitimiteit geeft aan plundering van natuur tot mens, onderdrukking en uitbuiting . Het is wel vreemd dat in Europa zijn het bijna altijd de Duitse denkers die de vinger aan de pols leggen op economisch- en social gebied. Zij geven een accurate realiteitsbeeld ; te beginnen met Thilo Sarazzin in zijn boek “Deutschland schaft sich Ab” en nu Michael Maier met het boek : “Die Plunderung der Welt”. Mensen van tegenwoordig laten zich niet zo makkelijk zoet houden. Nooit in de geschiedenis hadden gewone mensen zo veel toegang tot informatie als nu. Ze hoeven zelfs niet uit hun luie stoel uit: het komt met de druk op de knop. Het zou wel goed zijn als onze leiders zouden de boeken van Thilo Sarrazin en Michael Maier lezen voordat het te laat is

  Like

  • Theodoor zegt:

   Onze leiders? Onze leiders doen net zo hard mee met zelfverrijking en loopbaanontwikkeling. Ze beloven/liegen van alles tijdens de verkiezingen voor eigen gewin.
   Eens zal het volk zich tegen hen keren leert de geschiedenis, daarna gaat het weer een tijd goed.

   Like

 7. koloth zegt:

  Het is alleen nog maar ik, ik, ik, en als iemand verkracht wordt lopen we snel door.
  Staat zoiets ook niet in de Bijbel ? Zou dat dan toch waar zijn ?

  Like

 8. fleckie zegt:

  wie het boek van Paul E.Erdnab, ‘De Zilverzwendel’,uitg.’Nieuwe Wieken’/A’dam, isbn 906057333, leest, kan o.a.op blz. 13, lezen :”ook in Wall Street is het aan iedereen met enige kennis v.d.AMERIKAANSE GESCHIEDENIS maar al te zeer bekend dat vele grote financiele instellingen gebaseerd zijn op de erfenis van de duistere praktijken die in niets onderdeden voor de activiteiten waarmee de op deze winterse dag in Arizona bijeengekomen heren zich plachten bezig te houden.Natuurlijk,er waren verschillende manieren om het doel te bereiken’maar de snelste en zekerste weg om VASTE VOET te krijgen in het establishment liep toch wel rechtstreeks via HET grote symbool van dit establishment’ EEN EIGEN BANK”.###############################
  .MEN mag voor zichzelf invullen,wie er baat hebben bij een ‘EIGEN BANK”.
  #############################################################
  ‘De Zilverzwendel”,van P.E.Erdman, verhaalt over Maffiosi.
  ‘Tegen alle verwachtingen in begon in mei 1968 de prijs v.h.zilver te dalen en te dalen…………Toen de laagste prijs in de financiele geschiedenis genoteerd werd,waren duizenden KLEINE SPECULANTEN geruineerd………..Op dit dieptepunt maakten geroutineerde grote speculanten miljoenen vrij-kochten goedkoop,joegen de prijs op en verdienden miljoenen”aan nep”.
  Dit was de zilverzwendel, Een adembenemend verhaal van een DUIVELS PLAN.’
  Een fascinerende thriller, d.d.auteur van ‘de MILJARDENMANIPULATIE’.
  ##############################################################################
  TEGENWOORDIG bestaat er ook een “SPECULATIEMOGELIJKHEID”! !!

  Like

  • Igor zegt:

   @Fleckie-Voor zover ik weet en ooit ergens gelezen heb, was het de met een hygiëne fobie behepte miljardair Howard Hughes die deze zilverfraude had opgezet . Soort rupsje nooit genoeg, zoals bijna alle miljardairs zijn. ZIJ hebben geen geld, het geld heeft HEN.
   Intens zielig doch ook levensgevaarlijk.

   Like

 9. fleckie zegt:

  CORRECTIE NAAM MOET ZIJN PAUL E.ERDMAN.

  Like

 10. fleckie zegt:

  Men leest nooit iets over “OPUS DEI”. . Die wel in Kerkrade,(het vroegere seminarie ROLDUC) een opleidingsinsttuut hebben,(was,is, de huidige paus soms OOK lid van OPUS DEI? OPUS DEI is goed vertegenwoordigd in Latijns America,(Argentinie?)

  Like

 11. Yvonne van Cleef zegt:

  Dat hele vaticaan draait ook om geld,en geld alleen!En,Peterselie;zo arm als nu ben ik nog nooit geweest,dankzij de absurde regels en nieuwe wetten van de roverheid!Ik heb het nooit breed gehad,maar wel altijd min of meer het hoofd boven water kunnen houden met hard werken.Dat gaat nu niet meer en je zakt steeds verder weg in de ellende.En als je om hulp/advies vraagt wordt je schofterig behandeld,om daarna naar huis gestuurd te worden met:wij kunnen niets voor u doen!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Yvonne van Cleef: 13.40. uur. Dat klopt helemaal Yvonne! Eigen volk laatst! Met de volledige medewerking van: VVD,CDA,PvdA en D66! Waar de klootzakken wel geld voor hebben: de EUSSR- want Brussel moet kunnen blijven feesten, he LUL RUTTE, en voor de Islam!

   Like

 12. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Een grote volksopstand tegen deze mega-Volkerenroof is onvermijdelijk!

  Like

 13. Pingback: Uw hebzucht kwetst de economie | Lang Leve Europa!

 14. Dit is op Nederland Baalt herblogden reageerde:
  Dit alles is zo snel gegaan. De afgelopen twee jaar is de plundering door de elite in zo’n stroomversnelling geraakt, dat het iedereen wel aan het denken moet zetten. D66 neemt de leiding in ons landje om de genade slag toe te dienen. Kijk maar naar alle besluiten en ideeën welke deze NAZI partij in zijn programma heeft staan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s