Delft negeerde waarschuwing jihadgangers

Screenshot_33

DELFT – De gemeente Delft heeft niets gedaan met een signaal dat zij in 2012 kreeg over moslimjongeren die aan het radicaliseren waren. Enkele maanden voordat minstens tien Delftse vrienden naar Syrië reisden, kreeg de gemeente een melding van een moskee over de problemen. Maar er gebeurde niets…

De Delftse vriendengroep werd enige tijd voor hun jihadreis uit de plaatselijke moskee gezet wegens radicaal gedachtegoed. De moskee meldde dit bij de politie, die het signaal doorspeelde aan de veiligheidsdienst en de gemeente Delft. Dat blijkt uit onderzoek van NRC Handelsblad.

Lees verder>>>
(h/t Edwin Lauxen)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Delft negeerde waarschuwing jihadgangers

 1. Yvonne van Cleef zegt:

  Hoe naief kun je zijn?

  Like

 2. leefbarbaar zegt:

  En wat had Delft dan kunnen doen? Het begeleiden en voorlichten van de allochtoon is tot nu toe zinloos geweest, want de kern van het probleem: de islam, is beschermd. Begin eens met het verbieden van haatonderwijs en haatinternaten, dan hoef je ook minder puin te ruimen later.

  Like

  • Yvonne van Cleef zegt:

   Vergeet een verbod op die haathutten niet!

   Like

   • leefbarbaar zegt:

    Beste Yvonne van Cleef,
    een gemeente kan helemaal niets. De rijksoverheid zou moeten ingrijpen, maar die wijst naar Brussel. Men heeft alle mogelijkheden om het haatgeloof in te dammen al jaren geleden verkwanseld.
    Niet dat Delft zou willen ingrijpen; Delft is 1 van die gemeenten, die ons geld stak in de uitbreiding van de moskee. Hoe fout kun je zijn? (Zie dossier Rik Grashoff).
    De overheid kan niets meer. Alleen voorlichten en dat gaat een vermogen kosten en levert niks op, maar toch zullen ze dat doen. Omdat vele politici er rijk van worden en nepoplossingen goed verdedigbaar zijn in de oude media.

    Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  En wat deed de Gemeentelijke Overheid: NIETS! En daarin verschillen ze niet met het huidige FAALKABINET PvdA/VVD en partijen als CDA,D66,GL,SP!

  Like

  • bigljohn zegt:

   Tom; God zei het al, de armen van geest zullen het hemelrijk be-erven. En het zijn me toch een stelletje simpelminds daar in de randstad. Die Delftenaren doen voor die gekken in Den Haag niet onder. Gouda, ook zo’n Moslim vriendelijke stad. En inderdaad, die Delftenaren zullen nog eens het hemelrijk be-erven, als ooit hun kop eraf gehakt gaat worden door de Moslims !

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @bigLjohn: 21.27. uur, op 5/7. En dat stemt mij zo triest, John. Dat men willens en wetens onze doodsvijand, de islam, haar gang laat gaan.

    Like

 4. guusvelraeds zegt:

  “We waren ons toen absoluut niet van bewust dat radicalisering een probleem was.”

  Aldus de gemeente woordvoerder. Hoe durven ze dit op te schrijven. Dit lezende laat zien dat de gemeente Delft helemaal geen idee heeft wat de islam inhoudt en wat haar werkwijze is. Lichtpunt is wel dat vanuit de moskee een signaal afgegeven werd betreffende de radicalisering van jonge moslims. Krijgt echter de ware islam zoals de profeet en de koran het voorschrijft voldoende voet aan de grond dan is het snel met de aanbrengende moslims afgelopen. De islam kent geen genade voor afvalligen. Moslim jongeren bij de kafir aanbrengen die jihad willen voeren tegen dezelfde kafir staat gelijk aan afvalligheid en daar staat in de ware islam nog steeds de doodstraf op.

  Like

 5. roger catrysse zegt:

  Ik vind dat de gemeente die moslims die zo graag naar Syrië gaan vechten een premie hadden moeten geven zo waren er minder in de gemeente gebleven

  Like

 6. Daiyu-ninja zegt:

  Je dom houden is altijd makkelijker dan de problemen’ moslims’ aan te pakken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s