Deskundigen waarschuwen: Passagiers uit Ebola-landen worden niet gecontroleerd

Screenshot_27

Het virus stak in maart voor het eerst de kop op in het West-Afrikaanse Guinee. Korte tijd later werden ook in Liberia en Sierra Leone de eerste gevallen geregistreerd

(Vertaling: E.J. Bron)

Honderden mensen in Guinee, Liberia en Sierra Leone zijn het slachtoffer geworden van de Ebola-uitbraak. Nieuwe maatregelen moeten de epidemie terugdringen. Maar deskundigen waarschuwen dat dit nog maanden kan duren. Tegenover “Focus” slaat ook de luchthaven Frankfurt alarm: passagiers uit de Ebola-landen worden nauwelijks gecontroleerd.

Met het oog op de dramatische uitbreiding van de Ebola-epidemie in West-Afrika ontbreken volgens de verantwoordelijke gezondheidsautoriteiten van de luchthaven Frankfurt effectieve controles. “voor zover ik weet, vinden er bij het vertrek uit Guinee, Liberia en Sierra Leone ontoereikende medische controles plaats”, bekritiseert René Gottschalk, chef van het medisch bureau in Frankfurt am Main tegenover “Focus”.

Het opnemen van de lichaamstemperatuur, waaraan de reizigers op de vliegvelden van de desbetreffende landen zich kennelijk moeten onderwerpen, “leveren niets op”. “koorts kan ook ineens verdwijnen. Men moet ook het gedrag van de passagiers observeren”, aldus Gottschalk verder.

“Het kan nog weken of maanden doorgaan”

De luchthaven Frankfurt neemt eigen maatregelen tegen het binnendringen van de epidemie. Het personeel van vliegtuigen moet opvallende passagiers melden aan de verkeerstoren. Bij de actuele Ebola-uitbreiding in West-Afrika zijn al honderden mensen gestorven.

Ondanks een nieuw pakket maatregelen tegen de dodelijke Ebola-epidemie in West-Afrika kan de epidemie volgens deskundigen nog maanden duren. “Het kan nog weken of op sommige plaatsen zelfs nog maanden doorgaan. Dat is heel moeilijk te voorspellen”, zei vrijdag Christine Férir, de coördinatrice voor noodgevallen in de Brusselse centrale van “Artsen zonder Grenzen”.

“Het is tijd voor concrete acties”

De autoriteiten van talrijke West-Afrikaanse landen hadden donderdagavond na een tweedaagse crisisbijeenkomst in Ghana een landen overstijgende strategie aangenomen om het virus te bestrijden. Aan de bijeenkomst namen Afrikaanse ministers van Gezondheid en internationale deskundigen deel. “Artsen zonder Grenzen” appelleerde aan de verantwoordelijken om hun beloftes nu snel te laten volgen door daden. “Het is tijd voor concrete acties om een einde te maken aan het lijden en de doden die Ebola veroorzaakt en een verdere uitbreiding te vermijden”, zei de Afrika-directeur van de Wereld Gezondheids Organisatie WHO, Luis Gomes Sambo. Het virus had in maart voor het eerst de kop opgestoken in Guinee. Korte tijd later werden in Liberia en Sierra Leone de eerste gevallen geregistreerd. Deskundigen vrezen dat de epidemie ook naar andere landen kan overslaan.

Bron:
www.focus.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Afrika. Bookmark de permalink .

14 reacties op Deskundigen waarschuwen: Passagiers uit Ebola-landen worden niet gecontroleerd

 1. janfreak zegt:

  Knap onverantwoordelijk dan dat men uitgaande passagiers niet goed controleert, kan dus zomaar een wereldwijd verspreid virus worden. Vooral omdat men er geen antwoord op heeft, voor zover mij bekend is er geen middel tegen en is de kans dat je er aan overlijdt zeer groot. Ook is het enorm besmettelijk, dus dat kan nog heel wat ellende veroorzaken.

  Like

 2. Ben zegt:

  De echte globalisering(horror) is er nog niet.
  Wanneer dat is aangebroken zul je merken dat plaatselijke virussen binnen de korte tijd zich wijd verspreiden.

  Like

 3. catharina zegt:

  Ik zei het meteen: geen passagiers meenemen uit Ebolalanden! Maar iedere overheidsdienaar doet tegenwoordig vooral zijn best om geen verantwoordelijkheid te nemen en om, vorstelijk betaald, de boel gewoon de boel te laten.

  Like

 4. Pingback: Deskundigen waarschuwen: Passagiers uit Ebola-landen worden niet gecontroleerd | Nikontino's Blog

 5. Yvonne van Cleef zegt:

  Simpel:een uitreisverbod voor mensen uit die landen.Ze brengen alleen maar vuiligheid en komen verder alleen maar halen;dat kunnen we missen als kiespijn!Daar zal toch iedereen het over eens zijn!

  Like

 6. jowitteroos zegt:

  Tja….een concrete actie is o.a. totdat er echt concrete acties zijn ,deze mensen weigeren uit betreffende landen te vliegen………………en te reizen naar andere landen.

  Like

 7. Hanneke zegt:

  citaat uit een artikel op de site van : http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=P861

  “Jacques Cousteau liet de UNESCO in 1991 weten dat er om de wereld te redden, 350.000 mensen per dag zouden moeten sterven.”

  Volgens sommigen eveneens een plan om de NWO te bevorderen

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Hanneke, is het niet beter om aan geboortenbeperking te doen, in plaats van een gruwelijke dood te moeten sterven? Want als ik de beelden in gedachten neem hoe die zieke mensen er uit zien, dan gruw ik!
   Overbevolking is niet alleen in de Afrikaanse landen een groot probleem, maar ook in de moslimwereld krijgen de vrouwen het ene na het andere kind, zonder zich af te vragen of al die nieuwe mensen ooit wel iets te eten zullen hebben als ze zo doorgaan!
   Een lesje beschaving zou wel goed zijn denk ik. Waarom moet je 8 of 10 kinderen per echtpaar krijgen, behalve dan voor de kinderbijslag? Is het gek dat de aarde uitgeput raakt? Die meneer Cousteau zegt het wel erg cru, maar beter is het om de overbevolking terug te dringen door voorlichting. Dit kan natuurlijk zo niet doorgaan.
   Maar moedwillig vreselijke ziektes over de mensheid te laten komen, is duivels!
   Geen mensen meer vervoeren uit de besmette landen zolang de epidemie niet voorbij is.

   Like

 8. roger catrysse zegt:

  Men laat hier in Europa nogal wat vuiligheid binnen we hebben nog niet genoeg islamieten binnen gelaten straks krijgen we nog de Ebola binnen

  Like

 9. bigljohn zegt:

  Bij mijn moeder thuis (bij mijn oma dus) zijn er in 1918 twee andere kinderen overleden aan de Spaanse griep. Een wereldwijde ellende maakte men toen mee. En dan te bedenken dat Ebola nog gemener is dan de Spaanse griep al was. Dat onze grenzen wagenwijd openstaan, en geen enkele gelukszoeker op zijn gezondheid word gecontroleerd. Ik hoop niet datgene te moeten doormaken wat die twee kinderen ook moesten doormaken. En dat geld natuurlijk ook voor iedereen.

  Like

 10. fleckie zegt:

  ja, mevrouw Cathja, Cousteau, zei het wel cru, maar als iets niet ‘begrepen’ wordt,(wil worden, moet het met de ‘botte bijl’ gebracht worden…….Wat ‘EBOLA’ betreft,; de zich ‘boven het gewone volk verhevenen”, zullen zich wel ,denkend aan hun ‘lijfsbehoud’, willen terugtrekken in hun 2e woningen, ver weg van ALLES,?( net als tijdens de pest-epidemie in Europa,veroorzaakt door vlooien die met scheepsratten uit verre landen meekwamen)en men de tijd deels doodde door verhalen te vertellen, zoals b.v.uit ‘DECAMERONE’, ‘HEPTAMERONE’ en ‘PENTAMERONE’, van
  Giovanni Boccaccio, .uitg J.M.Meulenhoff,A’dam……….(meesters der galante vertelkunst).

  Like

  • fleckie zegt:

   aanvulling: de ‘Pentamerone,’ werd geschreven door Giambattista Basil,
   de ‘Heptamerone’ werd geschreven door Marguerite de Valois.

   Like

   • Cathja zegt:

    Ik vind dat elk land, iedere overheid, de plicht heeft om zijn burgers te beschermen tegen dit soort vreselijke ziektes. Mensen uit risicogebieden zouden hun land niet mogen verlaten, voordat de epidemie voorbij is! Hierin zijn overheden onverantwoord en laks bezig!
    En ja, de ‘boven ons gestelden’ zullen wel maken dat ze weg komen als er hier een epidemie uitbreekt.
    Maar het kan ze ook goed uitkomen als de bevolkingen wat uitdunnen, want het is bekend dat ‘men’ vindt dat de wereld overbevolkt is, en alleen die mening deel ik. Maar mensen ‘uitroeien’ d.m.v. verschrikkelijke ziektes is duivels!

    Like

 11. roger catrysse zegt:

  Maar Mohammed zal er wel voor zorgen dat de ziekte niet aan moslims raken maar wel aan de ongelovigen dus bekeer u zo snel mogelijk voor de ziekte u aandoet Vrede zij met u

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s